Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Viajar

Sivuja: [1]
1
Lentomatkustus / Lentoyhtiö perui lennon ilmoittamatta!
« : 01.12.2019, 17:43:19 »
Mitähän tässä nyt tapahtui?

Varasin lennon jouluksi Firenzeen jo huhtikuussa. Eilen halusin tarkastella lentoa lentoyhtiön sivulla, mutta varauksessa oli jäljellä pelkkä paluulento. Jo samana iltana soitin Lufthansan aspaan, jossa selvisi, että lentoyhtiö oli perunut menolennon.

Asia on nyt, puolen tunnin linjalla roikkumisen ja melkoisen pitkän hissimusiikin kuuntelun jälkeen kunnossa, mutta oikestaan missään vaiheessa minulle ei selvinnyt mitä oli tapahtunut. Kauan sitten tuli ilmoitus aikataulun muutoksesta (niin kuin yleensä aina, kun lennot on ostettu noin hyvissä ajoin etukäteen), mutta en reagoinut siihen, sillä muutos oli kohtuullisen pieni.

Opin tässä nyt erittäin tärkeän läksyn, mutta edelleen olen hyvin hämmentynyt. Lufthansa! Miten on mahdollista?

2
Marokko / Autolautalla Marokkoon
« : 13.01.2019, 18:15:22 »
Olisi lievää kiinnostusta matkustaa meritse Marokkoon. Ei kuitenkaan lyhintä reittiä Espanjasta, vaan joko Ranskasta tai Pohjois-Italiasta. Löytyykö kokemuksia?

3
Espanja / Hyvä tukikohta Pohjois-Espanjasta?
« : 24.02.2016, 11:33:25 »
Nyt meni keskikesän Pohjois-Espanjan reissun suunnitelmat sattuneista syistä uusiksi. Kahden viikon nopeatempoinen kiertely onkin muuttumassa pidemmäksi oleiluksi yhdessä paikassa niin, että mahdollisuus päiväretkiin esim. julkisilla olisi helppoa. Auton vuokraus ei mahdoton ajatus. Majoitusta katselen lähinnä Airbnb:n sivuilta, muutkin vinkit vastaanotetaan.

Eli mikäpä olisi sopiva paikka? Ei ihan tuppukylä, koska ravintolat ja em. julkisen liikenteen yhteydet ovat tärkeät. Nähtävää saisi olla ihan lähelläkin. Nyt olen tutkaillut mm. Santiago de Compostelaa ja Coruñaa. Saa se toki kallistua myös Baskimaan puolelle, mutta hyvät junayhteydet sekä Madridiin että Salamancaan tuovat melkoisen lisäarvon.

Matkustajana olen ikäväkseni hiukan levoton, paikoilleen juuttuminen voi tuottaa tuskaa. Eli sopiva kombo urbaaneja mukavuuksia  ja maaseuturetkeilyä on se, mitä haen.

4
Espanja / Salamanca kesällä
« : 07.02.2016, 13:38:11 »
Heinäkuinen Madrid lienee sietämätön jos ei ole tukahduttavan kelin ystävä, mutta onko tilanne sama myös Salamancassa? Säätilastoista olin ymmärtävinäni, että pykälän verran leudompaa heinäkuuta voisi Salamancan seudulta löytyä.

5
Espanja / Hotellien varaustilanne Espanjassa kesällä
« : 30.11.2015, 16:48:43 »
No ei hyvää päivää! Onko kyseessä joku hakukoneiden markkinointikonsti, kun heinäkuulle Pohjois-Espanjan suosituimpiin kaupunkeihin (mm. Santiago de Compostela, San Sebastian...) nyt jo monet hotellit myyvät ei-oota. Ainakin jos haaveilee historian siipien havinasta vanhassa kaupungissa yhtään halvemmassa kuin sikakalliissa paikassa. Vähän absurdilta tuntuisi tehdä marraskuun lopussa varauksia keskikesälle.

6
Tyhmät kysymykset / Nanak flights / Flight network?
« : 12.05.2014, 19:47:14 »
Momondo tyrkkää minulle täysin uusina tuttavuuksina yllä mainittuja firmoja, ja hinnat ovat yltiöpäisen halvat. Kello kilahti. Kokemuksia?

7
Tyhmät kysymykset / DHR:n alekoodi
« : 28.09.2013, 17:05:20 »
Tämä on ehkä pikemminkin tyhmää pohdiskelua kuin kysymys, mutta kommentteja en pahakseni pistä. DHR lähetti taas sähköpostiin 10%:n alekoodin, jonka piti olla voimassa vain vuoden loppuun. Aikani kuluksi lähdin kuitenkin varailemaan hotellia muutamaksi yöksi tammikuulle, ja kappas, alennushan se sieltä napsahti. Kokemukseni perusteella sivustot ovat yleensä hyvin tylyjä silloin, jos koodia tyrkyttää väärälle ajalle, ja se pisti vähän ihmettelemään.

Että mitenkäs se nyt näin? Luottokorttia väitettiin veloitetun alennettu summa.

8
Tyhmät kysymykset / Pois lennolta väliasemalla
« : 01.02.2013, 14:12:32 »
Tältä nimimerkiltä tulee nykyisin näköjään vain tyhmiä kysymyksiä... No, löysin aiheesta 8 vuotta vanhan ketjun, mutta toivoisin vähän tuoreempia ja varmempia kannanottoja. Harkitsen perinteistä lennolle lähtöä Tukholmasta halvempien lippujen toivossa, ja se toki on selvää, että sinne on sitten myös meneminen. Vaan entäpä jos yrittäisikin palatessa tsekata matkatavarat vain Helsinkiin asti? Em. ketjussa ei oikein tuntunut varmuutta olevan.

9
Tyhmät kysymykset / Hotellit Tampereella
« : 28.01.2013, 15:53:52 »
Turkulainen esittää nyt mahdollisesti hyvinkin tyhmän kysymyksen tamperelaisille. Kun kauniissa kotikaupungissanne on meneillään jokin vähän suurempi spektaakkeli (esim. jotain sellaista, joka myy Tampere-talon täyteen), kuinka pian hotellitkin menevät siinä imussa? Eli jäänkö telttamajoituksen varaan, jos jätän viime tippaan?

10
Tyhmät kysymykset / Travelstart & aikataulun muutos
« : 20.07.2012, 15:07:33 »
Tätä ihan peruskauraa (taas): muutama kuukausi ennen lähtöä tulee ilmoitus aikataulujen muutoksesta. Tällä kertaa muutenkin vähistä matkustuspäivistä katoaisi käytännössä 1 kokonaan, joten en ole vaihdokseen halukas. Ehdotin itse lähdön siirtoa edelliselle päivälle, ja nyt asia hautuu jossain matkatoimiston lipunvarausosastolla odottamassa lentoyhtiön siunausta herra ties miten kauan ::). Osaatteko ennustaa, miten nihkeästi / suopeasti Lufthansa suhtautuu tällaiseen siirtoon, kun osan matkasta tässä tapauksessa operoisi eri yhtiö? Eli peruutanko kiltisti alkuperäisvarauksen nyt kun siihen on mahdollisuus vai jäänkö nöyrästi odottelemaan?

11
Ottaen huomioon miten ison osan elämästäni olen kuluttanut lentoja etsimällä, minun epäilemättä pitäisi tietää tämä. Vaan enpäs tiedä.

Kun haen halpoja lentoja suoraan lentoyhtiön sivuilta, saan paljon lähtöjä samalle päivälle samaan hintaan. Sitten kun yritän kikkailla hinnan vielä alemmas käyttämällä vertaa.fi- tms. sivustoa, osa lähdöistä onkin selvästi kalliimpia. Siis juuri niistä samoista, jotka ko. yhtiö kyllä itse tarjoaa tismalleen yhtä halvalla. Miksi?

12
Päätin keksiä Medellinissä nerokkaan piilon pesoille ja olihan se nerokas, rahat löytyivät vasta New Yorkissa. Huikeista summista ei ole kyse, mutta mielellään euroiksi ne vaihtaisin. 100 000 pesoa, Kolumbiassa sillä pääsee jo kivasti alkuun; pääsee kentältä keskustaan taksilla ja voi huitaista muutaman Aguilankin ennen pankkiautomaatille ryntäämistä. Valuuttamuuntimen mukaan päivän kurssi 41,60 euroa, nyt lähtee huikeaan tarjoukseen 35! ;D Sisältää postituksen.

13
Olen joskus jonkun sivuston - olisikohan ollut Laterooms - kohdalla törmännyt säännöissä siihen, että matkustettaessa on mukana oltava juuri se luottokortti, jolla hotellivaraus on tehty. En kyllä yhtään ymmärrä miksi. No, nyt suoritin sitten taas jokavuotisen lompakon hukkausrutiinini, ja kortti meni n:nen kerran uusiksi. Kortilla oli tehty vino pino hotellivarauksia, kuinkas muutenkaan. Ei kai tästä oikeasti voi tulla ongelmia? Jokainen varaus on tarkoitus maksaa vasta hotellilla, joten luulisi olevan saman tekevää millä kortilla maksun suoritan.

Äh... :-[

14
Ei mikään uusi juttu. Jatkuvastihan tätä sattuu. Ainoa vain, että jatkoyhteys näyttääkin lähtevän nyt 40 minuuttia ennen edellisen laskeutumista. Matkat on siis nätisti samalla lipulla.

Juu juu, Supersaverille pitäisi tietysti soittaa (sieltähän lennot on varattu), mutta firma vastaa puhelimeen noin 2 tuntia vuorokaudessa ja nyt menee hermo. Osoittakaa nyt hyvät ihmiset minulle tyhmyyteni ja kertokaa, miten tämä ylipäätään on mahdollista! Muuten ei tule yöllä uni silmään.


15
Meksiko / Meksikon sisäiset lennot
« : 02.10.2006, 14:34:11 »
Jos jossain etsinnöistäni huolimatta onkin ollut jo ketju aiheesta, niin ihan vapaasti saa liittää jatkoksi. Ellei, olkoon tämä uusi.

Eli nyt on sitten niin, että rähinä Oaxacassa on mennyt niin pahaksi, ettei UM suosittele sinne matkustamista; lisäksi tilanteen ennustetaan pahenevan. Ehdoin tahdoin en halua ainoaa jälkeläistäni sinne laahata, ja aikaa tehdä muutoksia suunnitelmiin on aika vähän. Suurin ongelma onkin, että koska emme halua skipata myös Oaxacan osavaltion merenrantaa, olemme jokseenkin jumissa Sierra Madren takana, ellemme meinaa osavaltion pääkaupunkiin mennä. Rannalle päin aiomme Acapulcon kautta, mutta molempiin suuntiin ei viitsisi samaa reittiä käyttää.

Kysymys: onko totta, että maan sisäisten lentojen hinnat ovat tippuneet viime aikoina? Kuinka lyhyellä varoitusajalla lentoja saa? Boca??? Jos sitten vaikka suihkaisisi esim. Huatulcosta suoraan Mexico Cityyn tms. Sikakalliit lennot eivät edelleenkään budjettiin sovi. Puhumattakaan siitä, miten paljon ottaakaan päähän tuo Oaxacan sivuuttaminen...

16
Etelä-Amerikka / Kolumbian vaarat?
« : 30.05.2006, 09:50:37 »
Mode edit: Tämä topicci jaettu omaksi aiheekseen Meksiko-aiheisesta keskustelusta syntyneenä rönsynä. Eipäs rönsyillä. PetraJii

Lainaus käyttäjältä: "freestylerko"


Oen suunnittelemassa ensi syksynä Kolumbian matkaa kesto n. 1,5 kk, siitä kokemuksia???Lennot, mistä kandee heittää. Jotain olen kuullut jo mutta kaikki kokemukset kiinnostaa. Jenkkituristeja siellä ei onneksi tarvi pelätä.


Wow... Tämän kuluvan päivän aamuna viimeeksi, armottomana Lattari-fanina taas kerran ajattelin, että jos johonkin E-Amerikan maahan juuri nyt en lähtisi, se maa on Kolumbia. Juu, ei siellä varmaan jenkki-turisteja tarvi pelätä  :shock:

Mut ei se mitään, onnea matkaan...

17
Olettekos kuulleet... / BA tyrkkää halvalla!
« : 30.03.2006, 14:48:50 »
Olen ehkä palstan surkein linkittäjä, mutta yritetään:
http://www.britishairways.com/travel/ussoff/public/en_fi?source=specialoffersfi

Huoh....

18
Meksiko / Meksikon hotellit - kielletty lapsilta?
« : 31.01.2006, 10:39:10 »
Olen plarannut koko joukon huokeita majataloja eri puolilta Meksikoa, ja nettisivuilla usein mainitaan, etteivät lapset ole tervetulleita. Siis mitä? Ihan oikeasti?? Missä on kuuluisa latinalaisamerikkalainen lapsirakkaus?!!

Meksikoa metristen kanssa kiertäneet: jätänkö siis lapsen pihalle varttomaan, kun itse painun yöpuulle?

19
Lentomatkustus / Messutarjoukset
« : 12.12.2005, 14:41:38 »
Kukapa messujen järjestäjä ei luomustaan mainostaisi. Eli kysynkin siis, kannattaako matkailevaisen lähteä pääkaupunkiseudun ulkopuoleltakin tammikuisille Matkamessuille, jos tavoitteena on ihan oikeasti saada huokeat liput kaukomaille? Kovasti markkinoivat jo ennakkoon hulppeita tarjouksia, jotka ovat voimassa vain paikan päällä. Olenko siis hyväuskoinen, jos ryntään havittelemaan halpoja lentoja? Vai jääkö käteen vain stressi ihmiselle, joka lajikumppaniensa massiivisia kokoontumisia yleensä pyrkii lähinnä karttamaan??

20
Meksiko / Mexico Cityn lentokenttä
« : 27.10.2005, 16:45:54 »
Rutkasti kärsivällisyyttä koettelevia kuvauksia olen MC:n lentokentästä lukenut: tuntitolkulla jonottamista jne. Mutta mitenkäs jouhevasti tapahtuu vaihto maan sisäiselle lennolle? Katselin tuossa Ebookersin yhteyksiä, ja kone antaa aika vähän vaihtoaikaa. Esim. vaihto Oaxacaan tapahtuisi reilussa tunnissa.

Ainahan voi toki valita myöhemmänkin lennon, mutta mahdollisimman nopea pääsy maaliin houkuttelee. Kun siis lippujen oston aika tulee, uskallanko ottaa sen, mitä tarjotaan, vai vaihdanko pidempään odotteleuun?

Sivuja: [1]