Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - muuvaara

Sivuja: [1]
1
Australia vaati Unescoa poistamaan raportistaan kaikki tiedot ilmastonmuutoksen aiheuttamasta tuhosta Suurella Valliriutalla. Perusteluna oli se, että tämä voisi vähentää turismia Australiassa. Hyvä strategia maalta, joka tuottaa 86% energiastaan fossiilisilla polttoaineilla - mitä sitä turhia ratkaisemaan ongelmia, kun voi aina lakaista ne maton alle!

http://www.theguardian.com/environment/2016/may/27/australia-scrubbed-from-un-climate-change-report-after-government-intervention

P.S. Tuttavani palasi juuri GBR:ltä ja totesi hämillään, että "ei se nyt ollut ollenkaan niin värikäs kuin kuvissa, mutta ehkä ne kuvat on kaikki photoshopattuja...?" :-(


2
Haluaisitko lomailla heinäkuun Berliinissä, ja kaipaatko omaan asuntoosi Helsingissä kukkienkastelijaa samalle ajalle? Lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla, ja vaihda Helsingin asuntosi kuukaudeksi asuntoon Berliinissä!

Vaihtoon tarjottava 1h+k (49 m2) sijaitsee Triftstrassella jugend-talon neljännessä kerroksessa. Ympäröivä Weddingin kaupunginosa on opiskelijoiden ja immigranttien suosiossa, koska sijaitsee erittäin hyvien liikenneyhteyksien varrella lähellä keskustaa. Plötzenseen uimarannalle on matkaa 2 km.

Asunto avautuu sisäpihalle päin ja on siis hyvin rauhallinen. Alkovissa on parisänky ja tarvittaessa olohuoneeseen saa kaksi varavuodetta, joten asunnossa pystyisi yöpymään neljäkin ihmista tarpeen vaatiessa. Kämpästä löytyy pesukone, tiskikone ja internet. Huom. Jos haluat vaihtaa myös polkupyöriä, voit sopia siitä erikseen.

Asunnonvaihdon toivottu ajankohta olisi 4.7.-3.8., mutta jos oma aikataulusi poikkeaa tästä, aikataulua voi yrittää säätää muutamalla päivällä.

Jos haluat lisätietoja, valokuvia asunnosta tms. niin pistä privaattiviesti! Huom. vakituinen asukki en ole minä, vaan kaksi saksalaista ystävääni, eli vastaukset englanniksi, kiitos.


3
Yleinen / Eka asia mitä teet palatessasi kohteeseen?
« : 17.08.2014, 11:32:39 »
Vaikka pallontallaamisen perimmäinen tarkoitus onkin nähdä uusia kohteita, joihinkin paikkoihin tai niiden asukkeihin tykästyy niin totaalisesti että niihin on pakko palata yhä uudelleen. Jos sinulla on tällaisia lempikohteita, niin mitä teet tai mihin menet ensimmäisen tilaisuuden tullen?

Näytän mallisuorituksen:

Japani - Etsin ensimmäisestä juoma-automaatista Mitsuya Ciderin. Ellei Mitsuyaa löydy, tyydyn Pocari Sweattiin.

Seattle - Suuntaan Uwajimayan massiiviseen aasiakauppaan kadehtimaan herkkujen ja rihkaman loputonta valikoimaa.

Australia - (Luonnon)puistoon odottamaan kookaburran käkätystä, kakadujen kirkunaa, australianharakan luritusta tai edes mainalinnun säksätystä.

Pariisi - Odotan aamuvarhaiseen jotta vältän kilometrien jonot päästäkseni elähtymään Notre Damen katedraalin lasimaalauksista.

Englanti - Ostan Tescosta 0.25 euron parasetamoli/ibuprofeenipaketin ja kauhistelen mielessäni manner-Euroopan apteekkien törkeyttä rahastaa tismalleen samasta kemikaalista jopa 20-kertainen hinta.

Vietnam -  Missä katukuppilassa syövät paikalliset banh mi-patonginpätkiä tai pho-keittoa? Sinne ku olis jo.

Suomi - K-supermarkettiin hamstraamaan Pirkka-hedelmäpurukumia, Myrttisen valkosipulisuolakurkkuja ja, jos on pääsiäisaika, mämmiä!

P.S. Moderaattorit hoi: jos tällainen ketju onkin ennestään, niin liittäkää toki aiemman jatkoksi. Inkalle kiitokset inspiraation aiheuttaneesta blogauksesta :-)

4
Iso-Britannia / Shekki rahaksi Lontoossa?
« : 03.03.2013, 21:52:59 »
British Airways, tuo lentoyhtiö suoraan helvetistä, perui lennon mutta lupasi maksaa hätämajoituksen. Nyt maksu on saapunut - puntashekkinä, jonka lunastaminen maksaisi arviolta 40 euroa (!) Kyseessä on vielä Deutsche Bank, joka taitaa olla liikepankki. Koska odotettavissa on kuitenkin toinen matka Britanniaan, seuraa kysymys englantilaisia antiikkisia pankkikäytäntöjä tunteville: missäpäin Lontoota pystyisi vaihtamaan liikepankin shekin rahaksi, ja paljonko se osapuilleen kustantaisi?

5
Iso-Britannia / Laatulaukku Lontoosta?
« : 14.10.2012, 11:22:47 »
Mistäpäin Lontoota löytyisi liike joka myisi hyvälaatuisia matkalaukkuja ja/tai reppuja halvalla? En tarkoita nyt mitään Kiinassa valmistettuja Prisma-laukkuja perävalotakuulla, vaan esim. Timbuk2:n, Victorinoxin tai Samsoniten toissavuotisia ykkösmalleja jyrkässä alennuksessa.

6
Uutisista bongattua: Australian Skilled Independent -viisumin hakeminen vaikeutuu heinäkuussa 2012. Heinäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien viisumia haikailevien on ensin saatava Australian valtiolta virallinen kutsu, jotta viisumihakemusta saa edes jättää. Tämä tulee varmuudella ainakin pidentämään viisumin käsittelyaikaa, ja todennäköisesti pysäyttämään monien viisuminhakijoiden hakuprosessit heti kättelyssä. Lisätietoja:

http://www.ozvisa.com/news/2012-01-30/australia/beat-the-1-july-2012-changes-engineers-interested-in-australia-immigration-should-apply-now.htm

Huom. Uudistus ei vaikuta Australian Working Holiday-viisumien hakemiseen tai saamiseen.

7
Yleinen / Saat väärin vaihtorahaa - mitä teet?
« : 09.10.2011, 10:21:59 »
(Siirretty ketjusta Kampaajalle/parturiin reissulla, koska tämä ei liity alkuperäiseen aiheeseen enää pätkääkään.)


Edullisin kokemukseni oli Kantonissa, kun tunnin käsittelyn jälkeen hinnaksi muodostui 45 räpylää. Annoin kasöörille satasen, josta sain takaisin 50, 4x10 ja 2x5. Kiitin kauniisti ja painelin kadulle  8)

Ehh, vakavissaan? Myönnetään että itsekin olen joskus saattanut vihellellen tunkea taskuuni jonkun neljän koon supermarketin kassan väärin laskemat vaihtorahat...mutta sä siis kusit silmään köyhän maan minimituloista pienyrittäjää, joka luultavasti tekee 16-tuntista päivää? The mind boggles.

Mä ketään kussut silmään. Otin vaan kiltisti vaihtorahat vastaan. 

Sulla oli tilaisuus oikaista kassajannun tekemä moka ja maksaa oikea hinta saamastasi tunnin mittaisesta serviisistä, mutta et tehnyt niin. Joo, ehkäpä sulla oli huonoja kokemuksia siitä, kuinka usein kinkit tai muut kolmannen maailman asiakaspalvelijat käärii liiveihinsä asiakkaan väärin antaman rahan - mutta tämä nimenomainen parturi tuskin oli _tietääksesi_ tehnyt niin kenellekään, vai oliko? Nyt sä saatoit myös kasvattaa käytökselläsi sen todennäköisyyttä, että viimeistään seuraavalla kerralla tuokin jannu tekee niin.

Ehkä sunkin pitäisi vähän matkustaa, niin tietäisit? You win some you loose some.

Edit. Typo

Matkustin jo "vähän", tänks, ja mulle seitsemänkymmentä käytyä maata kuudella mantereella plus seitsemän ulkomailla toistaiseksi asuttua vuotta ovat opettaneet seuraavan: what goes around, comes around.

8
Varoittava artikkeli Working Holidayn viettäjien hyväksikaytöstä Australiassa linkitetty alle. Tämä on yksittäistapaus, mutta ei ainoa laatuaan, joten kyselkää aina työnantajien maineesta muilta, pidempään matkailleilta reppureissaajilta etukäteen, ennen kuin sitoudutte mihinkään pestiin.

http://www.brisbanetimes.com.au/queensland/fruitpicking-like-slavery-say-backpackers-20100310-pwf9.html

9
Boliviassa Uyunin suola-aavikkosafareilla ovat majapaikat kuuleman mukaan yleensä lämmittämättömiä, joten mukaan "täytyy ottaa kunnon makuupussi". Kysymys matkalaisille, jotka ovat Uyunissa käyneet - mitä tämä tarkoittaa suomeksi? Onko majojen yölämpötila elokuussa eli alkukeväästä miinus viisi astetta, miinus viisitoista, vai plus viisi?

10

Menopaluu Stanstedista Kuala Lumpurin kautta Australiaan irtoaa halvimmillaan alle viidelläsadalla eurolla. Varauksia ryhdyttiin ottamaan vastaan pari tuntia sitten, lennot alkavat maaliskuussa 2009.

Lennot joutuu nähdäkseni varaamaan kahdessa osassa (Lontoo-Kuala Lumpur ja Kuala Lumpur-Perth/Melbourne/Gold Coast erikseen). Monessa tapauksessa joutuu myös yöpymään Malesiassa vaihdon yhteydessä.


11
Aasia / Gunung Mulusta Bruneihin?
« : 07.04.2008, 07:36:37 »

Gunung Mulun kansallispuiston webbisivulla on merkattu kansallispuistoalueeksi joki, joka virtaa halki puiston ja paatyy Malesian ja Brunein rajaan. Tietaako kukaan, paaseeko rajasta yli Brunein puolelle? Puhun siis siita keltaisesta raidasta allaolevassa kartassa:

http://www.mulupark.com/htm/mulumap.htm12
Argentiina kuulemma perii rajalla maksun maahan tuotavasta ulkomaanvaluutasta. Tietääkö kukaan, mikä on raja, jonka alittavasta summasta sitä ei peritä? Ja sama kysymys Chilestä, jos siellä on sama käytäntö.

13
Aasia / Ammanista Bosraan?
« : 08.05.2007, 08:30:16 »
Mika olisi helppo, nopea ja mielellaan halpa tapa paasta Ammanista Bosraan? Webin kautta en loyda muuta vaihtoehtoa kuin menna bussilla Damaskoksen kautta, mika tietaisi ainakin 250 kilometria turhaa matkustamista.

Kuinka hidasta Syyrian ja Jordanian rajan ylitys noin muuten on?

14
Lentomatkustus / Mieluisin lentokenttä?
« : 27.03.2007, 04:26:45 »
Mikä on paras lentokenttä, jolla olet ollut, ja miksi?

...

Oma suosikkini on Changi International Singaporessa. Syy ei ole yksinomaan kattobaarin uima-allas tai lentokentäksi mykistävän edulliset hinnat ja hyvät palvelut, vaan kaikki pienet ilahduttavat yksityiskohdat kuten vessankoppien hupaisat kyltit...(en spoilaa!)

(Vilpitön anteeksipyyntöni, jos aihe on jo kuoliaaksi kaluttu; hakutoiminnolla en löytänyt yhtään otsikkoa, joka siihen viittaisi.)

15
Kanada ja Yhdysvallat / Kanada!
« : 19.03.2007, 06:14:46 »
Mikä on Kanadan paras kaupunki, iso tai pieni? Miksi?

Sivuja: [1]