Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - alpakka

Sivuja: [1]
1
Kanada ja Yhdysvallat / Vancouver Island
« : 25.01.2007, 00:03:43 »
Kenelläkään sattuisi olemaan tietoa Vancouverin saaren ajo-olosuhteista talvella? Suunnitelmissa olisi pienimuotoinen roadtrippi siellä helmikuun lopussa, ja olen saanut hyvinkin ristiriitaista tietoa teitten kunnosta jne. Olisi kiva saada sellaisen mielipide, joka luultavasti on tottunut ajamaan suht samanlaisissa olosuhteissa kuin itse (Suomen talvi), jotta olisi helpompi päätyä ratkaisuun siitä että pärjääkö siellä. Esim. täällä kun ihmiset sanoo että talvikunnossapito on huono, niin ei tiedä tarkalleen tarkoittaako se sitä että teitä ei aurata jos sataa 3 senttiä lunta vai sitä että edessä on jotain sellaista mitä itse ajattelen "Suomen kriteerien" mukaan melkein ajokelvottomana talvisena tienä.

Tarkoituksena olisi ainakin ajaa Victoria-Tofino (olen kuullut että se on mutkikas vuoristotie, huonolla talvikunnossapidolla) ja sitten sompailla siellä sun täällä minne pyörät vie. Muutenkin jos jollain on vinkkejä mitä ko. saarella kannattaa tehdä/käydä katsomassa, niin vinkit ovat erittäin tervetulleita!

2
Laitoin vähän laaja-alaisemman aiheen, jos joku muukin tällä saarella asuvista on tietoa vailla.

Elikkä siis tietäisiköhän joku Aberdeenin suomalaisista mistä löytyisi pubi tms. joka näyttäisi helmikuun olympialaisia. Parista oon kysyny, mutta eihän nämä täällä tietysti tiedä talviolympialaisista mitään. Olisi parin ruotsalaisen kanssa tappelutuokio jo sovittuna jos suomi-ruotsi -peli tulee, joten paikka vaan enää puuttuu :D

3
Parhaani mukaan olen yrittanyt selailla, mutta jos silta tuntuu niin eikun lukkoon vaan.

Ensi vuodeksi pitaisi siis vaihto-opiskelupaikka keksia. Ongelmana on vain kohde. Tietenkaan en voi varma olla etta paasenko sinne minne haluan, mutta koska kohteet pitaa jonkinlaiseen jarjestykseen laittaa, niin olisi mukava saada lisatietoa.

En siis todellakaan tieda, minka noista yllaolevista laittaisin ensimmaiseksi vaihtoehdoksi. Jos pakko olisi sanoa, niin Washingtonin yliopisto Seattlessa tai New Mexicon yliopisto Albuquerquerkuessa kiinnoistaisi jossain maarin eniten. Ja tassa ne ongelmat sitten alkavatkin. Seattle kiinnostaisi sen takia, koska pienen surffailun jalkeen maisemat ja luonto nayttavat siella mahtavilta ja Seattle kun on suuri kaupunki niin nahtavaa ja tekemista loytyy varmasti nain pienen kaupungin tytolle. Toisaalta taas ilmasto jne. muistuttaa jossain maarin samaa kuin mita Skotlannissa ja Suomessa on.

New Mexicossa taas ilmasto olisi taysin erilainen, mutta en tieda tykkaisinko kovin kuumasta ilmastosta ja aavikosta. Mutta toisaalta, enhan olisi siella kuin vuoden joten kokemus olisi erilainen. Kulttuurinkin kannalta, koska siella kuulemani mukaan on vahva hispaaninen (en tieda onko tuo sana suomeksi... :roll: anteeksi...) ja intiaani kulttuuri.

En oikein tieda, mita talla topikilla haen. Tottakai kokemuksia ko. alueista (myos Oregonista, yliopisto on Eugenessa, seka myos Vancouverista) mutta kai myos sita mita vaihdossa olleet ovat pitaneet tarkeana. Siis taysin/mahdollisimman erilaista ymparistoa vai mita. Mutta jos joku nakee tassa yhtaan mitaan jarjen hiventa ja luulee etta osaisi sanoa ja auttaa jotenkin, niin arvostaisin kovasti. Ite sen paatoksen lopulta teen, mutta mielipiteiden kysyminen on luvallista. Niin ja sanottakoone, etta Hong Kong olisi viela seuraava vaihtoehto, mutta se ei kuulu tahan alueeseen. Ja mahdollisuuksista Ausseihin ja Uuteen-Seelantiin en ole viela kysynyt. Huoh.

4
Siinähän se kysymys jo onkin, eli ottavatko kaverinne, vanhempanne jne. tosissaan kaikki matkasuunnitelmanne?

Itse olen puhunut jo monta vuotta eteläiselle pallonpuoliskolle lähdöstä. Tiedän, että tulen matkani joskus tekemään, vaikka se kysyy sievoisen summan rahaa. Jotkut kaverit uskovat ja tietävät oikeasti, että tulen lähtemään, jotkut taas virnistelevät itsetietoinen hymy naamallaan jos asia tulee puheeksi.

En todellakaan tarvitse suunnitelmilleni hyväksyntää tai pönkitystä, mutta kieltämättä se alkaa jossain vaiheessa ketuttamaan. Tietysti unelmamatkani olisi lähempänä, jos en tekisi kerran/pari vuodessa reissuja eurooppaan(tämänkin luulisi todistavan, että oikeasti saan aikaiseksi muutakin kuin puhetta), mutta nähtävää on niin paljon ja ei täällä tuulessa ja tuiskussa jaksa aina olla. Matkaideani vaihtuvat myös niin tiuhaan, että kaverini jo kyselevät säännöllisin väliajoin "Minnekäs vielä meinasit ensi kesänä mennä?". Ehkä ongelmana on myös se, että kaveriporukastani olen oikeastaan ainoa, jolle matkustus on oikeasti tärkeä asia. Pitäisi varmaan laittaa kaverit vaihtoon  :wink:

5
Australia ja Oseania / Linkkivinkkejä Ausseihin
« : 26.02.2004, 20:57:58 »
Eli meitä Australiaan haavelijoita varmasti löytyy paljonkin, mutta syystä tai toisesta matka ei ole vielä toteutunut. Lievennetään siis kaipuutamme (tai lisätään sitä helvetilliseen kärsimykseen asti) ja nojatuolimatkaillaan siihen asti kun haave toteutuu!

Tässä olisi yksi mukava reppumatkasaitti ausseista. Löytyy foorumia, tietoa työskentelystä, liikkumisesta, rahan käytöstä jne. jne. Suosittelen!

http://www.stonedcrow.com

Tämän nyt jo varmaan kaikki tietääkin

http://www.dundernews.com

6
Eurooppa / Zakopane, Itä-Eurooppa
« : 12.01.2004, 21:39:14 »
Ensi kesänä olisi tarkoitus lähteä Itä-Euroopan turneelle. Patikointi kiinnostaisi, ja sen takia kyselenkin Zakopanesta. Minkälaiset mahdollisuudet muutaman päivän vaellukselle? Ei mitään rankkaa vuorikiipeilyä, vaan normaalia taaperrusta. Kuinka paljon matkat Krakovasta Zakopaneen maksavat?

Onko kenelläkään kokemuksia ilman reililippua matkustamisesta Itä-Euroopassa? Minkähintaisia junaliput noin suurin piirtein ovat?

Kroatia ja Plitvicen kansallispuisto kiinnostaisi kovasti, mutta en tiedä saanko rahat riittämään sinne asti =/ ihanne päämäärä siis olisi käydä läpi Puola, Tsekki, Slovakia, Unkari ja Kroatia.

Mutta kiitokset jo etukäteen mahdollisista vastauksista ja muutakin tietty saa ko. maista kertoa!

Sivuja: [1]