Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pablo

Sivuja: [1]
1
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Kisakatsomo Oslossa
« : 08.02.2006, 16:14:48 »
Olympialaiset lähenee ja tuli mieleen kiinnoistaisiko täällä oleskelevia kerääntyä jonnekin baariin tai jonkun luokse seuraamaan kisoja? Itseäni kiinnostaa eniten lätkä, mutta NRK ei taida näyttää yhtäkään alkusarjan ottelua. Viasat Sport sen sijaan näyttää.

Ainakin Sports Bar on ollut aikasemmin yhteistykykyinen ja antanut käyttöön telkkarin vaikka muu baari olisikin katsonut jotain muuta.

Eli jos kiinnostuneita löytyy, niin täällä voi ehdottaa mitä katotaan ja missä. Suomen ensimmäinen miesten lätkämatsi on 15.2 kello 15.30. Naiset aloittavat lauantaina 11.2 kello 13.

2
Olettekos kuulleet... / Romaniassa seteliuudistus
« : 12.06.2005, 21:26:55 »
Romaniassa toteutetaan heinäkuun alussa seteliuudistus, jossa nykyisistä leiseteleistä (ROL) putoaa pois neljä nollaa. Uusi valuutta on nimeltään uusi lei (RON) ja sen setelikoot ovat 1, 5, 10, 50, 100 ja 500. Vanhat ja uudet leit kelpaavat rinnakkain maksuvälineenä vuoden 2006 loppuun asti.

http://www.forex.fi/

3
Olettekos kuulleet... / Halpojen lentojen hakukone
« : 05.10.2004, 12:46:29 »
Täältä voi hakea halpoja lentoja, jos ei kaikilla, niin ainakin monella eri lentoyhtiöllä:

http://www.skyscanner.net/map/

Täällä voi etsiä ja vertailla Ryanairin lentoja. Ikävä kyllä osaa näyttää vain lentoja Briteistä:

http://tinyurl.co.uk/ryanairmse/new.php

4
Matkapäiväkirjat / Eurooppa syksy 04 (SK)
« : 27.09.2004, 18:10:13 »
Noin, nyt voi jo ehkä aloitta matkapäiväkirjan johon tasaisen epätasaisesti lisäilen jotain jos siltä tuntuu.

Aikaisemmin tapahtunutta:
Myin stereot ja vehkeet, auto ei kyllä tosin kelvannut kenellekkään. Tsygästäkin sain huijattua 20€=) Viinakaapin tyhjensin satunnaisesti valittujen pallontallaajien suihin. Pakkasin rinkkaan läjän vaatteita, pari kirjaa, cd-levyjä ja muutaman minidiscin. Läppäri kulki omassa laukussaan. Ideana oli tehdä niin paljon töitä ku vain mahdollista ja juoda niin vähän alkoholia ku vain suinkaan mahdollsita. Työpaikka oli jo valmiina odottamassa, olin huhtikuussa käyny kääntymässä täällä ja yhen tutun suosiollisella avustuksella minua odotti paikka Ullevålin antenniosastolla.

Tarkoituksena oli ensin olla täällä vain kolme kuukautta, mutta norjalaisloogisen hinnoittelupolitiikan takia tuli ihan kruunumääräisestikkin halvemmaksi vuokrata kämppä neljäksi kuukaudeksi joten päätin jäädä pitemmäksi aikaa vaikka silloin ei vielä ollu tietoa siitä onko täällä töitä ilman tekijää syyskuussa. Onnekseni osastolta lopetti kesän aikana monta kauan ollutta hoitajaa joten töitä riitti. Heinä-elokuussa tuli tehtyä lähes 200 tuntia kuussa ja täällä maksetaan ylitöistä huomattavasti paremmin kuin vastaavalla alalla käsittääkseni tehdään Suomessa.
Kesä siis kului lähinnä töissä ollessa ja Civilizationia pelatessa. Telkkariakin tuli katsottua aika paljon.

Nyt Tapahtuu:
Kämppä on irtisanottu, telkkari ja muu ylimääräinen irtaimisto siirretään kaverin kellariin ja osa lentää takaisin Suomeen jos mutsi tänne huomenna pääsee tulemaan (lennonjohtajat lakossa). Huomenna viimeinen työvuoro ja tarkoituksena on torstai-iltana ottaa yöjuna Bergeniin ja yrittää päästä perjantaina kello 11 lähtevään laivaan jonka määränpää on Newcastle. Aikaa on 2,5 kuukautta ja ideana on pysytellä Euroopassa, mutta itä puolella. Mahdollisesti päädyn Turkkiin tai Egyptiin tai johonkin vastaavaan paikkaan.

Matkavakuutus on vielä ottamatta koska olen jossakin ihme välitilassa jonka en luullut olevan mahdollista enää nykyaikana. Asun Norjassa, joten en kuulu Suomen sosiaaliturvan piiriin eli Suomalainen vakuutusyhtiö ei myy minulle vakuutusta. Norjalainen vakuutusyhtiö ei halua myydä minulle vakuutusta koska minulla ei ole vakituista osoitetta väestörekisterissä. Väestörekisteriin olen ilmoittautunu pari viikkoa sitten, mutta koska täällä ei mikään muukaan tapahdu ihan kädenkäänteessä niin siinä menee ainakin pari viikko lisää.
Vaihoehdot ovatkin nyt seuraavat:
1. Näytän persettä vakuutusyhtiöille ja seuraan Sakun ja Speedyn jalanjälkiä. Oma vastuu paras vastuu.
2. Yritän vielä löytää jostain vakuutusyhitön jolle rahani kelpaa.
3. Hengailen täällä Norjassa asunnottomana odottaen väestörekisterin ilmoitusta.

5
Pohjoismaat / Grönlanti
« : 03.07.2003, 21:09:42 »
Kuuluuhan Grönlanti Tanskaan joten ajattelin, että pohjoismaat olisi oikea alue. Voi se kyllä olla Amerikkakin, mutta...

Onko kukaan käynny tuolla maailman isoimmalla saarella jossa on aina talvi ja jääkarhut vaeltaa pitkin katuja? Onko kenelläkään tietoa miten sinne pääsee edullisimmin? Kulkeeko Tanskan ja Grönlannin välillä kenties joku reittiliikenne? Onko siellä mitään muuta nähtävää kuin jäävuoria?
Eilen katsellessani jotain dokkaria Grönlannin rikoksista aloin miettimään sellaista matkasuunnitelmaa joka menisin ensin esim. junalla jonnekin Tanskaan tai Norjaan josta laivalla Fäärsaarille. Sieltä Islantiin ja sitten viimeiseksi Grönlantiin. Voisihan sieltä jatka viikinkien tapaan Kanadaankin, mutta kustannukset taitaa muutenkin nousta aika korkeeksi. Olen ymmärtänyt, että varsinkaan Islanti ei ole mikään halpa paikka. Huippuvuoretkin kiinnostaisi, mutta ne taitaa jäädä vähän väärälle puolelle tätä reittiä ajatellen. Tai sitten kiertäisi Pohjois-Norjan kautta... Onhan noita mahdollisuuksia.

Sivuja: [1]