Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Johnny Buzz

Sivuja: [1]
1
Tervehdys!

Ollaan tässä suunnittelemassa häämatkaamme Uuteen-Seelantiin. Vähän viime tippaan jäänyt reissun suunnittelu, kun itse hääjärjestelyt ovat vieneet aikaa. Lähtö olisi 25.12. ja menomatkalla tehdään stop-over Honkkarissa. Paikan päällä olemme yhteensä 17 päivää (tulo- ja lähtöpäivä hieman vajaita). Tarkoitus olisi vuokrata auto ja sitten ajella niin Pohjois- kuin Etelä-Saarella. Tuolta Uusi-Seelanti -ketjusta perusjuttuja jo lueskelinkin ja välimatkoja & niiden taittamiseen kuluvia aikoja olen tsekkailut Google Mapsista.

Alustava reittisuunnitelmamme olisi seuraava:

Auckland: kaksi päivää
Bay of Islands: pari päivää, yliyön risteily uuden vuoden aattona
Rotorua: kaksi päivää (johtuen kuuden ja puolen tunnin ajomatkasta Bay of Islandsista).
Napier: yksi päivä (viinin maistelua mahdollisesti)
Wellington: yksi päivä ja seuraavana yli Pictoniin, josta sitten jonnekin päin Marlborough wine regionia (mahdollisesti lisää viinin maistelua)
Kaikoura (tai joku muu pikkukaupunki eteläsaaren koilisrannikolla): 1 päivä
Hokitika (tai joku muu kaupunki länsirannikolla), välietapina kohti Franz Josefia
Franz Josef: heli-hike, yksi päivä paikan päällä
Queenstown: kaksi päivää
Dunedin: yksi päivä
Christchurch: lento Aucklandin, Honkkarin ja Istanbulin kautta kotiin

Meinaa mennä vähän kiireeksi tolla reitillä ja esimerkiksi Waitomon luolat eivät ole mahtuneet reitille ollenkaan, kun siihen menee periaatteessa koko päivä yhden aktiviteetin takia. Jääkö tuosta teidän Uudessa-Seelannissa pyörineiden mielestä jotain olennaista pois? Entä olisiko syytä jättää tyystin jotain pois? Tuo Bay of Islands mietityttää itseä, koska se on melkoinen koukkaus pohjoiseen, mutta uuden vuoden risteily purjeveneellä sopisi hyvin häämatkan henkeen. Toisaalta paikalliseen loma-aikaan siellä voi olla vähän liikaa jengiä. Toinen harmittava juttu on tuo käytettävän ajan vähyys Wellingtonissa.

Sellainen tarkennus vielä, että emme ole niinkään rannalla jumittavaa tyyppiä, vaan enemmänkin aktiviteettien ja etenkin hyvän ruuan & juoman perään. Liian kiireesti ei haluaisi hosua paikasta toiseen, mutta toisaalta ei myöskään juuttua liian pitkäksi aikaa yhteen paikkaan. Reissussa olisi hyvä olla sopivassa suhteessa kaupunki- ja luontolomaa.

Niin, tuosta toisesta ketjusta sain sellaisen kuvan, että kansainvälisellä ajokortilla ei tee yhtään mitään, vaan EU-kortti kelpaa vallan mainiosti. Tämä pitää varmastikin edelleen paikkansa?

Kiitokset kaikille jo etukäteen vastauksista!

2
Tervehdys,

tässä on tullut pähkäiltyä vuoden vaihteen reissukohdetta, kun nuo juhlapyhät menevät tänä vuonna niin hyvin. Säästin siis viikon kesälomaa joululle ja sillä saa sitten 2½ viikkoa lomaa lukuisten juhlapyhien vuoksi. Vähän aikaahan tuo on siltikin, mutta pitää yrittää ottaa siitä kaikki irti.

Asiaan: tarkoituksena on suunnata Etelä-Amerikkaan, mutta kohteesta ei vielä täyttä varmuutta. Peru ja Chile olisi omalla kohdalla kiinnostavimmat maat. Itse en ole niinkään rantaihmisiä, vaan diggailen enemmän vuorista, viidakoista, trekkailusta, hyvästä ruuasta, aidosta paikallisesta kulttuurista & tunnelmasta jne. Samoin reissuilla ei tule usein vietettyä pitkiä aikoja yhdessä paikkaa. Pari kolme päivää on sellainen maksimi, jonka jälkeen alkaa tekemään mieli siirtyä eteenpäin.

Löytyykö jengiltä kokemuksia Etelä-Amerikassa matkustamisesta tuohon aikaan? Vaikuttaa siltä, että tuo ajankohta ei olisi kovin optimaalinen ainakaan Perun osalta johtuen vuoriston sadekaudesta. Rannikolla pitäisi piisata hyvää keliä, mutta Andit kuitenkin kiehtoisivat.

Ehdottaa voi toki jotain toista maata, jossa kelit voisivat olla vuoristoalueillakin hyvät tuohon vuoden aikaan. Väli-Amerikasta tsekkailin, että Costa Ricassa kelit voisivat olla varsin kohdallaan tuolloin, mutta silloin myös turistikausi on huipussaan.

Joulun pyhät varmastikin vaikuttavat osaltaan liikkumiseen, joten ne aatto & sen jälkeiset parit pyhät tulisi vietettyä yhdessä paikassa. Perinteisesti ainakin katolilaisissa maissa tuo joulu tuppaa hiljentämään maan kuin maan.

Kiitos jo etukäteen neuvoista.

3
Eurooppa / Canyoningia Pyreneillä?
« : 26.07.2005, 22:00:25 »
Tervehdys kaikille!

Ensimmäinen postaus tälle foorumille, joten ei kun asiaan. Ainakaan haulla ei aiheesta löytynyt tietoa, niin uusi ketju oli paikallaan.

Eli olemme tuossa about kuukauden (elo-syyskuun vaihteessa) päästä lähdössä Espanjaan Pyreneiden vuoristoon aktiivilomalle ja nyt pitäisi etukäteen selvittää muutama hyvä canyoning-mesta. Joitakin linkkejä on googlettamalla löytynyt ja puitteet näyttäisivät ainakin olevan kohdallaan. Viime vuonna testasimme lajia Bovecissa Sloveniassa ensi kerran ja täytyy sanoa, että se on kyllä hienoin urheilulaji, mitä koskaan oon kokeillu.

Nyt pitäisi siis löytää muutama kohde esim. Cataloniasta tai lännemmästä Pyreneiltä, josta löytyisi asiallisia opastettuja canyoning-reissuja hyvään hintaan. Ilman opastahan noihin kanjoneihin on turha lähteä ellei tunne paikkoja hyvin.

Eli olisin mitä kiitollisin, jos joltain löytyisi omakohtaisia kokemuksia Pohjois-Espanjan canyoning-kohteista. Kiitos jo etukäteen!

Ja niille, jotka eivät tiedä mitä canyoning on, niin tuossa linkki, joka selventää asiaa hieman ja josta käy jo hieman ilmi, miksi se on niin hienoa hommaa: http://www.crystalcanyons.net/Pages/TripReports/SpanishCooladePart1.htm

Tuossa linkissä onkin jo muutama kohde mainittu, joten kiinnostaisi tietää järjestetäänkö tuolla ohjattuja reissuja ja onko joku käynyt testaamassa niitä.

Sivuja: [1]