Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - UsvaAuer

Sivuja: [1] 2 3
1
Yleinen / Ei-peruutettavan hotellihuoneen peruminen
« : 04.01.2018, 05:52:17 »
Tällä matkalla olen osittain luopunut periaatteestani olla varaamatta majoitusta. Olen napsinut hotellivarauksia sekä Thaimaassa että Burmassa. Seuraukset ovat olleet kohtalokkaat. Parhaillaan näpyttelen läppäriä korvatulpat korvissa Burmassa. Hotellin vieressä mies huutaa vihaisesti magnetofoniin. Tämä on paikallisten käsitys itsenäisyyspäivän vietosta.

Thaimaassa taas tein varauksen väärille päivämäärille. Tottumattomana hotels.com-sivuston käyttäjänä en tiennyt, että hotels.com käyttää päivämääräoletuksena edellisiä hakuja. Jos vaikka olet tutkinut seuraavan kuukauden hintatasoa, niin palatessasi sivustolle kalenteri aukeaa automaattisesti seuraavalle kuukaudelle. Näin tulin varanneeksi huoneen tammikuun 25. päivälle, kun tarkoitus oli varata huone joululle.

Kummassakin tapauksessa olen halunnut peruuttaa varauksen, mutta sepä ei ole onnistunut. Varaamani huoneen ehdoissa lukee, että varauksen summaa ei palauteta, jos varauksen peruuttaa. Kummassakin tapauksessa hotellin henkilökunta on väittänyt, että he eivät voi mitenkään peruuttaa huonetta, että heillä ei ole siihen lupaa/mahdollisuutta tai että peruutuksen voi tehdä varaussivusto.

Onko kukaan onnistunut peruuttamaan peruuttamattoman hotellivarauksen ja miten?

Mielestäni kummassakin tapauksessa olisi ollut kaiken kohtuullisuuden mukaan asiallista majoituspaikalta peruuttaa varaus. Tai Thaimaan tapauksessa kompensoida varaus (tekemäni virhe paljastui vasta, kun menin hotelliin kirjautumaan jouluna).

En ole ainoa varauksista kärsinyt matkaajia. Phi Phin hotelliarvosteluissa moni kertoi lähteneensä siitä tai tästä majapaikasta milloin mistäkin syystä yhden yön jälkeen, vaikka varaus oli useammalle päivälle.

jatkossa en aio tehdä varauksia.

2
Thaimaa / Papaija-salaatti ja muut Thaimaan herkut
« : 29.12.2017, 17:10:35 »
Ihme ja kumma: Pallontallaajista ei löytynyt yhtään keskustelua thaimaalaisesta ruoasta!

Mitä yleensä syöt Thaimaassa, onko sinulla jotain tiettyjä suosikkeja?

Itse olen ihastunut papaija-salaattiin ja olenkin syönyt sitä useissa turistiravintoloissa ja katukeittiössäkin, missä salaatti valmistetaan nuijimalla puuhuhmaressa. Yksi asia kuitenkin usein mietityttää: missä se papaija siinä salaatissa on? Olen yrittänyt kovasti tihrustaa annoksiani, mutta näen lähinnä kaali- ja porkkanasuikaleita, chiliä ja pähkinöitä. Onko papaija-salaatti huijaus?

Kerran löysin papaija-salaatistani pieniä katkaravun palasia. Ne saattoivat olla jopa kuivattuja. Kuuluvatko nämä oikeaan papaija-salaattiin?

Yksi herkku, johon olen kanssa ihastunut, on banaaninlehteen käärityt riisinamit. Tänään yömarkkinoilta löysin nämä herkut grillissä lämmitettynä. Toisessa oli banaania, toisessa kookosta. Suussa sulavaa!

3
Aasia / Ongelma: Myanmarin e-viisumi
« : 19.12.2017, 12:36:19 »
E-viisumi on helvetistä.

En ole onnistunut saamaan minkään maan e-viisumia, koska olen niin käsi koneiden kanssa.

Nyt Thaimaassa tuskailen Myanmarin e-viisumin kanssa. Ongelma, tälläkin kertaa, on valokuvan skannaamisessa.

Matkatoimistossa englantia osaava (ihme!) nainen suostui skanaamaan passikuvani. Kuva lähetettiin sähköpostiini. E-viisumi -sivusto ei kuitenkaan hyväksy kuvaa.

Luulen, että ongelma on se, että kuva on e-pdf -formaatissa. Voinko tietokoneellani muuttaa tämän formaatin? Formaatti pitäisi muuttaa siksikin, että kuva on pieni pläntti valkoisen sivun keskellä. Skannaaja ei skannatessaan rajannut kuvaa, Tämä on toinen todennäköinen syy, miksi kuvaa ei hyväksytty,


Muokkaus:
Sain muutettua tiedostoa, mutta kuvasta tuli rajauksen jälkeen niin pieni ja epäselvä että eihän se kelvannut. Huomenna menen uudelleen skannailemaan.

4
Olettekos kuulleet... / Saudi-Arabia avautuu turismille?
« : 08.11.2017, 20:21:36 »
Saudi-Arabiassa suunnitellaan turistiviisumien myöntämistä matkailijoille. Hurraahuutoja ei vielä kannattaa kajauttaa, koska viisumeja ei tulla myöntämään itsenäisille matkaajille, vaan ainoastaan ryhmämatkaajille. Ryhmämatkailu on lisäksi Saudi-Arabian valtion valvonnassa.

Punaisen meren rannikolle on myös suunnitelmissa luksuskohteita lomailijoille.

https://www.lonelyplanet.com/news/2017/11/01/saudi-arabia-tourism-visas/

5
Mode-edit: klipeti klip. -jk

6
Hesarissa oli juttu kommuuniasumisesta Pietarissa. Historiallisessa keskustassa huone kommunalkassa maksaa 160-180 euroa kuussa. Olin häkeltynyt. Vielä jokunen vuosi sitten Venäjää pidettiin kalliina maana asua ja Moskova oli yhtenään maailman kalleimpien kaupunkien kärjessä. Ovatko vuokrien hinnat tulleet alas päin vain onko kyse vain valuuttavaihtelun muutoksesta?

Onko kenelläkään kokemusta lyhytaikaisesta asumisesta Venäjällä ja etenkin Pietarissa? Onko asunnon vuokraaminen helppoa suomalaisena turistiviisumilla? (Osaan venäjää.)

Miten viisumin kanssa? Voiko turistivuosiviisumilla oleilla pidempään? (Meneekö se niin kuin Kaakkois-Aasiassa, että kuukauden välein täytyy käydä ulkomailla?)

Uutisissa oli myös juttua venäläisen facebookin julkisista tiedoista kerätyistä tutkimuksesta. Sen mukaan muuttoliike on Aasian puoleisista kaupungeista lännen puolelle. Tarkoittaako tämä sitä, että Siperiassa on yllin kyllin huoneita ja asuntoja vuokran halvalla?

7
Media uutisoi eilen suomalaisesta projektista, jossa testataan ripulirokotusta Afrikassa. Testiryhmään etsitään yhteensä 800 suomalaista. Testaava taho mainostaa projektia puoli-ilmaisena matkana Afrikkaan. Kohteena on Benin ja yhteistyössä mukana on suomalais-afrikkalainen kulttuuritalo Villa Karo.

Kahden viikon rokotuskokeilu Beninissä tulee maksamaan osallistujalle 1600 euroa.

En ymmärrä, miten 1600 euroa kahdesta viikossa Beninissä on muka puoli-ilmainen.

Itse olen majoittunut Grand Popossa, jossa testi suoritetaan, alle 10 eurolla vuorokausi. Eli n. 100 euroa kaksi viikkoa. Lennot Beniniin maksavat alkaen 1300 euroa. Oma matkani Beniniin siis maksaisi vähemmän kuin tämä puoli-ilmainen lääkekokeilu.

https://tutkimusmatka.com/

8
Terveys ja turvallisuus / Miten parantaa rakot?
« : 15.03.2017, 09:18:16 »
Rakkoa kamalampaa terveysvaivaa ei ole olemassakaan!

Olen nyt viikon päivät potenut rakkoa varpaiden välissä. Rakko sai alkuunsa sateisana päivänä Malawissa, kun kävelin muutaman kilometrin matkan rinkkoineni hotellille. Jalassa oli flip flopeista ne huonommat.

Ensin ajattelin, että rakko ei elämääni saa häiritä ja kävelin seuraavana päivänä yli kymmenen kilometriä. Yöksi jouduin ottamaan kipulääkettä. Seuraavan päivän huilasin. En poistunut hotellilta ja kävelin  kantapäällä ja jalkaterän syrjällä, ettei rakko olisi osunut maahan. Tästä seurauksena sain pohkeeni kipeäksi. Vaivasta kaksinkertaisen teki se, että olin sattumoisin saanut hankauman samaan jalan kantapäähän ainoista kunnon kengistäni, lenkkareista. En siis voinut pitää lenkkariakaan jalassani.

Nyt rakko on ollut viikon päivät jalassani eikä näytä toipumisen merkkejä. Märi se ei sentään, niin kuin alussa, mutta edelleen se on kivulias. Aina aamulla rakko alkaa jomottaa kävellässä. Tietenkin aristelen jalkaani, mutta olen päässyt ontumisvaiheesta aristelevaan kävelemiseen.

Onko kenelläkään vinkkejä rakon kotihoitoon?


Rakkolaastareista ei ole Zimbabwessa kuultukaan. Sain sentään täältä haavan desinfiontiainetta. Malawissa vielä jouduin lantraamaan kraanaveteen jotain litkua. Malawissa apteekissa minulle myytiin jotain rasvaa (silver sulfadiazine). Kun tarkemmin luin käyttöohjeita, huomasin, että rasva onkin tarkoitettu palohaavoihin. Tämä rasva kirvelee, enkä ole sitä enää käyttänyt.

Lenkillä en ole pystynyt käymään viikkoon ja tämä onkin ollut minulle suurin murhe. Sen lisäksi, että nykyään aina mietin, mihin voin mennä: onko paikka sen arvoinen, että viitsin rasittaa rakkoani kävelemällä sinne.

9
Matkailu on globaalisti yksi voimakkaimmin kasvavista palvelualoista. Näin on ollut jopa lamojen ja taantumien aikana.

Itse kuvittelin aikoinaan, että tämä tarkoittaisi sitä, että mitä enemmän ihmiset matkustavat sitä useampi kohde saa nauttia tästä kasvusta. Kattia kanssa. Niiden vuosien aikana, kun itse olen matkustellut, olen huomannut selvän trendin: Jo suositut kohteet vain kasvattavat suosiotaan, kun taas epäsuositut kohteet pysyvät epäsuosittuina tai kasvattavat suhteessa vähemmän suosiotaan.

Mistä tämä johtuu?

Kanariansaaret on nyt suosituimpi matkailukohde kuin koskaan.

Thaimaan suosio jatkaa kasvuaan jopa niin paljon, että pakettimatkojen järjestäjät karsivat valikoimaansa muissa maissa ja maanosissa.

Yhdysvallat on aina yhtä suosittu.

Toinen virheoletus matkailun trendeissä on se, että ihmiset janoaisivat uusia kohteita tuttujen, jo-käytyjen kohteiden tilalle. Ehei. Matkaajat eivät halua uutta, he haluavat vanhaa ja tuttua aina vaan uudestaan. Suurin osa matkaajista on ilmeisesti sellaisia, jotka palaavat uudestaan ja uudestaan samaan kohteeseen.

Kolmas virheoletus on se, että uudet sukupolvet olisivat aiempia seikkailullisempia ja kokeilunhaluisempia. Alkaa pahasti näyttää siltä, että  kaksikymppisten sukupolvi on matkailutottumuksiltaan konservatiivisempi  kuin aiempi, 40-50+ -vuotiaat. Miksi näin?

Trendeihin liittyen, minkä maan tai maanosan/alueen uskotte eniten kasvattavan matkustusmääriä tulevina vuosina?

10
Kiina / Kiinaan pääsee nyt ilman viisumia...
« : 27.01.2016, 18:04:28 »
... sadaksineljäksitoista tunniksi.

Näin luki tänään malesialaisessa sanomalehdessä.

Viisumivapaus koskee 51:n maan kansalaisia (oletettavasti suomalaiset mukana) ja vain aluetta nimeltä Yangtze River Delta. Käytännössä kyseessä ovat kaupungit Shanghai, Nanjing ja Hangzhou.

Viisumivapaus on jo nyt olemassa 72 tunniksi, mutta 31.1.2016 alkaen kokeilu laajennetaan siis 114 tuntiin.

Viisumitta voi saapua maahan, jos jatkolippu maasta on aikarajan sisällä. Ilmeisesti kyse on vain transit-matkustuksesta: tätä artikkeli ei täsmentänyt. 114:n tunnin aikana saa liikkua vapaasti Yangtze River Deltalla.

Kiinaan voi saapua viisumivapaudella myös meritse Shanghain sataman kautta.

Jos nyt joku on matkalla Kaakkois-Aasiaan tai vaikkapa Taiwanille, voi samalla matkalla käydä katsomassa ne kuuluisat Shanghain valot ilman byrokratiaa.

11
Yleinen / Matkailu alkoholisoi?
« : 24.01.2016, 18:46:13 »
Boracay, Filippiinit. Epic-klubin naistenhuone aamuyöllä kello kolme.

Käsienpesupöytään nojaa kaksi tyttöä. Toinen yrittää pitää toista pystyssä, tärisevää. Mun on pakko päästä täältä pois, tyttö sammaltaa.

Tärisevä tyttö on Kerry Skotlannista.

Kerry on matkalla. Kerry ei aio palata kotiin ollenkaan. Tunnen Kerryn El Nidosta. Pukka Barissa tanssimme yhdessä yön jos toisenkin.

Se oli hauskaa.

Kerryn romahtamisen todistaminen ei ole hauskaa.

Kerry ei ole ainoa reissaajaa, jolle on jäänyt putki päälle. Filippiineillä tapasin lukuisia matkaajia, jotka olivat pitkillä matkoilla. Oli nuoria reissaajia, mutta myös vanhempia. Moni eläkkeelle päässyt oli niin ikään loputtomalla reissulla – pullo seuranaan.

Miten he kestävät? Yö toisensa jälkeen; maat, rannat ja baarit vain vaihtuvat.

Kaksi vuotta sitten ostin Filippiineiltä pullon rommia kotiin vietäväksi. Se pullo on vieläkin juomatta. Nyt kahden kuukauden aikana Filippiineillä istuin harva se ilta baarissa. Yksi drinksu tai kaksi, joskus enemmän. Baarissa istumisesta tuli osa lomarutiinia. Mitä sitä yksin tekisi mökissä, jossa ei ole nettiä, televisiota eikä ketään kenen kanssa jutella?

Kuinkakohan moni matkaaja on kehittänyt itselleen alkoholismin Kaakkois-Aasiassa?


12
Yleinen / Miksi matkaajat eivät syö ruokaa?
« : 15.01.2016, 15:21:57 »
Filippiineillä olen tarkkaillut nyt kaksi kuukautta matkaajien ruokatottumuksia. Täällä matkaajien lempiateriat ovat: 1) Shipsit 2) Valmisnuudeli purkissa 3) Julie's Bakeshopin kakut. Ruoka sen sijaan ei matkaajille maita.

Laivalla katselin, kuinka yksi matkaaja nyrsi riisiä ja katkarapu-kasvis -höystettä, laittoi sitten annoksen syrjään ja otti esille shipsipussin.

Minusta tällainen on outoa.

Miksi kukaan syö vapaaehtoisesti shipsejä tai Julie's Bakeshopin mauttomia ja kuivia kakkuja sen sijaan, että ravitsisi kehoaan ja mieltään terveellisellä ruoalla?

Toinen ihmeen aihe on laihiksella olevat matkaajat.

Port Bartonin katselin, kun ravintolaan tuli ilallisaikaan nälkiintyneen näköinen espanjalainen nainen. Nainen katseli pitkään ruokalistaa, tilasi sitten pullon olutta. Juotuaan oluen ja poltettuaan puoli askia savukkeita, nainen pyysi uudestaan ruokalistan. Nyt nainen tilasi ruokaa – kaikista pienimmän ja vähiten ravitsevan aterian listalta.

Tällainenkin on outoa.

Miksi matkalla pitää laihduttaa? 

Kuvittelisi, että laihduttaminen onnistuisi parhaiten kotimaassa, jos nyt ylipäätänsä tarvitsee laihduttaa.

13
Viime yönä piti lentää Manilaan. Mutta eipä lennettykään. Check-inissä lentoyhtiö kertoi, että kansainväliset lennot Manilaan on peruttu seuraavan neljän päivän ajalta. Syynä Manilassa pidettevä suuri kv kokous (Apec).

Matkatoimisto (Tripstar), mistä lennot olin ostanu, ei ollut informoinut tästä mitään.

Korvaakohan matkatoimisto majoituksen Dubaissa siltä ajalta, kun joudun odottelemaan (4vrk)? J

Voisi mennä vähän kalliimpaan hotelliin. :)

Tripstar tai South China Airlines ei ole lähettänyt mitään tiedotetta. Air Asialta tuli tiedote eilen (sisäinen lento Filppareilla peruttu). Lentokentän sulkemisesta on siis päätetty aivan kokouksen alla ja lentoni Manilaan oli ilmeisesti ensimmäisiä peruttuja.

Ja en tietenkään lukenut sitä tiedotetta. (Otsikossa ei mainittu lennon peruutuksesta)

14
Intia / Intiasta ei kannata ostaa mitään
« : 30.10.2015, 20:35:15 »
Nyt kun sesonki on taas aluillaan, on paikallaan muistuttaa, että Intiasta ei kannata ostaa mitään. Laatu on törkeä.

Itse olen ostanut:

- Kopiorinkan Delhin Main Bazaarista. Hajosi kolmessa kuukaudessa.
- Silmälasit Udaipurista. Sanka meni poikki kolmessa kuukaudessa.
- Paksukankaiset alibaba-housut Pushkarista. Nukkaantui heti rumasti.
- Kevyet ja kauniit puuvillahousut Udaipurista. Langat repesivät parissa viikossa.

Intiasta ei kannata siis ostaa mitään, vaikka halvalla saisi.

(kerrottakoon, että halpa muualla ei välttämättä ole huonoa. manilan torilta ostamani kopio-vansit ovat kestäneet hyvin kovassa käytössä.)

15
Intia / Intian plussat ja miinukset
« : 11.03.2015, 19:42:34 »
Nyt kaikki Intiassa käyneet listaamaan omia suosikki- ja inhokkijuttujaan. TOP10:t kehiin! Listalle voi laittaa mitä tahansa Intiasta: paikkakuntia, yksittäisiä nähtävyyksiä, ruokalajeja, kulttuurin erikoispiirteitä, mitä nyt kenellekin tulee mieleen Intiasta, maasta joka ei jätä ketään kylmäksi.

Suosikit:

1. Keralan autiorannat
2.  Rajasthanin linnoitukset ja palatsit
3. Alibaba-kansan muotinäytös Arambolin rannalla ja Pushkarin rantakadulla
4. Halpa hintataso
5. Butter milk (kuminalla terästetty jääkylmä jugurttimaito)
6. Hedelmäsalaatti vaniljajäätelöllä (Arambol)
7. Metropolihumu Mumbaissa
8. Amar Niwas -majatalo (Jodhpur; ystävällisin paikka maassa)
9. Railways of India (maailman ainoa liikennelaitos joka suosii ulkomaalaisia turisteja)
10. Lehmien ruokkiminen (tykkäävät banaaninkuorista)


Inhokit:

1. Intialaiset miehet (himokkaita, tyhmänpuoleisia ja rumia)
2. Melusaaste
3. Villikoirat (eivät päästä lenkille, eivät anna nukkua)
4. Liikennekulttuuri (aggressiivista, itsekästä ja epäkohteliasta)
5. Delhi (maanpäällinen helvetti)
6. Palvelukulttuuri (hymytöntä ja välinpitämätöntä)
7.  Kielitaidon puute
8.  Intialainen englannin aksentti
9. Holi (patoutumien vapautusjuhla)
10. Selfie-kulttuuri (intialaiset vierailevat nähtävyyksissä saadakseen itsestään selfien)

16
Yleinen / Meluisimmat paikat
« : 28.02.2015, 18:43:53 »
Tänään tapahtui jotain sellaista, mitä ei ole vielä koskaan tapahtunut. Jouduin kävelemään kädet korvilla, otti niin kovasti korville. Mikäkö? Liikenne. Mopojen, riksojen ja autojen jatkuva torven tööttäily.

Mietin, mitä on tapahtunut. Ovatko kaupungit muuttuneet vai minä? Olenko tosiaankin maailman meluisimmissa kaupungissa?

Olen tällä hetkellä Intiassa, tarkemmin sanottuna Jodhpurissa. Kaupunki on oudon kiehtova, se muistuttaa etäisesti arabialaisia kaupunkeja. Mutta en ole varma, kestänkö tätä melua. Kujat täällä ovat ahtaita, liikkettä riittää ja paikalliseen tapaan kuuluu soitattaa torvea tolkuttomasti. Isot valtakadut ovat vielä meluisampia, mutta tasaisempi liikenteen pauhu ei raasta niin korvia kuin äkkinäiset, kimakat torven kirkumiset korvan juuressa.

Monesta kaupungista muistan valtavan liikenteen, mutta en niinkään melua. Eivät Kairo, Peking, Jakarta, Lagos, Kano, Mexico City, Lontoo tai Teheran ole muistikuvissani meluisia kaupunkeja, vaikkakin saasteisia ja liikenteen tukkomia.

Kun mietin aihetta, vain kaksi kaupunkia muistan meluisana. Toinen oli Moskova ja toinen Thessaloniki. Moskovassa majailin kodissa, jonka ikkunasta aukeni näköala läheiselle valtaväylälle. En muista kuinka monta kaistaa, mutta liikenne oli loppumaton ja äänekäs. Thessalonikissa taas majailin pääkadun laidalla sijaitsevassa hotellissa ja vaikka huoneeni oli korkealla liikenne pauhasi niin, että sain päänsäryn. 

Saa nähdä, kuinka nukun tänä yönä. Majataloni on sen verran omituinen, että huoneeni ikkunassa ei ole ollenkaan laseja tai ikkunaluukkuja. Vai ikkuna-aukko. Se sentään vähän mieltä lämmittää, että samassa sängyssä on maannut eräs Adrien Brody.

Miten sinä reagoit meluun matkalla? Mitkä kaupungit sinä olet kokenut erityisen meluisina? Mikä muu kuin liikenteen melua sinua häiritsee matkoilla? Ja: Onko Intia sinunkin mielestäsi muita maita meluisampi? Ja: Oletko huomannut, että iän karttuessa olisit herkistynyt melulle?

17
Intia / Jalokivihuijaus eli Gem Scam
« : 12.12.2014, 12:58:15 »
Lueskellessani ulkomaalaisia foorumeja törmäsin ilmiöön, josta käytetään nimeä Gem Scam. Gem Scam on ilmeisesti Intiasta lähtöisin olevan huijaus, joka on levinnyt viime vuosina myös Kaakkois-Aasiaan. Ensimmäiset löytämäni raportit aiheesta ovat vuodelta 2002 ja viimeisimmät viime vuodelta. Suurin löytämäni summa, jonka matkaaja on huijauksessa menettänyt, on 50 000 euroa.

Huijausraporttien lukeminen on kuin lukisi superännittävää dekkaria. Huijauksesta on erilaisia variaatioita ja ne kaikki ovat tavattoman ovelia ja psykologisia. Yhteistä on se, että viattomaan matkaajaan luodaan luottamussuhde ja tätä luottamusta hyväksi käyttäen ihminen houkutellaan bisnesideaan, jossa luvataan suuria voittoja (jopa yli 100 000 euron). Dramaattisten käänteiden jälkeen huijatun psyyke murretaan ja hänet saadaan maksamaan uskomattomia summia.

Ilmiö on kauhistuttava, mutta samalla hyvin kiinnostava.

On myös ollut mielenkiintoista lukea toisten matkaajien reaktioita huijauksen uhrien raportteihin. Ylättävän usein näissä kommentteissa toistuu lausumat: "En tunne sääliä." ja "Ahne saa palkkansa." Huijaajia harvemmin syyllistetään mistään, lähinnä huijattuja.

Mielenkiintoista on myös se, että huijauksista ei ilmeisesti ole ollut suurempia seuraumuksia huijaajille. En ole lukenut yhdestäkään huijauksesta, joka olisi johtanut mm. poliisitutkintaan.


Onko kenelläkään henkilökohtaisia kokemuksia Gem Scamista? Onko kukaan koskaan törmännyt jalokivihuijattuihin Intiassa tai onko kenellekään tehty tarjous ryhtyä jalokivisalakuljettajaksi?

Itse muistan Nepalissa tavanneeni (2006?)  ranskalaispojan, joka harkitsi jotain jalokivihässäkkää rahoittaakseen matkailunsa.

Yksi pieni yksityiskohta. Gem Scamin lonkerot ulottuvat myös Suomeen. Yhdessä postauksessa mainittiin Suomessa asuva nepalilainen (Jessy), joka on ollut mukana Goalla tapahtuneessa huijauksessa.

18
Lentomatkustus / Näin askartelet feikkilipun
« : 04.12.2014, 13:51:04 »
Olennainen osa matkustamista on vapaus - tai ainakin sen tavoittelu. Valitettavasti eri maat ja lentoyhtiöt kiusaavat matkaajia kaikenmaailman säännöksillä. Yksi kiusoista on yhdensuuntaisilla lennoilla matkustamisen rajoittaminen. Moni matkaaja onkin törmännyt lentokentällä nipottavaan virkailijaan, joka yrittää estää matkaaja nousemasta koneeseen, jos taskusta ei ole kaivaa paluulippua tai jatkolippua. Tällaista matkaaja ei halua hankkia - koska haluaa olla vapaa.

Onneksi ongelmaan on olemassa yksinkertainen ratkaisu: feikkilippu.

Koska matkakausi alkaa käydä kiihkeänä ja yhä useampi matkaaja miettii, miten välttäisi inhottavat matkustamisen rajoitukset, tässä feikkilipun askarteluohjeet kädestä pitäen.

Feikkilipun askarteluun tarvitset: tietokoneen, tekstinkäsittelyohjelman, nettiyhteyden, tulostimen, kopiointikoneen, valkoisen paperiarkin kokoa A4, sakset, läpinäkyvää teippiä tai paperiliimaa.

Feikkilipun askartelet näin:

1) Etsi sähköpostistasi vanha e-lentolippu. Valitse e-lippu sellaiselta lentoyhtiöltä, joka lentää päämääränäsi olevasta kohteesta. Ei siis kannata käyttää Ryanairin lippua feikkilipun pohjana, jos aikoo lentää Aasiaan.
2) Tulosta valitsemasi e-lippu.
3) Menen internetiin ja tee lentohaku. Feikkilippuun tarvitset lennon tiedot mihin tahansa kohteeseen maasta ulos.
4) Kopioi tekemäsi haku teksinkäsittelyohjelmaan.
5) Tekstikäsittelyohjelmassa muokkaa kirjaisinmalli, fontti ja riviväli samaksi kuin feikkilipun pohjana käytettävässä vanhassa e-lipussa.
6) Tulosta sivu tekstinkäsittelyohjelmasta.
7) Leikkaa tulosteesta lennon päivämäärä ja kellonaika, lentokentän nimi ja lennon koodi. Liimaa nämä tiedot vanhan e-lipun vastaavien tietojen päälle.
8.) Kopioi askartelemasi paperi kopiokoneessa.
9) Käytä tätä kopioita feikkilippuna.

Antoisia matkoja kaikille pallislaisille!

19
Olettekos kuulleet... / Nyt halvalla Egyptiin!
« : 03.09.2013, 12:26:45 »
HS:ssä oli tänään mielenkiintoinen artikkeli Egyptin romahtaneesta turismista. Hurghadassa on myyty majoitusta viiden tähden hotelleissa reilulla 30 eurolla, Luxorissa hotellien käyttöaste on yksi prosentti ja lentokoneet Euroopasta Egyptin rantakohteisiin lentävät tyhjinä.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Kaaos+karkotti+turistit+Egyptin+Hurghadasta/a1378098342469

Nyt jos koskaan kannattaa lähteä Egyptiin äkkilomalle!

Artikkelin mukaan Egyptin turismin odotetaan elpyvän parin viikon päästä, kun ulkonaliikkumiskielto kumottaneen. Tosin oma arvioini on, että tämä kausi tulee olemaan edullinen joka tapauksessa.

Itseäni kiinnostaa Luxorin pyramidit. Harvoin on mahdollisuus päästä nauttimaan maailman merkittävimmistä historiallisista kohteista yksikseen.

20
Yleinen / Carnaval, carnaval!
« : 27.02.2013, 02:11:48 »
Hassua, että karnevaaleista ei ole erillistä keskustelua Palliksissa. Maailmallahan karnevaalit ovat suosittu nähtävyys ja nimenomaan aihe matkustaa.

Toisaalta, Suomi on yksi niitä harvoja maita, joissa ei ole karnevaaleja - ehkä siksi vaitonaisuus. Jos jostain tapahtumasta Suomessa on syntymässä karnevaalin kaltainen - kuten Taiteiden yöstä - tapahtuma halutaan heti suitsia ruotuun ja laittaa kansa kuriin.

Itse olen sattumalta viettänyt kaksi viikkoa karnevaaleja. Ensin Las Palmasin karnevaalit ja sitten toiset samanlaiset Maspalomasissa.

Katsellessani karnevaalihumua mietin, että mistä siinä oikein on kyse. Ihmiset - siis jokainen paikallinen - oli pukeutunut naamiasasuun. Muistin lukeneeni jostain, että karnevaalien tarkoitus oli alunperin antaa kansalle yksi yö vuodessa päästää höyryt pihalle. Jokainen sai olla mitä halusi ja miten halusi. Kaikki oli sallittua, mikään ei paheksuttua. (Olisiko tämä ajatus ollut Canal Grande -kirjassa, joka kuvasi Venetsian karnevaaleja).

Gran Canarialla tuo irroittelu tarkoitti hulluttelua ja dokaamista. Kukaan ei kauhistellut syntyvän jätteen määrään tai juotuja alkoholilitroja. Tai soitetun musiikin desibeliä. Naamiaisissa ei kukaan yrittänyt loistaa erinomaisilla luomuksilla (saatan kuvitella, millainen väkerrys Suomessa olisi naamiaisasujen kanssa), päinvastoin. Mitä juntimmalta näytti sitä parempi.

Las Palmasin karnevaaleja tituleerataan maailman toiseksi suurimmiksi. Karnevaaleihin kuului merkittävänä osana erilaiset kilpailut, joissa lähinnä kilpailtiin näyttävyydessä. Merkittävin näistä kisoista oli La Gala Drag Queen, jota taas tituuleerattiin maailman ensimmäiseksi drag-kisaksi (espanjalaiset osaavat itsensä kehumisen taidon...). Kisa oli hauska, koska se oli niin jotain muuta kuin Suomessa pidetyt drag-kisat. Dragia parempi luonnehdinta olisi ehkä "paikallisen gay-yhteisön taidonnäyte puvustuksessa ja maskerauksessa kabaree-tyyliin". Kilpailijat olivat etääntyneet naisen esittämisestä koneen tai avaruusolion esittämiseen.

Millä karnevaaleilla sinä olet käynyt, millaisia muistoja ja tuntemuksia ne herättivät?

Itse muistan nähneeni myös Nizzan karnevaalit (ei mitään mielikuvaa) sekä kahdet karnevaalit Perussa. Cajamarcassa sai koko ajan pelätä kastumista, koska ihmisten suurinta huvia oli heitellä toisiaan vedellä täytetyillä ilmapalloilla.

Pienemmät kyläkarnevaalit olivat taas henkisempi kokemus. Ihmiset tuntuivat todella tavoittelevan jotain yön jatkuvalla hypnoottisella tanssilla.

Sivuja: [1] 2 3