Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Ready

Sivuja: [1]
1
Etsin kalustettua asuntoa Helsingistä vuokralle n. 2-6 kuukaudeksi, miten sovitaan. Yksiö tai kaksio, ei solusta. Alkaen esim. vuoden alusta tai jopa aikaisemminkin. 30-kymppiselle "vakavaraiselle"  :) naiselle, ei lemmikkejä enkä tupakoi. Hieman olis kiire...(erotilanne pukkaa päälle) Vastaukset yv:llä.

2
Ollaan juhannuksen tienoolla lähdössä omalla autolla 3 viikoksi Alpeille. Itävalta ollaan jo koluttu ja samoin muut Pohjois-Italian järvet, vain Maggiore+ Lugano-järvi on näkemättä. Sveitsi-vinkkejä haulla löytyykin ihan mukavasti mutta tuntuvat olevan lähinnä reilaajan näkökulmasta. Kaipaisin nyt vähän automatkailijalle vinkkejä!

Alustava reittisuunnitelma on huristaa suoraan Ruotsin, Tanskan ja Saksan läpi Bodensee-järvelle. Siellä kai Reinin putoukset Schaffhausenissa ja Mainaun saari. Sitten Luzern, Interlakenin seutu, Grindelwald ja Jungfrau, mahdollisesti pistäytyminen Bernissä, sitten etelään Maggiore-järvelle jossa useampi päivä. Siitä sitten Sveitsin puolta Alppien vieritse Geneven suunnalle, järven kiertelyä. (ennen sitä voisi poiketa johonkin Alppipaikoista:esim. Chamonix, Zermattia on täällä moni haukkunut) Lopuksi pistelemme taas suoraan luodetta kohti, poikkeamme Belgiassa tarkoituksena hakea peräkontti täyteen belgioluita, tämä viimeksimainittu mieheni vaatimuksesta. :P
Palaamme Superfast Ferriesillä Saksasta Suomeen.

Meillä on tilava farkku. Otetaan teltat ja makuupussit mukaan, mutta aletaan olla jo niin vanhoja ja mukavuudenhaluisia :)  että kaivattaisiin majoitusvinkkejä muualtakin. Vähän jo hostellien yksityishuoneista kyselinkin, harkinnassa on, lainasin kirjastosta hostellioppaankin. Mutta muita hyviä kohtuuhintaisia paikkoja? (Sulla Neiti Q oli kokemusta? Sanoit aiemmin että monissa Sveitsin hotelleissa olis halvempi kategoria jossa vessa/suihku käytävällä, mitä hintaluokkaa nämä ovat? ) Entä Italiassa? Geneven tienoolla on kyllä Formule1/Etapeja, ne käytämme hyväksi. Majoituslinkkejä?

Moottoritietarra Sveitsiin pitää ostaa, mistähän niitä saa? Rajalta? Onko jotain muuta mitä autoillessa siellä eroaisi perusliikennekäytännnöistä. Alppiteillä ollaan siis autoiltu Itävallassa, joten se on tuttua. Liikenne lienee Sveitsissä aika säntillistä niinkuin muukin siellä?
Pitikös Italiassa nykyään olla se keltainen varoitusliivi jos joutuu motarilla pysähtymään? Ollaan joskus kuuluttu Autoliittoon muttei nyt ihan tämän reissun takia kannata liittyä saadakseen tietoa, lautoilta saatavat alennukset kun on niin marginaalisia.

Täältä ei ole löytynyt Maggiore-järvestä oikeastaan mitään muuta kuin joku mainitsi Isola Bellan. Onko teillä järvestä kokemusta? Tai Luganosta? Millainen järvi on verrattuna Comoon ja Gardaan? (mielestäni Como on vehreä ja jylhempi, enemmän lumihuippuja,  Gardalle tyypillistä ovat linnat ja saksalaiset turistit)

Mitä ruokia Sveitsissä kannattaisi maistaa? Onko jotain heille erityisesti tyypillisiä ruokalajeja? Varmaankin juustoja paljon kun lehmiäkin riittää...Löytykö olut/viinitupia?

Ja kaikenlaisia vinkkejä must see-paikoista otetaan tietenkin vastaan! Maisemat, vuoret ja alppijärvet ovat tietysti parasta antia, mutta luonnonnähtävyyksiä, arkkitehtuuria tms? (museoihin mieheni ei suostu)

3
Tyhmät kysymykset / Hostellien yksityishuoneet?
« : 16.01.2006, 21:11:48 »
Olen tähän mennessä yöpynyt vain kerran elämässäni hostellissa. Yleensä olemme käyttäneet telttaa mieheni kanssa kun olemme halunneet yöpyä halvalla. Seuraavaa reissua suunnittelemme ja hostelleja olemme harkinneet.

Olen yrittänyt kahlata majoitustietokantaa ja käyttänyt hakua mutten ole tähän löytänyt kunnolla vastausta:

Löytyykö hostelleista kuinka usein kahden hengen huoneita? Ovatko minkä hintaisia, eli tuleeko säästöä verrattuna halpoihin hotelleihin esim. Formule1 tai Etap-ketjuun? Eli kannattaako ylipäätään? Olen sen verran huonounisempi - ja ehkä mukavuudenhaluinenkin-  etten haluaisi isossa dormissa yöpyä. Tarkennuksena sen verran että suunnitteilla olis matka Sveitsiin- Pohjois-Italiaan ja autolla.

4
Eurooppa / Hyvä Olutkaupunkiloma?
« : 07.01.2005, 23:30:50 »
Hei,

onko kukaan teistä ollut hyvällä olutkaupunkilomalla? Kiinnostaisi kuulla kommentteja lomasta, jossa yhdistyy makuelämykset vahvasta olutkulttuurista ja samalla rikas kaupunkikulttuuri, arkkitehtuuri ja sen sellainen. Olemme käyneet Prahassa ja harkinnassa on sekin (vielä toisen kerran?), mutta mietimme sille vaihtoehtoja. Arvostamme laajaa olutvalikoimaa, emme ole kiinnostuneita paikasta jossa on vain suurten panimoiden samantyyppisiä oluita joka paikassa. Muita mieleen tulleita paikkoja ovat Bryssel/Brügge, Dublin ja Amsterdam. Lontoo ei nappaa joten älkää sitä suositelko. Saksassakin olemme kierrelleet ehkä riittämiin, joten tällä kertaa haemme jotain muuta.

Hakukoneella Brüggesta ei löytynyt mitään, joten löytyykö siitä mitään kommentteja? Bryssel ei ole usein saanut mairittelevia arvioita, mutta soveltuisikohan se tällaiseen lomaan? Loman pituus olisi arviolta 5-7 päivää. Löytyykö Prahan voittanutta?

Terveisin Ready & Not

5
Matkakertomus Itävallan ja Saksan autolomasta 19.5.-12.6.04

Taustaa:
Pari vuotta sitten toteutimme ekaa kertaa haaveen autolomasta Etelä-Ranskaan. Sieltä palatessamme reitti vei Como-järveltä Sveitsiin Alppien yli. Siitä jäi halu päästä tutkimaan noita huikeita vuorijonoja ja kauniita laaksoja tarkemmin oikein ajan kanssa. Tässä on kertomus tämän haaveen toteutumisesta…

Matkaan lähdimme minä ja mieheni + Opel Corsamme täyteen ahdettuna. Laivaliput varasimme Autoliiton kautta, jonka jäseniä olemme lähinnä juuri automatkailuun liittyvien alennusten+ asiantuntemuksen takia. Jossain aiemmassa viestissäni vuodatinkin jo että meni luotto Autoliittoon tämän reissun valmistelun yhteydessä, virkailijan laiminlyöntien takia oli vähällä jäädä laivaliput kokonaan saamatta..
Mutta varsinaiseen matkakertomukseen:

Noudatimme jo aiemmin hyväksi todettua kaavaa, menomatkalla ajaa posoteltiin Tukholmasta lähtien Ruotsin ja Tanskan läpi ja palatessa, kun ajaminen jo puuduttaa Superfastilla Rostockista Hankoon.

Mennessä tutustuimme pikaisesti Lübeckin kanavien ympäröimään vanhaan kaupunkiin, joka olikin hieno hansatyylisine punatiilisine portteineen ja korkeine suippoine kirkontorneineen.

Aluksi suuntasimme Mosel- ja Rein-jokien laaksoon. Tukikohtanamme oli Koblenzin tienoo jonka Etap-hotellissa yövyimme 2 yötä. Parin puuduttavan ajopäivän jälkeen seutu oli kiehtovaa vaihtelua. Mosel-joen jyrkät vihreät rantatörmät nousevat korkealle ja joki mutkittelee paljon. Rantoja täplittävät ristikkotaloiset kylät ja useimpien kylien yläpuolella rinteissä avautuvat viiniviljelmät ja usein myös vartioi linna tai linnanraunio joen liikennettä. Joella risteilevät pitkät jokiproomut tai matkustajalaivat. Välillä ihmetytti miten niin pitkät laivat selviävät niin mutkaisella joella, miten ne esimerkiksi mahtuvat kääntymään? (-tosin myöhemmin reissulla Reinillä ja Tonavalla laivat olivat vieläkin pidempiä, mutta myös joet olivat suurempia kuin viehättävän mutkainen Mosel)
Poikkesimme ylätasangolle katsomaan Burg Elziä, joka on komea linna. Se sijaitsee syvän laakson keskellä ja on varmasti hyvin estänyt asiattomien liikkumisen. Maisemat polun varren näköalapaikalta sinne olivat hienot mutta aika ei riittänyt kipuamaan alas laaksoon ja ylös linnaan.

Muita mainitsemisen arvoisia paikkoja Mosel-joen varrella ovat Cochemin kaupunki jonka yläpuolella hieno linna ja Bernkastel-Kues:in kaksoiskaupunki joen molemmilla puolilla. Turisteja tosin riitti liikaakin noin pieniin kaupunkeihin, varsinkin kun oli viikonloppu. Reitin päässä suurempi Trierin kaupunki ei tehnyt vaikutusta, lähinnä jäi mieleen mustunut ikivanha (1200-luvulta?) Porta Nigra. Luxemburgissa poikkesimme halvan bensan perässä ja saimme samalla yhden maan lisää käytyjen listaan.

Koblenzissakin vietimme yhden illan ja kävimme katsastamassa Deutches Eckin, monumentin Reinin ja Moselin yhtymäkohdassa. Muuten vanha kaupunki vaikutti ihan viehättävältä mutta oli melkoisen kuollut perjaintai-iltana ja sadepilvetkin uhkasivat joten aika vähälle tutkimiselle Koblenz jäi.

Reinin jokilaakso on aika samantyyppinen kuin Moselin, mutta maisemat ovat vähän jyrkempiä ja ehkä karumpiakin. Etelämpänä taas rinteet loivenevat aika lailla. Joella liikenne on vilkas ja sitä on mielenkiintoista katsella. Lorelei-kalliolta aukeaa ihan hienot näköalat alas Reinin kapeimpaan kohtaan, opasteet itse näköalapaikalle tosin eivät olleet parhaat mahdolliset. Rüdesheim oli vähän turistirysä, mutta viinimyymälöitä oli runsaasti, joissa sitten viiniä maistelimme ja mukaankin ostimme (tosin kuskina toiminut mieheni kaatoi vaivihkaa omansa lasiini kun eivät uskoneet kun hän sanoi olevansa kuski).

Jokilaaksojen jälkeen suunta oli Itävaltaan jonne koukkasimme Schwarzwaldin läpi. Komeita vihreitä  vuorimaisemia, niittyjä, rauhaa…Mutta sitten vasta riemu nousi rintaan kun laskettelimme moottoritietä alas kohti Bodensee-järveä ja ensimmäiset lumihuippuiset vuoret kohosivat horisontissa syvänsinisen järven takana :D . Tunnen kummaa viehtymystä vuoria kohtaan, ehkä me suomalaisen tasamaan kasvatit kaipaamme jotain vastakohtaa siihen mihin olemme tottuneet…

Bodenseellä oli siistiä istua leiritäalueen rantaravintolassa katsellen auringonlaskua järven taakse edessämme jääkylmät tuopilliset loistavaa Farny-vehnäolutta. Mutta kylmän ja vähännukutun telttayön jälkeen iski flunssa. (naapuriin oli majoittautunut kolme teltallista saksalaisteinejä jotka möykkäsivät koko yön, ja kun kiljuin heille yöllä kiukkuisena pitämään turpansa kiinni ja osoittelin taskulampulla, ne eivät edes ymmärtäneet englantia!!! Aargh… :evil: )  Kaikesta huolimatta Überlingen ja Meersburg olivat upeita kaupunkeja ja varsinkin maisemaa tyynen järven yli lumisille vuorille olisi voinut istua katselemassa vaikka kuinka kauan. Näiden lisäksi Lindau on käymisen arvoinen paikka Bodenseen rannalla, mutta siellä olimme jo aiemmin käyneet.

Deutsche Alpenstrassea pitkin ajelimme Saksan eteläreunaa ja Alpit alkoivat lähestyä. (tosin minä nuokuin kuumeisena melkein koko matkan) Päivän päätteeksi menimme yöksi Füssenin viereen Riedenin pikkukylään  maalaisgasthausiin piipahdettuamme ensin Füsseniin ja ihailtuamme  tovin uskomattoman vaaleansinistä ja peilityyntä Forggenseeta. Aamulla sitten kauan odotettu Neuswansteinin linna odotti. Vähän kalliiksi tuli maksaa ensin pysäköinti 4€, sitten liput linnaan 9 € /hlö ja vielä bussimatka ylös, n.2€/hlö. Oli se silti sen arvoista. Lippuun tulostettiin aika jolloin meidän ryhmän kierros linnassa alkoi. Aikaa oli reilusti, ehkä siksi että ehtisi halutessaan kävellenkin ylös (sen sanottiin vievän 45 min). Bussin päättäriltä oli kymmenisen minuutin kävelymatka jonka varrella hieno näköalapaikka josta panoraama alas laaksoon ja toiselle Hohenschwangaun linnalle. Bussipysäkin läheltä menee polku myös rotkon yli menevälle riippusillalle (Mariebrücke?), joka oli vähän ylempänä kuin linna. Sieltä linna avautui koko komeudessaan ja sininen järvi takana. Linnan ikkunoista oli myös huikeat maisemat järvelle päin. Sisältä löytyy mm. kultakoristeita, kauniita Wagnerin oopperoiden aiheita esittäviä maalauksia (Wagner oli kuninkaan ystävä ja oopperat hänen satumaailmansa). Kierros käsittää vain linnan valmiin osan, loppuosaa ei kuulemma ole koskaan tehty valmiiksi kuninkaan kuoleman jälkeen.
Edempänä matkan varrelle jäivät myös komea keskellä peltoa kohoava Wieskirche, massiivinen Ettalin luostari ja seinämaalauksistaan ja kärsimysnäytelmästä tunnettu Oberammergau. Illaksi ajelimme Garmish-Partenkirchenin kautta pitkälle Itävallan puolelle.

Seuraavina päivinä ajelimme etelään Öztaler-alpeille. Matkalla vastaan tuli Italian puolella absurdi näkymä :shock: , turkoosinsinisestä järvestä kohoaa kirkontorni! Kylä on kuulemma jäänyt tekojärven alle ja torni on jätetty paikoilleen.  Paso di Stelvion sola oli ajatuksissa, mutta lunta oli vielä niin paljon että tie oli suljettu. Ajelimme kyllä sinne päähän asti, kunnes puomi tuli vastaan Trafoin kylän jälkeen. Sitä ihmetellessämme neuvoi eräs italialainen patikoija meidät ajelemaan sivutietä retkeilyalueelle. Sieltä alkoi patikkapolkuja ja vaikka emme patikointia ole harrastaneetkaan, päätimme vähän kävellä. Vähän matkan päästä reitti johti vuoristopuron yli pienelle kirkolle jossa oli alttari ”kolmen lähteen pyhimyksille”. Lumiraja tuli vastaan ja joka puolella solisi ja lirisi sulava vesi. Maisema oli karulla tavalla kaunis ja tunsimme olevamme tosi kaukana kaikesta sivistyksestä…
Val Venostan päälaakso oli kaunis ja rehevä, poikkesimme Meranossa. Toinen takapakki saman päivän aikana koettiin kun Timmelsjochinkin sola oli kiinni. Vaikka kyltit jo aiemmin näimme, sielläkin ajelimme niin kauas kunnes puomi pakotti pysähtymään. Laakso oli jylhän kaunis, kyliä oli ylhäällä rinteillä ja vihreät alppiniityt kukkia täynnä ja kohisevia kirkasvetisiä putouksia kohisi tien vierillä rinteitä alas.  Jaufenpassin solan kautta sitten kiersimme Innsbruckiin. Innsbruckissa satoi ja sade jatkui seuraavan päivän. Kitzbühelissa se vähän hellitti, mutta päivä meni kyllä vähän hukkaan. Ajelimme Mittersilliin, etelään päin yöksi mutta kun sade vain jatkui ja vuoria ei edes näkynyt pilvien takaa oli huoli suuri kannattaako seuraavana päivänä edes suunnata Grossglocknerin suuntaan.


Aamulla ei enää satanut mutta pilvet olivat matalalla. Pienellä riskillä ajelimme etelään päin jylhää Felbertalin  laaksoa pitkin ja kuinka ollakaan, yli 5 km pitkän maksullisen (10 €) Tauernin tunnelin jälkeen vuorten toisella puolella aurinko paistoi niin että häikäisi. Grossglockner yllätti jylhyydellään. Heiligenblut ei mielestäni ollut ehkä kaikkein kauneimpia kyliä, koska seutu oli niin karua, mutta vuoret olivat massiivisia. Ylhäällä oli lunta melkoisesti. Paikoitellen yli linja-auton korkuiset lumivallit. Ihmettelimme miten teitä pystyy auraamaan kun on niin paljon lunta.  Aurinkolasit olivat tarpeen koska ympäröivä valkeus häikäisi niin että silmiin sattui 8) . Hanskat ja kaulahuivi olivat myös hyvä idea. Mieleen jäänyt paikka oli kun poikkesimme päätieltä sivuun pienen kappelin luo. Syvänsiniset kukat täplittivät vielä muuten ruskeaa heinikkoa, vieressä olevassa notkelmassa vuoristopuro pulppusi sulamisvesiä ja sen varrella oli pieni murmeliyhdyskunta. Ne eivät olleet niitä kesyiksi syötettyjä otuksia joita parveili Franz Josef’s Höhen näköalapaikalla. Muut livistivät karkuun mutta tuijottelin pitkään yhden liikkumattomaksi jähmettyneen otuksen kanssa.
26 euron tiemaksu ei ollut mielestäni ollenkaan liikaa tästä lumisesta kokemuksesta keskellä alkukesää. Maksu kerätään tietullissa jo ennen suurimpia nousuja. Auton jarrut vain olivat kovilla, koska laskut olivat niin jyrkkiä ettei moottorijarrutuskaan tahtonut riittää ja oli pakko käyttää tavallisia jarruja. Jäähdyteltiin laskeutuessa käryäviä jarruja.
Illaksi laskeuduttiin Zell am Seehen. Järvi oli todella kaunis varsinkin kun se oli ihan tyyni ja Kaprunin jäätiköt ja vuorenhuiput hohtelivat taustalla. Itse kaupunki oli aika pieni ja junarata erotti rantakadun muusta kaupungista.

6
Yleinen / Matkakuume "parani", apua!
« : 30.07.2004, 14:58:08 »
Onko kellekään käynyt näin ikävästi? Matkakuume, mikä minua on vuosia riivannut :twisted:  on jotenkin kumman kautta "parantunut".

-Kun kuulee/lukee  jostakin mielenkiintoisesta paikasta tulee lähinnä mieleen että tuonne voisi ehkä joskus mennä, kun aiemmin on jo suunnitellut melkein monta vuotta etukäteen että tuonne menen vuonna 2007 tms.
-Ei yhtään reissua "työn alla", aiemmin on ollut ainakin pari tulossa
- Edellisen reissun (jolta palasin yli kk sitten) jälkeen ei ole vain tehnyt yhtään mieli matkustaa Suomen rajojen ulkopuolelle
-Vanhoja reissuja on kyllä mukava muistella ja kuunnella muiden juttuja omista matkoista...

Onkohan tämä pysyvää? Tahtoo matkakuumeen takaisin!! :x Tosin onhan se joskus tuskallistakin jos ei ole lomia riittävästi matkustaa tai rahaa on vähän ja hinku reissuun on suuri.  Mutta nyt ei kyse ole siitä...Mistä parannus tähän tautiin? Ehkä aika parantaa... :?

Sivuja: [1]