Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Katariina72000

Sivuja: [1] 2
1
Lentomatkustus / AY ja RJ yhdistelmä. Matkatavarat?
« : 02.11.2016, 15:59:49 »
AY lento OULU -HKI -VIENNA, tämän jälkeen lentoyhtiö vaihtuu Royal Jordaniaksi ja lennän Ammanin kautta Aqabaan. Nämähän ovat Oneworld lentoyhtiöitä ja lennot samalla lipulla, mutta mites nuo matkatavarat. Olen Finnairin Gold asiakas, eli voinko tunkea veloituksettoman laukun Oulusta Aqabaan asti? Ja sattuisiko joku tietämään, kuinka tarkkoja Royal Jordan on käsimatkatavoiden painosta ja koosta?

2
Olen aina ollut luulossa, että lentolippujen varaaminen yli 11 kk päähän on mahdottomuus.

Onko näin? Ainakin Finnairin kohdalla varausjärjestelmä sen estää, mutta blogissani kommentoija väittää liput ostaneensa niin, että paluupäivä on 7.1.2016 ( nyt on siis 25.1.2015)

Haluaisin itse varata lippuja Finnairilta jo ensi joulun ja uudenvuoden kohdalle. Joten neuvoja kehiin miten tämä onnistuu.

3
Tuli kirjailtua hieman laajempi postaus aiheesta, jonka julkaisin blogissani.
Tein kohtuusuuren taustatyön ja samat huijaukset ja epäkohdat näyttivät toistuvan kerta toisensa jälkeen. Melkoinen huijauskenttä tuo toiminta tuntuu olevan. Nyt taaksepäin katsoessa, on tullut itsekin oltua ehkä liian luottavainen.

Ajattelin ensin referoida tekstin tänne, mutta paremmin se kuitenkin toimii pitkänä kirjoituksena.  Jos kiinnostaa käydä lukemassa, niin täältä http://tamamatka.pallontallaajat.net/2014/11/23/autonvuokraus-5-vinkkia-onnistumiseen/

Ja tietenkin sinne kommentteihin saa kirjoitella niitä omia vinkkejä ja kokemuksia myös, koska varmasti jäi paljon puuttumaan.
Jossain vaiheessa voisin sitten tehdä tännekin kunnon koosteen niiden lisävinkkien kanssa  :)


4
Egypti / Turvallisuus Egyptissä nyt syksyllä 2014
« : 06.09.2014, 20:17:46 »
Mites tuo turvallisuus nyt Egyptissä? Olisi viikon matka tulossa piakkoin: Kairo, Luxor ja joku rantakohde.

Väsäsin aiheesta ihan postauksenkin http://tamamatka.pallontallaajat.net/2014/09/06/egypti/, jossa vähän mietin juttua vuoden 2008 tekemäni matkan perusteella. Tunteet on hitusen kaksijakoiset. Toisaalta uskon, että olisi suht turvallista, toisaalta taas vähän mietityttää...


5
Tarvitseeko joku? Kirja:
Tee teematka, Helena Petäjistö

Saa noutaa Oulusta ilmaiseksi, jos haluat että postitan, niin sitten pitäisi maksaa ne kulut :)

6
LP Zion&Bryce Canyon National Park, täysin virheetön 10 eur
Madventures Kansainvälisen seikkailija opas, kerran luettu, 10 eur.

Kirjat Oulussa. Voin toki postittaakin, jos maksat postikulut.

7
Matkablogien pirstaloituminen useisiin eri portaaleihin voi hankaloittaa hyvien blogien seuraamista niiden hävitessä massaan. Useat erinomaisia matkablogeja kirjoittavat bloggaajat myös toimivat itsenäisesti omilla alustoillaan ja näistä blogeista kaikki eivät ole edes tietoisia.

Matkabloggaajat.fi sivu keskittyy jakamaan linkkejä laadukkaisiin ja säännöllisesti päivittyviin matkablogeihin. Mukana olevia blogeja kirjoittavat Suomen parhaimmat matkabloggaajat, joilla on vuosien kokemus bloggaamisesta ja joille matkustaminen on elämäntapa.

http://matkabloggaajat.fi

8
Saksa / Onko Schloss Neuschwanstein vielä remontissa?
« : 27.04.2014, 14:24:48 »
Tuli  2012 syksyllä ohitettua se ja linna oli massiivisten rakennustelineiden ympäröimä.
Mikähän on tilanne nyt. Onko linna saatu pois paketista?

9
Olettekos kuulleet... / Alma osti osan Rantapallosta
« : 19.02.2014, 17:11:49 »
http://www.marmai.fi/uutiset/alma+rantapalloilee+jatkossa++osti+osuuden+matkasivustosta/a2233421?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Alma Media on ostanut osuuden matkailun verkkopalvelu Rantapallosta. Alma osti 35 prosenttia Rantapallo Oy:n osakekannasta TukTuk Media Oy:ltä ja Verkossa Media Oy:ltä....

ja jos joku ei muista, niin Rantapallo omistaa Pallontallaajat.

10
Olettekos kuulleet... / Parisrio.com ?
« : 13.01.2014, 17:28:01 »
http://parisrio.com/#/

Mikä tämä on ? " Paris Rio on uusi Suomessa perustettu käyttäjäystävällinen matkahaku- ja vertailusivusto.  Tarjoamme matkailijalle visuaalisen hintavertailun lisäksi tietoa maksutavoista, matkatoimistojen palvelumaksuista sekä työkaluja säästää rahaa oikealla oston ajoituksella."
Ikinä kuullutkaan.
Kukaan kokeillut.

Isännöi/emännöi ( siis maksaa) Bloggers' Loungea Matkamessuilla

11
http://www.lehtikuningas.fi/sivu-koko?intid=123 voimassa pe 20.12 asti

Jos tilaa 15 euron lehden saa kahden yön ilmaisen hotellilahjakortin Venetsiaan kahden tähden hotelliin.
EIi muuten kannata.Rupesi naurattamaan koko juttu, sen laatuinen vedätys. Tuli siis tilattua ipanalle Tieteen Kuvalehden Historia ja siinä tuo kylkiäisenä.

Koodi tulee  aktivoida, eli matkatoimiston mielestä koko varaus lyödä lukkoon 5 päivää tilauksesta. Lähtöpäiviä on tasan yksi mihin tuon voi käyttää, eli 1.4. Minusta aktivointi ei kyllä ole sama kuin tilaaminen.

Lennot saisi Hesasta 159 eur + 59 eur veroja, heidän tilauslento, eivät tiedä aikatauluja vielä, eivätkä yhtiötä. Voi toki mennä jollakin muullakin yhtiöllä sinne.
Lisäksi tulee toimistokuluja 30 eur.

Jos joku haluaa minulta tuohon koodin, niin laita yksityisviestiä. Itse olen Jakartassa... 8)

12
Dokumenttiprojekti: Vapaamatkustajat, TV1 klo 21.30
Suomalainen Juha on elämäntapamatkailija, joka on tämän vuoden aikana ollut matkoilla yli 300 yötä. Juhan jatkuva matka on kestänyt jo vuosia, ja kotikaupungissaankin Oulussa hän yöpyy hotellissa.

Vapaamatkustaminen perustuu lentomaileihin ja hotellien bonusjärjestelmiin. Aluksi etsitään halpoja lentoja ja edullisia öitä luksushotelleissa – ja ennen kaikkea mahdollisuutta ansaita bonusjärjestelmillä lisää pisteitä. Pisteillä taas saadaan lisää ilmaisia hotelliöitä ja halpoja matkoja toiselle puolelle maailmaa. Oleellista on tienata matkasta enemmän kuin siihen on kuluttanut lentomaileja. Ammattimatkustajat ovat loputtoman kiinnostuneita kanta-asiakasstatuksistaan ja valittavat herkästi, jos aihetta vähänkin on. Kaikki tämä loputon aktiivisuus johtaa siihen, että heillä on mahdollisuus viettää erikoista mutta yläluokkaista irtolaiselämää.


Kertokaas nyt mulle etukäteen, miten tämä voisi olla mahdollista  ;)

13
"Esimerkkejä välttämättömiksi todetuista toiminnoista ovat mm. lentoliikenteen ohjaus, sairaanhoito, ruokaturvallisuuteen liittyvät tarkastukset, rajavartiointi, vankilat, lainvalvonta, onnettomuustilanteiden hätäaputyöt, voimalinjojen toiminnan varmistaminen sekä liittovaltion omaisuuden vartionti.

Lakkautettavia tehtäviä on pitkä lista. Niistä mainittakoon terveystutkimusten tekeminen, liittovaltion asunnonvälitys, ulkomaalaisten työntekijöiden työlupien tarkastukset. Viisumien ja passien myöntäminen hidastuu. Ympäristönsuojelutoiminta lakkaa käytännössä kokonaan ja kansallispuistot, samoin kuin museot suljetaan." - Yle

Eli siis maahan pääsee edelleen ilman kamalia jonoja..Eikö ? Vai onko mahdollista, että sulku vaikuttaa myös henkilöstöön lentokenttien rajavartioinnissa.

Onko kenelläkään kokemusta kansallispuistojen sulkemisesta. Siis eihän koko puistoa voida sulkea, mutta suljetaanko läpiajoreitit ?

14
Tuntikausia maailmankartan tuijottelua, hulluja haaveita sadasta matkatusta maasta, eri reittivaihtoehtoja paikkoihin joiden nimissä on vain konsonantteja. Ihan normi hommaa pallikselle, mutta... Maailmassa on kuitenkin myös paljon outoja ihmisiä, jotka suhtautuvat kierosti näihin matkailuun pohjautuviin intohimoihin ja tämä saattaa hankaloittaa jopa parinmuodostusta  :-\

Miksi et siis etsisi treffiseuraa kaltaistesi joukosta ?  ;)

Matkaseuraa osiossa etsitään seuraa matkalle, mutta täällä voit etsiä seuraa koko elämäsi pituiselle matkalle samanhenkisen ihmisen kanssa.


Muutama vinkki:

Mitä paremmin osaat kuvailla mitä haet, sitä varmemmin saat sen. Profiloi rohkeasti ja esitä kriteereitä. Muista kuitenkin, että treffi-ilmoitus ei ole ostoslista.

Kerro hyvä ihminen itsestäsi hyvin ja hyviä asioita. “Reissaamisesta kiinnostunut, mukava, huumorintajuinen ja englantia sujuvasti puhuva…” Kykenet varmasti parempaan !

Asiaan vihkiytyneet visersivät, että, “ yli tuhat merkkiä sisältävät ilmoituksiin vastataan 17 % enemmän kuin lyhyempiin”.


PS: Ketjun avaaja edellyttää henkilökohtaista kutsua ensimmäisiin häihin...

15
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Oletko 35 + ?
« : 20.09.2013, 10:03:03 »
Teen tästä ihan oman aloituksen, koska olisi mielenkiintoista tietää kuinka monta hitusen varttuneempaa kirjoittajaa täällä on...?
Ei mikään tieteellinen otanta, vaan ihan omasta mielenkiinnosta ( ja henkiseksi tueksi sille, että en ole ainut "vanhus" täällä ).
Itseäni kiinnostaa nimenomaan +35 ryhmä, joten jos kuulut siihen niin huuda Hep :)

Maalis-huhtikuussa 2012 tehdyn kävijäkyselyn perusteella
Pallontallaajien ikä- ja sukupuolijakauma näytti seuraavanlaiselta:

Sukupuoli
Naisia 52%
Miehiä 46%
Ei ilmoittanut sukupuolta 2%

Ikä
17 tai alle 2%
18-25 51%
26-35 41%
36-45 4%
46 tai yli 2%

16
Tee Teematka, Helena Petäistö, uusi.

"Kirja kertoo ensin Pariisista, joka on nykyään maailman teepääkaupunki. Kiinan ja Intian parhaat teesadot ostetaan joka kevät Ranskaan. Missään muussa länsimaassa ei ole yhtä paljon teehuoneita. Kirja kertoo - totta kai - Britanniasta, suuresta teemaasta, jossa juodaan valtavia määriä teetä välittämättä laadusta. Siellä on maailman paras teemuseo, maailman hauskimmat teekannut ja siellä hieno iltapäiväteeperinne elää yhä samanlaisena kuin 1800-luvulla. Kirjassa käväistään Saksassa, Italiassa, Belgiassa, Itävallassa, Sveitsissä ja monissa muissa maissa - Pohjoismaita unohtamatta. Venäjä ja sen hieno vanha teekulttuuri samovaareineen on tietysti mukana. Ja vielä kertoo niistä hauskoja juttuja ja anekdootteja. Euroopasta matka jatkuu Pohjois-Afrikkaan ja arabimaihin, Atlantin taakse ja teen alkujuurille Kiinaan, Intiaan, Tiibetiin ja Japaniin. Maailmanympärysmatkan jälkeen palataan vielä Ranskaan ja siellä kehitettyihin eurooppalaisiin teesääntöihin."

Kiinalainen teekirja, Pekka Nihtinen, uusi

"Ensimmäinen suomeksi kirjoitettu kiinalaisesta teestä kertova opus on tuhti tietopaketti, lukuteos. Sivuilla vilisee teehen liittyviä tarinoita, mutta tekstin perusilme on silti asiallinen ja opastava." Helsingin Sanomat 19.12.2004

Yhteishinta 20 eur. + mahd postikulut.
Noutaa voi näppärästi Oulusta tai satunnaisesti Hesasta.

17
Hintapyyntö 10 eur.
Vm 2007
Erittäin hyvässä kunnossa.
Nouto Oulusta tai postitse. Myös satunnaisesti Hesasta.

18
Siivoillessa löytyi kirjahyllyn perältä tuollainen.

Kirja on luettu kerran, eli hyvässä kunnossa.
Hinta voisi olla 15 eur./ joku järkevä tarjous + postikulut, jos postittaa tarvitsee. Oulusta saa noudettua 6.6-16.6 tai sitten 27.6. jälkeen taas...
Olen 17.6 Hesassa, joten silloin onnistuisi nouto keskustasta tai Aurinkolahdesta.

19
Osta, myy, vaihda, vuokraa, lahjoita / Myyty, voi poistaa
« : 27.07.2010, 09:21:48 »
--------

20
LP 2006 sivuja 96
RG 2003 sivuja 338 + kartat
Nouto Oulusta, HKI 6-9.8, tai postikulut ostajalle
Hinta yht. 5 €

Sivuja: [1] 2