Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Essen

Sivuja: [1]
1
Ihmiset hyvät... kertokaa minulle kuinka saan vanhempani vakuuttuneiksi Aasian turvallisuudesta. Kambodza, Laos, Vietnam... Äitini mielestä maat kuulostavat kammottavilta, on kauhuissaan suunnitelmistani ja varma etten selviä hengissä takaisin kotiin. Olen kyllä jo reilusti täysi-ikäinen, että mistään varsinaisesti luvan kysymisestä ei ole kysymys. En vaan haluaisi lähipiirini elävän sydän sykkyrällä puolta vuotta sen takia, että itse pääsen toteuttamaan "itsekkäitä" suunnitelmiani.

2
Suunnitelmissa olisi lähteä vapaaehtoiseksi hieman pidemmäksi aikaa ja niinpä kaipaisin omakohtaisia kokemuksia pitkäaikaisvapaaehtoisuudesta... ja erityisesti etelän maista. Aasiaa olen suunnitellut.  Sivuilta löytyy kyllä paljon tietoa ja kokemuksia, mutta lähinnä leireistä tai muuten lyhytaikasesta toiminnasta. (Tai sitten en osannu käyttää hakua oikein :) ) Olen kyllä kolunnut netin kohtalaisesti ja löytänyt tietoa lähettävistä järjestöistä, maista, hakuajoista ja hinnoista, mutta olisi mukava kuulla niitä omia kokemuksia... Menitkö järjestön kautta vai lähdistkö ominpäin? Mikä järjestö? Missä maassa olit? Mitä teit? Kauanko olit? Kuinka kaikki sujui? Paljonko kului rahaa? Oliko sen arvoista? ;) Tuota nyt oli varmaan turha kysyäkään...  Mutta mitä vaan. Kerro minulle. :)

Kiitos.

Ja sivun saa vapaasti siirtää jos samankaltainen sivusto jo on...

3
Kaipaisin hieman vinkkejä ja ehdotuksia kohteeksi syssymmällä järjestettävään pidennettyyn viikonloppuun...

Olen lupautunut lähtemään äitini kanssa (juu, kyllä :) ) jollekin pienimuotoiselle viikonloppumatkalle. Hieman kokeneempana matkustajana sekä kieltitaitoisempana olen saanut kontolleni järjestää..öö.. noh... kaiken. Aikaa olisi käytettävänä kolmesta neljään päivään ja ajankohta syksy... mahdollisesti syys-lokakuu. Matkan päätarkoitus olisi oikeastaan vain päästä pois samoista kuvioista ja omista nurkista ja viettää hetki aikaa toisen maan kamaralla rentoutuen ilman sen suurempia toimintasuunnitelmia. Hieman kulttuuria, nähtävyyksiä, katseltavaa ja ihmeteltävää... En siis kaipaa vinkkejä parhaimpiin baarimestoihin. :)

Ainoina vaatimuksina olisi oikeastaan vain edullinen hinta sekä vaivaton matkustaminen. Ja koska aikaa on käytettävissä rajallisesti en ole kovin innostunut tsompailemaan kovin monella kulkuneuvolla tai linjalla saadakseni kustannukset pysymään kurissa. Matkustaminen pitäisi tällä kertaa olla suhtkoht simppeliä.  Tampere olisi lähin kenttä, mutta Helsinkikään ei ole ongelma. Blue1:lla olisi suoria lentoja moneen kohteeseen, mutta kaipaisin nyt hieman lisävalaistusta sekä kokemuksianne. Esim. Amsterdam, Kööpenhamina ja Riika nähty... jotain muuta kiitos tällä kertaa. Itä-Eurooppa kiinnostaisi, mutta suoria halppislentoja en juurikaan ole löytänyt. Myöskin majoituksen pitäisi olla jokseenkin edullista, mutta tällä kertaa voimme kuitenkin unohtaa 20 hengen dormit.

Matkakumppanini olisi kovin ihastunut matkustamaan Berliiniin, mutta muita Saksan kaupunkeja nähneenä en jotenkin saa itseäni ollenkaan innostumaan siitä... Vaikka täytyykin myöntää, että kohde muuten olisi kyllä erinomainen; suora lento sekä mahdollisesti hyvä majoitus. Hyviä kokemuksia ainakin Youth Hostellista (huolinee hieman vanhempiakin) ja mahdollisuus kahden hengen huoneeseen kohtuullisen edullisesti.

Vakuuttakaa minut Berliinin mahtavuudesta tai ehdottakaa jotain muuta mullistavaa. Olisin kiitollinen. :)

Aah... lisäyksenä vielä. Olen kyllä lukenut (muun muassa) sivuston berliini-hehkutuksia. Enkä siltikään ole vakuuttunut.

Sivuja: [1]