Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Nora.T

Sivuja: [1]
1
Moikka,

Tuli buukattua melko ekstempore reissu maaliskuulle. 4pv Genevessä ja 3pv Ibizalla. Nyt haussa must seet! Eli, mitä näkemisen ja kokemisen arvoista noissa paikoissa on. Hotellit ja lennot buukattuna, mutta ohjelma puuttuu vielä. Kiitos avusta jo ennakkoon! :)

2
Moikka,

Olemme puolisoni kanssa lähdössä kesäkuussa kiertämään Eurooppaa autolla (Suomi-Ruotsi-Tanska-Saksa-Alankomaat-Ranska-Sveitsi-Itävalta-Tsekki-Puola-Liettua-Latvia-Viro) ja mietimme, että mitä kaikkea "ylimääräistä" autoon pitää hankkia. Lueskelin Euroopan komission going abroad sivuilta noita sääntöjä ja jos tuon mukaan mennään niin mukana pitäisi olla ties mitä palosammuttimia, vararenkaita, heijastinliivejä ja jarrukiiloja perinteisempien varoituskolmioiden ja ea-pakettien lisäksi.

Kysymys kuuluukin: Mitä oikeasti pitää olla autossa mukana? Ja seurataanko noita varusteluja jollain ratsioilla, tms. ulkomaan kilvissä olevien kohdalla?

Lisäksi, jos haluatte jakaa yleisiä vinkkejä vaikka aihetta koskevan postauksenne autoiluun ko maissa, vinkit otetaan vastaan. Kiitos! :)

3
Matkaseuraa / Toukokuu 2015 USA
« : 25.01.2015, 00:11:00 »
Moikka!

Etsiskelen matkaseuraa / ho(s)tellikulujen jakajaa toukokuulle 2015. Olen tällä hetkellä Adassa, Ohiossa ja täältä olisi tarkoitus lähteä jonnekin päin maata 2-3vk lomalle toukokuun puolivälissä. Ensisijaisesti olen miettinyt NYCiä tai Chicagoa, mutta olen avoin ehdotuksille. Olen tuolloin 22-vuotias suomalaismimmi joka on asustellut jenkeissä yhteensä vuoden verran ja Chicago ja New York on aiemmilta kerroilta tuttuja kaupunkeja. Voidaan liikkua tuolla yhtä matkaa tai omia teitämme, tärkeintä itselleni olisi, että saisi majoituksen edullisemmin, kun olisi parina tai porukkana reissussa. Mun aktiviteetit ajoittuu varmaan lähinnä kaupunkien ja nähtävyyksien sekä paikallisten liikuntamahdollisuuksien testailuun päiväsaikaan ja toivoisin, ettei matkaseuraka olisi pelkkään ördeltämiseen keskittyvää. Niin ja tosiaan, sun ei tartte olla täällä koko tuota 2-3 viikkoa vaan lyhyempikin pätkä hyväksytään. Mun ajatus olisi yöpyä mahd. edullisesti, mutta ehdoton kipuraja menee noin 30e/yö summassa. Laittele yv tai viestiä tähän alle, jos satut olemaan näillä suunnilla toukukuussa! :)

Ps. Jos satut asumaan jenkeissä ja voisit ottaa ylimääräisen asukin, joka tarvittaessa kokkaa, siivoaa ja kertoo huonoja juttuja (ja vaikka maksaakin jotain) niin siinäkin tapauksessa voi laittaa viestiä. :)

4
Kun muutkin niin minäkin, nimittäin linkkaa oman matkabloginsa tänne. :) Mun blogista löytyy kesältä 2014 työkokemuksia jenkeistä, vähän reissailua ympäri ko maata ja nyt tän kevään ajan reissailu- ja vaihto-opiskelukokemuksia.

http://dreamerachiever.wordpress.com

5
Moikka!

Olen parikymppinen suomalainen yliopisto-opiskelija ja haluaisin tulevaisuudessa lähteä luomaan urani Kaliforniaan. Opiskelen alaa, jonka töitä en voi (ainakaan tietääkseni) opiskeluaikana Yhdysvalloissa tehdä (lääketiede), joten olen ensi kesäksi lähdössä tuttujen kautta keskilänteen hengenpelastajaksi. Sinänsä tosi siistiä päästä ylipäätään jenkkeihin kesäksi, mutta koska unelmana olisi West Coast eikä keskilänsi, minua kiinnostaisi lähteä uudelleen töihin 2015 tai 2016 kesäksi.

Työluvat, ym. eivät tule ongelmaksi, enkä kaipaa täällä neuvoja viisumeihin liittyen vaan lähinnä minua kiinnostaisi kuulla käytännön kokemuksia LA:ssa työllistymisestä (tai muualla West Coastilla, East Coastistakin saa kertoa, sitä voisin harkita, jos länsi menee vaikeaksi). Tosiaan koulutuksestani ei juurikaan ole tässä tapauksessa hyötyä, työkokemusta löytyy myynti ja asiakaspalvelu töistä sekä liikunnan ohjauksesta usean vuoden ajalta. Aiempi tutkinto personal trainerina. Olisin siis lähdössä J1 -viisumilla, joten potilastyö/valmennus, tms ei tule kyseeseen.

Alustava ajatus olisi, että lähtisin paikan päälle, hostelliin / coach surfaamaan ja etsisin työn. Kalifornian työttömyysprosentti näyttää olevan tilastojen mukaan USA:n suurimpia ja kielitaitoni on sujuva englanti ja sujuva suomi ja that's it. Onko jollain täällä oma kohtaista kokemusta vastaavasta tilanteesta? Löysitkö duunin netistä, liikkeitä kiertämällä, suhteilla, lehti-ilmoituksesta? Missä työssä olit? Millainen palkkaus oli? Viihdyitkö työssäsi? Kauanko työn haku vei? Miten ihmiset suhtautuivat sinuun hakijana / työntekijänä, jne? Unelma olisi päästä luomaan hyödyllisiä kontakteja ja esim. jonkun kuntosalin tai yksityisen lääkäriklinikan respa olisi täydellinen duuni. Kuitenkin perus myyntityö esim. urheiluliikkeessä, vaatekaupassa tai torilla kelpaisi. Työtunnit voi olla mitä vaan (en oo tainnut ikinä tehdä alle 60h opinto/työviikkoa :D ), ja minkään suhteen en ole hirmu nirso, kunhan palkkaa saisi niin että elämän ja lennot saisi katettua ja työ olisi jotakuinkin kiinnostavaa.

Kiitos hurjasti, jos viitsitte vastailla tai vinkata mulle ihmisiä, joilta voisin kysellä lisää - suomeksi tai enkuksi. :)

Sivuja: [1]