Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - smy

Sivuja: [1]
1
Lentomatkustus / Norwegian matkatavarat...
« : 06.04.2018, 21:40:42 »
Pitkästä aikaa piti varata lennot Norwegianilta ja vielä ticket.fi:n kautta kun hinta oli yli puolet halvempi sitä kautta.

Otin ensi viikolle 2 x Helsinki-Malaga lentoja ja toiseen n. 25eur hintaan matkalaukun.
Nyt tuli varausvahvistus ticket.fi:ltä ja menin sitten Norwegianin sivuilta katsomaan matkavarausta niin jostain kumman syystä tuolla on 1x10kg käsimatkatavara ja 2x20kg ruumaan menevä laukku molemmille matkustajille tuossa lentoyhtiön Travel Documentissä.
Lippuluokka: LowFare

Mikäs tässä nyt on kun ainakaan netissä olevien tietojen mukaan tuohon LowFare lippuluokkaan ei kuuluisi matkalaukkuja ollenkaan. Vetikö ticket.fi matkatavaramaksun välistä, onko Norwegian jostain syystä yliystävällinen vai onko tuohon Malagan lentoon liittyen jotain poikkeuksia tuohon LowFare luokkaan liittyen että siihen kuuluukin noita laukkuja?

2
Kanada ja Yhdysvallat / Jouluna Floridassa
« : 12.12.2015, 08:30:13 »
Olen Floridassa ollut monta kertaa aiemminkin ja monesti juuri joulun aikoina. Joulupäivänä on hyvin monet paikat kiinni.

Hotellit joulun päivinä siellä missä on elämää on turkasen kalliita (Miami, Miami Beach, Key West yms.)
Onko ideaa että tuolla olisi joku paikka missä on palveluja, ei huimaa määrää ihmisiä ja hinta-tasokin kohtuullinen.

Auto on tietty käytettävissä. Key Westistä paluu on näillä tiedoilla 22.12 ja siitä eteenpäin on tosiaan auki.

3
Kanada ja Yhdysvallat / Tietullit eri osavaltioissa.
« : 12.06.2014, 14:50:59 »
Ensi viikolla olisi tarkoitus ajoittaa ajelu Chicago - Houston välillä. Auton vuokraamona Hertz jolloin PlatePass ilmeisesti pitäisi toimia osassa paikoissa.

Onko tietoa hyvistä nettipalveluista joissa saisi selville että toimiiko PlatePass koko reitin läpi vai pitääkö hankkia vielä jotain muuta härpäkettä tai kaivaa kolikoita? Koetin ViaMicheliniä ja paria muuta mutta en päässyt niiden kautta oikein selvyyteen.
Ei jaksaisi alkaa joka osavaltiota alkaa yksittäin läpi käymään, varsinkin kun reittiä ei ole suunniteltu kuin ylimalkaisesti (tarkoitus katsella matkan varrella mitä kautta menee).

4
Kanada ja Yhdysvallat / Polkupyörä road-tripille
« : 13.05.2013, 23:46:41 »
Nyt tässä taas California/Nevada/Arizona roadtrip lähestyy niin aiemmista kokemuksista on jäänyt kaivelemaan että polkupyörä olisi melko kätevä väline lähiseutumatkailuun aina majapaikasta missä sitten onkin. Ja tulisi tuota kuntopuoltakin hoidettua (toki nuo tyypilliset 25km päiväkävelytkin on ihan tehokkaita mutta vaihtelua...)
Vaihtoehtoja:
- Vuokraus, kallista. 2 pyörää lienee min. $40/päivä, turistipaikoissa tuplat. Eikä joka paikassa ole vuokraamoja.

Mukaan lentokoneeseen suomesta:
- Mission Impossible...

Sitten että kulkisi autossa mukana:
- Vuokraus kuukaudeksi... Onnistuukohan....
- Ostaa jotkut $100-$250 fillarit kun menee sinne, ja myy pois lähtiessä... Onkohan hankalaa...

Tässä tulee taas se että pitäisi saada todennäköisesti sedan-malliseen (full size) autoon mahtumaan nuo fillarit, niin taittopyörä olisi varmaan ihan ok myöskin (onkohan tuolla sellaisia...), vaikka taittopyörillä nyt ei kamalan kovaa pääsekkään niin aina se jalkamiehen voittaa. Polkupyöränkuljetustelineitä en ole ikinä nähnyt noilla seuduilla autoissa... Tässä kohtaa tietenkin helpottaisi Ford Ranger or similar autona mutta ei Hertziltä taida löytyä sopuhintaan.

Onko vinkkejä, ajatuksia, kokemuksia, mitä vaan.

Autoonkin tulee kuitenkin varmaan tuon 4 viikon aikana se 4000km/2500mi

5
Kanada ja Yhdysvallat / Phoenix
« : 11.06.2012, 21:47:57 »
Olisi kesän Kalifornia roadtripillä tarkoitus olla muutama päivä kuumassa Phoenixissä (Okei, se on Arizonaa...).
Hotellien hintataso on ainakin Kaliforniaan verrattuna melkoisen edullinen. Mitä nähtävää kaupungissa on ja mistä päin kannattaa hotelli ottaa. Ilmeisesti vanha kaupunki on ainakin näkemisen arvoinen, mitäs kaikkea muuta sieltä löytyy ?

Tulo on San Diegon suunnasta ja Phoenixistä sitten matka jatkuu kohti Grand Canyonia.

6
Minulla saattaa alkaa ensi viikolla kuukauden työreissu Baseliin (Sveitsi). Yrittäjänä kun toimin niin pitäisi tuo kustannustaso saada pidettyä inhimillisenä. Katselin Hotelleja niin näyttää olevan että jos jonkunlaista tasoa haluaa niin 100eur/vrk on se hinta joka on maksettava tuollapäin. Ei taida oikein olla järkevää/helppoa vuokrata näin lyhyeksi ajaksi kämpää ?

Lennot näyttävät olevan Helsinki-Basel-Helsinki alkaen 300eur hujakoilla yhdellä vaihdolla, tai Helsinki-Zurich-Helsinki 200eur + juna.

Ilmeisesti minun ei tarvinne kuitenkaan ilmoittautua mihinkään tuolla Sveitsissä kun en mene työsuhteeseen siellä kun suomessa toimiva yritykseni laskuttaa vaan asiakasta.

Eli jos jollain on mitä vaan vinkkejä niin otetaan mieluusti vastaan, itsellä Sveitsi melko tuntematon kohde, pari kertaa auton vuokrannut Zurichistä ja hieman ajellut ympäriinsä. Saksaa/Ranskaa en myöskään osaa niin ei helpota asiaa yhtään (asiakkaalle riittää onneksi englanti...)

7
Olen tässä itse miettinyt eri vaihtoehtoja päästä pois suomesta talviajoiksi johonkin ilmastoltaan mielyttävämpään paikkaan. Yhtenä vaihtoehtona minulla olisi se että voisi asua ulkomailla ja tehdä töitä etänä suomeen. Nykyisellään toimin IT-alan yrittäjänä ja tänäkin päivänä teen suuren osan työstäni etänä omalta toimistolta.

Erityisesti USA kiinnostaa, eteläiset osavaltiot. Eli työni tekisin suomeen ja maksaisin verot yms. suomeen mutta henkilökohtainen kulutus olisikin sitten USA:n päässä. Toki olisi parasta kun voisi työskennelläkin paikallisesti mutta se nyt on äärettömän hankalaa työlupa-asioiden yms. puolesta.
Käytännön työssä aikaerot tietenkin aiheuttaisivat jonkin verran 'yötyötä'. Kirjanpitäjä olisi suomessa kuten nykyäänkin mutta tiettyjä asioita pitäisi ulkoistaa lisää yrityksen paperitöihin liitttyen kirjanpitäjälle. Eli näin käytännön tasolla uskoisin täysin olevan mahdollista että olisin 6kk vuodesta rapakon toisella puolella.

Mutta sitten tulee tässäkin kysymykseen nämä viisumiasiat. Minkälaisen viisumin mahtaa vaatia tälläinen käytännönjärjestely että asuu USA:ssa mutta työskentelee suomeen (suomessa toimiville asiakkaille). En saanut oikein tolkkua tälläiseen tapaukseen noista nettisivuista. Toki 3kk waiverin toimii varmaan tässä tapauksessa mutta sitten pitäisi käydä 3kk välein ulkona ja sitten voisi olla tietenkin maahantulossa jossain vaiheessa ongelmia kun katsovat että maksimiajat ollut paikalla.

Minkälaisella viisumeilla nämä 'Floridan eläkeläiset' asustavat tuolla?

Onko muita juttuja joita pitäisi ottaa huomioon ja onko muilla vastaavista järjestelyistä mitään kokemuksia?

Sivuja: [1]