Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - hard

Sivuja: [1] 2
1
Hei,

tulee usein tehtyä semmoisia reissuja, joissa viipyy useita päiviä samalla paikkakunnalla. Kysymykseni koskee hotellien varaamista - nyt olen tehnyt niin, että olen varannut kotona ennen matkaa netistä (yleensä Hotels.comin tms. kautta) kaikki majoitukset koko matkalle. Siinä vaan on se ongelma, että mitä jos hotelli osoittautuu paikan päällä hirveäksi lääväksi tai siinä on joku ongelma, minkä takia haluaisi vaihtaa hotellia tyyliin heti. Kun peruutussäännöt ovat usein tyyliin, että jos on jo majoittunut (tai haluaa perua samana iltana) niin ei saa hyvitystä jos lähtee etukäteen pois hotellista. Välttääkseni ongelmia rajaan huonot arvosanat saaneet hotellit heti pois ja hyvistä luen tarkkaan arvosteluita, että paljastuuko sieltä mitään.

Onko mitään muuta järkevää tapaa toimia? Välillä tulee matkustettua vilkkaina aikoina, jolloin lähempänä matkaa monet hotellit ovat loppuunmyytyjä, joten ei viitsi jättää majoituksen hakua paikan päälle.

2
Yleinen / Dataroaming kaukomailla halpeni merkittävästi
« : 20.01.2020, 15:46:25 »
En tiedä onko täällä ollut jo mutta huomasitteko, että dataroaming kaukomailla halpeni vuodenvaihteessa merkittävästi, jopa ihan älyttömästi. Ennen kun joissakin maissa dataa ei voinut käyttää käytännössä ollenkaan. Selvittelin asiaa, niin Elisa ja Telia ovat paketoineet datankäytön "reissupaketeiksi", DNA laskuttaa käytön mukaan. Katselin niin DNA:lla hinta muutamassa kaukokohteessa (Australia, Japani, Yhdysvallat ja Uusi-Seelanti) on nyt 14,90€/Gigatavu. Jos jättää videoiden katselun sinne, missä on wifi, niin pienempään käyttöön ulkona kulkiessa (esim. sähköposti, some, Google maps jne.) tuo on ihan järkevä helppo vaihtoehto. Toki prepaidit ovat edullisia mutta jos käyttää paljon wifiä niin ei tuo dataroaming oikeasti paljoa maksa (esim. katselin juuri, että olen kotimaassa käyttänyt tänä vuonna 450 megaa mobiilidataa täällä Suomessa, mikä olisi maksanut kaukomailla DNA:n liittymällä  6,70€.)

Kiva uudistus tämä, kun voi kaukomaillakin käyttää mobiilidataa kohtuudella. Toki jos on pitkiä aikoja kohteessa kannattaa tutkia paikallisia vaihtoehtoja mutta lyhyempään ja kevyempään käyttöön säästö voi olla varsin pieni.

3
Espanja / Päivä Sevillassa
« : 03.12.2019, 11:29:02 »
Hei!

Tarkoitus on käydä joululomalla Cordobasta käsin päiväreissulla Sevillassa. Meillä on kaksi kohdetta: Sevillan katedraali ja Alcazar, jotka sijaitsevat käsittääkseni aika lähekkäin. Ajatuksena on suunnilleen seuraavanlainen ohjelma:


- Herääminen suht aikaisin ja aamupala asemalla kahvilassa
- Lähtö suurnopeusjunalla Cordobasta Sevillaan (45 minuuttia)
- Sevillassa (ajan säästämiseksi) meno taksilla Alcazariin
- Alcazariin tutustumista
- Lounas (onko siinä ravintoloita järkevästi lähellä?)
- Siirtyminen katedraaliin
- Katedraaliin tutustumista klo 17 asti (menee silloin kiinni)
- Kävely asemalle ja matkalla ruokailu jossain matkan varrella (?)
- Paluu junalla Cordobaan

Lähtö Cordobasta voisi olla jotain yhdeksän jälkeen aamulla, jolloin olisi perillä Alcazarissa n. 10.30. Sitten siellä tutustumista jonnekin yhteen, lounas ravintolassa ja siirtyminen katedraaliin siten, että olisi katedraalissa kahden jälkeen (on auki viiteen). Siitä ruokailun kautta jonnekin esim. puoli kahdeksan junaan, jolloin perillä Cordobassa ennen puolta yhdeksää.

Eli sekä Alcazariin että katedraaliin jäisi about 2,5-3 tuntia per kohde. Lounaaseen menisi joku tunnin verran ja päivällinen sitten voisi kestää pidempäänkin (junia kulkee koko illan).

Mitäpä mieltä olette tämmöisestä suunnitelmasta? Ideoita ja kommentteja otetaan vastaan!

PS. Tarvittaessa voi lähteä jonkin verran aikaisemminkin liikkeelle, junia lähtee esim. 7.55 ja 9.10, tuo 7.55-juna on ehkä turhan aikaisin (8.40) perillä mutta 9.10-juna on aika passelisti 9.55 Sevillassa (Alcazar aukeaa klo 9.30 ja katedraali klo 11, siksi tällainen järjestys)

PPS. Jostain syystä Googlessa ja katedraalin omilla sivuilla on erilaiset aukioloajat katedraalille, pitää varmaan varmistaa nuo aukioloajat vielä jostain...

4
Yleinen / Mistä tiedot juhlapyhistä yms. jutuista
« : 11.11.2019, 14:34:38 »
Tuossa kun miettii eri vaihtoehtoja matkustamiselle tuli mieleeni, että onko jossain netissä olemassa kätevää tapaa tsekata, ettei matka osu semmoiseen ajankohtaan, jolloin kohteessa on joku iso juttu menossa, minkä vuoksi on hirveä ryysis ja hotellit täynnä/kalliita. Tyyliin vaikkapa joku Golden week Japanissa tms. Eli löytyykö jostain joku kätevä matkailusivusto aiheeseen liittyen...

Tarkoitus on lähteä matkalle mutta ajankohta ja kohde vielä vähän auki ja tuollaisella voisi poissulkea ruuhkaiset kohteet pois  :D

5
Yleinen / Kilroy - kokemuksia?
« : 23.10.2019, 10:49:46 »
Mietin tuossa, että pitäisikö käyttää Kilroy-matkatoimistoa apuna reissun aktiviteettien (esim. retkiä kansallispuistoihin) toteuttamiseksi. Onko kellään kokemuksia heidän kauttaan järjestetyistä aktiviteeteista tms.? Jos lähtee ensikertalaisena johonkin eksoottisempaan kohteeseen voi retkien järjestäminen paikan päällä (tai edes etukäteen) olla haastavaa. Katselin, että Kilroylla on paljon valmiita retkiä, joille voisi osallistua...

6
Pohdin tuossa perheen kanssa reilaamaan lähtemistä joskus tulevaisuudessa ja kaipaisin hieman vinkkejä... Eli: tietääkö kukaan, onko 1. luokan kohdalla isommat paikkalippumaksut kuin 2. luokassa? Ajateltiin, että 1. luokan reililippu voisi olla hauskempi kuin 2. luokan - ykkösluokka kun usein on mukavampi ja tilavampi. Mutta kun (etenkin Ranskassa) paikkavarauksia joutuu tekemään niin mietityttää, onko 1. luokan paikat kuinka paljon kalliimpia kuin 2. luokan. Lisäksi tietty Eurostar-junan lisämaksu mietityttää. Aikoinaan Eurostarin ykkösluokassa oli lippuun sisältyvä ruokatarjoilu, en tiedä, onko enää...

7
Lentomatkustus / Pariisin Orlyn kenttä - kokemuksia?
« : 06.02.2017, 16:38:03 »
Vähän houkuttaisi varata Norwegianin lennot Pariisiin mutta se lentää Orlyyn eikä CDG:lle. Ikinä käynyt koko kentällä, onko se millainen? Karu halpalentoyhtiökenttä? Nojoo, ei sillä lentoasemalla niin hirveästi väliä ole, mutta yhteydet kaupunkiin vaikuttivat hiukan hankalilta, ensin pitää mennä jollain spesiaalijunalla jollekin asemalle, josta toisella junalla sit keskustaan. (Ja keskustassa meidän pitää vielä vaihtaa rer-junasta metroon, joka sit vie hotellille). Kuinka sujuvia ja pitkiä kävelymatkoja matkatavaroiden kanssa on asemilla, onko yhteys vaivaton vai vaivalloinen. Matkatavaraa on laukku per nuppi + käsimatkatavarat, joten kaikenlaiset pitkät portaikot yms. ovat ärsyttäviä.

8
Yleinen / Lyhyt käännös vieraalle kielelle - mistä?
« : 12.01.2017, 15:32:19 »
Hei! Tarvitsisin apua parin lauseen kääntämistä japaniksi (tekstimuodossa tietokoneelle lausumisohjeineen). Mistä kannattaisi kysyä, luulen, että käännöstoimistoille tollainen on "liian pieni" homma, eli joudun maksamaan jonkun suhteellisen suurehkon minimiveloituksen. Noiden kääntämiseen ei viitsisi paljoa rahaa käyttää. Ketä kannattaa lähestyä tällä?

9
Japani / Lapsen kanssa Japaniin?
« : 31.07.2015, 18:57:04 »
Tytär (8v) on nykyään Japani-fani (mm. mangojen ja pullip-nukkien takia) ja haluaisi matkustaa sinne. Pari kaveria on käynyt siellä ja sanoivat että on kiva maa käydä, joten voisi ihan oikeasti harkita lähtöä sinne vaikka ensi keväänä/kesällä. Mutta jotta pääsisi asiassa eteenpäin niin tulee mieleen kaikenlaisia selvitettäviä asioita. Lueskelin jo palstan kirjoituksia ja kaipaisin lisävinkkejä mm:

- Mihin kannattaa mennä lapsen kanssa? Mieluusti suorat lennot ja voi tulla eri kaupungista takaisin kuin mihin on mennyt. Eli esim. meno Tokioon ja paluu Osakasta tms. Mikään kaupunki ei ole "must", pääasia että on kivaa.

- Mihin aikaan vuodesta olisi paras mennä? Onko kesällä (koulujen kesäloma) liian kuuma tai joku sadekausi tms.?

- Mitä nähtävää siellä olisi tuon ikäiselle (nukkekauppojen ohella)?

- Mitä kaikkea pitää huomioida kun liikkuu perheen kanssa siellä?

Ja kaikenlainen muukin info otetaan mieluusti vastaan! (Tulipas pitkä lista :D )

.

10
Mulla on ensi reissulla mukana paljon lääkkeitä ja ne pitäisi kuljettaa alkuperäispakkauksissaan (tyhmä kanadalainen sääntö). Ongelma on se, että pakkauksineen lääkkeitä on valtavasti, ne tarvitsevat ihan oikean kassin (eivät mitenkään mahdu reppuun muiden tavaroiden sekaan). Pakkauksia tulee about 7-8 kappaletta (reseptilääkkeet) ja sit vielä pari käsikauppalääkepakkausta (buranaa ja precosaa). Eli about 10 pakkausta tulee mukaan.

Eli mikä on lentoyhtiöiden käytäntö, saako lääkkeille ottaa oman kassin mukaan? Onko kokemuksia?

11
Junamatkustus / Interrail-liput nyt alennuksessa
« : 02.02.2015, 11:12:45 »
Reilille menijät, huomasittehan, että nyt on VR:llä 15% tarjous Global Passeista. Matkustusaika 1.2.-16.5.2015. Lippu ostettava 31.3. mennessä.

12
Ollaan perhe (2 aik +  1 lapsi). Jos jossain kohtaa matkaa menemme eri teitä niin millainen lupalappu toiselta vanhemmalta on hyvä olla rajaviranomaisia varten, että saa viedä yksin lapsen ulos maasta? Varmaan paljon maakohtaisia eroja on mutta luuletteko että riittää molempien vanhempien allekirjoittama vapaamuotoinen lupalappu vai pitääkö hankkia joku maistraatin hyväksyntä siihen? Seuraavina matkustusmaina Saksa, Kanada ja USA...

13
Ollaan matkustamassa lentokoneella heinäkuussa Vancouverista Torontoon. Hain hintoja Scyscannerilla ja yllätyin negatiivisesti: väliä liikennöi kaksi yhtiötä, joilla on identtiset hinnat euron tarkkuudella. Ja vieläpä sama hinta joka ikiselle vuorolle. Näköjään kartellit ovat sallittuja...

Tietääkö kukaan, liikennöikö tuolla mitään halpalentoyhtiöitä, joita Scyscanner ei löydä? Ja mistä niitä voi etsiä? Vai onko ainoa vaihtoehto maksaa kartellihinta?

Edit. löytyi yksi halpayhtiö, mutta se lentää vain yövuoron...

14
Eurooppa / Sveitsi muuttui juuri 12% kalliimmaksi
« : 15.01.2015, 19:35:57 »
Sveitsiin menijät, huomasittehan että Sveitsin frangi hyppäsi tänään ennätykselliset 12% kalliimmaksi. Tämä on jo sen verta iso muutos, että kannattaa huomioida matkabudjetissa. Sveitsi kun ei entuudestakaan ollut mikään järin halpa maa...

15
Yleinen / Matkamessut 2015
« : 14.01.2015, 18:11:51 »
Oletteko menossa matkamessuille ensi viikonloppuna? Itse olen todennäköisesti menossa, ajattelin pyöriä etenkin Australian, Saksan ja USA:n osastoilla. Onko hyviä vinkkejä miten messuista saisi kaiken irti. Vai meneekö vain paikan päälle ja katselee mitä siellä on?

16
Ajattelin mahdollisesti käydä Niagaran putouksilla Torontosta käsin. Olisi kiva nähdä putoukset molemmin puolin, mutta se vaatii USA:n rajan ylittämistä (siinä menee silta, jota pitkin pääsee kätevästi sinne). Tietääkö kukaan millaista byrokratiaa tuo piipahtaminen vaatisi? Tarviiko olla ESTA? Mitään paluulippuahan ei ole esittää, kun tarkoitus on poistua maasta takaisin kävellen sitä siltaa pitkin. Luulisi tuon jotenkin onnistuvan, kun se on niin suosittu turistirysä mutta ois kiva tietää tarviiko jo Suomessa tehdä jotain valmisteluita, ettei matka sitten tyssää johonkin typerään byrokratiaan siellä.

17
Tarkoitus olisi tehdä ensi kesänä kiertomatka Vancouver-Montreal-Toronto. Kaupunkien välit taittuvat lentäen/junalla. Matkaseurue 2 aikuista + 8-vuotias lapsi. Olisiko kenelläkään vinkkejä mitä noissa kaupungeissa kannattaa touhuta ja muutenkin kaikenlaisia käytännön vinkkejä otetaan mieluusti vastaan!


18
Sellainen pieni aloittelijan kysymys, että kun kone tulee perille jo kuudelta aamulla (Helsinki-Sydney), niin mitä ihmettä sitä tekisi kun tullin yms. jälkeen on aamukahdeksalta kohteessa lennosta ja aikaerosta väsyneenä ja painavien matkatavaroiden kanssa kun hostelliin pääsee vasta iltapäivällä. Missään kahvilassa ei varmaan oikein pysty notkumaan noin pitkää aikaa ja tavaroiden kanssa ei taas viitsisi kierrellä kaupungilla..

19
Lentomatkustus / Mitä tehdä jos tulee lakko?
« : 30.11.2014, 00:02:07 »
Olen varailemassa hyvissä ajoin lentoa ja tuli mieleen että jos tulee lentoyhtiölle lakko ja lentoa ei lennetä, niin mitäs sitten tapahtuu? Onko lentoyhtiöllä velvollisuus järjestää vaihtoehtoinen yhteys? Tai korvaako matkavakuutus jos pitääkin yht äkkiä itse ostaa toiselta lentoyhtiöltä (sikakallis) lippu?

20
Saksa / Hannover
« : 23.11.2014, 02:11:24 »
En löytänyt Hannover-ketjua haulla, joten laitetaan uusi ketju. Mennään (2 aikuista + 8-vuotias lapsi) keväällä viikoksi Hannoveriin ekaa kertaa. Nyt kaipaisi käytännön vinkkejä. Hotelli on jo löydetty ja eläintarha noteerattu mutta muuten kaipaisi neuvoja, esim:

- mikä alue on "oikeaa" keskustaa (google mapsista ei oikein pysty päättelemään) ja missä kivat ruokaravintolat sijaitsevat
- lentokenttä: kuinka iso/pieni ja kuinka sujuva se on (turvatarkastukset jne.)
- jotain erityistä nähtävää lapsiperheelle
- onko lähiseudulla (tyyliin max. tunnin junamatkan päässä) kivoja pikkukaupunkeja tms. kohteita
- onko jotain levottomia alueita (keskustassa/liepeillä). mitä on syytä välttää

Kaikenlaiset vinkit ovat tervetulleita!

Sivuja: [1] 2