Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Kukajoku

Sivuja: [1]
1
Elikkäs ongelma on tällainen..

Odottelen tässä että eteen osuisi halvat lennot paikkaan X, jossa vaaditaan passin voimassaoloaikaa vielä 6kk matkan jälkeen.
Matkan ajankohta olisi vasta ensi syksynä, mutta lennot lunastan heti kun tarpeeksi halvat vain sattuvat löytymään, eli mahdollisesti ennen kuin uusi passi on hommattu. Puolisolla menisi tuo passi vanhaksi noin 4kk matkan jälkeen. Eli ongelma on tämä: Kysytäänkö lippuja ostaessa (netistä) passien voimassaoloaikaa, ja jos, niin vaikuttaako? En muista aikaisemmilta ostoksiltani tuota yksityiskohtaa. Pystynkö lennot ostamaan jos passi ei ole tarvittavaa aikaa matkan jälkeen enää voimassa? Vai oliko vain että matkustaja nro 1 täyttää tarkemmat tiedot itsestään ja passista (eli minä) ja matkustaja kakkosesta vain nimi ja syntymäaika?
 

2

Iltalehdestä:

"Seitsemän turistin kuolemat on yhdistetty myrkylliseen tuholaisentorjunta-aiheeseen Chiang Maissa.

Kaikki seitsemän uhria käyttivät saman hotellin palveluita Chiang Main kaupungissa alkuvuodesta.

Torjunta-aine ehti vaatia monta uhria, koska ensimmäisten uhrien luultiin menehtyneen myrkyllisen merilevän aiheuttamaan vakavaan ruokamyrkytykseen, jonka oireet voivat olla samantyyppisiä. Thaiviranomaiset väittivät toistuvasti kuolemien olleen sattumia, vaikka ne kaikki voitiin yhdistää samaan kolmen tähden hotelliin, mikä nostatti peittelysyytöksiä uhrien omaisien keskuudessa.

Myrkyllisen torjunta-aineen käytön paljasti lopulta uusiseelantilainen 60 minuuttia -ohjelma, jonka reportteri kirjautui samaan huoneeseen jossa ensimmäisenä kuollut turisti asui ja keräsi sieltä näytteitä. Huoneesta löytyi torjunta-ainetta, jonka käyttö sisätiloissa on kielletty useissa muissa maissa. Ainetta käytetään lutikoiden karkottamiseen.

Pelot thaihotellien käyttämistä vaarallisista torjunta-aineista heräsivät ensimmäisen kerran jo kaksi vuotta sitten, jolloin kaksi reppumatkaajaa kuoli äkillisesti lomakohteessa. Heidän oireensa - kovat rintakivut, oksentelu ja pyörtyily muistuttivat tänä vuonna kuolleiden turistien oireita. Amerikkalaiset tutkijat epäilivät jo tuolloin kuolinsyyksi kemikaalimyrkytystä, mutta Thaimaan viranomaiset hukkasivat näytteet. Tosin kemikaaliasiantuntija Ron McDowallin mukaan myrkytystä olisi ollut hyvin vaikea todistaa verinäytteistä, koska kemikaali haihtuu elimistöstä nopeasti. Hän on kuitenkin varma, että kuolemat aiheutti lutikkamyrkky.

- Oireet olivat samat, patologia oli sama ja myrkkyä on osoitettu olleen huoneessa. Minun mielestäni kuoleman aiheutti virkaintoinen myrkyttäjä, joka toimi hotellinomistajan ohjeiden mukaan tuholaisten karkottamiseksi.

Turistien kuolemista kertoi Daily Mail -lehti."3
Tyhmät kysymykset / 3 aikuista 2hh hotellihuoneessa?
« : 15.01.2011, 10:54:32 »
Mitenkä menee huonevaraus, jos 3 aikuista tarvitsee huoneen?
Laitoin eri hotellihakukoneisiin aikuisten määräksi 3henkilöä, ja vastaukseksi tuli kahden hengen huoneita hintaan alk 20e/yö, mutta ei mainintaa lisävuoteesta. Eli jos matkustajina on pariskunta+kaveri, ja näillä tiedoilla yö tulee halvemmaksi 2hh hotellihuoneessa kuin 3hengen dormissa (esim 11e/yö/hlö). Pystyykö hotelliin tekemään tämmöistä varausta ja paljon lisävuode yleensä maksaa? Majoitustietokannan kysymys ja vastaus-palsta ei antanut oikein vastausta tähän pohdintaan..

4
Olettekos kuulleet... / Shanghain kapselihotelli
« : 15.01.2011, 09:46:14 »
Tällainen, tietääkö kukaan missä päin Shangahaita? Matka Shanghaihin tiedossa ja olisi hauska kokeilla, jos ei hinta huimaa päätä. Googlella ei äkkiseltään löytynyt mitään tarkempaa, sama uutinen vain monesta paikasta..

*lisäys: Ja vaikka luin uutisen monesta paikasta, niin nyt vasta huomasin että se onkin suunnattu vain miehille :(

YLE Uutiset: Ensimmäinen kapselihotelli Shanghaihin

Kiinassa avataan pian ensimmäinen kapselihotelli. Japanissa suositusta hotellityypistä on otettu mallia miljoonakaupunki Shanghaissa. Yöpyminen makuukapselissa maksaa alle kolmanneksen siitä, mitä Shanghain halvimmat hotellit pyytävät. Shanghain kapselihotelli on rakennettu reppureissaajia silmällä pitäen lähelle yhtä kaupungin rautatieasemista. Huoneet ovat 2,2 metriä pitkiä ja 1,1 metriä leveitä. Ainakin lyhyemmät asiakkaat mahtuvat niissä istuma-asentoon. Alun perin japanilaiset avasivat kapselihotelleja majoittaakseen työssäkäyviä miehiä, joilla päivä venyi liian pitkäksi tai ilta turhan kosteaksi koteihinsa mennäkseen. Nykyisin niitä käyttävät pienen budjetin matkalaiset. Shanghain hotelli ottaa vain miesasiakkaita. Hotellinomistaja suunnittelee jakavansa vieraat kolmeen osastoon: yksi huonounisille, yksi kuorsaajille ja yksi keskivertonukkujille. Kuvalähde: Reuters

http://areena.yle.fi/video/1612765

5
Tunisia / Djerba
« : 25.07.2010, 20:00:55 »
Heips!

Onko täällä kenelläkään kokemusta Tunisian Djerba-saaresta?
Syksyllä lähdössä sinne (äidin kanssa) ja jottei menisi koko aika rannalla makaamiseen niin olisi kiva tietää minkälaista puuhaa siellä on tarjolla.
En nyt hae iltaelämää, vaan joistain Finnmatkojen sivuilta lukenut että mahdollista olisi käydä ratsastamassa rannalla, ja siihen se tieto sitten jääkiin. Ja googlella olen kokeillut myös, muttei oikein löydy mitään eikä hintatasostakaan sen kummemmin.
Eli onko lähellä luontokohteita, millainen tuo ratsastus on (eli jossain 20hengen laumassa puoli tuntia tallin ympäri vai rauhassa ratsastusta rannalla yksin?), kannattaako lähteä jollekkin päivä merellä-tyyppiselle (onko siellä edes sellaista) laivailulle, miten saarella kannatta liikkua (pyörä, bussi, taksi), mitä tehdä ja nähdä? Matkaoppaat on ainakin toistaiseksi "köyhiä" ja paremminhan osaa jo siellä käynyt kertoa:)

Sivuja: [1]