Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Talvikko

Sivuja: [1]
1
Pohjoismaat / Kjölur/Kaldidalur/Road 35 Islanti
« : 07.03.2018, 09:09:56 »
Hei!

Olen lähdössä parin kaverin kanssa elokuussa Islantiin road tripille ja kovasti kiinnostaisi nähdä myös ylämaita.

Onko jollain kokemusta tuon tien 35 / Kjölur /Kaldidalur ajamisesta? Googlettamalla olen sen verran löytänyt tietoa että kyseessä on entinen F-tie, joka edelleenkin lasketaan  vuoristotieksi. Jokien yli on kuitenkin sillat ja reitin profiili enimmäkseen melko tasainen. Tien pinta on sen sijaan ilmeisesti aika epätasainen, on kiviä ja kuoppia.

Tietääkö joku millaisia ajotaitoja reitin turvallinen selvittäminen vaatii, onko tien pinta esim. miten pehmeä? Meillä kokemusta on lähinnä tasaisilta teiltä, asfalttia enimmäkseen on tullut ajeltua, hiekkateitä vähemmän mutta jonkin verran kyllä.

Olen kiitollinen neuvoista  :)

2
Hei!  :)

Kaverin kanssa ollaan hakemassa vaihtoon keväälle 2016 ja kohteeksi on valikoitunut Englannin Bradford. Yliopiston asuntola the Green on aika kallis, eli neljän kuukauden vuokriin uppoaisi sinne 3000€ per henki kokonaisuudessaan.

Tietäisikö joku muita asumismahdollisuuksia Bradfordista? Siellä on ilmeisesti useita muitakin opiskelija-asuntoloita, kuten Forster Hall, Malik Hall jne. Onko jollain kokemusta tai muuta syvällisempää tietoa niistä? Onko ne siis kaupallisten tahojen ylläpitämiä? Onko ne luotettavia, siistejä, turvallisia, minkäpituisen vuokrasopimuksen vaativat, miten helppoa niistä on saada huonetta?

Mieluiten majoittuisimme opiskelija-asuntolaan, jotta tutustuisimme muihinkin opiskelijoihin, mutta olisin kiinnostunut kuulemaan myös yksityisten asuntojen vuokraamisesta... :) Onko sitä mahdollista tehdä tulematta huijatuksi, ja jos on, niin miten? Mikä on asuntojen oletettavissa oleva kunto? Vuokrataso? Mitä muita maksuja asumiseen kuluu vuokran lisäksi?

Olen erittäin kiitollinen vastauksista! :)

3
Eli, olen kevättalvella 18 täyttävä lukiolainen ja haaveissa viettää ensi kesä ulkomailla työn touhussa. On vain vaikeuksia työpaikan löytämisessä ja kaipaan apua seuraaviin asioihin:
Onko mahdollista saada työtä johon ei edellytetä täysin sujuvaa englannin kielen taitoa? Lukiossa oma englantini on keikkunut siinä 7/8 välillä. En myöskään haluaisi ihan vapaaehtoistyötä tehdä vaan tavoitteena olisi että syksylläkin olisi vähän rahaa jäljellä?
Työn laadulla ei ole suurta väliä, rankkakin työ käy. Olen kiitollinen jos joku osaisi neuvoa mistä tällaista työtä kannattaa etsiä.  :)

Sivuja: [1]