Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - bUkOwSkI

Sivuja: [1]
1
Hei!

Onko kukaan helsinkiläinen lähdössä reissuun alkuvuodesta ja tarvisi huoneeseensa tai asuntoonsa vuokralaista reissunsa ajaksi?

Kaikki huomioidaan!!!!


2
Hei!

Lähdetkö reissuun touko-kesäkuussa ja huoneesi/asuntosi jäisi tyhjilleen Helsinkiin?

Tulen pariksi kuukaudeksi töihin Helsinkiin ja tarvisin tuoksi ajaksi asuntoa tai huonetta tai jonkinlaista nukkumispaikkaa. Jonkilainen kalustus olisi myös plussaa.

Ihan kaikkea saa tarjota, en ole kovin ranttu. Naispuolinen, siisti, savuton, hiljainen ja luotettava vuokralainen kuitenkin olisin. Ja lähinnä varmaan kävisin vain nukkumassa asunnolla.

Niin, asialla alkaisi olla jo kiirus, joten laitahan pian viestiä, jos sinulla olisi asumusta tiedossa!


3
Hei!

Miksenhan ole aikaisemmin tajunnut kysya taalta teilta, etta kun foorumi pullistelee reissaajia ja kansainvalisissa ympyroissa tallaavia, niin kertokaapas kaikenlaisia leikkeja ja ohjelmaa toteutettavaksi illanistujaisiin kansainvaliselle ryhmalle! Kaikenmaailman ehdotukset kelpaavat!!!

PS. En loytanyt haulla vastaavaa aihetta, kertookaa siis toki myoskin, jos foorumilta jo samanlainen aihe loytyy!

PS 2. Tiedan taman hauskan naytelman, mutta tietaako kukaan tasta englanninkielista versioita tai minkaan muun maan kielista versiota tai vastaavaa versiota, kun ei ole aikaa alkaa kaantamaan?Hyllyvä suo

henkilöt:
hyllyvä suo
korppi
sumu
kuivettunut varpu
hirvi
metsästäjä
mikroaaltouuni
synkkä metsä

Keskellä synkkää metsää on hyllyvä suo. Keskellä hyllyvää suota seisoo kuivettunut varpu. sumu leijailee suon yllä. On rikkumaton hiljaisuus. Rauhan rikkoo synkästä metsästä lentävä korppi, joka räpyttelee äänekkäästi raakkuen ympäri suota ja laskeutuu kuivettuneelle varvulle.

Yhtäkkiä korppi säikähtää metsästä kuuluvaa ryminää. Haavoittunut hirvi laukkaa kaameasti mylvien metsän läpi suolle. Perässä juoksee tuimailmeinen metsästäjä jolla on piipittävä mikroaaltouuni repussaan, jotta voisi hirven ammuttuaan paistaa sen päivällisekseen.

Hirvi pakenee metsästäjää, joka harmista kiljuen toteaa takaa-ajon olevan hänelle hyvin vaivalloista. Hirven voimat alkavat myös ehtyä. Metsästäjä on jo ampumisetäisyydellä. Hän kohottaa aseensa, tähtää ja laukaisee. Kun laukaus kajahtaa metsässä, hirvi ulvahtaa ja kaatuu maahan, mutta koska luoti on osunut vain sen oikeaan takajalkaan, se jatkaa vielä raahautuen pakoon. Hirvi huomaa metsästäjän saavuttavan sitä ja lataavan asettaan viimeiseen laukaukseen. Hirvi tekee elämänsä valinnan ja päättää raahautua keskelle hyllyvää suota. Metsästäjä seuraa hirveä kahlaten polviaan myöten etovassa suossa.

Uupunut metsästäjä piipittävä mikroaaltouuni selässään kohottaa aseensa uudelleen, tähtää, laukaisee, PAM. Tällä kertaa osuen maaliinsa. Hirvi päästää hillittömän kuolonkarjaisun ja nostaa kavionsa taivasta kohden, potkaisten samalla kuivettunutta varpua, joka räsähtää rusahtaen poikki. Korppi säikähtää ja lentää raakkuen synkkään metsään.

Metsästäjä rämpii kuolleen hirven luo, joka alkaa jo hiljalleen upota löyhkäävään suohon. Metsästäjä lysähtää uupuneena, mutta onnellisena hirven ruhon päälle istumaan. Yhtäkkiä metsästäjä huomaa sotkeutuneensa hirven jalkoihin. Hän yrittää kiskoa jalkansa karjuen punaisena, mutta ei onnistu. Vellova suo nielaisee hikeentyneen aneemisena kamppailevan metsästäjä sisuksiinsa.

Viimeisenä sihisevän suon pinnalle jää piipittävä digitaali-mikroaaltouuni, mutta lopulta senkin on annettava periksi haisevan suon mahdille ja vajoaa surkeasti piipittäen syvälle hyllyvään suohon.

Meteli alkaa vähitellen vaieta. Äkillistä hiljaisuutta ihmettelemään saapuu korppi, joka päättää istahtaa levähtämään kaatuneen varvun päälle.


Sumu laskeutuu suon ylle peittäen variksen ylleen.

Hyllyvä suo on jälleen rauhallinen.

4
Lentomatkustus / Lennonmetsästystä Strasbourgiin
« : 11.06.2007, 19:03:20 »
Hei,

Olen metsästämässä lentoa Strasbourgiin Ranskaan elokuuksi, edes-takaisin pitäisi päästä tuolloin. Tehtävän en uskonut olevan kovin vaativa - onhan kyseessä lento vain Eurooppaan - mutta näyttipä kuitenkin muodostuvan sellaiseksi...  Ja siksipä kyselisin hieman neuvoja, jos joku on joskus vaivattomasti ja vieläpä varsin edukkaasti itsensä joskus tuonne kaupunkiin lennättänyt ja osaisi neuvoa lentojen metsästyksessä.

Millään tuonne ei ainakaan pääse Suomesta suoraan ja lennot esim. Pariisin tai Munchenin kautta maksavat maltaita. Entäs jos ottaisi lennon Pariisiin ja siitä junalla Strasbourgiin? Tämäkin väli junalla maksaa 63 euroa suuntaansa ja Pariisissa on niin tuskastuttavaa liikkua eri juna-asemien välillä.

Mietinpä tuollaistakin vaihtoehtoa, että jos lentäisi Ryanairilla Frankfurt Hahniin, lennot saisi alle 100 eurolla, mutta siitä eteenpäin Strasbourgiin täytyisi vaihtaa kulkuneuvoa 4-5 kertaa (bussia ja junaa)  ainakin bahn.de-sivuston mukaan.

Lufthansa näytti lennättävän melko nätisti välin Helsinki-Strasbourg ainoastaan yhdellä vaihdolla Frankfurtissa ja vieläpä hintaan 280 euroa, mutta vähän tarkemmin varausta tutkailtuani huomasin lennon Frankfurt-Strasbourg välin olevankin bussikuljetuksella. Onko kenellääkään tämmöisestä kokemusta? Siis varaisin Lufthansalta lennon, joka puoleksi onkin bussimatka???

Ohhoh, tulipas pitkä sepustus, mutta mikä olisi kaikkein vähiten aikaa vievä ja edullisin tapa näistä tai joistakin muista vaihtoehdoista, jos tiedätte, niin päästä tuonne Strasbourgiin Suomesta?

5
Terveys ja turvallisuus / Bilhartsia
« : 30.04.2007, 11:31:53 »
En löytänyt haulla bilhartsiasta paljoakaan tietoa, joten onko keltään testattu bilhartsiaa? Menin arvauskeskukseen tutkituttamaan bilhartsiaa ja ne testas sen tutkimalla parasiitit ulostenäytteestä. Ekaks jouduin selittämään ite lääkärille, mikä se bilhartsia on, kun se ei ollu ikinä etes kuullu siitä...

Netissä kun vähän aikaa surffailin, niin löysin tietoa, että bilhartsia tutkitaan virtsanäytteestä! Siis onko tuo mun ulostenäytetutkimus nyt ihan turha ja pitäskö mennä uuestaan testiin?

6
Yleinen / Lomamatka kehitysmaassa
« : 13.05.2006, 17:53:18 »
Lomamatka ja kehitysmaa...

Minusta nuo kaksi asiaa eivät jotenkaan sovi yhteen. Tuntuu perin kummalliselta, että ihmiset matkaavat lomalle kehitysmaihin. Ymmärrän, jos haluaa tutustua paikalliseen kulttuuriin, ympäristöön, luontoon, jne. mutta että mennä johonkin resorttiin kahdeksi viikoksi eikä poistua alueelta muuta kuin ehkä matkatoimiston järjestämälle retkelle. Ei niillä järjestetyillä retkillä paljon paikallisiin tutustuta, saati kahdessa viikossa.

Ymmärrättekö mitä tarkoitan, vai eikö asia olekaan mitenkään omituinen?

Asia tuli mieleeni, kun luin Afrikka-ketjusta Gambia-otsikon alta viestejä (en osaa linkittää sitä tähän). Tjäreborg näköjään myy esim. Gambiaan kahden viikon matkoja n. 800 eurolla. Aika halpa... Ja sinne sitten mennään resorttiin loikoilemaan aurinkoon uima-altaalle aidatulle alueelle, ja paikalliset köyhät ihmiset yrittävät huijata turisteilta ylimääräistä ja seuraavat kerjäten.

Viestiketjussa myös annetaan vinkki, että voi ottaa vanhoja kamojaan mukaan Suomesta ja viedä ne sinne paikallisille ihmisille. Näettekö tässä mitään kummallista? En sano välttämättä, että tämä olisi väärin, mutta kuulostaa vaan niin kummalliselta. Vai onko tämä väärin?

Onhan näitä esimerkkejä muultakin, esim. Goa ja monet muut paikat, joissa turistien hotellit käyttävät kaiken veden, eikä paikallisille jää omaan käyttöön. Lisäksi hotellien jätevedet ohjataan puhdistamattomina luontoon.

Jättäväthän turistit paikallisille paljon rahaa, ja tarjoavat paikallisille näin elantoa, mutta monesti turismi on hyvin kestämättömällä pohjalla, esim. luontoa ajatellen.

Niin siis pointtina oli, että onko mitään kummallista, jos ihmiset matkaavat lomalle palvomaan aurinkoa johonkin kehitysmaahan uima-altaalle aidattuun resorttiin, minkä ympärillä paikalliset ihmiset kuolee nälkään?

7
Hei!

Mikä on paras tapa vuokrata asunto vähän pidemmäksi aikaa Ranskasta? Onko paras tapa vuokrata vasta paikan päältä, kun pääsee itse katsomaan kämppiä? Entä ilmoitetaanko vuokrattavista asunnoista hyvin sanomalehdissä vai käytetäänkö esim. välitystoimistoja, tai jotain muuta kanavaa? Millaisin ehdoin asuntoja vuokrataan, kuulin jostain, että yleensä asunnot vuokrataan Ranskassa vuodeksi kerrallaan, eikä niinkuin Suomessa, kun meillä on yleensä toistaiseksi voimassa olevat sopimukset?

8
Suuntaan kesällä eksoottisiin maisemiin, mikä on sinänsä kivaa, mutta mulla on kauhee ötökkäkammo!  :oops:

Siis pelkään jo Suomen pikkuhämähäkkejä, käärmeitä en oo etes ikinä nähny saati tuhatjalkasista, isoista koppakuoriaisista ja kaiken maailman muista madoista ja örkeistä puhumattakaan! Olen vielä menossa maaseudulle, jossa arvatenkin törmää jatkuvasti kaikkiin nuihin edellämainittuihin...

Onko niitä ötököitä todella niin paljon ja joka paikassa, kuin kuvittelen, kuinka isoja ne on ja miten niiltä suojaudutaan?  :?:  

Kulkutaudin kun kerran on saanut, niin nyt se on menoa sitten oikein kunnolla, vaikka paha ötökkäkammo onkin... Antakaa vinkkejä, miten selviytyä, vai onko niitä öttiäisiä niin paljon kuin kuvittelen?  :oops:

Ja mihin kaikkiin kummallisiin ötököihin olette törmänneet eksoottisissa maissa?

9
Hei!

Asutko Helsingissä ja olet lähdössä reissuun kesäkuuksi? Voisin vuokrata pienen ja mahdollisimman edullisen asunnon ja mahdollisimman läheltä keskustaa tietysti tai vähintäänkin hyvien kulkuyhteyksien varrelta kesäkuuksi, ennen kuin itse suuntaan maailmalle! Kaikki edulliset tarjoukset huomioidaan!  

 :wink:

10
Onko kukaan ollut työleirillä Euroopan ulkopuolella? Olisin kiinnostunut kokemuksista Afrikassa, Aasiassa, Etelä-Amerikassa tai Australiassa. Suunnitelmissa olisi matka jonnekin Eurooppaa pidemmälle, ja ajatuksena oli, että jos matkaan voisi yhdistää työleirin. Olisi kiva kuullua kokemuksista, jos olette olleet työleireillä Euroopan ulkopuolella, missä ja millaisella, olosuhteet, työ ym. kaikki  tiedot kiinnostaa! Tiedän kyllä, miten leireille pääsee, mutta ihimisten omakohtaisia kokemuksia leireistä kaipailisin avuksi matkasuunnitelmiini!

11
Tyhmät kysymykset / tarviiko tallinnaan passin?
« : 14.09.2005, 22:25:48 »
kun en kerta löytänyt tätä mistään muualtakaan, edes ulkoministeriön sivuilta, eli kai tää on sitten tyhmä kysymys, että tartteeko suomalaiset viroon passia? saksalainen kaveri väitti, että saksalaiset pääsee viroon pelkällä henkilökortilla, oli lukenut saksan ulkoministeriön sivuilta niin. mutta ajattelin vaan, ku että eihän viro kuulu schengeniin, että mitenkäs on?

12
Tyhmät kysymykset / matkatoimisto hispanian nettivaraus
« : 08.08.2005, 17:01:08 »
laitan tämän kysymykseni nyt tänne tyhmiin, kun en tiennyt oikeen mihin muuallekaan oisin laittanu. aloittelija kun vielä tällä palstalla olen, eikä kysymykseni koske oikeastaan omatoimimatkailua ollenkaan, mutta jos joku vastaisi, niin kiva olisi!

yritin nimittäin varata matkatoimisto hispanian kautta lomamatkaa niiden nettisivuilta, ja yritin myös maksaa matkani siellä luottokortilla. sivulla oli visan, master- ja eurocardin kuvat, ja vielä kerrottiin erikseen, kuinka turvallista luottokortilla maksaminen niiden sivujen kautta olisi. niinpä laitoin korttini tiedot matkan maksu -kenttään, mutta maksua ei hyväksytty. soitin matkatoimistoon ja he totesivat, että eihän luottokortilla maksaminen ole edes mahdollista heidän nettisivujensa kautta, ainoastaan puhelinpalvelussa on mahdollista maksaa luottokortilla. no, minkäs ihmeen takia heidän sivuillaan kuitenkin on luottokortilla maksamisen mahdollisuus, jos sitä ei pysty käyttään, eikä he itse matkatoimistossa tiedä mitään sellaisesta mahdollisuudesta omilla nettisivuillaan olevan? sähköpostiini sain vielä vahvistuksen, että kiitos luottokorttisuorituksestasi! vähän ihmetyttää ja pelottaa, että mihinköhän sitä tuli laitettua luottokorttinsa numero...

Sivuja: [1]