Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - illusia

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Yleinen / Matkailuvuoteni 2020
« : 07.01.2021, 18:46:50 »
No laihaksihan se jäi, matkustelu koronavuonna 2020. Mikä parasta, tuli reissattua kotimaassa ja ajettua moottoripyörällä varmaan enemmän kuin koskaan. Suunnitelmissa oli lähteä huhti-toukokuussa noin kuuden viikon reissulle Espanjaan + Portugaliin, ensin vaeltamaan yksin ja sen jälkeen treffit Espanjan puolella ja miehen kanssa yhteinen parin viikon loma. Syyskuussa piti lentää Budapestiin, sieltä maata pitkin Sloveniaa koluamaan, maan halki Kroatiaan ja Pulasta kotiin. Nekin lennot peruutettiin. Mutta, mutta...
Vuokramökkiviikko Mathildedalissa toukokuussa, lokakuussa ja joulukuussa. Vaellusta, sienestystä, rauhaa ja rentoutumista. Moottoripyöräreissut Perniön/Salon seudulla, Jämsään ja Salonsaareen sekä pääkaupunkiseudulla. Muutama kesäinen päivä Tampereella, tosi kiva kaupunki. Viikonloppu Lempäälässä mökkeillen.
Ja sitten ne varsinaiset reissut: tammikuussa Krakova, helmikuussa Marrakech, juhannus Pärnussa. Moottoripyöräreissut Virossa heinäkuussa ja elokuussa (toisella keralla kääntymispiste oli Riiassa).
Maapisteitä kertyi vain neljä; Puola, Marokko, Viro ja Latvia, niistä Marokko oli uusi kohde.
Tälle vuodelle en uskalla mitään suunnitella, optimistina toki toivon pääseväni tekemään nuo viime vuonna peruuntuneet matkat. Jos ei muualle, niin edes Viroon kesällä moottoripyöräilemään (pliis).
https://illusiafinland.blogspot.com/2020/12/vuodenvaihteen-mietteita.html

2
Matkapäiväkirjat / Mathildedal, Meri-Teijo (SK)
« : 12.10.2020, 19:59:50 »
Täällä taas, "omalla" vuokramökillä. Keskellä Teijon kansallispuistoa, kaukana kaikesta ja kuitenkin lähellä palveluita. Harvinaisen hiljaista on, kun on sentään koululaisten syyslomaviikko.
http://illusiafinland.blogspot.com/2020/10/sienimetsalla-mathildedalissa.html
http://illusiafinland.blogspot.com/2020/10/teijon-kansallispuisto-sahajarven.html
https://illusiafinland.blogspot.com/2020/10/teijon-kansallispuisto-matildanjarven.html
http://illusiafinland.blogspot.com/2020/10/teijon-kansallispuisto-jeturkasti-ja.html
Niin hienot sienimaastot ympärillä, että pakkohan sinne on sukeltaa joka päivä, jos ei tule yllätysvieraita.
En saanut metsiä tyhjiksi, vaikka kovin yritinkin, mutta palasimme kotiin runsaan sienisaaliin kera. Tulipahan ulkoiltua!

3
Reissu alkoi eilen Tallinnasta Haapsaluun, tänään siirryimme lautalla Hiidenmaalle. Suunnitelmissa on ajaa vielä Riikaan, jos ei koronatilanne pahene ja hallitus päätä toisin. Nyt nautimme täysin Hiidenmaasta, joka on todella hieno saari. Reissu alkaa tästä:
https://illusiafinland.blogspot.com/2020/08/baltia-hondalla-2020-haapsalu.html

4
Viron reissun jälkeen mieli teki taas tien päälle ja suunnittelin meille parin päivän reissun Länsi-Suomeen. Koska Meri-Teijon majoitukset ylittävät meidän budjettimme, varasin parin yön majoituksen Perniöstä. Olikin varsinainen onnen kantamoinen; huoneisto yläkerrasta, ison puutarhan ympäröimästä vanhasta talosta. Menomatkalla poikkesimme Billnäsiin ja Fiskarsiin.
https://illusiafinland.blogspot.com/2020/07/koronakesan-kotimaan-matkailua-billnas.html
Sää suosi toisenakin ajopäivänä ja suuntasimme Mathildedaliin, Kemiönsaaren kautta Kasnäsiin, Särkisaloon ja lossimatkan päässä olevaan Pettuun.
https://illusiafinland.blogspot.com/2020/07/koronakesan-kotimaan-matkailua.html
Kaunista, kesäistä Suomea!

5
Matkapäiväkirjat / Viro moottoripyöräillen 2020 (SK)
« : 09.07.2020, 15:23:00 »
Viime kesänä kiertelimme saarilla, tänä vuonna on vuorossa Pohjois- ja Itä-Viro. Ehkä ensi vuonna suuntaamme jo Latviaan saakka. Meille sopii tällainen hidas matkanteko, jossa päivämatkat jäävät lyhyiksi ja majoitumme jokaiseen kohteeseen kahdeksi yöksi, niin ehdimme tutustuakin paikkaan. Kuusi kohdetta, joista neljä uutta ja kaksi entuudestaan tuttua. Viimeisiksi jätimme Tarton ja Tallinnan, joita oikeastaan eniten odotan. Kaikki sen lisäksi on positiivista yllätystä. Lähtee tästä:
http://illusiafinland.blogspot.com/2020/07/viro-2020-hondalla-rakvere.html

6
Matkapäiväkirjat / Juhannus 2020 Pärnussa
« : 25.06.2020, 21:33:44 »
Viron rajan avauduttua varasimme omatoimimatkan Pärnuun. Myöhemmin poistui karanteenikin, tosin päätimme omaehtoisesti oleilla pari viikkoa kotinurkilla ennen seuraavaa reissua.  Pärnu on todella mukava kaupunki ja tarjoaa parastaan kesällä. Olen käynyt siellä useasti  ja kävellyt sen reitit, polut ja kadut. Tällä kerralla uutta oli aallonmurtaja, joka nytkin jäi kävelemättä loppuun saakka. On siis hyvä syy lähteä Pärnuun uudelleen!
http://illusiafinland.blogspot.com/2020/06/juhannus-parnussa.html

7
https://illusiafinland.blogspot.com/2020/05/karanteenimokkeilya-meri-teijossa.html
Koronakevään rauhallinen viikko kuluu mainiosti Meri-Teijossa vuokratulla mökillä. Vaellusta, saunomista, kokkailua ja rentoa oleilua, mitä parhainta kiireetöntä ajan viettoa. Viimeksi vietimme täällä viikon joulun aikaan. Kesällä olisi mahdollisuus käydä myös uimassa ja soutelemassa. Viimeistään syksyllä tulemme uudelleen, Teijon kansallispuistossa on vaellusreittien lisäksi hienoa sienimetsää.

8
Matkapäiväkirjat / Marrakech, Marokko (SK)
« : 15.02.2020, 13:22:28 »
Kiehtova, värikäs, haiseva, tuoksuva, mausteinen Marrakech. Täynnä härdelliä ja hulinaa, ollaan ihan päät pyörällä.
https://illusiafinland.blogspot.com/2020/02/marrakesh-marokko.html

9
Keväinen siitä syystä, että täällä kukkivat jo orvokit.
https://illusiafinland.blogspot.com/2020/01/here-we-go-again-krakova.html
Samaan aikaan vietetään keskitysleirien vapautumisen 75. vuotta, mutta Krakovassa sitä ei huomaa missään.

10
Yleinen / Matkailuvuoteni 2019
« : 10.12.2019, 23:23:16 »
Nonih, eiköhän se ole tässä. Vuosi on jo niin lopuillaan, että (ulkomaan)reissut on reissattu, jos ei mitään ihmeellistä osu kohdalle. Mukavaa joulunaikaa kaikille!
https://illusiafinland.blogspot.com/2019/12/hieno-matkailuvuosi-2019.html

11
Viehättävä Gdansk, jossa pääosin pyörimme joulutorin ja vanhan kaupungin alueilla. Edulliset lennot suoraan Turusta, jos pääkaupunkiseudulta kuluva aika ei haittaa. Ehkä palaamme Gdanskiin joskus kesäaikaan?
https://illusiafinland.blogspot.com/2019/12/gdanskin-joulutoreilla.html

12
Tämän syksyn Balkanin reissun innoittajana oli Norskin suora lento Montenegron Tivatiin. Varauksen aikoihin viimeinen lento oli elokuun loppupuolella, nyt niitä löytyy lokakuun lopulle. Olemme siis normaalia aikaisemmin reissussa ja sen kyllä huomaa, kun lämpöasteet huitelevat kolmenkymmenen paremmalla puolella. Toinen innoittaja (minulle) oli mahdollisuus lähteä vaeltamaan Sarajevon vuorille, mutta Vukov Konakin majoittaja perui viime hetkellä varauksemme, koska alueella tehdään syyskuussa sähkötöitä. Sarajevossahan rinteitä riittää, ehkä pääsen mukaan myös jollekin järjestetylle vaellukselle. Suunnitelma meni osittain uusiksi ja päätimme lähteä uudelleen Bracin saarelle.
Reissu lähtee tästä:
https://illusiafinland.blogspot.com/2019/08/balkan-2019-montenegro-bosnia.html

13
Matkapäiväkirjat / Berlin, bitte schön! (SK)
« : 11.08.2019, 21:59:13 »
Kolmen päivän reissu helteisessä Berliinissä. Hieno kaupunki!
https://illusiafinland.blogspot.com/2019/08/merkkipaivanaan-matkoilla-berliiini.html

14
Matkapäiväkirjat / Viroa moottoripyöräillen (SK)
« : 19.07.2019, 23:09:30 »
10 päivän reissu Hondalla onnellisesti takana. Kohteina Haapsalu, Hiidenmaa/Kassari, Saarenmaa/Kuressaare, Pärnu ja Tallinna. Oli niin hieno matka, että tässä jo suunnitellaan ensi kesälle mp-reissua Itä-Viroon. Lähtee tästä:
https://illusiafinland.blogspot.com/2019/07/viro-hondalla-haapsalu.html

15
10 päivän mp-reissu Virossa on ajettu. Kohteina Haapsalu, Hiidenmaa/Kassari, Saarenmaa/Kuressaare, Pärnu ja Tallinna. Reissu meni niin hyvin, että johan tässä suunnitellaan ensi kesälle Itä-Viron kierrosta.

Blogi lähtee tästä:
https://illusiafinland.blogspot.com/2019/07/viro-hondalla-haapsalu.html

16
Matkapäiväkirjat / Krakova (taas kerran) SK
« : 29.05.2019, 22:36:09 »
Lähtee tästä:
https://illusiafinland.blogspot.com/2019/05/tama-tuli-niin-akkia-krakova.html
Onneton suuntavaistoni kierrätti meitä taas ympäriämpäri, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Tyttöjen reissu, ihanaa!

17
Tämän kevään vaellukseni suuntautuu vaihteeksi Portugaliin. Lähden Lissabonista pyhiinvaellusreittiä kohti Portoa. Aikaa jäänee Espanjan rajalle asti kääntymiseen, mutta tuskin edes yritän ehtiä Santiagoon saakka. Loppumatkan jätän suosiolla ensi kevääseen, silloin voimme viettää vaellukseni jälkeisen yhteisen loman Espanjassa. Tällä kerralla treffit ovat Sintrassa.
Päivitän blogia mahdollisuuksien mukaan. Tervetuloa mukaan!
https://illusiafinland.blogspot.com/2019/04/camino-portugues-2019.html

18
Matkapäiväkirjat / Aurinkoinen Tallinna 03/2019
« : 26.03.2019, 09:57:33 »
https://illusiafinland.blogspot.com/2019/03/kevainen-hemmottelulomanen-tallinnassa.html
Herkuttelu- ja hemmottelumatka kotoisaan Tallinnaan. Aurinkoinen sää suosii, käveltyäkin tulee paljon. Onneksi, sillä runsaan hotelliaamiaisen ja uusien ravintolakokeilujen myötä tulee myös syötyä paljon.

19
Kevään ensimmäinen reissu on heitetty! Oli mukava lähteä täältä rännästä ja loskasta aurinkoiseen Andalusiaan. Sää oli mitä parhain patikointiin ja seikkailtuakin tuli ihan riittävästi.

Kaksi ensimmäistä yötä vietimme Málagassa:
https://illusiafinland.blogspot.com/2019/02/malaga.html

Frigilianaan olimme varanneet viisi yötä, sillä pienet, valkoiset kylät viehättävät ja minua houkuttelivat ympäristössä olevat vaellusreitit:
https://illusiafinland.blogspot.com/2019/02/frigiliana-andalusia.html

Ja kaksi viimeistä yötä taas Málagassa:
https://illusiafinland.blogspot.com/2019/02/malaga_17.html

Mukava olla taas kotona ja odotella seuraavaa reissua.


20
Yleinen / Kaupunkibongaus
« : 19.01.2019, 09:04:46 »
Kodin Kuvalehdessä on juttu suomalaisesta naisryhmästä, jotka tekevät yhdessä kaupunkilomia aakkojärjestyksessä. Jäin miettimään käymiäni kaupunkeja ja oli pakko tehdä listaus. Puuttumaan jäivät vain Q, Y, Ä, Ö ja Å (ja X, sillä Xativassa olen vain käynyt jäämättä yöksi.) Pitäisikö minun suunnitella seuraavat reissut näiden mukaan, no ei sentään. Skandinaviasta löytyisi useitakin vaihtoehtoja (paitsi Q), mutta useimmiten matkani suunta on etelään.

Kotimaassa kohteissani kyllä löytyy Ylläs/Äkäslompolo, mutta niitä en ottanut mukaan listaani. Löytyykö sinun listastasi kaikki aakkoset?

Sivuja: [1] 2 3 ... 6