Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - pitulo

Sivuja: [1]
1
Keskustelun uusimmista 10 viestistä puolet eli 5 hakee matkaseuraa! Herää kysymys, onko tämä enää omatoimimatkailijoiden foorumi vaiko muuttunut matkaseuraa hakevien palstaksi?

2
Lentomatkustus / Edullisin lentoyhtiö muuttaa paluuta?
« : 20.05.2019, 19:07:08 »
Suunnitelmissa lähteä 6 kk reissulle Afrikkaan lokakuussa. Meno-paluu economy luokassa. Paluu "joskus" maaliskuussa.. Meno ja paluu Kairoon/Kairosta ja siinä välillä pitkin poikin Afrikassa.
Koska meno+paluu lentoliput yhteen paikkaan on suhteellisen halpoja verrattuna yhteen suuntaan varattuihin lentolippuihin olen etsinyt tietoa netistä koskien menopaluulentolipun uudelleenbuukkaushintaa koskien paluulentoa. Näyttävät vaihtelevan suuresti.
Voitko suositella edullisinta lentoyhtiötä?

3
Suosittelin eräässä ketjussa matkustamista Egyptiin. Annas olla, heti innokas seuraajani liitti ketjuun linkin koskien YK:n huolta koskien Egyptin kuolemanrangaistuksia. YK on huolissaan monesta asiasta mutta loppujen lopuksi täysin voimaton tekemään yhtään mitään konkreettista.

Päätin kuitenkin tutkia, että kuinka monessa maassa on voimassa kuolemanrangaistus Egyptin lisäksi. Näitä maita on yli 70 kappaletta. Seuraajani ei tietenkään koskaan matkusta tai ei ole matkustanut näihin maihin mutta mitä mieltä te muut olette siitä, että onko näihin matkustaminen suotavaa maan lainsäädännöstä huolimatta?  Nimittäin jos ottaa kriteeriksi kuolemanrangaistuksen jossain maassa niin hyvin vähäiseksi jää matkustaminen Euroopan ulkopuolelle.

Jokainen voi etsiä maat netistä mutta laitan tähän muutamia esimerkkejä, joissa useissa monet suomalaiset käyvät alinomaa.

Yhdysvallat
Kiina
Japani
Singapore
Intia + Pakistan
Thaimaa
Koreat
Yhdistyneet Arabiemiraatit mm. Dubai
Indonesia
Vietnam
Jordania
Kuuba, Jamaica, Guatemala, Bahama Barbados
Monet Afrikan maat mm. Botswana, Sambia, Gambia, Uganda

Etelä-Amerikassa monissa maissa kuolemanrangaistus on sallittu poikkeustapauksissa mm. Brasilia, Chile, Bolivia, Argentiina
 kuten myös Israelissa.  Venäjällä kuolemanrangaistusta ei ole poistettu lainsäädännöstä.
4
Olen reissannut jonkin  verran ulkomailla joulun ja uuden vuoden aikana. Etsin uutta kohdetta ensi vuoden vaihteeksi yksin matkaavalle. Onko sinulla hyviä muistoja jostain tietystä maasta ja/tai kaupungista, joka mielestäsi kannattaa tsekata?
En ole kiinnostunut kirkoista enkä joulumessuista. Toisaalta minua ei myöskään kiinnosta biletys ja kännissä sekoilu.
Kiinnostukseni kohteet ovat maan kulttuuri, nähtävyydet, retkeily, patikointi, erilaiset aktiviteetit ja elämykset, hyvä ruoka ja lepo.
Onko joku ollut jouluristeilyillä tai pelkällä kaupunkilomalla? Mitkä fiilikest jäivät?
Kiitän etukäteen kaikista vastauksista ja ehdotuksista.

5
Lentomatkustus / Aegean Airlines/Aegenair Onko hyvä?
« : 17.01.2017, 15:12:42 »
Oletko lentänyt kreikkalaisella lentoyhtiöllä Aegenair? Mitkä jäi fiilikset? Hinta - laatusuhde economy luokassa? Oliko kohdillaan? Istuimet, henkilökunta, check-in toimivuus, vaihdot, ruoka koneessa jne? Entä Ateenan lentokenttä? Vaihtoaika noin 7 tuntia. Ehtiikö ja kandeeko lähteä kaupungille? Jos niin mihin ehtisi?
En löytänyt aiempaa ketjua tästä lentoyhtiöstä.... sorry, jos avasin ja on jo aiemmin aloitettu. Kiitän etukäteen jos jollakulla on kokemusta tästä lentoyhtiöstä ja vastaa.

6
Egypti / Nyt pärjää Egyptissä minibudjetilla
« : 14.01.2017, 22:56:57 »
Palasin juuri Kairosta neljän viikon matkalta. Jos ei pelkää mahdollisia terrori-iskuja (no, niitähän on nykyään Euroopassakin...) niin nyt on kyllä paras aika matkustaa Egyptiin. Egyptin punta devalvoitiin viime joulukuussa (2016) ja kurssi oli nyt 20 eli sain 100 eurolla 2000 puntaa  kun vuotta aiemmin kurssi oli siinä 10 hujakoilla. Hinnat olivat nousseet jonkin verran mutta eivät merkittävästi. Kairo on shoppailijan paratiisi, vaatteita saa tosihalvalla. Ostin esim laadukkaan villapuseron LE 250 eli EUR 25, kaftaaneja talvikäyttöön irtoaa 5 eurolla. Ruoka on halpaa jos ei käy syömässä hienoissa ravintoloissa. 
Kairossa oloaikanani ei sattunut mitään hälyyttävää terrori-iskua. Koptien kirkossa oli ollut pommi juuri ennen matkaa ja korjasivat kirkkoa kuntoon. Niili virtaa edeleenkin ja elämänmeno Kairossa ei ole muuttunut miksikään vuosien/vuosisatojen saatossa.

Sivuja: [1]