Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Mampu

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Sattuuko jollain olemaan tietoa, vaatiiko Chilen ja Argentiinan tullit joitain todistuksia henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettujen lääkkeiden kuljettamiseen vai riittääkö esim englanninkielinen omalle nimelle kirjoitettu resepti? Pitkään reissuun mukaan varattujen lääkkeiden määrä voi herättää kiinnostusta, joten miten välttyä välttämättömien lääkkeiden takavarikolta?

2
Tukholmaan opiskelemaan lähtevä tyttäreni sai vuokrahuoneen Tukholmasta aivan Skanstullin metroaseman vierestä, mutta pääsee itse muuttamaan vasta elokuussa ja vuokrasuhde alkaa jo 1.6. Jos tarvitset huonetta kuukaudeksi tai pariksi, ota yhteyttä [email protected] ! Vuokraemännän toiveena olisi naispuolinen asukas :)

3
Sattuuko kohdalle ketään, joka olisi tulossa Norwegianin lennolla Las Palmasista Helsinkiin 23.1.13? Lento tulee öiseen aikaan ja olisi kiva löytää kimppakyyti suuntaan Järvenpää/Hyvinkää/Hämeenlinna... Kyynärsauvojen kanssa ja kesähepenissä on kurja odottaa Paunun bussia, jos ei lento tule ihan sopivasti :D. Matkatavarana on pelkkä reppu. Ota yhteyttä yksärillä tai laita viestiä tänne niin sovitaan kustannusten jakamisesta!

4
Olen lähdössä 3 kk:ksi Espanjaan, mutta mukaan tulee (valitettavasti) työpuhelin, johon täytyy vastata ja josta täytyy soitella pääasiassa Suomeen sekä hoitaa tekstarit puolin ja toisin. Kustannusten kurissa pitämiseen pitäisi löytää jokin keino. HotCom ja Cubio soitonsiirtopalvelut eivät tule kysymykseen, sillä asiakkaiden on voitava soittaa tuttuun numeroon ilman, että mistään käy ilmi, että puhelu otetaan vastaan ulkomailla. HolidayPhonessa puolestaan ei voi ottaa vastaan tekstareita, elleivät ne tule vastausviestinä jo itse lähettämääsi viestiin. Mikä neuvoksi!

Jos muuta ratkaisua ei löydy, lienee pakko vaan pyrkiä minimoimaan itse soittaminen ja vastata puheluihin mahdollisimman kuuliaisesti, ettei joutuisi itse soittamaan perään. Mahtaako millään suomalaisella/espanjalaisella operaattorilla olla ulkomaantaksat alle eurotariffin vai noudattavatko kaikki tasan tarkkaan ylintä sallittua taksaa? Jos löytäisin suomalaisen operaattorin, jolla on muita halvemmat puhelut, mihin kaikkeen se vaikuttaisi; vastaanottomaksu? soittaminen? eli mikä menee suomalaisen ja mikä roamingoperaattorin taksalla? Alkaa vähän olla jo pää sekaisin, kun on koko päivän surffaillut :D

5
Espanja / Asunto Las Palmasista joulu-helmi
« : 07.06.2011, 10:14:14 »
Yritetään nyt tätäkin kautta:

Etsin perheelleni vuokra-asuntoa Las Palmasin keskustan tuntumasta, mieluiten La Puntillan suunnalta, 3 kk:ksi ajalle 2.12.11-29.2.12. Kaikki vinkit tervetulleita! Olen laittanut ilmoituksen Ole-lehteen ja Espanja.orgiin, seuraan kaikkia tietämiäni vuokrasivustoja ja lähden jo toista kertaa paikan päälle etsimään, mutta nyt pitäisi saada vielä puskaradiokin toimimaan. Ehkä jollakulla on sukulaisia, jotka eivät ehkä lennäkään ensi talveksi lämpimään ... Meistä saa luotettavan vuokralaisen ja maksamme hyvän vuokran.

6
Nyt kun Pallontallaajat on myös FB:ssa ja linja on jotenkin muuttunut aikaisempaa "toimitetummaksi", on herännyt kysymys, mitä ja keitä sanojen "toimitus" ja "ylläpito" takana on. Pallikset on minulle tärkeä vertaisryhmä ja joukko hengenheimolaisia, mutta pelkään, että liian aktiivinen "toimittaminen" johtaa vähitellen myös kaupallisuuteen - joko näkyvästi tai siten kuin "toimitetut" matkailujutut ovat muualla aina olleet. Matkailusivustoja, jotka buffaavat milloin jotakin ravintolaa, hotellia, kohdetta jne on liikaakin ja toivon, ettei palliksilla karkaa mopo käsistä. Ymmärrän, että sivujen ylläpito vaatii tietyn määrän mainosmarkkoja jne, mutta kuitenkin... Olisi kiva saada pallistoimituksen kasvot esiin ja tietoa siitä, mikä on maksetun työn ja "talkootyön" osuus sivustolla.

7
Varusteet ja pakkaaminen / USB Digi-TV matkalla?
« : 09.05.2011, 16:21:52 »
Yli vuosi sitten on tullut hetken mielijohteesta ostettua tällainen http://www.v2.fi/artikkelit/viihde/246/Fujtech-DTV-PRO-USB-digi-tv/ USB-liitettävä digi-TV viritin. Nyt aloin sitä kokeilla tarkoituksena katsella telkkua tarvittaessa myös reissun päällä. Tietämys näistä asioista on tosi heikkoa, joten osaisiko joku vastata, tarvitseeko tällaista laitetta käytettäessä olla nettiyhteys? En saanut ainoatakaan kanavaa näkyviin mukana tulleella antenninpoikasella, mutta talon kattoantenniin liitettynä kyllä löysi kaikki mahdolliset kanavat ja ohjelma näkyi hyvin. Reissuun vaan ei oikein voi ottaa koko taloa antenneineen...

8
Italia / Pra delle Torri?
« : 12.04.2011, 08:56:22 »
Onko kukaan ollut Pra delle Torrin lomakeskuksessa lähellä Venetsiaa? Olen kuullut sen olevan kiva paikka, mutta pääseekö sinne julkisilla Bergamosta? Entä onko kävelymatkan päässä kylää/kaupunkia ja kunnollisia ruokakauppoja? Kaikki kiinnostaa - sillä varauksella että pääsee julkisilla :)

9
Lentomatkustus / Kokemuksia Binter Canariasista?
« : 03.02.2011, 14:57:48 »
Olisi kiva kuulla kokemuksia ja vaikka vähän faktaakin Binter Canarias -lentoyhtiöstä. Lentopelkoisena tulee ensimmäiseksi mieleen, mahtaako olla miten pieniä (ja kiikkeriä :)) koneita? Hinnat ovat ainakin paikallaan!

10
Meinaa mennä pää sekaisin Lufthansan tämänhetkisiä matkatavarasääntöjä lukiessa http://www.lufthansa.com/fi/en/Free-baggage-allowance. Kun liput eivät ole itsellä hallussa ei voi selvyyttä hakea myöskään lipuista/varausvahvistuksesta.

Onko siis niin, että kaikkiin joulukuussa 2010 ostettuihin Euroopan sisäisiin lentoihin (Suomi-Saksa-Espanja) sovelletaan paino-konseptin sijaan matkalaukkujen kappale-konseptia samaan tapaan kuin Finnairilla http://www.finnair.fi/finnaircom/wps/portal/finnair/baggagecalculator/fi_FI. Eli ruumaan saa tsekata 1 kpl max 23 kg laukkuja ilmaiseksi, mutta jos tuo yksi laukku painaakin 24 kg, maksetaan yhden kilon ylipainosta sama hinta (28 netissä tai 40 lentoasemalla) kuin toisesta 23 kg laukusta (eli ei enää kiloperusteisia ylipainomaksuja?)?

Ja käsimatkatavaroissa saa olla 8 kg lentolaukun lisäksi esim 3 kg painava läppäri läppärilaukkuineen eli yhteensä käytännössä noin 12 kg?

11
Pidemmäksi aikaa lähtiessä 20 kg ruumaan + 8 kg käsimatkatavaraa tuntuu aika vähältä. Lentoyhtiöiden lisäkilot ja Itellan paketit ulkomaille taas ovat tuhottoman kalliita. Onko vinkkejä, kuinka toimittaa ylimääräiset kilot kohdemaahan, esim Espanjaan? Espanjan tiettyihin terminaaleihin kulkee myös ns T-taxi, mutta kun niihin terminaaleihinkin on satoja kilometrejä matkaa:) Kokemuksia DHL:n, UPS:n ym vaihtoehdoista ja hinnoista?

12
Tuli äkillisesti tarve hankkia uusi puhelin ja silmään osui Samsung C3222, johon saa 2 SIM-korttia. Tekniikkaa tuntemattomana mietin, voiko sitä käyttää reissussa siten, että samanaikaisesti toisena on paikallinen prepaid-kortti, jolla voi soitella paikallispuhelut ja jonka numeron voi antaa paikallisille tutuille ja toisena normaali Suomen SIM, johon voi raaskiessaan ottaa vastaan normaaliin numeroon tulevat puhelut tai ainakin näkee, kuka on yrittänyt tavoittaa? Kuulostaisi kätevältä, jos näin olisi.

Myös tuo qwerty-näppäimistö tuntuisi hyvältä, kun reissun päällä tulee tekstareita näpyteltyä soittamisen sijaan. Navigaattori ja ilmeisesti wlan tosin näyttäisi vielä puuttuvan... Toisena vaihtoehtona mietin saman hintaluokan qwerty-näppäimistöllistä Nokia C4:sta.13
Tyhmät kysymykset / Town vai city?
« : 08.01.2011, 22:43:09 »
Keskikokoisesta (n 50 000 as) kaupungista kotoisin olevana mietin aina ulkomailla kotikaupungista kertoessani, käyttääkö sanaa town vai city. Arkena paikkakunta voi ehkä tuntua cityltä, mutta sunnuntaiaamuisin kyseessä on kyllä eittämättä town :)

Sanakirjat tuntevat erilaisia kriteerejä, mm vanhat kaupungit, joissa on raatihuone jne, mutta miten käytännössä ja millaisia eroja olette havainneet eri maalaisten kielenkäytössä? Aikanaan olin vaihdossa "kaupungissa" (town), jossa oli n 400 asukasta - sen rinnalla Hikiäkin on city, mutta kotikaupungissani shanghailainen vieraamme ei edes huomannut keskustaa, kun kiertelimme autolla katselemassa paikkoja. Ei tuntunut oikealta sanavalinnalta esitellä "cityä"...


14
Vaihto-oppilasvalmennuksessa neuvottiin mm koti-ikävän, mutta myös muun sopeutumisen nimissä välttämään kavereiden kanssa facebookissa oloa ja rajoittamaan käyttö esim kertaan tai kahteen kuukaudessa.

Onko kellään näppärää ratkaisua siihen, kuinka voi pitää facebookissa yhteyttä uusiin kohdemaassa saatuihin kavereihin törmäämättä suomen porukoihin? Pitääkö tehdä toinen profiili vai onko FB:ssa jokin kätevä valmiiksi ajateltu ratkaisu, jolla voi sulkea pois kotimaan tapahtumat ja käydä sitten vaan ajoittain niitä katsomassa?

15
Miamista huomenna Saksan kautta kotimatkalle lähtevinä odottelemme jännityksellä, pääsemmekö jouluksi kotiin. Osaako joku sanoa, kuinka lentoyhtiö menettelee tilanteessa, jossa Saksasta tuleva lento pääsee tulemaan tänne päin, mutta paluulennolle lähtiessä on tieto, että kohdekenttä on kiinni? Lähteekö lentämään Saksaa kohti ja laskeutuu sitten lähimmälle saatavilla olevalle kentälle? Lumitilanteethan muuttuvat niin, ettei tuntuisi järkevältä 11 tunnin lentomatkan päässä odotella. Jos koko Keski-Eurooppa on jumissa, luulisi sentään vaikka Barcelonaan pääsevän :)

Ja miten olikaan matkustajan oikeuksien kanssa, kun kyse on kentän sulkemisesta? Ruokailut, majoitus uudelleenreititys? Aikaisemmin Air Berlin, joka muuten kyllä palvelee tosi hyvin, on ollut tosi nihkeä uudelleenreitittämään toisille lentoyhtiöille, mutta onko sillä velvollisuus jos esim tietty aikaraja muuten täyttyisi?

16
Perheen teinit lähtevätjoulukuussa kanssani Floridaan pariksi viikoksi ja ajattelin esitellä heille turistijuttujen sijaan omasta vaihto-oppilasvuodestani tyypillisenä teinielämänä mieleen jääneitä asioita; jäätelöbaarit, highschool futisottelut kansallislauluineen, cheerleadereineen jne, ihanat leivonnaiset yms. En vaan oikein muista, mitä kaikkea highschoolilaisten elämään liittyikään. Koulu sosiaalisine suhteineen taisi olla keskeisin asia. Tuleeko jollain mieleen jotain muuta tyypillistä teinijuttua? Pitäisikö vuokrata auto, jotta voi mennä drive in leffaan... Pari kiinnostavaa teini-idoli-konserttia ainakin meidän ajanjaksolle osuu.

Highschool spirit on varmaan se leffoista parhaiten tuttu juttu, mikä voisi olla kinnostavaa kokea. Mahtaako joulukuussa olla meneillään highschool jenkkifutissarjoja ja mistähän tuollaisia sarjaohjelmia voisi löytää? Lennämme Miamiin ja liikumme ehkä jonkin verran Floridan rannikkoa pitkin.

17
Onko kellään kokemusta Into-vaihto-oppilasorganisaatiosta? Onko heillä esim YFU:n veroinen organisaatio, josta saa tukea, jos vaihtovuoden aikana tulee ongelmia jne? Kohdemaana kiinnostaisi jokin espanjankielinen maa.

18
Katselin Allianssin hakukoneelta kansainvälisiä työleirejä ja löysin yhden mielenkiintoisen. Sen yhteydessä oli huutomerkillä kommentti Peja France +3. Osaako joku sanoa, mitä se tarkoittaa? Voiko sille ilmoittautua kuka vaan oikeaan ikähaitariin kuuluva? Tässä linkki: http://www.solidaritesjeunesses.org/projets/l-international-circus.html ja allianssin koneella: ttp://www.e-vet.org/PRO/index.cfm?&id_prj=22496&idcode=3556648&e04=93787%20&rname=ALLI%20&dil=ENG

19
Löytyykö vinkkejä 17-vuotiaalle lukiolaiselle, missä voisi opiskella/oppia englantia ja /tai espanjaa lukion 3. jakson ajan eli joulu-helmikuussa? Liput Miamiin on jo, mutta nyt pitäisi löytää paikka, jossa voisi päästä tekemisiin paikallisten nuorten kanssa. Myös isäntäperhettä pitäisi alkaa etsiä. Pelkkä kotiapulaisena olo ei tunnu oikein hyvältä vaan pitäisi saada myös kontaktia muihin samanikäisiin, joko amerikkalaisiin tai muihin kieltä opettelemaan tuleviin. Jokin leirikin olisi kiva, mutta esim kansainväliset työleirit, joita Allianssin kautta löytyy, ovat pääasiassa kesäaikaan.

Onko kellään kokemusta EF-tyyppisistä kielikouluista Floridassa, sellaisista, jotka tarjoavat opetusta ja järjestävät perhemajoituksen?

20
Yleinen / Helpottaako matkakuume missään iässä?
« : 26.06.2010, 09:45:48 »
Olen monesti miettinyt matkakuumeen taudinkuvaa. Ilmeisesti sitä esiintyy eniten nuoruusiässä, siinä kahdenkymmenen korvilla ennen kuin vakiinnutaan perustamaan perhettä jne. Ilmeisesti se on myös perinnöllistä. Periytyykö se dominoivasti vai resessiivisesti ja mikä on loppujenlopuksi perimän ja ympäristön vaikutus? Näyttää myös siltä, että matkakuume helposti kroonistuu.

Yli nelikymppisenä neljän murrosikäisen äitinä olen miettinyt, olenko periyttänyt matkageenin jälkeläisiini vai johtuuko heitäkin alituiseen piinava matkakuume antamastani esimerkistä.

Olisi kiva kuulla, onko teillä muilla samaa sukurasitetta vai onko tauti puhjennut kohdallanne jonkin yksittäisen ärsykkeen vaikutuksesta.

Meidän perheessä puhutaan "interreilarin sielusta", jonka luulisi rauhoittuvan esimerkiksi kun saa lapsia, mutta toisin kävi ainakin minun kohdallani. Ensimmäisen lapsen synnyttyä suunnittelin synnytyslaitoksella, milloin voisi lähteä vauvan kanssa reilille ja sukulaiset katsoivat säälivästi ja vakuuttelivat kuumeen kyllä hellittävän ja minun kärsivän rooliristiriidan aiheuttamasta siirtymäkriisistä. Nyt tuo vauveli on sitten 17 v ja synnytyslaitoksella käyty 3 kertaa sen jälkeenkin, mutta mitään helpotusta ei ole vielä näkyvissä.

Kyllähän lastenvaunut ja tuttipullot ovat vaikuttaneet aikanaan matkustustapaan - lasten ollessa pieniä oltiin pidempi aika yhdessä paikassa - mutta yhtään reissua en tunnusta jättäneeni tekemättä perhesidonnaisuuksien takia. Lapset ovat roikkuneet mukana milloin missäkin ja tuntuvat olevan siitä tyytyväisiä.

Uteliaana seuraan omaa kehityskulkuani - rauhoittuuko interreilarin sielu koskaan? Entä missä iässä kasvan aikuiseksi ja haluan mieluummin nukkua neljän tähden hotellissa kuin yhteismajoituksessa tai lentokentän penkeillä? Moni ikätoverini katsoo säälivästi, kun kerron intoa puhkuen jostain rinkkamatkakokemuksesta ja silloin kysyn itseltäni, onko jokin kehityksessäni mennyt pieleen vai olenko vain onnistunut säilyttämään sen liekin, joka useimmilta (?) sammuu sitä mukaa kuin ikä, vastuut ja velvollisuudet alkaa painaa. Ovatko vanhat interreilarit naurettavia ja säälittäviä niinkuin monen mielestä nyt jo eläkeiässä olevat vanhat hipit tai harmaahapsiset prätkäjätkät?

Olisi kiva kuulla paitsi "kohtalotovereiden" kommentteja myös teidän nuorten ajatuksia siitä, toivoisitteko vakiintuvanne elämään porvarillista elämää johon kuuluu yksi seuramatka vuodessa vai säilyttävänne "interreilarin sielun" läpi elämän.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5