Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hkarhu

Sivuja: [1] 2 3
1
Brasilia / Telttailu Brasiliassa?
« : 11.05.2011, 10:59:38 »

Jossain erillisissä keskusteluissa joku mainitsi, että telttailu on todella suosittua etenkin Brasilian rantakohteissa.
Onko kellään enemmän kokemusta tästä? Uskaltaako yksistään telttailla leirintäalueilla ja vaelluskohteissa? Ja uskaltaako rinkkoja jättää telttaan päivän ajaksi leirintäalueilla? Miten on turvallisuus leirintäalueilla? Olen menossa Brasiliaan heinäkuuksi, joten jos kellään on kokemusta telttailusta ko. vuodenaikaan, otan kaikki vinkit kiitollisena vastaan :)

Lähinnä oon ajatellu telttailua Ilha Grandella, Paratyssa ja vaellusten aikana kansallispuistoissa.

2

Niinpä. Täällä Köpiksessä en vaan ole R-kioskien ulottuvilla. Huomasin just, että nettisivuilla toi on ehkä jossain kohtaa aina kohteen kohdalla mainittu. Joskus on ja joskus ei.

Olisi kiinnostavaa, jos jollain on omakohtaista kokemusta ja sen kautta suosituksia hyvistä kohteista.

3

En löytänyt aiheesta yleistä keskustelua. Olen lähdössä matkalle perheenjäsenen kanssa joka liikkuu pyörätuolilla. Etsimme jotain lämmintä matkakohdetta viikoksi, jossa on otettu esteetön matkailu hyvin haltuun.

Onko kenelläkään vinkkejä hyvistä kohteista ja mahdollisista matkanjärjestäjistä?

4
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Alaska
« : 07.04.2010, 11:04:46 »


Asuin aiemmin Alaskassa. Kannattaa todellakin olla auto matkassa, koska muuten ei paase kovin hyvin liikkumaan. Tosin liftaaminen oli ehka maailman helpointa Alaskassa, siella on muistaakseni ihan laki, etta autoilijoiden on pakko pysahtya jos joku on tien varressa.

Vaellus- ja melontareissut kannattaa olipa missa pain tahansa Alaskaa tahansa. Alaskahan on nimenomaan luontoelamyksia varten. Anchoragesta paasee helposti mm. Sewardiin ja sen lahistolla on Kenai Fjords national park, joka on todella mahtava paikka.

Jos paasette lentamaan Nomeen, se on oma elamyksensa.

5
En löytänyt vastaavaa keskustelua täältä: Eli missä suomalaiset pallontallaajat eivät ole käyneet? Minkä tyyppisiin kohteisiin suomalaiset pallontallaajat eivät matkusta?

Mieleeni tuli kysyä tätä, koska en ole saanut vastauksia ainakaan pariin kysymykseen joita olen täällä esittänyt: Vielä en ole kuullut keneltäkään joka olisi käynyt esim. Queen Charlotten saarilla Kanadassa tai Plum Villagessa Ranskassa. Itselläni oli varmaan odotus että aina joku on kokenut jotain tietyssä paikassa eli mihin tahansa kysymykseen voisi saada vastauksen :)
Onko teillä sattunut vastaavaa, että olette kysyneet jostain kohteesta, mutta oletettavasti kukaan pallontallaaja ei ole siellä käynyt?

Aiheesta löytyy jo keskustelua täällä. Tämä lukkoon. -phanatic-6
Yleinen / Vs: Leikki: Minne 1500e budjetilla?
« : 24.03.2010, 11:11:19 »


Jos olisi rajattomasti aikaa, tsekkaisin kaikki mahdolliset vapaaehtoistyoleirit Euroopassa, ja aloittaisin vaikka olemalla ohjaaja jollain Suomen leireista
(esim. http://www.workcamps.info/icamps/country-selection.html 
KVT:n kautta)

ja matkustelisin bussilla naiden leirien valilla. Varmaan tuo budjetti riittais koko kesaksi.

7
Kanada ja Yhdysvallat / Queen Charlotten saaret (Kanada)
« : 23.03.2010, 10:28:03 »


Onko kukaan pallontallaaja kaynyt Kanadan (British Columbian alueen) Queen Charlotten saarilla?

Onko suosituksia kuinka sinne on jarkevinta kulkea Vancouverista, ja kuinka pitka aika ko. reissuun kannattaa varata? Onko kukaan melonut, vaeltanut ja telttaillut ko. saarilla?

8
Eurooppa / Vs: Kävellen Eurooppaan.
« : 23.03.2010, 10:24:52 »

Kiitos edellisesta hyvasta linkista! Noista jos pitaisi valita, niin valitsisin E3-reitin, koska se nayttaa loppumatkalla myos sisaltavan Camino de Santiago-reitin Pyreneilta Santiago de Compostelaan. Oon kayny S. de Compostelassa, ja se on mita upein kaupunki kavelykierroksen huipentumaksi! Miksi ei tietty sielta viela jatkaa Lissaboniin ja lentaa sielta takaisin kotiin :)

9
Yleinen / Vs: Maailman kaunein kaupunki?
« : 21.03.2010, 11:34:13 »


Itsellani tulee ihan ykkosena mieleen Grönlannin Ilulissat. Kaupunki jaavuonon varrella...en voi kuvitella kauniimpaa maisemaa kuin Ilulissatissa.

Usein se kuinka esteettisena paikka nayttaytyy on ihan fiiliksesta kiinni.

10

itasuomalaisena ymmarran kylla taysin kriittisyyden pakkoruotsia kohtaan...nuorempana en siina itsekkaan nahnyt mitaan jarkea, kun piti opiskella sellaista kielta jota ei kaytannossa tullut harjoiteltua yhtaan.

Vaan empa olisi silloin tiennyt, kuinka paljon hyotya tunnollisemmasta ruotsin opiskelusta olisi ollut elaman myohemmissa vaiheissa... myohemmin siis harmitti, ettei tullut aikoinaan paremmin opittua ruotsia. Niin se vaan on, etta kaikki opitut aiheet tulee jossain elaman tilanteessa aina vastaan ja niille tiedoille ja taidoille loytyy kylla kayttoa.

Lisaksihan ajatus on, etta pohjoismaalaiset pystyisivat kommunikoimaan keskenaan skandinaavisilla kielilla. Eli ei enganniksi, vaan skandinaaviksi. Se on oleellista pohjoismaisuuden kannalta.

Jos kenestakaan tuntuu edelleen silta, ettei ruotsinopinnoissa ole mitaan jarkea, suosittelen syvasti etta lahdet esim. Nordjobb-ohjelman kautta toiseen pohjoismaahan kesatoihin, tai NordPlus-vaihtoon opinnoissa, tai etta kehitat oman vapaa-ajan jarjestosi tms. kanssa jotain pohjoismaita toimintaa (esim. NORDBUK-rahoituksella tai pohjoismaisten ystavyysseurojen rahastojen tuella). Kylla alkaa ruotsin kielenopinnoissa olemaan mielta taman jalkeen.

Mutta hyva, etta asiasta kaydaan keskustelua. En naista asioista huolimatta ole valttamatta myoskaan nimenomaan pakkoruotsin kannalla...kaikkien oppiaineiden pakonomaisen opiskelun mielekkyydestahan voidaan keskustella...


11

Pystyn vastaamaan ainoastaan tuohon suihku-kysymykseen. Irkutskin ja Moskovan valilla menevassa Baikal-junassa (joka on muistaakseni jotain 2-3 vuotta vanha, eli tosi uusi ja moderni) on yksi suihku yhdessa 1. luokan vaunussa. Siihen voi varata vuoron sen vaunun "emannalta". Maksoi muistaakseni jotain 90 tai 100 ruplaa per suihkuvuoro. Sen suihkuvuoron saa hyvassa lykyssa samalle paivalle tai seuraavalle. Ei siis kannata menna pyytamaan suihkuvuoroa silla asenteella etta paasis sinne samantien. Oli ihan ok suihku, tuli jopa lamminta vetta.

Muissa junissa muilla yhteyksilla ei suihkua ole. Olin matkalla ainakin viikon kaymatta suihkussa. Huom! Ulaanbataarissa kannattaa muuten kayda kampaajalla/parturissa! Me oltiin paikallisen perheen teltassa yota jossa ei ollut suihkua, joten kavin myos pesettamassa hiukset kampaajalla, siitakin tuli jo raikkaampi olo. Siella maksaa kampaajalla kaynti vaan muutaman euron, ja on omanlaisensa kulttuurikokemus jo itsessaan :)

Taytyy muuten viela lisata, etta kaikki siperian junat olivat mielestani tosi siisteja, ja siisteys selkeasti viela parani Venajan junissa (siis oli parempi kuin Kiinan ja Mongolian junissa). Melkein joka kerran jalkeen kavi hyttiemanta siivoamassa vessaa ja kaytavia imuroitiin pari kertaa paivassa.


12


Jos Tanskan suunnalta on tulossa tai menossa, niin voi huvikseen kierrella Flensburgissa, se on ihan OK. Tai sitten mennä Lyypekkiin ja sen kuuluisaan nukketeatteriin.

13
Yleinen / Parhaat meditaatiopaikat tai zen-keskukset
« : 11.03.2010, 22:18:10 »


Löysin haulla vain tiettyihin maihin liittyviä meditaatio-aiheisia tai läheltä liippaavia keskusteluja, mutta en yleistä keskustelua aiheesta.

Olisi kiinnostavaa tietää, että missä te pallontallaajat olette kokeneet parhaat paikat maailmassa meditaatio-harjoituksia ajatellen, lähinnä ajattelen erilaisia zen-keskuksia tai luostareita?

Onko kukaan käynyt soto zen -tyylin luostarissa tai keskuksessa?

Onko kukaan käynyt Plum Villagessa Ranskassa?

Osaako kukaan suositella mitään zen-keskusta Kanadassa?

(luultavasti monilla on lahinna vipassana-kokemuksia, mutta itseani kiinnostaa lahinna soto zen).Olisi kiinnostavaa kuulla yleisesti kokemuksia näistä.

14
Eurooppa / Vs: Moldova
« : 08.03.2010, 15:47:56 »


Kiitos vaan Oskari100:lle hienosta matkakertomuksesta! Tosi hienoa lukea tallaisia positiivisia tarinoita, jotka ovat omiaan rikkomaan ennakkoluuloja ja valaisemaan mita noilla vahemman vierailuilla alueilla loytaa matkailijana. Oispa hienoa nahda myos valokuvia!

15
Yleinen / Raskaana matkustaminen
« : 06.03.2010, 16:59:52 »


En loytanyt taalta keskustelua, etta millaista on matkustaa raskaana ja mita tuolloin tarvitsee ottaa huomioon? Onko kukaan matkustanut ihan viimeisillaan raskaana, tyyliin viimeisilla raskauskuukausina? Enta onko kukaan ollut todella raskaana ja silti reppureissannut ympari maailmaa?

(Huom. kysyn ihan vain yleisesta mielenkiinnosta, ja en ole itse raskaana :)

16
Yleinen / Vs: Kohde joka EI kiinnosta ?
« : 06.03.2010, 16:55:19 »


Tamapas varsin omituinen viestiketju pallontallaajilta... Paljon mainittu upeita paikkoja vahiten kiinnostavien listalta, joista useista voi loytaa mita upeimpia luonto- tai urbaaneita kokemuksia, ihmisia ja tunnelmaa. Esimerkiksi taalla mainitut Kanarian saaret...olen kylla kokenut todellisia elamyksia mm. Gran Canarian ja La Palman kansallispuistoissa vaellusretkilla....tai samoin Siperia ja Alaska ovat olleet mita upeimpia kokemuksia jotka jaavat uniin vuosiksi.
Itseani kiinnostaa kaikki kohteet, mutta joihinkin en mene edes kiinnostuksen vuoksi, koska oma turvallisuudentarve on liian iso verrattuna edes todellisiin riskeihin, tai sitten boikotoin maiden diktatuureja. Lahinna tulee mieleen esim. Pohjois-Korea, Yemen, Sudan ja Saudi-Arabia.

17


on nakojaan marraskuulta 2006...en tieda onko se uusin? ostin sen vasta viime vuonna. Ja en oo tosiaan kayttany kertaakaan..

18
Ylläpito tiedottaa / Vs: Pallontallaajat-paitatilaus
« : 03.03.2010, 13:59:01 »

Ei minuakaan tuo t-paidan grafiikka nappaa, ja en ostaisi tuolla grafiikalla paitaa. Jos siita saisi vahemman mainospaidan oloisen, se ois tosiaan hyva.

Tassa ketjussa olikin jo joitain hyvia ja hauskoja ideoita, kuten se "pandeemisen matkakuumeen hoitoon" ja miustakin esim. pieni suomenlippu rinnan kohdalla voisi olla ihan hauska.

Toivottavasti ne paidat on sitten ekologista puuvillaa?

19


ps. Kasvissyojille tiedoksi, etta kannattaa olla omia evaita kunnolla mukana, junien ravintolavaunut ovat kalliita ja sielta ei saa kasvissyojina mitaan kunnollista syotavaa.

20


Kirjoitampa hieman viime kesaisesta Trans-Siperian (tai oikeastaan Trans-Mongolian) reissusta. Oltiin matkassa reilut 3 viikkoa heinäkuussa, ja oli yksi parhaista matkakokemuksista ikinä!

Oli kesan high season aika, mutta ei oltu ostettu lippuja etukateen.

Vinkki: Talle reissulle ehdoton minimi on 3 viikkoa, ei missaan nimessa kannata tehda ko. reissua vahemmassa ajassa, ja suosittelen ehdottomasti enempi kuin 3 viikkoa. Ainakin 4+ viikkoa. Tuolla reissullahan vois viettaa vaikka koko kesan siten, etta ois valilla vaikka vapaaehtoistoissa Baikalilla tms.

Yritän poimia vaan jotain pääjuttuja:

-Matkat ostettiin siten, että eka tosi edullinen lento Köpiksesta Pekingiin. Pekingista ostettiin hostellin kautta junaliput. Ostettiin ne 2 paivaa ennen lahtoa. Ne oli 2. luokan vaunuun ja jaettiin hytti tosi kivan venalaisen lapsiperheen kanssa. Pikkupojalle oli ihan paras lahja rinkasta loytamani saippuakuplien puhalluslelu.

-Mongoliassa oli ihan paras kokemus kun majoituttiin www.couchsurfing.org kautta paikallisen perheen luokse.
Hevosilla ratsastaminen oli vahan pelottavaa Mongoliassa.

Junalippujen ostaminen Irkutskiin tehtiin saapumista seuraavana paivana 3 paivan paahan. Kukaan ei puhu englantia Mongolian rautatieaseman luukulla josta ostetaan kansainvaliset liput. Onneksi oli joku paikallinen tytto joka osasi tulkata asemalla. Ei saatu lippuja samaan hyttiin, mutta tassakin tapauksessa (kuten Pekingista tullessa) voitiin vaihtaa paikat toisen matkustajan kanssa junassa siten, etta voitiin olla samassa hytissa.

Ulaanbataarissa oli vuoden suurin Naadam-juhla, jonne turisteille myytiin kalliimmalla lippuja kuin paikallisille. Me ei koettu tuota juhlaa hirveen kiinnostavaksi, vaikka siita oli hehkutettu kaikkialla. Tosin oltiin vaan stadionilla, ja ois ehka ollu kiinnostavampaa nahda se paikka, missa hevoskilpailut ja jousiammunnat pidetaan, mutta kuulin toiselta matkailijalta ettei sekaan ollu mikaan kovin ihmeellinen.

Irkutsk ja Olkhon-saari oli ihania paikkoja. Olkhonin saarella suosittelen ratsastamista.

Hyvia vaelluskohteita riittaa tuon matkan varrella.

Viisumit:
-Viisumit hankin suoraan suurlahetystojen kautta noin 1-2 kk ennen lahtoa. Ei ongelmia.

En nyt muista matkan kokonaishintoja enaa, mutta varmasti tuli paljon halvemmaksi kuin kotoa matkatoimiston kautta hankittuna. Ihan OK onnistui ostettua liput paikanpaalta. Ei kannata panikoitua jos joutuu eri hyttiin kaverin kanssa, koska luultavasti junassa voi vaihtaa toisen matkustajan kanssa. Me matkustettiin vain 2. ja 3. luokassa ja ne oli tosi OK. En maksaisi itse 1. luokan privaattihyteista, koska matkan paras juttu oli nimenomaan tutustua muihin matkustajiin, joiden kanssa ystavystyttiin ja ollaan edelleen pidetty yhteytta.

Sivuja: [1] 2 3