Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Arimo K

Sivuja: [1]
1
Olen hieman yllättäen tilanteessa, että olen ehkä lauantaiyönä keskiyön jälkeen saapumassa Aucklandin lentokentälle. Tietääkö joku, miten hyvin tuolla onnistuisi nukkuminen saapumisen jälkeen? Tai olisiko suositella huokeita majapaikkoja, joissa olisi 24/7 check-in ja joihin pääsisi helposti kentältä?

En päässyt tänään Tongalla lentokoneeseen, kun eivät uskoneet, että rahtilaivan matkustajalippuni Uudesta-Seelannista Kaliforniaan olisi aito. Huomenna uusi yritys parien lisädokumenttien kera.  :D

2
Matkaseuraa / Matkaseuraa Meksikoon syyskuussa 2017
« : 25.06.2017, 07:00:21 »
Löytyisiköhän täältä matkaseuraa Meksikoon?

Olen ollut nyt reilun vuoden maailmanympärysmatkalla, ja elo-syyskuun taitteessa matkani jatkuu Meksikoon. Saavun maahan Yhdysvaltojen länsiosista ja lokakuun alussa lennän Mexico Citystä Costa Ricalle.

Itse olen 25-vuotias mies, mutta matkaseuran iällä ja sukupuolella ei ole hirveästi väliä. Olen aika seesteinen reissaaja, ja bilettämisen sijaan miuta kiinnostavat enemmän esimerkiksi kulttuurikohteet ja päiväpatikoinnit. Mitään tarkkoja suunnitelmia miulla ei kuitenkaan vielä ole, joten olen ihan avoin ehdotuksille. Majoituksissa suosin halvempia vaihtoehtoja, kuten hostelleja ja sohvasurffausta.

Jos olet tulossa samoille nurkille ja haluat matkaseuraa vaikka parin päivän tai viikon ajaksi, niin ollaan yhteyksissä! :)

3
Matkaseuraa / Australian itärannikko toukokuussa 2017
« : 25.02.2017, 16:27:34 »
Viime vuonna alkanut maailmanympärysmatkani on nyt siinä pisteessä, että huhtikuussa jätän Aasian taakse ja siirryn Australiaan. Vietän ensin jonkin aikaa Brisbanessa kavereiden kanssa, minkä jälkeen tarkoitus olisi suunnata Brisbanesta kohti Melbournea toukokuun aikana.

Olen siis 25-vuotias mies, matkaseuran sukupuolella ja iällä ei niin merkitystä. En ole mikään bilettäjä, vaan luonto- ja kulttuurikohteet kiinnostavat enemmän. Esimerkiksi päiväretket kansallispuistoihin houkuttelevat. Autoa en aio vuokrata, vaan olen ajatellut kulkea busseilla ja mahollisesti myös liftaamalla. Majoittumisia voisi katsoa hostellien lisäksi CouchSurfing'n (sohvasurffaus) ja ehkä WWOOF:n (luomufarmit) kautta.

Tälle noin kuukauden etapille olisi kiva saada matkaseuraa, joten jos haluat liittyä seuraan lounaan tai vaikka parin viikon ajaksi, niin laittele viestiä! :) Olen myös avoin muille ehdotuksille reiteistä ja aktiviteeteistä.

4
Tarkoitukseni olisi jatkaa maailmanympärysmatkaani kesällä Yhdysvaltoihin. Tarvitsen maahan kuitenkin pelkän ESTAn sijaan viisumin, koska

1) passista löytyy Iranin viisumi
2) aion matkustaa Jenkkeihin rahtilaivalla.

Onko kellään kokemusta Yhdysvaltojen viisumin anomisesta ulkomailla? Millainen prosessi on ollut käytännössä, ja kauanko siihen pitäisi varata aikaa? Todennäköisesti anoisin viisumia Yhdysvaltojen konsulaatista Sydneyssä.

5
Onko täällä muita, jotka reissaavat Kindlen tai muun lukulaitteen kanssa ja ostavat matkaoppaansa sähköisinä? Siinä tapauksessa voi kiinnostaa, että Lonely Planet myy nettikirjakaupassaan nyt kaikkia e-kirjojaan huokeaan 5,95€ kappalehintaan.

http://shop.lonelyplanet.com/special-offers/

Tarjous on voimassa lokakuun loppuun. Muina aikoina Lonely Planetilla on käynnissä jatkuva alennus, jossa e-kirjoja myydään "osta 3 maksa 2" periaatteella. Aika kätevä (ja pirullisen koukuttava) tarjous ollut sekin.  ::)

6
Tyhmät kysymykset / Hanavesi ja hammasharja
« : 07.08.2016, 19:10:40 »
Olen täällä isojen kysymysten äärellä. Käytättekö koskaan hampaiden pesussa juomakelvotonta hanavettä hammasharjan huuhtomiseen? Vai hoidatteko koko pesuoperaation kurlauksineen ja huuhtomisineen pullovedellä?

Ja jos olette käyttäneet kraanavettä, niin kiinnostaisi kuulla, onko pakki pysynyt ihan kuosissa siitä huolimatta.

7
Aloitin toukokuun puolivälissä määrittelemättömän pituisen maailmanympärysmatkan, jonka aikana aion vierailla kaikilla mantereilla (kyllä, myös sillä eteläisimmällä!). Tähän asti matka on vienyt Itä- ja Keski-Euroopan kautta Lähi-itään ja Intiaan.

Tien päältä kirjoittamani englanninkielinen blogi "Arimo travels" löytyy osoitteesta arimotravels.wordpress.com. Omien reissukokemusteni lisäksi julkaisen myös yleisempiä matkavinkkejä ja tietopaketteja. Esimerkiksi nyt uusin postaus käsittelee reissussa käteviä mobiilisovelluksia.

Kuten nykyaikaan kuuluu, löytyy blogi myös Facebookista ja Instagramista:
facebook.com/arimotravels
instagram.com/arimotravels

Mielelläni kuulisin kommentteja ja palautetta, jos sellaisia tulee mieleen!  :)

8
Huom! Tämä on vain epävarma huhu, jonka toteutumisesta ei ole minkäänlaisia takeita.

Hostellinpitäjäni täällä Minskissä kertoi kuulleensa, että Valko-Venäjällä saatetaan harkita viisumivapautta korkeintaan viiden päivän matkoille. Muutos voisi tulla voimaan ensi vuonna.

Todella toivon, että tämä pitäisi paikkansa! Tämä on kuitenkin todella viihtyisä matkakohde, jonka turistivirtoja tuskallinen viisumiprosessi tyrehdyttää nyt aika tehokkaasti.

Sivuja: [1]