Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - AnniinaH

Sivuja: [1]
1
Amatöörimäinen videoblogimme viestittää terveisiä Kirgisiasta ja Tadzikistanista, joissa kaksi hieman seikkailumielistä blondia viilettävät kuusi viikkoa. Meille aina sattuu ja tapahtuu, joka heijastuu myös meidän Keski-Aasian matkassamme! Ensimmäisenä päivänä meillä oli plääni, mutta sen jälkeen heitimme kaikki suunnitelmat ojaan, ja menimme päivä kerrallaan minne tuuli vie, sillä huomasimme, että suunnitelmat aiheuttavat lähinnä mielipahaa Keski-Aasiassa.

Päivä 1: The Sheikh of Bishkek and the Escape - Matkustettuamme kaksi vuorokautta putkeen olimme hukassa Bishkekissä yrittäen etsiä couchsurfing- majoittajamme veljen asuntoa pähkähullun kirgiisin ajaessa meitä pitkin kaupunkia yrittäessä auttaa. Saman ihmisin vuoksi lopulta pakenimme nukkumaan vuorille Bishkekin ulkopuolelle. Bishkek ja Ala-Archan luonnonpuisto.

Päivä 2: High mountains or cocktails? Ideamme oli palata Bishkekiin aamupalan jälkeen ja viimein nukkua sisällä. Päädyimme kuitenkin lähtemään kahden päivän vaellukselle 4500 metrin korkeuteen ilman varusteita, ruokaa tai paikallista valuuttaa. Ala-Archan luonnonpuisto.

Päivä 3: From snow storm to birthday party - Koska sää muuttui todella huonoksi (kova lumisade koko päivän), lähdimme paluumatkalle ilman 4500m huiputusta. Meidät kutsuttuun spontaanisti jurttaan 1- vuotis syntymäpäiville, ja lopulta pääsimme paikallisen Tatyanan kotiin yöksi, sillä emme löytäneet hostellia. Ala-Archan luonnonpuisto ja Bishkek.

Jatkoa tulee! :) Matkan kesto on n. 50 päivää.

2
Olen kirjoitellut paljon postauksia 1,5 vuoden ajalta Latinalaisessa Amerikassa, jossa olen matkustanut paljon hieman vaihtoehtoisimma tavoilla, kuten telttaillen ja liftaten, pääasiassa yksin. Maita löytyy Argentiina, Chile, Uruguay, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia, Guatemala, Honduras ja Mexico. Lisäksi on toki muitakin reissujani Euroopassa, missä olen myös liftaillut jonkun verran. Matkustin useissa ei-turistikohteissa, ja usein olen jättänytkin kirjoittamatta turistipaikoista, sillä eiköhän niistä löyty tekstiä riittävästi muualtakin. Sen sijaan keskityn niihin paikkoihin, joista löytyy hyvin vähän kirjoituksia.

Haluaisinkin kannustaa naisia olemaan pelkäämättä lähteä yksin Latinalaiseen Amerikkaan, ja uskoa, että jopa Guatemala soveltuu hyvin patikointiin ja telttaretkeilyyn ilman oppaita. Meksikossakin nukuin yksin luonnon keskellä teltassa. Jos minulle ei 1,5 vuoden aikana tullut yhtään kuumottavaa tilannetta, voiko se olla niin kamala paikka? :) Kyllä, minut ryöstettiin kahdesti, mutta kummalakaan kerralla en ollut yksin, ja lähinnä opin, ettei kannata jättää mitään arvotavaraa hetkeksikään telttaan eikä majoituspaikkaan, oli se sitten kotimajoitus tai hotelli.

Täältä löytyy: http://maailmanlopunpaivakirja.blogspot.dk/p/matkakohteet.html

Olen toivottavasti lähdössä taas elokuussa ainakin puoleksi vuodeksi jonnekin sinne. :)

3
Baltian maat / Liettua - kätkettyjä helmiä?
« : 25.02.2015, 09:54:40 »
Tervehdys kaikille Baltian asiantuntijoille,

olen kuukauden päästä lähdössä kuukaudeksi tutkimaan Baltian maita, ja näistä kaksi viikkoa (luultavasti huhtikuun alku) tulee ajoittumaan Liettuaan, sillä muista maista poiketen en ole siellä koskaan käynyt. Kahdessa viikossahan luulisi näkevän jo aika paljon ottaen huomioon, ettei maa ole kovin suuri, ja huhtikuu ei ole mitään über turistikautta, jolloin rantakaupungitkin ovat vielä unessa. Kysymys on: miten kulutan tämän kaksi viikkoa? Kaupungit, kuten Vilnius, Kaunas, Palanga ja Klaipeda tietysti ovat jo listalla. Mitä muuta kannattaa nähdä? Tarkoitus viettää ainakin kolme yötä Vilnassa, pari Kaunasissa ja muutama jälkimmäisissä riippuen vähän fiiliksistä. Silti jää aikaa muuhunkin. Olen ollut aiemminkin huhtikuussa Baltiassa, jolloin ainakin silloin säät suosivat ja pystyi jopa riisumaan takin. Kysyisinkin esimerkiksi pyöräilyvaihtoehtoja, esimerkiksi järvialueelsta löysin netistä jotain kommentteja. Otan mukaan vain alle 10 kg tavaraa, eli en aio raahata telttoja yms. mukaan, muuten lähtisin ilman muuta patikoimaan, kuulemma hienoja paikkoja. Melko halpoja bungalow- tyyppisiä ratkaisuja tosin näkyi olevan leirintäalueilla, selviäisin jopa kympillä yö. Harmi vain että olen yksin, joka vähän nostaa kustannuksia.

Tarkoituksena on liftailla, eli jos joku on sitäkin harrastanut, kuulisin mielelläni myös tarinoita. Tosin joiltain ei-suomalaisilta olenkin jo kuullut kommentteja, että liftaus on helppoa. Ehkä pari liettuan sanaa voisi etukäteen oppia.  ;D Niin ja budjetti on pieni, eli ei mitään ihmeellisyyksiä. Noin 100€/viikko olen budjetoinut tälle reissulle.

Anniina

4
Heissulivei,

rinkka odottaa lattialla lähtemistä, suuntana ensin Patagonia (Etelä-Argentiina ja Chile) ja sieltä muu Etelä-Amerikka noin vuodeksi. Olen yksin matkaava parikymppinen naishenkilö ja etenen äärimmäisellä minibudjetilla, tarkoituksena tutkia, miten pienellä budjetilla sitä siellä maailmankolkassa selviää. Täältä voipi lukea. Lähden huomenna, mutta olen Pariisissa ensin viikon eli sen jälkeen voi odottaa jotain mielenkiintoisempaa sisältöä.

http://maailmanlopunpaivakirja.blogspot.fi/

5
Eurooppa / Kuolan Niemimaa
« : 22.05.2012, 23:56:56 »
Hei vaan!

Yksi seikkailumielinen sielu on lähdössä toisen mokoman kanssa ensi kesänä erääseenkin vapaaehtoistyöprojektiin Hiipinän maille. Vettä ja sähköä ei ole kahteen viikkoon joten tämän jälkeen mikä tahansa on luksusta. Projekti kestää pari viikkoa jonka jälkeen ajattelimme jäädä vielä joksikin aikaa seikkailemaan. Autoahan meillä ei tietenkään ole, joten kiinnostaisi, tekeekö julkisilla kulkuvälineillä jotain, onko siellä jotain paikkoja missä kannattaisi käydä (Murmanskiin asti en lähde) ja uskaltaako kaksi tyttöä liftata kun sanavarastoon kuuluu vain "Na zdorovje!". Tarkoituksenamme on nähdä villi Venäjä kaikessa karuudessaan ja kauneudessaan. Olen lukenut kaikki tarinat mitä alueeseen liittyy, mutta myös uusia tarinoita on mukava kuulla. Ajankohta on elokuu. "Päämajamme" on Kirovskissa ja Apatiitissa. Myös jos joku on mennyt bussilla reitin Rovaniemi - Kantalahti, kuulisin mielelläni mitä on sanottavana. Odotan innolla kymmentä tuntia juosittamattomassa venäläisbussissa!

Sana on vapaa, myös jos mielipiteesi on "jääkää kotiin!".  ;D

6
Matkaseuraa / Matkaseuraa Egyptiin helmikuussa
« : 22.09.2010, 17:29:56 »
Moikka!

Nytpä näyttäisi olevan Egyptiin lennot helmikuussa halpoja (300 euroa ees-taas), jotenka palaisi halu kierrellä ympäri Egyptin maata 2 - 3 viikon ajan. Itseä kiinnostaisi tietysti perus Kairo ja Pyramidit, mutta myös ehkä sukeltelu Dahabin alueella, Luxorin/Aswanin reissu taikka aavikolle Siwan seutumille. Ei niinkään perus turistirysät (vaikka tyhmä se olisi joka ei kävisi Gizassa jos on Egyptissä), vaan myös "off-the-beaten-track"- hommelit. Opiskelijabudjetilla, itsellä olisi reissuun lentojen lisäksi käytettävissä max. 500€. Egyptihän on kuulopuheiden mukaan helppo ja turvallinen maa matkustella, ihmiset ystävällisiä, kuten myös hintataso.

Ongelmahan on se, että matkaseuraa ei ole. Yksinhän lähtisin mielelläni ja siellä tutustuisin muihin ihmisiin, mutta näin nuorena 19- vuotiaana naisihmisenä en sinne mielelläni lähde yksin seikkailemaan. Olisiko siis muita samanhenkisiä seikkailujoita liikkeellä? Itse olen matkaillut kohtalaisen vähän, lähinnä Euroopassa, itsenäisesti kylläkin. Olen sosiaalinen ihminen jonka kanssa matkakumppanilla tulisi tuskin ongelmaa.

Viestittäkäähän jos haluatte lähteä reissuun! Egyptin auringot odottavat.  ;)

7
Egypti / Yksin matkustelu Egyptissä vs. ryhmämatkat
« : 21.09.2010, 22:59:02 »
Hei,
kova matkustuskärpänen pukkaa taas päälle, mutta matkaseuraa ei tunnu löytyvän. Suunnitelmat ovat suuret ja haluaisin vierailla Niilin ympäristöstä Dahabiin päin ja ehkä jopa aavikolle Siwan tietämille. Selaillessani Lonely Planetin keskusteluita, kaikki tuntuvat sanovan, että ei missään nimessä järjestetyille matkoille, yksin matkustaminen on helpoin, halvin ja paras tapa matkustaa Egyptissä. Mitä olisitte mieltä: olen vasta 19- vuotias tyttö, jolla on kyllä paljon seikkailunhalua, mutta surullisen vähän kokemusta matkailusta vähän eksoottisemmissa maissa. Olen kyllä matkaillut runsaasti ja itsenäisestikin, mutta lähinnä Euroopassa. Onko Egyptissä todella niin paljon yksinmatkustavia, että sieltä löytää aina seuraa, eikä jää yksin kyhjöttämään joutuen Egyptiläisten miesten iskuyritysten kohteeksi?

Olen miettinyt Oasis Overland- yhtiötä, jota on paljon kehuttu. Hintakaan ei ole paha, 10 päivän reissu maksaa nelisen sataa euroa kattaen majoituksen, kuljetuksen ja ruoat, ja reissun pitäisi olla "off-the-beaten-track". En haluaisi kokea kaikkea yksin, haluaisin, että on joku jonka kanssa jakaa matka. Kyseinen matkayhtiö järjestää myös monia muita mielenkiintoisia ja suht. halpoja matkoja, esim. ympäri Afrikan liki vuoden pitkä kiertomatka ei ollut mikään superkallis - kyllä sitä eläessäkin menee sen verran rahaa (olisikohan se nyt ollut 5000€, jonka verran siis maksaa jo vapaaehtoistyöskentely Afrikassa..).

Kaipailisin kokemuksia ja mielipiteitä. Yksin matkustaessa säästäisin ehkä 100 - 200€, mutta toisaalta - näkisinkö ja kokisinko kaikkea mitä ryhmän kanssa?

Sitä pohtiessa.
Anniina

Sivuja: [1]