Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Frank Sumatra

Sivuja: [1]
1
Väli-Amerikka ja Karibia / Jahtipummina Caribialla?
« : 26.09.2018, 16:19:46 »
Onko kukaan täällä ollut jahtipummina Caribialla? Miten kyytejä sai? Miten pääsee caribialta mantereelle, jos ei halua lentää? Vältteleekö purjeveneet Venezuelaan ja Columbiaan rantautumista? Googlettamalla ei löytynyt mitään muuta virallista lauttaa, kun Bahamalta Miamiin? Tietääkö kukaan, pääseekö miltä tahansa muulta saarelta mantereelle? Esim TT, Grenada? Yhen keskustelun löysin vuosien takaa, tuskin enää ajankohtainen. Mutta pakkohan siel jotain rahtilaivoja on olla, vaikka infoa ei löydy. Eli omakohtaiset kokemukset tuolla päin ja varma info lähivuosilta lämpimästi tervetullutta!


2
Yleinen / Maailman ympäri matka maitse ja vesitse
« : 24.09.2018, 23:03:54 »
Suunnitteilla reissu maailman ympäri maitse ja vesitse. Kiertosuunta länteen.

Kaikki jeesi seuraavissa asioissa on tervetullutta!

1. Miten pääsee Panamasta Columbiaan tai ylipäätänsä Etelä-Amerikasta Väli-Amerikaan / Jenkkeihin halvalla? Tai toisin päin.

2. Onko Caribian saarilta lauttayhteyksiä kummallekaan puolelle mannerta?

3. Onks kenelläkään kokemusta jahtipummina olosta Caribialla?

4. Mites Tyynen valtameren ylitys? Kukaan purhehtinut siel päin? Ymmärtääkseni huhtikuussa lähtee purjeveneet Panamasta polynesiaa kohti? Mistä löytyy infoa rahtilaivoista, jotka ottais matkustajia kyytiin? Mitä kannattaa ottaa huomioon tollasessa parin viikon purjehduksessa jos on vaan aikasemmin seilannut Suomenlahdella?

5. Onko Etelä / Väli-Amerikassa muita maiden rajoja, jota ei voi maitse ylittää kun toi Panama - Columbia?

Sit tänne voi kiltit kanssanikotinistit lisäillä mistä matkan varrelta täydentää nuuskavarastoa ja mihin maihin voipi laillisesti snösseä tilailla.
http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=34287.0

Ja tänne mistä löytyy matkan varrelta Saunoja ja muuta suomalaisuuteen liittyvää:
http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=34486.0

Kiitos jo etukäteen!

3
Pitkillä reissuilla enemmin tai myöhemmin huomaa etsiskelevänsä saunaa suurkaupungeista ja joskus jopa kylmän kaljan näkeminen saa ilon kyyneleet silmiin, saati sitten perunamuussin ja lihapullien.

Kerätäänpä tänne siis saunoja ympäri maailman! Ilmianna myös ruisleipäkaupat, suomalaiset ravintolat (tai paikalliset raflat, joiden kokki on koulutettu duunaamaan oikeaoppinen perunamuussi) sekä suomalaiset yhteisöt ympäri pallon. Pidetään taas joku tolkku keskustelussa eli ainoastaan omin kokemuksin kerätty tieto jaettakoon täällä. "Veljeni frendi kertoi 80-luvulla..." jutut eivät paljoa satoa kanna. Ja kuten jo otsikko sanoo, täällä etsitään pieniä suomalaisuuteen liittyviä asioita nimen omaan suomalaisille kulkureille, jotka asuvat suurimman osan ajastaan ulkomailla tien päällä. Sen vuoksi ihan jokaista Thaimaan skandinaavibaaria ei tarvitse tänne kirjottaa. Muutama riittää ;D

VENÄJÄ:

Venäjällä on tuhti saunaskene (kuten myös muissakin entisissä neuvostoliiton maissa). Venäjällä sauna tarkoittaa usein sähkösaunaa. Banja taas on puulämmitteinen kiuas. Molempia löytyy useimmiten vuokrattavana yksityiskäyttöön, mutta myös yhteissaunoja löytyy. Niissä on tietenkin paras meininki. Ruuan puolesta Venäläinen safka on niin lähellä Suomalaista, ettei ainakaan ruuan puolesta pääse koti-ikävä yllättämään. Ryyppykulttuuri on myös lähellä suomalaista - tosin reippaampaa, joten tältäkin osalta olo on kotoisaa verrattuna moneen muuhun maahan.

TURKKI

Vaikka turkkilainen sauna  "Hamam" onkin täysin eri mesta, kuin suomalainen sauna, on se silti kelpo korvike meikäläiselle löylyhuoneelle. Kokemani mukaan, jokaisesta turkkilaisesta kaupungista ja kylästä löytyi jonkinlainen yleinen kylpyhuone, jossa oli lämpöä. Osa mestoista oli kuin paratiisiin olisi eksynyt. Lämpöä ruhtinaalisesti ja taitavat kädet jynssää kuolleet paskat pois ihosta. Bissettelyä ei näissä meistoissa hyvällä katsota eli säästä saunaoluesi baariin.

MAROKKO

Marokosta löytyi myös joka kaupungista ja kylästä Hammameita, koska lämmintä vettä ei ole saatavilla juurikaan. Laatu oli huomattavasti Turkkia paskempaa. Suurkaupungeissa ja turistikohteissa pääsee kyllä kalliilla marmoroituihin kylpymajoihin, mutta landemmalla Hamam saattoi olla vain nelkyt asteinen huone, jonka paskaisella lattialla raavittiin toisiamme saippuakoteloilla.

LAOS

Pohjois-Laosissa on niin ikään tuhti saunaskene. Laolainen sauna on lämmin, parhaimmillaan jopa yli 80  C. Löylyä ei heitetä, vaan saunahuoneet ovat yrttihöyryisiä. Erittäin rentouttava kokemus.

4
Koska rinkkaan täytyy nuuskan lisäksi pakata myös välttämättömiä vaatteita ja tarvikkeita, tuppaavat omat snösseni pitkillä reissuilla loppuvan poikkeuksetta kesken. Joten rakkaat kanssa muikkuset, kerätäänpä tänne kauppoja ympäri maailman, josta tuota ruotsin kultaa tai siihen verrattavia savuttomia vaihtoehtoja löytyy nikotiiniriippuvaisille. Lisää tänne vain mestoja, joista itse olet ostanut ja vuosiluku mukaan, ettei kenenkään tarvitse reissata pomppivalla dösällä tuhatta kilsaa armottomissa nikoissa vain ja ainoastaan huomatakseen mainitsemasi snus-butikenin olevan kiinni. Myös nettitoimitus eri maihin ja tullien suhtautuminen nettikauppaan ilmi, kiitos!

Tässä muutamia mestoja, joista on itse tullut poistettua snösseä:

Thaimaa:

https://www.siamsnus.com toimittaa kerry expressin kautta purkit kotiovellesi thaikuissa kätevästi kolmessa päivässä. Ikävä kyllä laatu on aivan täyttä paskaa. Ainakin kokeilemani Tobacco ja Bergamont lössit olivat huonointa nuuskaa maailmassa. Valuttaa jo 10 min kuluttua ja kurkkua alkaa närästää. Haju ja maku paska. En suosittele. Kokemukset vuodelta 2017. Seuraavalla kerralla kokeilen valkoista pussia.

Laos:

Vientianessa ainakin Sticky Fingers ja Scandinavien bakery raflat myivät erittäin laadukasta Pioner snuss:ia syksyllä 2017. Tätä herkkua myydään täyteen lapatuissa 50g lössi purkeissa. Koostumus röda lacketin kaltaista, potkii kuin R42 ja tuoksuu mausteiselle vahvalle tupakalle. Paras lös maailmassa! Hintaa stickyssä 50 000 kip ja scandinaviassa 60 000 kip.

Malesia:

https://sincerematch.com/ tuo maahan (joulukuu 2017) generalin classic vit portionia. Keroivat että sitä myydään seuraavissa mestoissa:

Cold Storage, KLCC
Mercato, Pavilion
Mercato, Hartamas Shopping Centre
Cold Storage, One Utama
Cold Storage, Sunway Pyramid
Sams Groceria, Nu Sentral
Cold Storage, Great Eastern Mall
Cold Storage, Mont Kiara Solaris
TMC Supermarket, Bangsar
Jasons Food Hall, Bangsar Shopping Centre
KLIA, KLIA 2 (look for Eraman Duty Free)
Oliver Gourmet at The Mines, Seri Kembangan
Oliver Gourmet at Tropicana City Mall, PJ

Pavilionin mercantosta ja Klia 2:sta olivat loppuneet joulukuussa 2017 ja KLCC:n cold storage oli sulkenut ovensa. Nu Sentralin Sams groceriasta löysin 4 purkkia. 24 ringettiä kpl.

5
Aasia / Voisko joku tuoda NUUSKAA TOBALLE?
« : 04.12.2017, 06:43:13 »
Rakkaat reissarit,

Olisko kukaan tulossa Toba-järvelle joulukuussa Suomesta, Laosista tai Thaimaasta tai jostain muualta mistä sais helposti snösseä?
Seuraava lähetys saapuu mulle vasta tammikuun puolessa välissä ja nyt on jo niin lähellä, etteikö kretekin pirulainen tule taas elämäni keskeisimmäksi sisällöksi, jos ei jostain tupsada eteen ruotsin kultaa.

Kiitos och tack så mycket!
Vastapalvelus on oleva ruhtinaallinen, pasuunoiden soidessa ja enkelkuoron säestämänä <3

Sivuja: [1]