Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mintsu

Sivuja: [1] 2 3
1
"Muualla maailmassa" ylinopeussakko on maa kohtainen (ei seuraa rajojen ulkopuolelle) ja mitä suuremmassa määrin mua kinnostaa, onko se jenkkilässä osavaltiokohtainen, kuten moni muu laki siellä? 

En nyt tiedä, mitä tuo sinun "Muualla maailmassa" tarkoittaa, mutta kyllähän Euroopassa ainakin sakot voivat seurata maasta toiseen. Tiedän useammastakin tapauksesta, jossa ulkomailla saatu ylinopeus- tai parkkisakko on löytänyt kotiin. Näissä on aina ollut sitten lisättynä mojovat kulut, jotka ovat moninkertaistaneet loppulaskun. Tämä vaan tiedoksi kaikille, joiden mielestä ulkomailla saatuja sakkoja ei tarvitse eikä kannata maksaa.

Tuosta jenkkilän käytännöstä minulla ei ole mitään tietoa.

2
Terveys ja turvallisuus / Vs: matkustaminen & masennus
« : 02.05.2009, 23:09:08 »
Tätähän sitä monesti joutuu miettimään. Joskus "huonoina aikoina" yksin matkustaessa on ollut päiviä, jolloin en ole paljon nauttinut olosta, on tullut vaan itkeskeltyä ja maattua sängyssä. Olen kuitenkin ajatellut, että jos jaksan suunnitella matkaa, etsiä ja varata lentoja ja hotelleja jne, yleensäkin pakata laukun ja lähteä, niin silloin olen tarpeeksi terve matkustamaan. Ja vaikka onkin niin, että ahdistus ei kaverin seurassa iske yhtä helposti, on yksin matkustamisessa kuitenkin se hyvä puoli, että pystyy helposti pitämään itkupäiviä olon niin vaatiessa.

Enemmän kuin lomailu minua on aina etukäteen huolestuttanut ulkomaille töihin ja opiskelemaan meneminen, että miten selviän mahdollisista vastoinkäymisistä masentumatta, kun normaalit turvaverkot ovat kaukana. Pidemmät ulkomaanjaksot ovat aina riski, mutta eipä sekään oikein ole vaihtoehto, että vaan nököttäisi kotona odottamassa seuraavaa masennuskautta.

Vanhemmiten on ehkä oppinut olemaan ressaamatta niin paljon. Kyllähän se auttaa, kun on taustalla kokemuksia, että masennuksesta tervehtyy. Pystyy jotenkin huononakin kautena luottamaan siihen, että olo paranee kyllä vielä. Tietää, että lääkkeet tehoavat. Huomaa myös merkkejä, osaa hakea apua ajoissa, pystyy pitämään itsensä paremmin tointakykyisenä.

Mutta kyllähän tätä silti joutuu aina miettimään, kuten mitä tahansa muutakin sairautta. Esimerkiksi minulle malarialääkitys tuntuu niin isolta riskiltä, että enpä varmaan ihan heti tule menemään minnekään, jossa sitä tarvitsisin. Mutta onneksi noita muitakin paikkoja riittää varmasti eliniäksi.

Samoin kuin aikaisemmatkin vastaajat, neuvoisin kuuntelemaan itseäsi ja ottamaan reissun omien voimien mukaan. Kukaan ulkopuolinenhan ei pysty tyhjentävää vastausta antamaan. Itse uskon vahvasti, että tähän mennessä kaikki matkustus on ollut omalle mielenterveydelle vain hyväksi, vaikka välillä onkin ollut raskasta.

3

Ja italialaiselle ruualle on oma ketjunsa, sinne sopii tulla tilittämään ymmärtämättömyydestään. Mutta ei kannata munata itseään enempää julkisella foorumilla, taitaa tosin olla jo liian myöhäistä sanoa tällaista eräiden kohdalla.

Hihi, aina yhtä viihdyttävää nähdä miten alan_mies ottaa kaiken Italiaan kohdistuvan kritiikin henkilökohtaisena loukkauksena!

4
Eurooppa / Budapest
« : 17.09.2007, 15:49:05 »
Käsittääkseni ei kumpiakaan saa automaateista. Kolmen päivän lippuja ei muistaakseni saa edes kioskeista, vaan pitää mennä esimerkiksi metroaseman lippuluukulle.

5
Hörpittiin tänään töissä rankan viikon päälle (hah, ihan kun pitäisi olla joku tekosyy!) jääkaapista löytyneet viinit ja oluet, jotain läksiäisjuhlien peruja. Muut lähti jatkamaan baariin ja liukenin vähin äänin. En ilennyt sanoa, että nyt on kalsarikännifiilis ja menen mieluummin kotiin vetämään itsekseni.

6
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
"Sinahan olet Suomesta, tottunut kylmyyteen?"

Tuota samaa mantraa hoettiin Australiassa, kun tärisin kylmissäni, sisällä talossa, hampaat kalisten, kolmet villasukat jalassa. Koskaan en ole eläissäni palellut niin paljon, kuin sinä parina kuukautena, kun siellä oli talvi. "How can you be cold, you are from Finland??!!" Keskuslämmitys on kuulemma siellä ihan turha ("ei muutaman kuukauden takia kannata"), samoin kuin ilmastointikin ("ei muutaman kuukauden takia kannata"). Puolet vuodesta kotona oli joko tuskaisen kuuma tai järjettömän kylmä.

7
Eurooppa / Puola, tuo ihanien elämysten maa?
« : 22.08.2006, 12:40:55 »
Lainaus käyttäjältä: "tuomas2"
... ja esim. Gasprowy wierch:n kabiinihissillä ylös meno (jonotus) saattaa kestää jopa 2,5 tuntia (kokemusta on!?!?)...


Tai yli viisi tuntia! Kokemusta on.

8
Lainaus käyttäjältä: "drg313"
Sinun mielestasi. Et uskokaan kuinka paljon se lihansyoja perheessa helpottaa budjettia kun pakastimessa on ilmaista hirven lihaa koko talveksi. Voin kertoa; Paljon! Jauhelihana, pihvina, suikaleina jne jne.. Tietenkin se edellyttaa etta tykkaa hirven lihasta, se on aika vahvan makuista.


Ihan tälläinen pikkuinen välihuomautus: Hirvenliha voi olla sinulle ilmaista, jos saat sitä isältäsi, mutta eihän metsästys missään nimessä ole ilmainen harrastus.

9
Lainaus käyttäjältä: "suomineito"
ja kuten aikaisemmin sanoin, saa mielestani vuodesta reippaasti enemman irti jos on laillisesti aikuinen ja nain siis vapaus ja vastuu itsestaan kaikessa suhteessa. ei sen vuoden ole tarkoitus olla taynna alkoholia ja muuta, vaan ihan 'normaali' vuosi hiukan erilaisesa ymparistossa, ehka hiukan enemman matkustelua ja uuteen kulttuuriin/kieleen tutustumista. elamista vaihtarina kuitenkin mielestani helpottaa taysi-ikaisyys jolloin ongelmatapauksissa (ja muutoinkin asioista sovittaessa) voi vedota taysi-ikaisen vastuuseen ja valtaan :)


Suomineito ei ilmeisesti koskaan ole ollut tälläisessä vaihdossa, jossa asutaan perheessä ja käydään paikallista koulua? Tai sitten kokemus on ollut täysin erilainen, kuin itselläni. Itse olin vaihto-oppilaana lukion ensimmäisen luokan jälkeen kymmenisen vuotta sitten, järjestönä Rotarit ja maana Australia. Voi tietenkin vaihdella paljon järjestöstä ja maasta riippuen, mutta ainakin tuolloin vapaudesta ja vastuusta oli ihan turha puhua. Järjestöllä oli kaikenlaisia sääntöjä (esimerkiksi yksin matkustaminen oli käytännössä lähes mahdotonta) ja lisäksi host-perheet holhosivat minkä ehtivät. Olin mennessäni 17-vuotias, tottunut menemään itsenäisesti liiemmalti lupia kyselemättä, eikä minulla esimerkiksi ole koskaan omassa kotona ollut mitään kotiintuloaikoja. Sitten yhtäkkiä ei saa "vanhemmilta" lupaa mennä koulukavereiden kanssa telttailemaan... On siinä hieman totuttelua.

Kun menee asumaan vieraaseen perheeseen, on sopeuduttava sen perheen arkeen ja sääntöihin. Uskoisin, että tämä voi olla helpompaa nuoremmalle ihmiselle. Jokainen on tietenkin yksilö, kehittyy ja kypsyy eri tahtiin. Tuntemattomalle ihmiselle on mahdotonta sanoa, onko tämä valmis menemään vuodeksi yksin ulkomaille. Ystäväni oli Amerikkaan mennessään 15-vuotia, eli heti peruskoulun jälkeen, eikä hänellä käsittääkseni ollut mitään ikään liittyviä ongelmia.

10
Yleinen / Matkailu ja Suhde.
« : 08.08.2006, 22:42:28 »
Lainaus käyttäjältä: "allika"
että matkailun hienoudesta huolimatta, se ei riitä minulle elämän sisällöksi.


Juuri näin. Omaa nykyistä tilannettani ei voi edes verrata muutaman vuoden takaiseen. Silloin oli kyllä aikaa ja vapautta matkustella, omaisuus kulki laukussa, ihmissuhteet eivät rajoittaneet, ei ollut kotia missään. Onnellinen? Juu. Kaipaanko niitä aikoja? En todellakaan.  

Nyt minulla on kaunis koti määräaikaisten läävien sijasta. Minulla on varaa syödä ja juoda ulkona, käydä teatterissa, elokuvissa, tanssitunneilla, keikoilla, sekalaisilla viikonloppureissuilla. Olen tänä vuonna tehnyt neljä ulkomaanmatkaa, vaikka lomatkin on vielä pitämättä. Fisulle vaan tiedoksi, että kyllä niitä rahoja ehtii tuhlata, vaikka uraa tekisikin, eivät ne välttämättä sinne taskun pohjalle jää odottamaan kuolemaa :)

Tunnen kyllä ihmisiä, joilla ei vielä kolmenkymmenen ikävuoden jälkeenkään ole tullut pesänrakennusviettiä. Niitä, joiden omaisuus mahtuu muutamaan muuttolaatikkoon, ja jotka eivät kaipaa mitään uraa. Toisille riittää, että töitä on, niiden laadulla ei niinkään väliä. Minusta taas tuntuu vahvasti siltä, että olen tehnyt elämäni aikana jo tarpeeksi niitä hommia, joista en saa mitään muuta kuin palkan.

Ehkä olen väärillä sivuilla, kun matkustelu ei ole minulle kaikki kaikessa ja koko elämä..?

Paitsi että olen väärillä sivuilla huomasin juuri, että olen ihan väärän otsikon alla tällä kirjoituksellani...

11
Saksa / Saksan linnat?
« : 18.07.2006, 12:40:04 »
Neuschwansteiniin ei kannata lähteä kapuamaan, jos kunnossa on parantamisen varaa  :wink:  eikä ainakaan krapulassa.

Hohenswangau kannattaa myös katsastaa, jos sinne asti menee. Sisältä kivempi kuin Neuschwanstein.

12
Eurooppa / Budapestin kylpylät
« : 18.07.2006, 12:34:35 »
Joo, toukokuussa oli ainakin 2000 forinttia, eli sellaiset kahdeksan euroa. Jos tulee pois alle neljän tunnin, saa vielä jotakin takaisin.

Szechenyissä tarvitsee muuten uimalakin, jos meinaa mennä vallan kuntouimaan. Joissakin muissa kylpylöissä lakin tarvitsee kaikkiin altaisiin mennessä.

13
Eurooppa / Budapestin kylpylät
« : 18.07.2006, 11:50:14 »
Szechenyi on hyvä, ainakin minun suosikkini Budapestin kylpylöistä. Pukuhuoneet ja suihkut siellä on erikseen miehille ja naisille, mutta altaat yhteisiä. Sinne vaan.

14
Eurooppa / Budapest - Sarajevo
« : 07.07.2006, 12:08:22 »
Lainaus käyttäjältä: "misu7"
BeibiBeibe... Sinulla on tuoreempaa tietoa... Oliko tuo junalipun hinta oikea, kun Vompatti on maksanut yhdestä suunnasta jo saman verran? Ilmeisesti pelkkä meno on usein meno-paluun hintainen? Kannattaako lippu ostaa jo edellisenä päivänä? Paikkalippuja ei taida olla?


Itä-Euroopassa on tosi yleistä, että meno-paluu maiden välillä on lähes saman hintainen tai jopa halvempi kuin pelkkä meno. Näin ainakin Unkarin ja Tsekkien, Romania, Kroatian ja Puolan välillä.

15
Aivan totta, paitsi että kyllä myös hyvät kokemukset jäävät mieleen. Itse pidän tanskalaisia maailman ystävällisimpänä kansana, ja tämä ihan vaan noin viiden superystävällisen yksilön perusteella  :)

16
Eurooppa / Kiire: Budapest
« : 25.06.2006, 12:51:27 »
Jos lentosi saapuu terminaaliin 2, on siellä tiski, josta voi varata hotelli/hostellimajoitusta (sama tiski, josta ostetaan minibussikyydit). Se on varmaan helpoin ja nopein tapa. Jos sinulla on joku halpalento, ne ilmeisesti menevät kaikki nykyisin terminaaliin 1, enkä ole ihan varma, onko siellä vastaavaa.

Toinen vaihtoehto on, että menet vaikka Keletin asemalle (lentokentältä bussi metrolle, vaihto sinisestä metrosta punaiseen Deak Terillä). Siellä on aina majoituksen tarjoajia ottamassa vastaan junia, sekä hostellien edustajia, että mummomajoitusta. Ja ainakin aikaisempina kesinä Keletillä on myös ollut jonkinlainen turisti-info, josta saa varattua hostellimajoituksen. Vievät vielä autolla perille (siis joskus on ainakin näin ollut...)

edit: menee taitaa vähän paikat sekaisin... sori.

17
Lainaus käyttäjältä: "Spiro"
Sveitsin jälkeen Euroopan kohteliaimmat löytyivät Saksan Berliinistä ja Kroatian Zagrebista.


Mitenkään muuten aihetta kommentoimatta on kyllä pakko sanoa, että itselle ei ole varmaan missään ikinä tullut vastaan samanlaista tylytystä kuin Berliinissä. Mäkkärissä puolen tunnin odottelun jälkeen tiskiltä kohteliaasti kysyttäessä ruuan perää vastaus oli hämmentävä "I forgot." Toisessa paikassa tarjoilija puhalsi tupakansavut silmään. Kaupassa laite ei jostain syystä lukenut visaa (ainut paikka, jossa tapahtunut tuon kortin kanssa), josta myyjä hermostui ihan täysin ja käyttäytyi niin törkeästi, että jäi kyllä omat ostokset siihen tiskiin.

18
Lentomatkustus / Dublinin Ryanairin lentokentta
« : 20.06.2006, 15:52:02 »
Lainaus käyttäjältä: "AlNU"
Bussilla pääsee 5e keskustaan.

Häh, pari viikkoa sitten bussi Dublinin lentokentän ja keskusta välillä maksoi 1,80 €/suunta!

19
Tyhmät kysymykset / Ensikertalaisena hostelliin
« : 19.06.2006, 16:07:02 »
Hostellejahan on vaikka minkälaisia. Osa on tosi hyviä, siistejä, rauhallisia, hyvin varusteltuja, ei liian kuumia... Sitten on niitä hikisiä ja likaisia loukkuja, joissa liikenteen melu kilpailee naapurihuoneen juhlijoiden melun kanssa. Mutta yleistäen sanoisin, että heinäkuussa Keski- ja Etelä-Euroopassa on kuuma ihan kaikkialla. Harvemmin halvemman hintaluokan hotelleissakaan on ilmastointia, ja niissäkin voi liikenteen tai esimerkiksi läheisen baarin melut kuulua huoneeseen.

20
Eurooppa / Budabest> Balaton
« : 01.06.2006, 15:10:20 »
Lainaus käyttäjältä: "disko"
Lentokentältä jos suoraan tuut niin bussilla keskustaan varmaankin ja siitä pieni suunnistus rautatieasemalle..


Lentokentältä bussi päättärille, josta metro Deak terille, jossa vaihdetaan punaiseen metrolinjaan ja sillä Delille.

Sivuja: [1] 2 3