Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - riku

Sivuja: [1]
1
Aasia / Mongolian viisumi
« : 21.06.2020, 10:36:32 »
moro.onko kellään kokemusta 30vrk viisumin hankkimisesta Ruotsin Mongolian suurlähetystöstä?
tavasin niiden nettisivuilta että hinta olisi 630 sek ja maksetaan tilille.
passi ja hakemus mahdollista lähetetään postitse.
miten hoituu passin postitus takasin Suomeen? siitä en löytänyt ohjetta ,voikohan maksaa sinne tilille esim 100 sek extraa postitusta varten?

2
onko kukaan menossa Tajikistaniin ?
tulin juuri sieltä ja jäi myttyä vaihtamatta 350 tajikistanin somonia,yöllä kentällä ei ollu vaihto auki.
somonin kurssi oli siellä viime viikolla jotain 1€= 10,5 somonia. eli toi 350 somonia on jonkun 33€.
myisin ton 350 somonia mielelläni pois,ei tuu varmaan heti mentyä uudestaan vaikka kiva paikka olikin ja Iskander lake oli helvetin hieno mesta.
myyn 30 ekulla noi setelit,ne on hyväkuntosia 20,50,100 seteleitä.
jos kiinnostaa niin ota yhteyttä [email protected]

3
1-12-2014

Tuli lähemmäs 10 vuotta kun olin ollut 2kk visiitillä etelä-amerikassa joten nyt tuntu että olis aika palata siihen suuntaan ennen aasian kotiin lähtöjä.
Kuvat machu picchusta on kaivellu pitkään mieltä ja nyt päätin lähtee vahtaan sitä sekä samalla poiketa kovasti mielenkiintosessa kolumbiassa.
Picchu on ehdottomasti yks kiehtovimpia kohteita ja plussa myös se että se ei oo niin helposti saavutettavissa vaan pitää myös vähän panostaa matkaan.
Siis aamulla matkaan hollannin kautta barcelonaan KLM lennokilla.
Ärsyttävästi tänä vuonna ovat muuttaneet ruumaan menevät roinat maksullisiksi,ennen ne sallittiin vastikkeetta jos on jäsenkortti.ainakin viime vuonna oli näin.
Barcelonassa oli helppo siirtyä ytimeen A1 bussilla,10 ekua meno-paluu.
Sitten siitä metrolla ramblan varrelle hotelliin.
Illalla kävin pälyileen ramblalla ja rannassa.
Illalla ilma oli jotain 15-16 astetta.

4
Matkapäiväkirjat / sri lanka ja sigiriya
« : 24.12.2010, 13:03:25 »
helou....
just tulin kotoo bangkokista kuala lumpuriin,otin vakihotellin bricksfieldsista ja aamulla matka jatkuu sri lankalle.
tarkotus on käkkiä aluks colombossa joku päivä ja sitte lähtee kattoon sigiriya rock eli se on retken päätarkotus.
jos netit pelaa ja äijässä piissaa virtaa niin kerron tänne mikä on homman nimi.
intiassa oon käyny joskus mutten ennen sri lankalla.siis mielenkiintosta nähdä millasta on ja mitä colombossa tapahtuu uuden vuoden yönä.
palataan siis aiheeseen....
Riku

5
Matkapäiväkirjat / cuba libre ja cocotaxi
« : 17.11.2010, 20:42:04 »
….eli....pitkään oon suunnitellu lähtee kuubaan sählään ja kattoon meininkiä mutta tähän asti valinnu jonkun muun mestan.nyt se on vihdoin edessä ja odotan suurella mielenkiinnolla nähdä mikä castron saarella on meininki.nyt on taas työt tehty pidemmäks aikaa ja retki on valmis alkaan...
homman nimi ois ensin lontoon ja madridin kautta havanaan,sieltä sitte joskus sisäsellä lennolla etelään holguiniin ja santiago de cubaan.
Ainakin tilastotappion mahollisuus sisäisellä lennolla pitäs olla aika pieni nyt kun aero caribbeanin lennokki putos noin 2 viikkoo sitten samalla reitillä....


12.11.2010 liikkeelle...

easy jet oli ihan ok ja toimitti mut lontoon gatwickiin aikatauluissaan.olin ennen puoltayötä perillä ja makoilin kentällä aamuun asti.joku suomalainen kuolasuu oli vetäny kohtalaisen pöhnän ja oli ongelmissa bobbyjen kans 2 terminaalissa.en tiä miten kävi.

13.11.2010

air europan lennokin piti lähtee 10am madridiin ja oli myöhässä.se siirty ja siirty ja alko pääkalloo kiristään kun vaihtoaika havanan koneeseen oli vaan 1,5h madridissa.
Lento lähti lopuks 1,5h myöhässä,hermot oli kireellä kun kalkuloin että joudun jäädä espanjaan yöks,casa de particular oli varattuna ja en tienny mikä meininki jos en saavukkaan paikalle.
Aloin jo suunnitteleen että jos havanan lennokki tulee vastaan niin loikkaan sinne ilmassa mutta en keksiny mitään ideaa miten saada matkatavarat samaan kyytiin.....hehehehe...joke...
Onneks stuertti kerto,kun kysyin,että kuuban kone venttaa varmasti kun tivasin miten tässä tulee käymään.
Siinä kohtaa kun oisin hypänny ois kumminkin ollu turbulenssia ja oisin tullu kärsä edellä tonttiin espanjassa....
hehehe....

madridissa tuli kiire,piti ravata kovaa kyytiä toiselle puolen kentää olevalle portille.
Onneks kone venttas ja lähti noin 1h myöhässä mutta 10h matkalla sai ajan melken kiinni eli olin havanassa lähes luvattuun aikaan.
Turistikortti oli valmiiks hommattuna ja pääsin tosi nopeesti immigrationin läpi,
kamat tuli ekojen joukossa hihnalta ja sit oli gringo perillä kuubassa.
vaihdoin vähän mynttiä kentällä koska oli kello oli yli 8pm.
Kuubassa on 2 eri paalua,CUC,cuban pesos convertibles,joka on turistien raha ja sitten oma kuuban peso jota ei joka paikassa turistilta hyväksytä eikä sitä vaihdeta exchange paikoissa eikä normi pankeissa. Ekulla sai reilun 1,2 CUC.

Hyppäsin lada taksiin ja äijä lähti ajaan havanaan.oli liikuttavaa kuulla ladan koneen huutavan ilosesti,tuli teiniajat mieleen....
matka kentältä kylälle oli erikoisen pimeetä,ei juurikaan valoja kun risteyksissä.
Matka taittu vilkkaasti ja tultiin kerrostalon pihaan jossa ukko näytti ovee ja sano että tosta tonne.
Joku neuvo pihassa että olis 9.kerros.sähläsin innoissani ja huppari jäi ladaan.lada kuski sai siis pienen lisäbonuksen.
ylhäällä casan omistajarouvan englantia osaava bf kerto ettei oo nyt vapaata mutta viereisessä talossa ois joku mesta mulle.
Netistä olin lukenu että on yleistä että käy niin.mutta ne hoitaa sitten aina toisen tilalle.
Mentiin rouvan kans naapuri condoon ,siellä oli herttanen pieni mummo joka osas hyvin englantia.
Mummon huoneisto oli just hyvä,omassa huoneessa ilmastointi,oma suihku-wc,lämmin vesi,oma keittiö ja oma kulku huoneeseen rapuista.tein heti diilin.35 CUC yö.
Sitten äkkiä lämmintä vettä niskaan ja kohta teppailin jo maleconia ,(havanan bulevardi)pitkin hymyillen itekseni ja tuntu siltä että nyt on päällikkö meininki ja loma alkaa NYT.
Kävelin keskustaa kohti ja matkalla oli tien varressa tropical niminen mesta jonka kellarista kuulu kova musiikki.sinne heti!
Mesta oli aivan täys,ostin oluen ja menin kellariin,ei perkele siä oli kuuma,varmaan 50 astetta lämpöö ja porukka tanssi kylki-kyljessä,oli liika ahdasta,poistuin yläkertaan ja oluen jälkeen päätin vaihtaa mestaa ja palata joku toinen päivä tropicaliin.

Otin lada taksin ja pyysin pilottia ajaan johkin missä on salsaa ja nättejä misuja.
Äijällä oli raskas ajotyyli,ensin täydet kierrokset ja sit suoraan kytkin ylös ja mahd,nopeesti kakkosta.voi lada-parkaa,LUJAA LAATUA LADA...
Onneks matka ei ollu pitkä.cafe cantante oli mestan nimi ja siäkin oli aivan täyttä.
Hetken yritin päästä tiskille ja tajusin että nyt on jotain outoo ilmassa.
Jumalauta,pelkkiä äijiä! Eli hinurijuhlat,lähin kiireesti ulos,en hakenut ihan sellasta meininkiä mutta ovimies sano että ne on speciaalisti vaan tänään,huomenna normi-ilta.taxi kuski ei tienny asiasta,toivon.
Onneks vieressä oli toinen mesta jossa oli kans paljon väkee,salsa meininkiä ja misuja.
Siä olikin vallan lystikäs ilta vaikka espanjan kieli onkin aika zero ,tex willeristä opituilla kommentteilla ei saa kauheesti aikaan....6
Matkapäiväkirjat / myanmar 5D
« : 31.12.2009, 09:56:18 »
YANGON 5D


hain alkuviikosta bangkokin myanmarin embassysta viisumin.aamulla menin heti maanantaina 9 pintaan paikalle ja samana päivänä sain passin takasin iltapäivällä.
Piti maksaa 450bahtin extra ja perustella miks sen tarvii heti.
Muuten ois saanut keskiviikkona iltapäivällä ja hinta ois ollu vaan 810 bahtia.mut oli kiire eli 10 € extraa...

19.12.2009

airasia lähti ajallaan aamusta ja tykitti yangoniin tunnissa.
Lentoaseman ulkona taksikuli ehdotti diiliä etta ajaa massinvaihtopaikan kautta hotellille keskustaan 7 taalan hintaan.deal.- koska olin lukenu noin 5 us$ hinnasta aiemmin ja nyt taala oli heikompi.
Ajettiin romuautotaksilla kylille ja se pysähty paskaseen porttikongiin josta mentiin sisään rähjäseen kerrostaloon.varsinainen exhange office....hahaha....
yläkerran huoneessa oli intialaisen näkönen äijä lattialla setelinippujen keskellä.
Kysyin kurssia ja inkkari lupas ekusta 1200 kyatia.tein kaupat.taala oli vajaan tuhat.
Isoin seteli burmassa on donitsi eli aina kannossa on isoja tukkoja jos useempien ekujen arvosta rahaa on mukana.nyt pankki on kuulemma tehny 5 donan seteleitä mutten nähny missään niitä vaikka kyselin.kolikoita ei oo käytössä.

Änkesin beautyland 2.hotelliin jonka sijainti on loistava.
Huone jossa ac,kuuma suihku-wc,tv-ruutu,jääkaappi ja runsas hyvä aamupala (sisälty hintaan)
,makso 20 us$/yö.henkilökunta ihan huipputyyppejä,anto vinkkejä kaikessa ja ilosesti hymyillen.
Respasta sai myös karttoja kaupungille.usein myös kun kysyin jotain paikallisbussireittiä sain respasta burmaks kirjotetun lapun jonka näytin bussikuskille ja löysin oikeeseen paikkaan.
Lähdin kattoon sule payaa joka on keskellä liikenneympyrää oleva temppeli yangonin keskustassa.
Sule paya on hieno kun se valaistaan illalla mutta on se komeen nakonen päivälläkin.
Ihan vieressä on independence monument pienessä puistossa ja aukion ympärillä on hienoja vanhoja rakennuksia.siitä jatkoin yangon joelle lauttasatamaan josta otin kolmipyöräsen fillaritaksin kyydin botataung joenrantatemppelille.se oli noin 500m lauttasatamasta itään päin joen rantaa.
Myöhemmin fillaritaksi ajo takas hotellille ja kerto vinkkejä yöelämästä.

Illalla lähdin emperor yökerhoon.yökerhot aukee 7-8 aikaan illalla ja suurimmaks osaks menee kiinni jo ennen puoltayötä.sitten ei ookkaan auki oikeen mikään.ainoostaan international hotellin alakerrassa oleva disco pioneer joka on auki 3 pintaan.ja kuulemma jossain kauempana on joku klubi kans missä en ikinä käynyt.
Yökerhoissa on erikoinen meininki....
ensin maksetaan sisään 3k kyat eli reilu 2€.sillä saa yhen vapaan drinkin.
yökerhot on pimeitä ja hämysiä ja aasialaiseen tyyliin tietysti helvetin kova meteli.
Sitten joskus 9-10 välissä alkoi illan 'kohokohta' fashion show!
Eli kourallinen nuoria mimmejä kokoontui riviin tanssilattialle ja käveli yks kerrallaan edestakasin lavalla niinkun paremmassakin muotishowssa.osalla oli päällä vaan ihan normiasu farkut ja t-paita.
Osalla oli jotain vähän näyttävämpää asua.idea ei vissiin kumminkaan ollut esitellä vaatteita koska mistään brändeistä ei ollut puhettakaan.huvittava show kumminkin....hahahaha...
yangon siis hiljenee ajoissa puolenyön jölkeen aika hiljanen kaupunki vaikka asukkeja onkin useempi miljoona.

20.12.2009

aamulla lähin taaloja vaihtaan ja pyöriin kylälle.lähellä rautatieasemaa on iso markkina-alue jossa myydään ties mitä.se on ikään kuin yangonin tärkein shoppailumesta.hopea ja kultakojuja pilvin pimein.kaikenlaista vaatetta myös ja matkamuistoja.rahanvaihtoa yms.vastapäätä on supernarket jossa on 2 vaiko 3 kerrosta.sieltä saa kans kaikenlaista roinaa ja ruokaa juomaa.
Rahanvaihtajia on kaduilla jatkuvasti hihoja nyppimässä mutta kannattaa vaihtaa vain kopeissa eikä katukaupustelijoiden kanssa.kopit on luotettavia ja antaa ensin rauhassa ite laskee massit.
Kulta ja hopee kauppojen alueella on intialainen nuori kaveri jonka kaikki tuntee,vaihtaa hyvällä kurssilla eikä kuseta.taalasta sai 975 kyatia alle 50$ seteleistä ja isommista 1k $.
sitten lähin ettiin jotain urheilumestaa.hotellilta olin saanu vinkit kahteen isoon hotelliin mutta niissä molemmissa oli salin hinta 'ei asukeille'  karu 10$-kerta.ja oli ilmastointi josta en ite tykkää kuntosalilla.
Sain kuitenkin vinkin lähellä olevalle kadulle josta löyty hyvä paikallinen sali ,kertamaksu 1000 kyat eli vajaa eku.tykkään muutenkin retkeillessä ettiä aina salin jossa on vaan paikallista ryhmää.
Niissä on yleensä aina mielenkiintosta porukkaa ja hyvä tutustua paikallisiin ihmisiin.
Sali oli nimeltään get fit ja on noin 10 minuutin kävelyn päässä rautatieasemalta ja marketilta.

Puolen päivän aikaan lähin sitten vahtaan yangonin kuuluisinta paikkaa eli shedagon pagodaa.
Menin paikallisbussilla jotka on usein aivan täys ryhmää.mulla oli lappu hotellilta minkä mukaan bussi jätti lähelle temppelialuetta.
Lähellä shedagonia on happy world huvipuistoalue lapsille ja pienempi temppelialue jossa on komeita kattomaalauksia.
Shedagonin sisäänkäyntejä on 4 erillistä.kolmessa sisäänkäynnissä on hissitornit ja omat hissit ylös pagodalle.
Yhdessä sisäänkäynnissä on liukuportaat.
Nyt puhutaan siis kohtalaisen isosta temppelistä!
Mutta on se kyllä hieno.en viittiny mennä hissillä vaan kävelin rauhassa ylös koska matkalla on hienoja kattomaalauksia ja patsaita ja paljon nähtävää.sisäänpääsy tais olla 5 us$.
Shedagon on yks tärkeimpiä buddhalaistemppeleitä aasiassa ja on tosi hienossa kunnossa ja siisti.
Kattelin ja kuuntelin siä useemman tunnin,aika kului tosi äkkiä.yks hienoimpia temppeleitä missä koskaan pyöriny ja usko pois oon käyny aika monessa.varsin mielenkiintoinen paikka.
illalla kun tulee pimee shedagon on valaistu hienosti myös.
Tyytyvaisenä kävelin vieressä olevassa puistossa hetken ja kävin kattoon sein yaung chin peilitemppeliä josta menin taksilla hotellille.

Illalla kiersin taas pari yökerhoo.asia plaza oli kalliimpi 5k kyat sisään mutta muuten sama meininki.sit kävin kauempana jj clubilla.yllättävää kyllä 3k sisään ja hintaan olut ja pähkinöitä....

21.12.2009

aamupäivällä lähdin paikallisbussilla shedagonista koilliseen olevalle kandawgyi järvelle.
Järvi on keskellä isoo puistoo ja sen pystyy kiertään kävellen muutamassa tunnissa rauhallisesti teppaillen ja kattellen.rauhallinen tunnelma ja kahden linnunpään koristama laivantapanen ravintola-temppelihässäkkä on tosi komeen näkönen ja iso.sen läheltä saa tosi komeitya fotoja.
Puistossa on oma ravintola-alue jossa on useita ravinteleja ja safkakioskeja.
Puistoon on hyvä varata 1 päivä aikaa ja kattella rauhassa.etelärannan halki kulkee pitkät sillat.
Sisäänpääsy tais olla 2us.
Ennen hotellille menoo kävin viä vieressä olevassa sakura towerissa kyttään näköaloja kaupunkiin.
Ylhäällä 20.kerroksessa on ravintola josta voi vahdata näköaloja.ei sisäänpääsymaksua.

22.12.2009

kävin aamulla hakeen junatiketin bagon kaupunkiin 80km päähän yangonista jossa olin kuullut olevan temppeli jossa on 55 m pitkä makaava buddha patsas.
Junalipuissa on juntan säätämä 2hintasysteemi eli länkkärin pitää maksaa lippu us taaloilla ja hinta on tottakai isompi.ei silti ollu paha,2us$ menolippu.
Juna lähti suht ajallaan,oli aivan täys ja sikäli paska tuuri että vastapäätä istu burmalaisäijä kauheessa kännissä ja sen 2 poliisikaveria ravas jatkuvasti sen pontikkapulloo kulhoomassa ja räkimässä punasta pururöökiä lattialle.ukot piti kauheeta meteliä ja yritti kovasti jutella mutta oli pahasti language problemaa kun ei englanti taipunu enkä ite osaa burmaa...
tatuoinnit kiinnosti ukkoja kovasti.
Kun puikko lopulta tyhjeni lähti poliisit mualle ja onneks lestin omistanu äijä körmähti penkilleen.
Matka bagoon taipu ihme ja kumma luvatussa 2 tunnissa.

Bago on pieni ja hiljanen kaupunki jossa kuitenkin on muutamia hienoja temppeleitä.
Aseman ulkopuolella oli polkupyörätakseja jotka innokkaasti kauppas kokopäiväkierrosta bagon temppelialueet kiertäen.hinta oli aluks 5 us$ mutta tingittiin heti 4 taalaan ja valkkasin mukavan olosen vanhemman ukon joka osas hiukan englantia.kaupungin molemmilla puolin rautateitä on temppeleitä.sanoin ukolle että haluun ensin makaavan buddhan temppelille.
Matka näytti kartalla kovasti lyhyeltä mutta sinne kestikin jonkin aikaa fillarilla.
Nousin vapaaehtosesti pois kyydistä ylämäissä kun ukon fillari ei ollut enää kovin hyvässä iskussa ja näytti aika raskaalta ajaa.
Makaavan buddhan temppeli oli nimeltään shwethalyaung ja erittäin siisti ja hyväkuntoinen makaava buddha köllötteli hienossa ympäristössä.sen jalkapohjat on komeesti kuvioidut ja maalatut.
Temppelialueeseen on nähty aikaa ja vaivaa.
Ajoitus oli hyvä,just kun jatkettiin matkaa tuli turistibussi vastaan.sain kattella ja oleskella ihan rauhassa ennen bussia.

Lyhyen matkan päässä oli toinen laaja alue shwe gu lay temppelin luona.nää nimet ei välttämättä oo oikeen kirjotettu kun en muista kaikkia enää.vaikeita nimiä....heheheh....
Pitkälle viidakkoon nousi reitti jonka varrella oli kaikenlaista hahmoo,alttaria ja patsasta.
Pieni silta ylitti joen jossa oli paikallisia penskoja uimassa.
Temppelin sisällä on iso pyöree tunneli jossa on 62 buddhapatsasta vierekkäin.vai oliks niitä 64,en muista enää...
sieltä jatkettiin isoo pagodaa kohti hetken matkaa ja pysähdyttiin vetään kookospähkinädrinkit tien vieressä olevaan 'baariin'.
Aine maistu käyneeltä,lähinnä kiljulta.ukko väitti kivenkovaan ettei muka siinä ollu alkoholia mutta  luulen että se olis kolissu päähän jos olis horinu sitä useemman pullon.
Maku vaan oli niin karmee ettei maistunu,ukko veti koko lestin tauluun ahneissaan.
Isolla pagodalla tuli pettymys kun sinne ei päässyt remontin takia kiipeen ylös.
Näköalat olis varmaan ollu komeet.

Seuraavaks siirryttiin toiselle puolen kaupunkia jossa oli kukkulalla oleva temppeli.
Heino mesta mutta näköalat alas kaupunkiin ei ollu kovin hyvät kun edessä oli niin paljon korkeita puita.lopuks käytiin viä kattoon lähempänä kaupunkia oleva pagoda joka muistutti paljon shedagonia yangonissa.
Siinä vaiheessa alko oleen temppelikiintiö aika valmis yhelle päivälle.
Päätin kokeilla paluumatkalle bussia.
Ukko kuskas bussifirmalle ja oli hyvästien aika.olin aiemmin lukenut että länkkäreiltä peritään bagon kaikki temppelialueet sisältävä päivämaksu 10us$.
Kysyin asiaa saapuessa ukolta ja se sano et käykö mulle että se hoitaa sisäänpääsymaksut joka paikkaan jos annan sille omaan taskuun 5 us$.
Tottakai,ennemmin ukolle ja sen perheelle rahat kun myanmarin ei niin mukavalle hallitukselle ja kenraaleille!
Deal! Siis koko hässäkkä makso 4 taalaa fillarikuskaukset + 5 taalaa sisäänpääsyt.
Eli 9us$. Pyöristin kymppiin ja ukko näytti tyytyväiseltä ja olin itekkin.mukava äijä.
olisin päässy lentokentän lähelle yangoniin 2k kyatin ilmastoidulla bussilla mutta en tiennyt kuinka helposti ois päässy siitä kylille.
Siispä otin bussin millä järjesty kuskaus keskustaan sule payalle asti 3500kyat.
Se oli munaus.bussi oli ilmeisesti hallituksen bisnes ja sillehän ei mielellään rahoja kantais.
Ainakin se selittäis korkeemman hinnan.lisäks bussi pysähty kans lähellä lennokkiasemaa ja siellä mut siirrettiin kuorma-auto taksiin joka ajo kylille.ihme kyllä matka sujui luvatussa 2,5 tunnissa vaikka bussi pysähty varmaan 100 kertaa.

Illalla kävin katsastaan pioneer discon jossa oli aika hiljanen ilta eikä oikeen meininkiä.
Lisäks siä ei oikeen saanu juttua aikaseks kenenkään kanssa kun kukaan ei puhunu englantia.
Sisään tais olla 4000 kyat ja siihen sai yllättävästi kaljapurkin.
Bagon retki alko tuntuu raskaalta luomissa ja poistuin vähin äänin elpyyn beatylandille.

23.12.2009

viimeseks päiväks en ollu tehny mitään suunnitelmia.norkoilin markkina-alueella ja ostin jotain burmakamaa kotiin.sitten iltapäivällä kävin piruuttani yangonin eläintarhassa.
Odotukset ei ollu korkeella kun hotellilla kerrottiin että iso osa eläimistä on siirretty uuteen pääkaupunkiin pohjoseen.hallituksen viisaita päätöksiä.huh huh.
Zoo oli iso alue ja on varmaan ollu aiemmin kyllä oikeesti komee paikka.
Hippoja oli viäkin useita ja jopa sarvikuono.kirahveja ja isoja kissojakin jokunen.
Norsuja oli kans muutama muttei kovin ilosen näkösiä.muutenkin eläintarha näytti siltä kuin se olis tarkotus lopettaa tulevaisuudessa.
Eläinten pälyily ei nyt saanu kovin suuria fiiliksiä aikaan kun olin just ollu afrikassa ja siä niitä tuli nähtyä jokunen enempi....
Varasin hotellilta aamuks taksin kentälle.

24.12.2009

Jouluaattona aamulla sain ennakkoon jo aamupalan ja taksi jossa ei ollut lainkaan ikkunoita heitti kentälle 6k kyat hintaan.ovet sentään oli viä taksissa....hahahah....
sitten oli 10$ lentokenttävero ja airasialla kotiin bangkokiin.

Myanmar oli MIELENKIINTONEN kohde ja temppelit oli viä komeempia kun odotin.
Ikävää että maan sisäpolitiikka on niin hankalaa ja ihmisten elämä tehty niin vaikeeks.
Myanmarissa on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa mutta ne sitten ens kerralla.
Bagan on varmasti paikka mistä ite tykkäisin.
Oli kumminki hieno meininki että ihmiset oli ilosia ja ystävällisiä.
Kaikkeen tottuu ja usko parempaan tulevaisuuteen on hyvä asia.
Kumminkin jotkut asiat mitkä myanmarissa on hyviä tuntu olevan heille tärkeitä ja oli ilo huomata että jopa tuntuivat olevan ylpeitä jostain asioista kotimaassaan.
Toivottavasti tulevaisuudessa hallitus vapauttaa maata enemmän ja ihmisten on parempi elää ja tulla toimeen.
Myanmarissa on hienoja paikkoja ja kai se jokun verran on helpompi matkailla nykyään kun muutama vuosi sitten.
Kannattaa käydä kurkistaan.vaikka vaan muutama päivä,on ainakin erilaista kun naapurimaissa.
Äijät pukeutuu sharong hameisiin yms.bangkokista pääsee nopeesti ja helposti visiiitille.
Eikä oo viä liikaa turisteja,saa olla aikas rauhassa.
Toivottavasti joku saa tästä tarinasta intoo lähtee burmaan ja toivon mukaan myös jotain vinkkejä mukaan....

Riku
7
Matkapäiväkirjat / viidakkoseikkailu
« : 11.11.2009, 22:15:43 »
homman nimi on zambia-zimbabwe-tanzania-kenya ja retki alkaa maanantaina 16.11.lennolla lontoosta.
jotain kuukauden setti afrikassa alkaa lusakasta zambiasta ja pitäis päättyä nairobiin josta lennokki kotiin bangkokiin.
muuta suunnitelmaa ei viä suuremmin oo paitsi victoria falls on varmaan eka mihkä lähtee yrittään.
jos saan aikaseks niin yritän kertoo tänne välillä mikä on meininki....
kovasti polttaa jo lähdöt...
en tiä tulleks mentyä viidakkoon vai savannille mutta nimi kuulosti hauskalta olkoon siis viidakkoseikkailu.

8
halutaan ostaa lonely planet tai vastaava opas hong kong sekä dominican republic
max 3v vanha.jos löytyy niin ota yhteyttä vaikka [email protected]

9
Matkapäiväkirjat / Brasilian rinki (riku&mai) (SK)
« : 29.11.2005, 14:18:45 »
Nyt joutuu odottaan bussiasemalla 3 tuntia joten hyvaa aikaa alottaa tanne.Eli vuosikaudet on tehny mieli paasta e-amerikkaan ja nyt tuli siihen mahollisuus.Ostettiin Thaimaasta liput mega-lennolle Bangkok-Hong Kong-Johannesburg-Sao Paulo.Aika raskas setti 2h40min+13h+10h ja odotusajat paalle.Liput on 4kk ja aiotaan olla Brasiliassa ainakin 2kk.Ensin siis Sao Pauloon(Sampa),E-Amerikan suurimpaan mestaan(n.20milj.asukkia). :shock:                                                                   Tassa vahan alkutunnelmia:joo.lahettiin 23.11.2005 thaimaan kodista don muangille ja eka lento (cathay pacific) bangkok-HK lahti yli tunnin myohassa,se aiheutti kovan kiireen HK:ssa kun vaihtoaikaa oli vaan tunti.piti siis juosta hulluna toiseen koneeseen mutta kerettiin.sitten alko 13h lento jburgiin south african airlinesilla.reilu 3h jburgissa ja koneen vaihto.lahettiin sampaa kohti.nyt on palautteen aika.varsin hyva firma tama SA-airlines.molemmilla lennoilla tuli todella hyva safka 2 kertaa ja juomia+muuta oli tarjolla jatkuvasti.gin tonicia tilatessa lentoemo kysy etta montako ginia otat,kun sanoin etta 1 piisaa niin lady ihmeissaan kysy etta todellako vaan 1?oli muuten tosi natteja lentoemoja,Maikin alko tilittaan etta ompas kauniita naisia naa e-afrikkalaiset.vaan sai rouva itekkin palutetta kun 2 eri lentoemoo pysahty jutteleen meille ja sano Maille:you are veeeeery beautiful... :lol:  :lol: muutenkin seka ilmasta etta maalta e-afrikka vaikutti hienolta maalta.pitaa kattoo jos kotimatkalla saa helposti jarkattya niin jaada sinne jokskin aikaa.lentokentalla oli upee afrikka-kauppa missa oli kaikkee afrikka-kamaa.paivalennolla sampaan lahella meita istu 5-6 brassijatkaa jotka bailas koneessa kovasti.drinkki maistu ja laulu raikas.silti oli ystavallisia kaikille.kun paastiin perille sampan kentalla tuli aluks vastaan seinan kokonen kyltti jossa oli kuva ipanemalta ja luki isolla:you are in brazil now.enjoy every minute. :D se vaansi niin leveen hymyn naamalle etta niskaan sattu ihan helvetisti.sitten bussilla kohti sampan keskustaa 30 km paahan

Sivuja: [1]