Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - traavelleri

Sivuja: [1]
1
Lähi-itä / Israelista Egyptiin vaiko Jordaniaan?
« : 25.09.2018, 15:28:09 »
Olen menossa ensikuussa Israeliin noin. 9 päiväksi ja mietin että kerkeisikö siinä käymään pariksi päiväksi egyptiin tai Jordaniaan. Kumpaan kannattaisi mennä? Egyptiin vissiin tarvitsee ainakin viisumi hankkia etukäteen, kun taas Jordaniasta voi varmaan rajalta hommata..en tiedä

2
vai otanko suosiolla ton 10 tunnin vaihtoajan.

3
Eurooppa / Suosikki kohteenne Euroopassa?
« : 23.09.2018, 17:07:22 »
Miksi tämä kohde on suosikkisi? Montako kertaa olet ollut siellä? + muuta kerrottavaa jos on :)


4
Eurooppa / Minne päin Eurooppaa veisin äitini?
« : 23.09.2018, 17:06:00 »
Äitini ei ole koskaan ollut lentokoneessa mutta nyt päätti että haluaa lähteä kanssani jonnekkin päin eurooppaa. En tosiaan itsekään ole käynyt suurimassa osassa eurooppaa joten en osaisi sanoa mikä olisi hyvä kohde n. viikoksi. Olemme miettineet Prahaa. Mielestäni se vaikuttaa hieman tylsähköltä. Mielellään siis kohde minne pääsee suorilla lennoilla ja lento kestää alle 5 tuntia. :-) Olisi kiva jos matkalla voisi yhdistää jopa kaksi maata, vaikka aikaa ei olekkaan kuin tuo yksi viikko!


5
Yleinen / Mihin joulu&tammikuussa ?
« : 23.08.2018, 20:42:27 »
Suunnittelen reissua ja tarkoituksena on lähteä joulukuun lopussa ja viipyä kuukausi  :) tarkoitus on siis lähteä Euroopan ulkopuolelle. Perus rantalomat ei kiinnosta ( esim. Kanariansaaret ei kiinnosta lainkaan, vaikka on sielläkin varmasti muutakin kuin turisteja..)
Haluan vähän köyhempään maahan jossa on mielenkiintoinen kulttuuri ja mahdollisesti myös slummeja joissa voisi vierailla ja tutustua paikallisiin ( oppaan kanssa tai itse..)

Sillä ei ole väliä onko kuumaa vai viileää, tulen toimeen kaikkialla. Olen tosiaan 18-vuotias tyttö ja tarkoituksena on lähteä yksin.  Intia kiinnostaa kovasti mutta se taitaa olla vielä vähän liian haastava minulle. Olisiko Vietnam hyvä kohde kaltaiselleni? Ja mielellään vierailisin sen kuukauden ajan vähintään 2 eri maassa. Kohteet joissa liikaa turisteja ei kiinnosta...

Vähän suunnitelmia joita haluaisin ainakin tehdä:
-kokeilla surffaamista
-syödä hyvää katuruokaa
-tavata ystävällisiä ihmisiä
-ottaa valokuvia hienoista kaupungeista ja luonnosta


6
Mikä olisi helppo, turvallisin ja mielenkiintoinen kohde Lähi-Idässä tai / ja Pohjoisessa Afrikassa nuorelle yksin matkustavalle naiselle? Minua kiinnostavat halvat maat, kaunis luonto/ympäristö (patikointi mahdollisuudet ?), uiminen ja mielenkiintoinen kulttuuri (on kuitenkin okei jos kohteesta ei löydy noita kaikkia )  :) :)

7
Tyhmät kysymykset / Minne Joululomalla?
« : 19.07.2018, 19:19:45 »
Olen 18-vuotias nainen ja haluan mennä jouluksi yksin ulkomaille. Olen käynyt 4 eri (itä-euroopan) maassa yksin joten on soolomatkailusta kokemusta.
Mitkä olisivat hyviä kohteita? En haluaisi mennä mihinkään missä on liikaa turisteja (esim. espanja,  kreikka.)
Haluaisin mennä mieluusti euroopan ulkopuolelle. Maat jotka kiinnostavat ovat Kenia, Etelä-Afrikka, Taiwan, Marokko, Egypti, Taiwan, Hong Kong... Ovatko nämä kuitenkin liian hankalia kohteita, en ole kuitenkaan niin kokenut ja koskaan en ole ollut euroopan ulkopuolella :D

8
Balkanille olen siis lähdössä. Tavaraa en aio ottaa paljon mukaan ja vaatteita olisi tarkoitus pestä hostelleissa. Näin pitkään en ole ollut reissussa ollut enkä rinkkaa ole ennen koskaan omistanut joten nyt tulisi eka kerta. Ajattelin pakata mukaan vain muutamat vaatteet, hygieniatavarat (pienissä koossa) ja ehkä pari kirjaa :-) eipä kait sitä muuta tarvitsekaan.

9
Tyhmät kysymykset / Mielipide matkasuunnitelmastani?
« : 06.05.2018, 20:25:38 »
Ateena -> Kalambaka -> Thessasaloniki -> Skopje -> Pristina. Aikaa olisi noin. 1 viikko ja neljä päivää. Kalambakassa ja Skopjessa molemmissa vain 1 pv.

10
Oon yrittäny ettiä että miten pääsis sieltä lentokentältä sinne keskustaan. Kauhistuin koska ei näköjään mee busseja ollenkaan  :o taksitkin maksavat sieltä kuulemma noin 25e ... enkä tiedä uskaltaako nuori tyttö lähteä yksinään taksiin??? pelottais kyllä vähän. Onko kenelläkään tietoa??

11
Apua!Menin sitten ilmoittautumaan vapaaehtoistöihin Balkanille. KVT:n kautta siis. Tämä on ensimmäinen kerta minulle ja jännitys on äärimmäisen suuri. Ikää minulla on 18-vuotta. Tämä on myös ensimmäinen kerta kun lennän YKSIN. Lentänyt olen ennen 4 kertaa.

Mietin että mitä kannattaisi pakata kahden viikon mittaiselle vapaaehtoistyölle? Nukkuminen vissiin on teltassa! Näin olen ymmärtänyt. Kannattaisiko minun näin ensikertalaisena lentää suoraan Pristinaan (jossa työni ovatkin..) noin. 4 päivää aikasemmin ja hengailla siellä. Minulla on kesällä paljon aikaa joten mietin että kannattaisiko myös käydä muissa paikoissa? Esimerkiksi Albania näyttää erittäin hienolta paikalta. Kannattaako myös lähteä viikon aikasemmin ja matkustaa silloin jonnekkin?? Voisin kyllä vapaaehtoistyöni jälkeenkin matkustella mutta pelkään että olen niin väsynyt ja vittuuntunut että haluan vaan lähteä Suomeen takaisin.

Mutta olisko huono idea jos tekisi näin: Lento Pristinaan taikka Tiraneen (josta menisin bussilla tai junalla Pristinaan). Olelisin siellä Pristinassa sen pari viikkoa. Jos menisin ensin Tiraneen, menisin sinne noin viikko ennen työtä. Vapaaehtoistyönjälkeen matkustaisin esim. Makedoniaan jonka kautta Bulgariaan. Bulgariasta Istanbuliin. Serbian läpi ei vissiin pääse jos menee ensimmäisenä kosovoon, niin en sieltä kautta voisi mennä Bulgariaan.. Onko ihan huono suunnitelma? Tuo istanbul siis vain jos en kaipaa suomeen takaisin. Paluulipun ostaisin varmaan sitten reissun päällä.

Onko suunnitelmani täysin huono? Kannattaako tyhmänä ensikertalaisena vain tyytyä Pristinaan ja jäädä sinne noin. kolmeksi viikoksi?

12
Tyhmät kysymykset / Ulkomaille YKSIN ekaakertaa!!
« : 28.01.2018, 21:11:13 »
Olen tehnyt vastaavat keskustelun ennenkin mutta nyt tahdon uudestaan.
Olen siis menossa kesällä reissuun, ikää minulla on 18 ja olen nainen. Olen lentänyt vain 2 kertaa ennen. Koskaan en ole matkustanut yksin suomen ulkopuolella. Mikä olisi siis hyvä kohde kaltaiselleni? Olen kiinnostunut näkemään kaikenlaista. Ajattelin myös reilaamista jotta näkisi monta eri maata, se taitaa olla myös aika turvallista Euroopassa.

13
Tyhmät kysymykset / Ulkomaille eka kertaa YKSIN
« : 07.07.2017, 23:10:09 »
Olen 17-vuotias lukiolainen ja olen haaveillut ulkomaille menemisestä jo kauan. Tarkoutuksena on lähteä Tammikuun-Maaliskuun aikoihin kun olen täyttänyt jo 18.

Olen lentänyt ennen vain pari kertaa ja en muista ollenkaan kuinka lentokentillä jne. toimitaan. Minne kannattaisi lähteä? Olen kuullut että Thaimaassa olisi aika helppoa kulkea. Kerkeääkö viikossa tehdä mitään vai kannattaako olla kaksi viikkoa? :o

Sivuja: [1]