Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - shootarz

Sivuja: [1]
1
Itse kovana Twitter-käyttäjänä olen tietenkin kiinnostunut löytyykö Twitteristä muita pallontallaajalaisia? Olisi hauska saada seurattaviin reissuhenkisiä ihmisiä, jotka twiittailisivat matkailusta ja/tai itse reissun päältä! Itse olen Twitterissä @miikavakkilaine nimellä, en tosin twiittaile pelkästään matkailusta vaan aivan kaikesta. Matkailuaiheisia twiittejä tulee kun sille päälle satun ja tietenkin aina reissujen aikoihin. :)

2
Tyhmät kysymykset / Matkavakuutus EU-alueella?
« : 03.01.2016, 04:01:12 »
Kuinka kannattavaa on ottaa matkavakuutus EU:n sisäisille matkoille? Etenkin, jos reissaa lentokoneessa pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa. Käsittääkseni matkavakuutus ei kata paljoakaan sen enempää kuin eurooppalainen sairaanhoitokortti. Matkatavarapuoli nyt ei itseäni erityisesti kiinnostakaan, vaan tapaturmat. Yleensä reissuillani kun ei ole mitään kovin arvokasta mukana. Eikä matkavakuutus korvaa edes mitään, jos kohdemaassa on sota tai ydinonnettomuus :D

3
Kaikki on varmasti kuullut siitä, kuinka Ryanair on suomalaisten reissaajien suruksi supistanut reittejänsä Suomesta ja juurikin Tampere-Pirkkalasta. Koko tämän talven Ryanair pitää taukoa Tampere-Pirkkalasta, mutta keväällä  entisen seitsemän reitin sijasta on enää kaksi; Bremen ja Budapest. Finnair jatkaa normaalisti TMP-HEL reitillään ja SAS jatkaa TMP-ARN reitillään. Tampere-Pirkkalasta lähtee myös välillä matkatoimistojen järjestämiä lomalentoja välimerelle.

Nyt torstaina 12.11 tuli varma tieto, että toukokuusta 2016 alkaa suorat lennot Kroatian Zadariin kesän ajakasi. Edestakaisia lentoja lennetään 22kpl Tampere-Pirkkalasta. Näillä näkymin maanantaisin tai tiistaisin. Tredea (Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö) on yrittänyt myös neuvotella Espanjan ja Pohjois-Italian reiteistä, mutta niistä ei ole vielä varmuutta.

Tampere-Pirkkalan lentoliikenteen kehittämisprojektin johtaja Marja Aalto on myös kertonut TMP-Pietarin reitille olevan tarvetta. On suunniteltu, että Pietarin reitti voisi toimia myös Lappeenrannan lentoaseman kanssa yhteistyössä. Myös hänen mukaan Kööpenhaminan lentoja on kovasti kaivattu Tampere-Pirkkalaan.

Saa nyt nähdä mitä uusia reittejä on tulossa, tavoitteeksihan on saada ensi vuodeksi 1-5 uutta reittiä Tampere-Pirkkalaan. Pirkkalan kunta ja Tredea tahtoo voimakkaasti lisätä matkustajamääriä Tampere-Pirkkalassa, sillä terminaaleja on kumpaakin remontoitu hiljattain. Tavoitteina olisi saada nykyinen matkustajamäärä (412 609 matkustajaa vuodessa) kohoamaan miljoonaan matkustajaan vuoteen 2020 mennessä.

Näin reissaavana pirkkalalaisena tämä aihe on kovasti kiinnostanut minua ja olen yrittänyt pysyä ajan hermolla kotikenttääni koskevissa asioissa. Lähteinä tähän toimi Pirkkalan kunnan virallinen Twitter-tili, Yle ja Aamulehti.

4
Yleinen / Minkälainen matkaaja olet?
« : 09.11.2015, 01:17:16 »
Noniin! Ajattelin pistää tälläsen ketjun pystyyn. Vilkuilin foorumilta, että aikaisempia tälläisiä ketjuja ei ole. Jos on, tämän voi sulkea. Ideana on siis kertoa itsestään matkaajana ja ihmisenä. Minkälaisia reissuja tulee tehtyä, kenen kanssa ja millaisten ihmisten kanssa etc..?

Itse olen suurimman osan reissustani tehnyt perheeni kanssa, sillä olen vasta hiljattain täyttänyt maagisen 18 vuoden iän. Olen myös tehnyt kaksi reissua koulun kautta joissa oli muita opintomatkaajia. Reissaajaluonteestani saan kiittää äitiäni, sillä hän on koko lapsuuden lennättänyt ympäri maita ja mantereita!  :D Olen nyt kuitenkin pari reissua tehnyt jo kavereideni kanssa ja jatkossa todennäköisesti teen kaikki reissut kavereideni kanssa.

Itseäni kiinnostaa yleisesti kaikki kulttuurit ja maat, mutta etenkin todella eksoottiset kohteet kuten Pohjois-Korea ja Kuuba. Kaverini ovat taas hieman tylsemmästä päästä eivätkä ole juuri kiinnostuneita eksoottisista kohteista. Eräs kaverini ei edes halua reissata muissa maissa kuin länsimaissa kuten Saksassa. Itse juuri matkoiltani toivon erilaisuutta ja ikimuistoisia kokemuksia, haluan matkojeni yleisesti olevan toiminnantäyteisiä. Välillä on tietysti mukava mennä viikon "irrottelulomalle" Välimerelle, mutta pääsääntöisesti käytän rahani mieluummin matkoille joilla on tarkoitus.

Ihmisenä olen hyvin reilu ja hyväksyn ihmiset sellaisina kuin he ovat. Minua kiinnostaa reissaamisen lisäksi yhteiskunnalliset asiat, valo- ja videokuvaaminen sekä musiikki. Luonnosta en ole kovinkaan kiinnostunut, enkä osaa ottaa iloa irti kasveista tai eläimistä.

5
Kanada ja Yhdysvallat / New York - New Jersey
« : 12.04.2015, 22:07:38 »
Moro!

NYCin matka lähestyy ja Google kerto, että New Yorkissa on nykyään tupakkatuotteetkin K-21, eikä itselläni vielä ihan riitä ikä tuohon. Jossain artikkelissa puhuttiin että paikalliset hakevat tupakkatuotteita New Jerseyn puolelta, koska siellä on halvempaa ja ikäraja K-18. Mietin vaan, että onko paha homma lähteä New Jerseyn puolelle tupakan perässä ja kuinka kallista mahtaa olla? En yhtään tiedä kauan se matka vie aikaa ja rahaa (tai vaivaa.)

Eli onko kellään kokemusta New York - New Jersey välistä?

6
Yleinen / Diilimatkat?
« : 10.12.2014, 15:17:48 »
Moni varmasti tietää noita diilipalveluita, joissa on aina mitä milloinkin halvalla ja monesti vielä ihan pilkkahintaan. Itselläni ei ole kokemusta diilien ostamisesta tai käyttämisestä, etenkään diilimatkoista.

Jos täällä on ketään kuka olisi näitä matkoja ostanut diilisivustoilta niin haluaisin kuulla kokemuksia! Houkutteli yhteen kohtaan 299€ viikon loma All-Inclusive hotellissa Kyproksella, sisältäen lennot ja bussikuljetukset. Rupesin vain miettiin, että mikäköhän tossakin on taka-ajatuksena. Onko paljonkin pettymyksiä vastassa kun menee kohteeseen, vai mikä on homman juju.

Jos olet itsekin yhtä ulapalla kuin minä, niin yksi diilisivustoista on mm. Groupon.

7
Moi!

Olisin kovasti kiinnostunut kesätöistä välimeren turistirysissä. Aina siellä näkee baareissa, ravintoloissa ja hotelleissa ulkomaalaisia työntekijöitä. Olen vain miettinyt, että mistä ihmeestä porukka sinne hakee töihin? Pari kesää sitten Roodoksella en nähnyt varmaan yhtäkään paikallista baarityöntekijää, kaikki jotain sveitsiläisiä tai ruotsalaisia. Olisi hieno kuulla kokemuksia esim. baarityöstä välimerellä ja tietää mistä sinne haetaan töihin! :)

Sivuja: [1]