Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Larppa

Sivuja: [1]
1
Niin. Näiden sivuilla on tullut surffailtua tässä kaukomatkakaipuussa ja kiinnostaisi tietysti onko kukaan käynyt kyseisten firmojen matkoilla? Melko suolaisia hintojahan firmoilta löytyy, mutta toisaalta muutamiin paikkoihin taas tuntuisi pääsevän ihan sopuisilla hinnoilla, ottaen huomioon suomenkielisen oppaan mukana olon ja majoitustason. Lähinnä kiinnostaisi minkä ikäistä ja oloista porukkaa reissuilla on ollut, painavatko sielä menemään vain keski-ikäiset porvarit vai luuraako joukossa myös nuorisoa, opiskelijoita ja tavallisia duunari-immeisiä  ??? Ja ainahan sellainenkin tieto on tervetullutta, ovatko majoituskuvailut yms. sitten tosiaan pitäneet paikkansa. Aventuran vaellukset kiinnostaisivat erityisesti  :)

2
Matkapäiväkirjat / Delhi-Dharamsala- ???- Delhi (SK)
« : 05.04.2008, 18:01:18 »
Laskin että on jo neljäs matkapäiväkirja jota palliksille kirjoittelen  ;D Ja nyt, viimein kohteena Intia ja sielä pääetappina Dharamsala, tarkemmin sanottuna McLeod Ganj. Olen jotenkin ollut fiksoitunut tuohon Dharamsalaan ja Intian himalajalle pääsemiseen jo parin vuoden ajan, yhtenä syynä Dalai Laman ja yleensä tiibetiläisyyden vahva läsnäolo sielä, sekä lähtemätön kaipuu lumihuippuisten vuorten kupeelle, joka jäi muutamia vuosia sitten Nepalista. Ja kun Finski tarjosi plussalaisille Delhin lennot 315€ + läjä pisteitä, eihän sitä voinut vastustaa kiusausta  :D

Reissuun meitä on lähdössä kolme, minä, siippani Arttu ja kaverimme Mikko. Huomenna täräytämme matkaan kohti Delhiä, jonne koneen pitäisi saapua hieman ennen puolta yötä. Teimme sellaisen ratkaisun ettemme varanneet mitään majoitusta vaan ajattelimme hengata yön kentällä, yrittää nukkua ns. lepohuoneessa, jonne pitäisi päästä pientä maksua vastaan. Muutenkin ainut juttu mitä ollaan koko reissulle varattu ovat junaliput maanantai-iltana 7.4 lähtevään Jammu mail-yöjunaan, porhallamme junan kyydissä hieman vajaa 500 km Pathankotiin, josta sitten katsotaan jatkokulkuneuvoa Dharamsalaan ja McLeod Ganjiin. Varasin liput IRCTC:n kautta, helppokäyttöinen varausohjelma, jos vain yhteydet toimivat. Itse menetin hermoni moneen kertaan ohjelman kanssa, kun yhteys pätki koko ajan, kaksi tuntia meni ennenkuin sain liput varattua  ::) Joku voisi sanoa että helpommalla pääsee kun varaa Intiassa paikan päällä lipputoimistosta, mutta halusimme päästä heti samana päivänä lähtemään Delhistä emmekä viitsineet ottaa sitä riskiä että pitää jäädä kökkimään kuumaan, kaoottiseen kaupunkiin pariksi päiväksi  ;) Kulttuurishokki tulee, tai sitten ei, oletan kyllä että sellainen tulee, Intia taitaa olla kuitenkin IHAN jotain muuta  ;D

Vaivaiset kaksi viikkoa ollaan matkalla, josta se ensimmäinen menee varmaankin sielä Himachal Pradeshin alueella. Trekkireissu on tarkoitus ostaa paikan päältä. Loppumatkaa emme ole suunnitelleet millään tavalla, LP:tä on kyllä lueskeltu ja hyviä vaihtoehtoja löydetty, yhtenä vahvana ehdokkaana on Gujaratin osavaltio, suht helpolla etäisyydellä Delhistä ja sieltä pitäisi löytyä vähemmän turistien kyllästämiä paikkoja. Junagadh-niminen pikkukaupunki vaikutti googlettamisen jälkeen loistovaihtoehdolta, Diuta mietitään myös, saas nähdä houkuttaako biitsi sitten. Toisaalta Taj Mahal olisi kiva nähdä, mutta kaikkea ei millään saa kerralla kuitenkaan, jätetään jotain taas seuraavalle reissulle  :) Koska otsikossa on liuta kysymysmerkkejä Dharamsalan perässä, voi tännekin heittää hyviä ehdotuksia käyntikohteista  ;)

3
Kyllä tätä on odotettu! Kahden viikon pyrähdys Aasian suunnalle: huomenna lento Shanghaihin (toivottavasti reittilennot eivät ole pahemmin myöhässä noiden Thaimaan lomalento-sotkujen takia  :roll: )... Shanghaissa pyörimme hoomoilasena kaksi päivää ja 23.12 lento Bangkokiin, josta jouluaattona surautamme bussilla ja lautalla pienelle Koh Sichangille (kirjoitusasu vaihtelee, myös Koh Si Chang, tai sitten jätetään Koh-sanasta H-kirjain pois  :P ). Tällä rauhaisalla (toivonmukaan...) saarella vietämme 4 yötä, mopoilla ajellen ja snorklaillen (jälleen toivonmukaan  :P ...), kunnes 28.12 siirrymme Bangkokin kautta bussia vaihtaen Kanchanaburiin ja viheltelemään Kwai-joen sillalle  :) Kanchanaburista olen toistaiseksi varannut meille vain kahdeksi yöksi majoituksen, sen jälkeen on kaksi yötä eli meikäläisen uuden vuoden seutu avoinna, vietämme uuden vuoden sitten fiiliksen mukaan joko Bangkokissa tai kenties edelleen Kanchanaburissa  :D Kwai-joen seuduilla olisi tarkoitus ajella maalaismaisemissa, vierailla luolatemppeleissä jne. 2.1 aamuyöllä meillä on Bangkokista lento takaisin Shanghaihin, jossa vietämme vielä vuorokauden tuhlaten viimeiset roposet  8)

Tahtimme voi kuulostaa melko kiivaalta, mutta valitettavasti lomat eivät anna enempää periksi, ja muutenkin pidämme siitä että maisemat vaihtuvat. Nämä reissut tuskin kuitenkaan jäävät viimeisiksi näissä maissa  :wink: Ja reissuun meitä on lähdössä kolmen hengen poppoo, minä, puolisoni Arttu ja kaverimme Ville. Vaikka näitä Thaimaa-aiheisia päiväkirjoja täällä palliksilla riittää, näistä kahdesta pääkohteestamme en pahemmin ole kirjoituksia täällä nähnyt, kenties tästä on siis vielä hyötyä jollekin tulevaisuudessa  :mrgreen: Yritän kirjoittaa mahd. reaaliajassa, aina kun vain on lupsakasti aikaa ja netti sopivasti kohdalla  :wink:

4
En tiedä onko tämä niin maailmaa tai ylipäänsä matkailun määrää (ainakaan omalla kohdallani  :) ) mullistava juttu, mutta olikohan se eilen vai toissapäivänä kun luin lehdestä että Finnair nostaa kaukolentojen hintoja 10 euroa/suunta ja euroopan- sekä kotimaan lentojen hintoja 5 egeä/suunta... Lehti oli joko Hesari tai Aamulehti, en muista yhtään kumpi (sama pää kesät talvet)  :oops: Onpa hyvää informaatiota tällä muistilla  :roll:

5
Onko kukaan koskaan tsekannut omaa etunimeään (tai miksei sukunimeäkin) että löytyykö maailmasta samalla nimellä nimettyjä paikkoja? Eilen tylsänä hetkenä tuli laitettua oma nimi Wikipediaan ja kas, näin monta paikkaa löytyi omalla nimelläni muailmalta  :D :

Laura, Saskatchewan, Kanada
Laura, Queensland, Australia
Laura, Marshallinsaaret
Laura, Illinois, Yhdysvallat
Laura, Kentucky, Yhdysvallat
Laura, Missouri, Yhdysvallat
Laura, Ohio, Yhdysvallat
Laura, Puerto Rico
Laura, Etelä-Australia, Australia

 :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Tässäpä uusi haaste paikkojen bongailuun, heti otin tavoitteekseni käydä joskus elämässäni jossain näistä omannimisistä paikoista  :) Mistäs päin löytyy muiden tallaajien nimillä paikkoja?

6
Matkapäiväkirjat / Larppa Japanissa 10-20.6-07 (SK)
« : 09.06.2007, 18:13:34 »
Laitetaas tästä nyt Nipponin matkapäiväkirja alulle. Huomenna tähän aikaan Finnairin A340 on jo melko hyvässä korkeudessa, minä kyydissä istuen  :D Kuten arvoisat tallaajat huomaavat, reissuaikani on melkoisen lyhyt, vain 10 päivää, mutta tiukan informaation hakemisen ja suunnittelun tuloksena olen saanut aikaan tällaisen reitin itselleni: Tokio 1 yö - Kioto 3 yötä - Nikko 3 yötä - Tokio 2 yötä. Kiotosta käsin pistäydyn Himejissä, aiemmin matka Japaniin-ketjussa pohtimani Hiroshima ja myös Nara jäävät toiseen kertaan. Nikko päihitti Naran omissa suunnitelmissani... Kaikkea ei olekaan tarkoitus hamuta tällä yhdellä reissulla, vaan napsin itselleni kiinnostavimmat palat sieltä täältä. Kohteena erityisesti kauniit temppelit, pyhätöt, linnat ja Nikko National Park!

Majoitukset olen siis varannut jo valmiiksi, jottei kallisarvoista aikaa tuhraannu majoituspaikkojen etsimiseen. Huomasin nimittäin kuukausi ennen reissua että yhden hengen huoneet menivät ainakin Kiotosta vauhdilla, joten tuli hieman hoppu varata huone, jotta sai sen haluamaltaan sijainnilta. JR Passin voimin aion ensimmäiset 7 vrk kulkea, saan siihen aikaan mahtumaan juuri nuo pisimmät junamatkat shinkansenilla, jolloin passi ihan hyödyttääkin taloudellisesti  :)

Jännitys alkaa jo nousta, en oikein tiedä mistä aloittaisin pakkausvalmistelut, viimeisiä pyykkäyksiä vielä tekemässä ja kaikenlaista pikkusäätöä edessä  :roll:  Maanantaina yritän laittaa ensimmäiset matkakuulumiset tänne, kun saan itseni Akihabaraan ja hotellin ilmaisen netin äärelle  :wink:

7
Moni meistä varmaan lähtee lyhyemmille (tai no miksei pidemmillekkin) reissulle käsimatkatavarana kulkevan repun/pienen rinkan kanssa, kun ei aina viitsi olla suotta tunkemassa ruumaan niitä tavaroita. Uudet käsimatkatavarasäännöt ovat nyt sitten tuoneet sellaista mietittävää, että mistä löytää siihen litran vetoiseen pussiin meneviä mahd. pieniä hygieniatuotteita  :?  Itsellä viikon päästä Lontoon reissu, eikä todellakaan viitsisi shampoo ym. putelien takia pistää reppua ruumaan.  Toki ole joskus täytellyt jotain vanhoja hiusväripakkauksesta saatuja minimuovipulloja shampoolla ym. mutta ei niitä sitten koskaan tule kovin pitkään reissun jälkeen säästettyä... Onko kellään tiedossa esim. mitkä tuotemerkit valmistaisivat shampoista, hoitoaineista, kasvojen puhdistustuotteista matkakokoisia versioita  :?:  Eli tänne voisi keräillä tallaajien vinkkejä siitä mistä/miten saa oikean kokoisia hygieniatuotteita reissuille :idea:

8
Aasia / Kaupunkilomalle Aasiaan kesäkuussa
« : 04.02.2007, 19:24:58 »
Arvoisat tallaajat, mielipiteitänne ja kokemuksianne tarvitaan! Kesälomareissu siintää mielessä ja nyt pitää päästä Aasian puolelle, kun tätä armasta Eurooppaa on jo tullut koluttua tarpeeksi viimeisen parin vuoden aikana. Aika on lomareissulle rajallinen, n. 10 pv lentoineen kaikkineen ja siksi juuri haluan keskittyä yhteen kaupunkiin tehden korkeintaan pieniä pistoja lähiympäristöön. Ja ajankohtahan on  kesäkuu. Sää näyttävää olevan kaikissa vaihtoehdoissa kuumaa sekä kosteaa ja vielä kerran kuumaa sekä kosteaa, mutta se ei ole este, paikan päällä sitten korkeintaan hidaste  :P  Eniten mietityttää Pekingin saasteet ja Delhin vetisyys (finskiltä vain saisi pahuksen hyvään hintaan lennot Delhiin...). Joten mikä näistä vaihtoehdoista olisi ajankohtaan nähden varteenotettavin?

9
Matkapäiväkirjat / Autoreissu Moselille (SK)
« : 19.07.2006, 13:06:11 »
No niin, viimeinkin sopivaa rakoa aloittaa kirjoittamista (työt kun tahtoo häiritä harrastuksia,  :lol: ). Reissu on takanapäin ja pääkohteena tosiaan oli Mosel-joen maisemat. Menomatkalle oli jonkinlainen reittisuunnitelma, paluumatkan jätimme auki, mikä näin jälkikäteen ajatellen ei ollut välttämättä paras ratkaisu. Matka toteutettiin vuokra-autolla ja toteuttajina oli kaksi automatkailun aloittelijaa, minä ja aviomieheni, joten mokailtuakin tuli sopivissa määrin. Tästä kertomuksesta voi siis oppia mitä ei kannata tehdä...  :wink:

1.7 illalla hurautettiin auto Sea Wind Linen paattiin Turussa ja nukuttiin ensimmäinen matkayö kohtuullisen mukavasti laivassa. Aamulla saavuimme Tukholmaan 7:30 ja siitä alkoi ensimmäinen jännitysmomentti, kun tsekattiin reittiä satamasta kaupungin läpi kohti E4-moottoritietä. Reitti osoittautuikin yllättävän selkeäksi, todennäköisesti myös varhainen sunnuntaiaamun ajankohta teki ajamisen helpoksi, liikennettä ei juuri ollut. Tarkoituksena oli päivän aikana ajella aika reipas matka, alas Malmöön asti ja vielä hiukan Kööpenhaminan alapuolelle Tanskaan.

Sen voi tosiaan sanoa että mikään ei ole niin pitkäveteistä kuin Ruotsin läpi ajaminen, erityisesti Jönköpingin jälkeen, kun molemmin puolin tietä on metsää, metsää ja metsää... Onneksi oli matkalle varattu runsain määrin musiikkia ja jopa äänikirja... Ajopäivä sujui mahtavasti, liikennettä oli vähänlaisesti ja Skånea lähestyttäessä alkoi maisematkin muuttua hieman avaremmiksi. Juutinrauman sillan ylitys sujui tosi näppärästi, maksettiin siltamaksu käteisellä (Ruotsin kruunuissa 290) ja saatiin rahastajalta vielä ystävällinen huomautus että myös eurot käyvät. Kortilla maksaminen olisi ollut vielä näppärämpää, se huomattiin paluumatkalla.

Ruotsin puolella liikennekulttuuri oli vielä melko huomaavaista ja jokseenkin kotoisen oloista, mutta heti Tanskan puolelle saavuttua Kööpenhaminan jälkeen alkoi vauhti lisääntyä rutkasti ja porukka vaihteli kaistoja melko kuolemaa uhmaavasti. Motarilla oli molempiin suuntiin 3 kaistaa ja me kun yritettiin antaa pienelle Nissan Micralle kenkää että mentäis sellaista 130-140 km/h ja pystyttäis ajamaan keskimmäisellä kaistalla, yritti joku idiootti ohittaa meitä oikean kaistan kautta rekan perästä... Siinä kihosi hetkeks hiki otsalle. Alkuillasta löydettiin infopisteen avulla suht mukava leirintäalue hieman ennen Ringstedin kaupunkia, Skovly camping, missä oltiin sitten Tanskalaisten lomailijoiden keskellä. Ensimmäisen matkapäivän väsymystä lievitti kummasti se, kun huomasi että leirintäalueen kioskista sai ostettu punkkua  :) Ei kun puteli kainaloon ja trangialla kokkaamaan ruokaa!

Väliaika, kahvia ja pullaa!

10
Länsi- ja/tai keski-Euroopassa autolla matkanneet: mitäs oletten mieltä tuosta vihreän kortin tarpeellisuudesta? Tai onko kokemuksia tilanteista joissa sitä olisi oikeasti kyselty? Hieman sellaisen kuvan olen saanut ettei olisi välttämätön, mutta auttaisiko/nopeuttaisiko palvelua, jos sattuu "tilannetta" päälle jossain...  Meillä lähtö turneelle vuokra-autolla, vuokraavan firman (Budgetin) sivuilta en löytäny kommenttia kortista, mutta sen saanee tuollaisesta lafkasta automaattisesti, kait  :roll:

11
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Siltamaksuista...
« : 31.03.2006, 10:31:31 »
Jep, on aihetta käsitelty täällä jossain ennenkin, mutta suunnitteluavuksi kyselisin vielä paria asiaa: matkalla Ruotsista Saksaan, onko muissa paikoissa siltamaksuja kuin Öresundin sillalla? Jokin sillantyyppinen ylityskohta keskellä Tanskaa kohti Saksaa mentäessä taisi vielä kartalla olla... (kröhöm, kauhean tarkkaan ei siis vielä olla reittiä suunniteltu, eli ei olla karttaakaan tuijotettu vielä niin intensiivisesti :roll: ). Ja tämä kysymys kuuluisi ehkä ennemmin tyhmät kysymykset- osastolle  :oops: : Öresundin ylitysmaksut oli kyseisen sillan nettisivuilla mainittu sekä euroina että Tanskan kruunuina, mutta käykö ne eurot käytännössäkin sielä... Ettei tartte kääntyä takaisin rahaa vaihtamaan. Oletan että Ruotsin kruunut käy myös... Tästä kysymyksestä tuli suht pälli olo, mutta lievän neurootikon on syytä varmistaa kaikki ennen matkaan lähtöä    :)

Ai gauhia, oli sillan nimi näköjään vahingossa tullu väärin, jostain kumman syystä kirjoitin ruotsalaisen paikkakunnan nimen ensin (Örebrö)... Muoks: nyt sillan nimi oikein.

12
Eurooppa / Varsova pikana?
« : 03.12.2005, 10:21:10 »
Parin viikon päästä lähdössä pikavisiitille (pe-su) Varsovaan, kun pitää päästä muodostamaan oma mielipide tuosta paljon parjatusta kaupungista...  Eli kysymys kuuluu, mitä kannattaa kahdessa päivässä nähdä ja mihin ei kannata tuhlata aikaansa? Luultavasti vanhassa kaupungissa tulee enin aika vietettyä. Onko kukaan myöskään kokeillut Oki Doki-nimistä hostellia? Jos oli nettivarauksella niin skulasiko homma hyvin?

13
Tyhmät kysymykset / Junalla Thaimaassa
« : 14.11.2005, 17:54:30 »
Onko kokemuksia tai puskaradiotietoa millaista on junallamatkustaminen Thaimaassa? Olisi ajatuksena ens kevään puolella lentää Bangkokiin ja sieltä kohti pohjoista sitten junalla. Mahtaneeko rataa mennä Chiang Maihin?  Junien vaunuluokat, hinnat yms. Vastaavasti tietoja bussilla matkustamisesta otetaan vastaan myös! :lol:

Sivuja: [1]