Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - SoFro

Sivuja: [1]
1
Espanjasta Malagasta Helsinkiin matkalla ollut Finnairin lentokone on joutunut tekemään alkuillasta hätälaskun Amsterdamiin Schipholin lentokentälle.
Syynä hätälaskuun oli se, että toinen koneen moottoreista sammui.

Moottorin sammuminen johtui ilmeisesti siitä, että sen öljysuodatin oli tukkeutunut, kertoo tiedottaja Emilia Erkinheimo Finnairilta. Hänen mukaansa tällainen on erittäin harvinaista; syytä tukoksen syntymiseen ei toistaiseksi tiedetä.

Erkinheimon mukaan matkustajille ei aiheutunut tilanteesta vaaraa, koska kone pääsi laskeutumaan Schipholin kentälle yhden moottorin varassa. Koneessa on 117 matkustajaa.

Airbus A320 -tyyppisellä koneella lennetyn vuoron AY 2166 oli määrä olla Helsingissä kello 19.10. Matkustajat pääsevät Helsinkiin vielä tänä iltana Amsterdamin - Helsingin välisillä reittilennoilla.

Ei vaaratilanne, vaan poikkeustilanne

Tilanne, jossa lentokoneen toinen moottori sammuu, on lentäjien keskuudessa hyvin harjoiteltu, kertoo Finnairin turvallisuusjohtaja Erkki Ahtee. Lentäjät harjoittelevat tilannetta simulaattorilla kahdesti vuodessa.

- Kyseessä ei ollut vaaratilanne, vaan poikkeustilanne, Ahtee summaa.

Moottorin sammuminen on myös erittäin harvinaista: turvallisuusjohtaja Ahteen mukaan sellaista tapahtuu Finnairin koneille noin kerran 7 - 8 vuodessa. Yhtiö lentää noin 300 lentoa päivittäin.

YLE Uutiset


http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id68438.html

2
[Peruuntui]

3
2006 olisi tarkoitus lähteä eurooppaa valloittamaan moottoripyörällä, olen koetellut etsiä sivuja tähän liittyen, mutta aika niukasti olen löytännyt. Nyt olisi siis sivut/foorumit hakusessa, josta löytäisi tietoa.

Sivuja: [1]