Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Raitakerttu

Sivuja: [1]
1
Lokakuun lopussa on lennot Miamiin. Retkellä on pituutta vaan kaksi viikkoa, vajaa viikko siitä kuluu varmaan Miamin seuduilla (pari sukelluspäivää, Everglades, yksi shoppailupäivä loppuun...), mutta noin viikoksi oisi haave ajaa Georgian/Alabaman alueelle. Koska aikaa on näin surullisen vähän, oisi varmaan tarpeen laatia ihan oikea suunnitelma.

Georgian/Alabaman alueella haluaisimme jotenkin päästä näkemään paikallista kulttuuria, vivahteita Syvästä etelästä. Toistaiseksi ainoa selkeä suunnitelma on etsiä jumalanpalveluksia, jotka varmasti ovat kiinnostavia ateistillekin. Kun kulttuurintuntemusta ei oikein ole, hauska oisi kuulla siitäkin, miden kirkkojen meiningeissä oisi eniten nähtävää/kuultavaa. Missä niitä gospelesityksiä on?

Rodeotapahtumat oisivat NIIN sitä hillbillymeininkiä mitä myös haluaisimme nähdä, mutta sen verran on minussa kettutyttöä, ettei ole vaan oikeasti mahdollista. Missä voisi kokea jotain vastaavaa?

2
Matkablogit ja keskustelupalstat ovat täynnä mainintoja halvoista lennoista Malesian huitteilla, mutta minkä hiton takia minä en löydä halpaa yhteyttä Singaporesta jonnekin Sempornan lähettyville kuten Tawauhun? Kesäkuun kolmas (jolloin lennon pitäisi olla, tai kesäkuun neljäs...) vertaa.fi:llä hinnaksi tulee päälle 500 euroa, mikä ei tietenkään ole halpaa nähnytkään. Air Asialla pääsisi Kota Kinabaluun 130 eurolla, sen nyt voi tietenkin sanoa olevan jossain määrin halpaa, mutta... Hyvät pallontallaajat, teenkö jotain väärin, vai eikö juuri tuota yhteyttä vaan ole oikeasti halvalla?

3
Facebookissa jonkun aikaa ollut Cities I've Visited-sovellus oli(/on? kyllähän se edelleen Facebookista löytyy, ei vaan ole katsottavana profiilisivulla) minusta tosi kiva. Siihen sai/saa merkittyä kaupungit joissa on käynyt, ja sitten niitä voi kivasti siitä kartalta ihailla.

Löytäisin mielelläni samanlaisen jostain muualtakin, kaikkein mieluiten sellaisen, jonka voisi ladata itselleen. Nettiin tallennettava versiokin kyllä kiinnostaisi. Onko kukaan koskaan törmännyt suurinpiirtein vastaavaan? Olisin hyvin kiinnostunut vinkeistä mikäli on, ja luulen, että täällä saattaisi olla ainakin muutama muukin.

4
Hysteriaa ilmassa. Tiukahko vaihtoaika, ja huvittaisi miettiä miten selviytyy jos myöhästyy siltä jatkolennolta. (JFK:lla Suomen koneesta Meksikon koneeseen). Eri lentoyhtiöiltä siis itse varatut lennot, eli lähtökohtaisesti ihan itse kärsitään jos menee mytinöiksi.

Jos siis ei ehdi jatkolle, jostain pitäisi saada sitten seuraava lento Meksikoon - se oletettavasti maksaa hunajaa? Mikään matkavakuutus ei varmaan myöskään korvaa menetystä, kun vaihtoajaksi suunniteltu vain 2,5h? (Luulisi, että ne korvaa vaan jos on jotkut oikeasti pitkät ajat varannut?)

Entä, jos Helsinki-JFK-kone on myöhässä, ja myöhästyy jatkolennolta siksi? Onko mahdollista hakea jotain korvausta vai ei?

5
Meksiko / Retkeily viidakossa ja vuorilla Meksikossa
« : 09.11.2007, 13:23:27 »
Olisiko kokemuksia tai tietoa retkeilystä luonnonpuistoissa Meksikossa? Huvittaisi tehdä esim. pari parin päivän retkeä, miten sellainen kätevimmin onnistuu? Oppaan kanssa, vai voiko mennä ilman? Mitä maksaa opastus, onko olemassa jotain ihan ryhmäretkiä, mitä suosittelisitte?

Entäs varusteet? Nyt tammikuussa menossa. Ilmeisesti ilmasto vaihtelee kovasti korkeuserojen mukaan, eli oikeasti viileää vuorilla ja hikistä matalammalla?

Ihan kaikki kokemukset ja myös linkki (ja kirja-) vinkit olisivat hirmu tervetulleita. Jotenkin luulin, että kaikkiin kysymyksiini on jo vastaukset täällä tai viimeistään google löytää niin kuin Thaimaahan mennessä, mutta näin ei ollutkaan.

6
Apua?

Olen nyt saanut miehen suostuteltua, että mennnään kolmeksi viikoksi jonnekin Etelä-Amerikkaan. Nyt olen sitten lukenut keskusteluja aiheesta, (täältä, mutta erityisesti muualta), ja kokemukset samoista paikoista vaikuttavat olevan ihan eri planeetoilta. Toiset kertovat kidnappauksista ja kuolemanpelosta, toisten mielestä joka paikassa on vaan ollut niin ihania ihmisiä.

Itse olen reissannut vaan Euroopassa ja Thaimaassa (jonka valitsin paljolti turvallisuuden takia yksin lähtiessäni), ja alkaa hirvittää.

Mitkä maat ovat niitä turvallisimpia? Mitä suosittelisitte kolmeksi viikoksi, kun tavoitteena on nähdä mahdollisimman paljon, luontokohteita, historiallisia juttuja ja vähän voisi hengata rannallakin?

7
Matkaseuraa / Thaimaa, tammikuu
« : 30.09.2006, 21:46:15 »
Lennot Bangkokiin, 2.1-23.1.

Yksin olen lähdössä, 20v. nainen. Suunnitelmat hyvin avoinna. Samoihin aikoihin tuolla liikkuvat saavat mieluusti ilmoittautua..

(Harkitsin pitkään, oisiko pitänyt laittaa tämä tuohon joulukuun ketjuun, mutta ehkä parempi näin..)

8
Napolista kai pääsee(?). 11 päivää aikaa, lennot Roomaan, miettii kannattaisiko suunnata Sisiliaan. Tyhmä olisi vaan matkustaa samaa reittiä sinne ja takaisin. (Eli Napolin kautta molempiin suuntiin.)

Entäs hintataso?

9
Tarkoitus lentää Roomaan ja kulkea sieltä jonnekin muulle Blue1:sen kentälle (Milano, Nizza, Zurich, Budapest). Valinta on kuitenkin vaikea. Aikaa on enintään kaksi viikkoa, vähemmänkin. Budjettikysymys hyvin oleellinen, mutta lopulta eniten merkkaisi seuraava kohta:

Ollaan menossa elokuun lopulla (kuten ilmeisesti muutama muukin *huokaus*), ja minä haluaisin päästä vuorille/muihin kivoihin kävelykohteisiin. (Viime kesänä sielu jäi Zakopaneen, vaikken siis mikään oikea vaeltaja olekaan. Jotain semmoista siis.)

Osaisiko joku suositella, mistä löytäisin kivoja vuoria? Kauniita maisema, hyvin merkittyjä reittejä. Onko tuossa Apenniineilla mitään semmoista?

Myös linkkivinkit erityisen tervetulleita, kumman huonosti löysin vastauksia netistä.

10
Vähän saman tyylinen aihe minulla jo onkin, mutta kun nyt oisi ihan spesifi kysymys...

Eli kauanko kestää matka maitse Kantonista Hanoihin? Hinta? Tai maitse Laosiin asti, matka-ajasta ja hinnasta mitn tietoa..? Onko bussi vai juna kätevämpi?

Ei oikein osaa ajatella, kuin kauas ja takaisin kahdessa viikossa ehtisi.

11
Kiltit, auttakaa.

Matkaa suunniteltu juuri tuohon helmi-maaliskuun vaihteeseen, ja Finskin tarjouksista olisi silloin voimassa Kanton ja Shanghai.

Kanton niistä vahvemmilla, mutta tuo helmi-maaliskuuhan ei ole oikein optimaalinen aika lämmön suhteen... Kun haluaisi vähän myös ihan maata rannalla ja snorklata. Pääsisikö siis Kantonista kätevästi jonnekin, jossa tuokin onnistuisi?

(Ennen noita Finskin tarjouksia on mietitty äkkilähtöjä Egyptiin, mutta minä olen siellä jo käynyt, ja Aasia houkuttelee paljon enemmän.)

12
Joo, toivottavasti tämän aiheen avaisi joku muukin kuin jotkut jo otsikosta raivostuneet...

Etsin siis parasta mahdollista vaihtoehtoa mahdottomaan yhtälöön.

Tahtoisin viettää n. kuukauden jossain mielenkiintoisessa kohteessa vapaaehtoistyössä, ilman että maksaisin siitä itseäni kipeäksi. Espanjaa puhuvat maat ja Thaimaan seudut kiinnostavat eniten, kokonaispaketti kuitenkin ratkaisee. Noita Wild Animal Rescue Foundation of Thailandin paikkoja katselin jo varsin kiinnostuneena, homma vaan on varmaan suurimmilta osin eläinten paskojen siivoilua, joka nyt itsessään ei tietysti ole kovin kiinnostavaa. Joku kansallispuistossa reittien merkkailu tms. voisi olla ihan unelmahommaa - melkein kuin lomailua.

Olisin hyvin kiitollinen suosituksista, koska järjestöjä ja ohjelmia näyttää olevan pyörryttävän paljon. Kiitos kaikille vaivautuneille hurjasti jo etukäteen!

13
Ja linkkivinkkejä aiheesta otetaan myös iloiten vastaan.

Huomenna lähtö kahdeksi viikoksi noille seuduille, ja suunnittelu jäänyt vähän ohkaiseksi.

Porukasta ainoana hyvin innokkaana haluaisin tehdä sellaisia kivoja puolen päivän/päivän kävelyjä kauniissa maisemissa, vuorilla tai luonnonpuiostoissa. Kokemusta, välineitä tms. turhaa ei tietenkään ole.

Eli mihin kannattaisi suunnata?

14
Eli kauankohan lentokentältä kestää keskustaan? (Ryanair - onkohan siellä useita lentokenttiä?)

Kun saavumme yöllä... vaikuttaa hieman hankalalta. Hostelli varataan etukäteen, osaisiko joku suositella jotain hyvää majapaikkaa?

Paljonkohan muuten taksit maksavat tuolla?

Sivuja: [1]