Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Anna-Julia

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Tasan 38 raskausviikkoa tuli tänään täyteen. Vauvamme on nyt täysiaikainen ja voi syntyä minä päivänä tahansa.  :)

2
Lainaus käyttäjältä: "Liva"
Lainaus käyttäjältä: "Anna-Julia"
Blue1:lla maksoin Osuuspankin Visa E:lla kivuttomasti.


Mulla ei onnistunut kyseisellä kortilla... hmm...

Jospa siita on jo kauan, kun olet kokeillut? Varasin lentoni eilen ja Visa E kelpasi siina missa tavallinen Visa.

3
Blue1:lla maksoin Osuuspankin Visa E:lla kivuttomasti.

4
Baltian maat / Silmälasit Tallinnasta?
« : 10.03.2006, 10:59:15 »
Paikan nimi oli Reval Optika, Narva mnt 2, tel. 6 601 679.

Taalla on kaynyt muutama muukin tuttu, eika ole ollut pahaa sanottavaa kellaan. Palvelu oli ystavallista, ja sen sai suomeksi.

5
Baltian maat / Re: Silmälasit Tallinnasta?
« : 09.03.2006, 19:51:39 »
Moi! Ostin lasit Tallinnasta pari vuotta sitten.

1. Kuinka paljon halvemmaksi lasit tulevat suomalaisiin vastaaviin verrattuna (hintaesimerkkejä...)?
PALJON halvemmaksi. Hintaa en muista. Ostin kalleimmat merkkikehykset, joita en olisi Suomessa valinnut.

2. Miten lasien osto käytännössä onnistuu?
Oh, menet optikolle ihan samalla tavalla kuin Suomessa...

3. Täytyykö näöntarkastus laseja varten olla Suomesta mukana vai onnistuuko se optikolla?
Miulla ei ollut naontarkastuspapereita mukana. Silmalaakari tutki suomalaisella alakoulumenetelmalla: kysyi muutaman kirjaimen taulusta. Sain vahan liian heikot lasit.  Paljon parempi on kayda naontarkastuksessa Suomessa.

4. Miten kauan lasien valmistus kestää, ts. jos oletetaan että teen vuorokauden matkan Tallinnaan, mahdanko saada lasit jotenkin?
Mie jain sinne yoksi. Seuraavana paivana olivat valmiit.

6
Espanja / Re: halvin tapa matkustaa espanjan sisällä?
« : 17.02.2006, 11:13:12 »
Lainaus käyttäjältä: "jorppa"
Mikähän olisi halvin tapa matkustaa Andaluciasta Baskimaahan Bilbaoon?..Junat näyttivät olevan aika kalliita. Onko kellään kokemusta asiasta?


Mene bussilla. Esim. viiden tunnin matka Granadasta Madridiin maksaa 12 euroa. Madridissa olet jo puolessavalissa.
Taalla mennaan aina bussilla, kun ei ole hinkua maksaa junista.

7
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Ratsastus
« : 12.01.2006, 11:54:56 »
Lainaus käyttäjältä: "Cybu"
kuullostaa kiehtovalta! tuo mongolia siis. onko tuolla mahdollisuus esim vaikka päivän,parin vaellukseen ja mitä mahtaa kustantaa? ja/tai onko heppoja mahdollista vuokrata esim. päiväksi?


Jos Ulan Batoriin olet menossa, sinulle tullaan tyrkyttamaan matkaa maaseudulle, ja kohteessa on usein mahdollista ratsastaa. Majoituimme jurtassa, jonka asukkaat omistivat hevosia. Ratsastamisesta he veloittivat muistaakseni 5 dollaria paivalta. Maksoimme heille tosin monesta muustakin. Meille tarjottiin paivan ratsastusvaellusta, mutta koska emme kumpikaan osanneet ratsastaa, pari tuntia riitti.

8
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Missä maassa asut?
« : 01.09.2005, 09:09:06 »
Kotimaa on aina Suomi, mutta muutin asken Espanjaan. Jos joku on vuoden sisalla tulossa Granadaan, minua saa heittaa viestilla.

9
Aasia / Guangzhousta Honkkareihin
« : 10.08.2005, 14:31:31 »
Lainaus käyttäjältä: "daric"

Oletteko ajaneet ton välin junalla? Kauanko se kestää? Osaa vaan jatkolentoja suunnitella samalla.


Kyllä, menimme junalla. Matka kestää vähän yli tunnin. Juna on hieno ja siihen myydään vain ykkösluokan lippuja.

Sellainen vinkki, että ota koneeseen omaa evästä mukaan tai rahaa, että voit ostaa syötävää. Saatiin nimittäin Finnairilta kesäkuun lopussa surkean vähän sapuskaa niin pitkäksi lennoksi. Lisää ei herunut, vaikka valitin  kurnivaa nälkää lentoemolle.  Myös kolme matkakaveriani jäi nälkäiseksi.  :roll:

10
Lainaus käyttäjältä: "krookus"
Tarkoitus on lähteä syksyllä Pietariin ja Moskovaan (valitettavasti vain) muutamaksi päiväksi. Viisumeista on Pallontallaajissa n+1 topicia, mutta en löytänyt vastausta seuraavaan:

Riittääkö viisumin saamiseen kutsu rajan takaa (yksityishenkilö/firma/matkatoimiston kautta) vai pitääkö varattuna olla majoitus koko matka-ajalle? Vai korvaavatko nämä tavallaan toisensa, eli tarvetta on vain toiselle? Ei paljon huvittaisi buukkailla jotain hostelleja etukäteen, kun ei tiedä eikä halua suunnitella mitkä päivät viettää missäkin kylässä.

Cnacu6o.


Viisumin saamiseen riittää kutsu Venäjältä (voivat tosin evätä viisumin  jostain syystä, mutta kutsu täytyy joka tapauksessa olla). Viisumin ja kutsun voit jättää matkatoimiston huoleksi. Sinun ei tarvitse välittää kutsujastasi, eli kutsu ja majoitusvaraukset ovat kaksi eri asiaa. Majoitusta ei tarvitse varata etukäteen, mutta joissain tullikaavakkeissa saatetaan kysyä olinpaikkaasi matkan aikana. Siihen voit kirjoittaa vaikka jonkin hostellin nimen, vaikket majoittuisikaan siellä.

Jos vietät Venäjällä yli kaksi (vai kolme?) arkipäivää, sinun täytyy rekisteröityä. Rekisteröintilapun saat Venäjän rajan ylittäessäsi. Hostelli hoitaa rekisteröitymisen puolestasi. Jos vaihdat hostellia, saat toisen merkinnän lappuun jne. Lapun luovutat rajalla palatessasi.

11
Aasia / Guangzhousta Honkkareihin
« : 09.08.2005, 13:35:32 »
Junalla pääsee kätevimmin. Yllättävän paljon yhdensuuntaisesta matkasta joutuu pulittamaan yleiseen hintatasoon nähden: 209 juania eli n. 20 euroa. Rautatieasemalla ei voi eksyä, koska Kowloonin-junat on neuvottu idioottiselvästi.

Hongkongiin pääsee myös laivalla. Matka maksaa muistaakseni jokusen euron enemmän kuin junalla meno.

Edullisin vaihtoehto on mennä bussilla. Hintaa en nyt muista, mutta ei se ollut oleellisesti junaa halvempi.

Hongkongissa kannattaa ehdottomasti käydä, kun niin lähelle olet menossa. Guangzhou ei ole mielestäni kummoinenkaan paikka, mutta se näyttää sinulle nyky-Kiinaa.

12
Matkapäiväkirjat / Aasian kaupunkihyppely (SK)
« : 28.06.2005, 17:41:03 »
Viimeista iltaa viedaan. Omituinen olo: toisaalta tahtoisi jaada ja jatkaa reissua, mutta toisaalta haluan jo takaisin kotiin. Yksi tuttu kaytti kuvaavaa termia ABC-syndrooma eli another bloody cathedral. Sellainen olo oli luostarissa tanaan. Onhan naita jo nahty, mitas tassa ihmettelemaan, vauhdilla lapi vain, ei tasta enaa viitsisi mitaan maksaa. Maisemiin en ole kuitenkaan viela kyllastynyt. Tama paiva oli niin hieno, etten haluaisikaan lahtea viela. Hongkong on mahtava paikka viettaa vaikka miten kauan aikaa. Paljon ehdin nahda, mutta paljon jai viela nakematta.

Laskeskelin, etta olen kayttanyt talla matkalla 1500 euroa eli jotakuinkin sen verran, kuin olin arvellut etukateen. Paalle viela lentolippu 350 e ja Kiinan ja Venajan viisumit plus rokotukset.

13
Matkapäiväkirjat / Aasian kaupunkihyppely (SK)
« : 24.06.2005, 08:53:21 »
Macau on pieni ja sympaattinen kaupunki. Kannatti tulla. Kunpa ei sataisi koko ajan.

Ajeltiin eilen bussilla saareen, jossa oli turistiranta. Piti uida Tyynessameressa. Satoi, mutta silti turisteja oli silti karratty paikalle bussilasteittain. Kukaan ei uinut. Turistit rapsivat kuvia toisistaan, kunnes huomasivat kaksi valkokinttuista puolialastonta suomalaista menossa veteen. Salamat kaantyivat meihin valittomasti. Hiukanko kiusallista. Tarvitseeko sanoakaan, etta olimme ainoat kalpeanaamat rannalla.

Niille kavereille, jotka ovat kieli pitkana odottaneet otokkajuttuja: taalta pesee. Huoneessamme pesii nyrkin mittaisia hyonteisia. Niin isoja elavia otokoita en muista nahneeni koskaan. Ensimmainen sellainen bongattiin vasta, kun se oli matkannut sangyssa hiuksiani pitkin korvan juureen kutittelemaan. Uni ei tullut sen jalkeen hetkeen. Joka paikassa kihisi ja kuhisi.

Tunnin paasta lahtee lautta takaisin Hongkongiin. Saapa nahda, kuinka helposti majoitus loytyy talla kertaa.  :roll:  Tapaamme tanaan pallontallaajia ja keksimme jotain kivaa juhannuksen kunniaksi.

14
Matkapäiväkirjat / Aasian kaupunkihyppely (SK)
« : 23.06.2005, 08:38:27 »
Heti kostautui Jounin tuuletus siita, ettei meilla kummallakaan ole ollut maha kunnolla sekaisin missaan vaiheessa matkaa. Sina paivana, kun piti lahtea Guangzhousta Hongkongiin, sisallani ei pysynyt mikaan, ei edes vesi eika "keltainen jaffa". Paiva oli tuskallisen kuuma ja nestehukka vaivasi. Oksentelun lisaksi karsin korkeasta kuumeesta. Onneksi olo oli Hongkongissa jo parempi.

Guangzhousta ei siis jaanyt kovinkaan lampimia muistoja. Eipa siella tainnut muutenkaan olla juurikaan nahtavaa. Kaytiin ensimmaisena paivana yhdessa puistossa (kuka naitten kaikkien nahtyjen puistojen nimia muistaa), joka oli kuin keidas suurkaupungin kuumuudessa.

Hongkongissa pyorimme ihmeissamme Kowloonin paakadulla etsimassa Garden Hostelia. Tehtava oli yhta mahdoton kuin McDonaldsin loytaminen Siperiasta. Neonvalotulvan ja korkeiden tiiviisti rakennettujen liiketilojen sekamelskasta ei pystynyt loytamaan mitaan. Kaikkien Rolexien myyjien keskelta pelastavan katensa ojensi hostellin tarjoaja - oho, ja juuri siita hostellista, jota olimme etsimassa.  Tartuimme oljenkorteen. Dormisankyja ei valitettavasti ollut vapaana, joten jouduimme pulittamaan huoneesta 250 Hongkongin dollaria eli 12,5 euroa per nena.  Huone oli pieni ja kehnossa kunnossa. Olimme siina kaksi yota.

Hongkongin saarta paasimme ihailemaan pilvenpiirtajasta. Kaannyttiin lautan uloskaynnista oikeaan ja suurimman pilvenpiirtajan juureen. Kokeilimme puolitosissamme, etta paasisikohan ylos ihailemaan maisemia. Meidat toivotettiin lampimasti tervetulleiksi eika maksanut mitaan. Sattumalta kerroksessa 55 oli Hongkongin rahanayttely. Tuijotettiin ikkunoista ulos kauan eika nayttelykaan huono ollut.

Olemme nyt olleet yhden yon Macaulla. Taalla sataa ja salamoi koko ajan. Saatamme silti yrittaa menna uimaan. Uikkareille ei ole ollut matkan aikana viela mitaan kayttoa.

15
Matkapäiväkirjat / Aasian kaupunkihyppely (SK)
« : 17.06.2005, 11:47:52 »
Olemme Chengdussa Mix & Backpackers -hostellissa viela tunnin. Mukava paikka, joka mainostaa itseaan tiibetilaisella tunnelmalla. Kattoa ei hostellin keskella ole, mika on kiva juttu, kun aurinko paistaa. Tana aamuna kastui, vaikka kuinka yritti juosta kovaa vessaan.

Kavimme tana aamuna katsomassa pandoja pandatutkimuskeskuksella. Sita varten tultiin Pekingista ihan Keski-Kiinaan asti.  :roll:  Ehkapa oli sen arvoista. Ei taalla Chengdussa ole oikein mitaan. Ymparistossa on joitain nakemisen arvoisia paikkoja. Taalla sijaitsee mm. maailman suurin buddha-patsas ja Emeishan-vuori, jolle ei sitten lahdettykaan kiipeilemaan. Teimme eilen pienemman retken laheiselle vuorelle. Jos Kiinassa aikoo yhtaan viettaa aikaa, niin suosittelen kaymaan jollain pyhalla vuorella. Maisemat olivat upeat ja uskonto tulvi temppeleista, kynttiloista ja kaavuista.

Junassa matkustaminen on taalla yllattavan kallista. Koyhdyimme matkasta Peking-Chengdu 40 euroa. Paikka oli junan halvin. Platskartny ja ylimmat katonrajapunkat. Alla nukkui kaksi kiinalaista.

Kiinalaisessa junassa palvelu pelaa erinomaisesti. Myyntikarry kiersi tiheaan tahtiin. Myos lammintaruokaa tarjoiltiin useita kertoja paivassa kohtuulliseen 1,5 euron hintaan. Hyvaa oli. Kuumaa vetta tuotiin termarilla, vaikka jokaisessa vaunussa on myos itsepalvelukuumavesipiste. Vessapaperia oli koko ajan tarjolla. Lakanat olivat sangyissa valmiina eika tarvinnut itse laittaa sankyaan kuntoon niin kuin venalaisissa junissa. Lakanoista ei veloitettu erikseen toisin kuin Venajalla.

Olen aika pihalla tasta kiinalaisesta hinnoittelusta. Ei oikein tieda, missa paikoissa tinkiminen kuuluu asiaan. Erehdyin maksamaan housuista 27 euroa, kun en muistanut tinkia.   :(  Paskat, koskaan ei voi voittaa. Hinnoittelu tuntuu muutenkin taalla taysin aaliomaiselta. Syominen ja yopyminen on halpaa, mutta jos yhtaan mitaan muuta haluaa tehda, joutuu maksamaan joissakin paikoissa suunnilleen saman kuin mita maksaisi Suomessa. Enka usko, etta sisaanpaasymaksuista tai junalipun hinnasta voi neuvotella.

16
Matkapäiväkirjat / Aasian kaupunkihyppely (SK)
« : 11.06.2005, 16:55:04 »
Olen kavellyt Kiinan muuria, voin siis kuolla onnellisena. Yksi lapsuuden haave on nyt tayttynyt. Viela kun paasen Perun inkakaupunkiin, niin  8)  .

Eli tarvinneeko sanoakaan, etta muuri oli hieno kokemus. Hiki virtasi ja lihakset olivat valilla pettaa, mutta ei se mitaan, koska olen tallannut Muuria!

Luulin, etta taman Gongti Hostelin dormipedit jaettaisiin sukupuolen mukaan. Ihmetys oli suuri, kun kerrossankyni ylavuoteelta kompi aamulla joku aija.

Tajusin tanaan, etta hienot t-paidat maksavat taalla 2-4 euroa kappale. Toisin kuin Suomessa, taalla olen standardikokoinen ja siis lahes jokainen paita on sopiva. Joku lahtee huomenna shoppailemaan.  :D

17
Matkapäiväkirjat / Aasian kaupunkihyppely (SK)
« : 07.06.2005, 16:49:06 »
Ulan Batorissa heti junaan nousemisen jalkeen jouduimme taskuvarkaiden piirittamiksi. Ahtaalla kaytavalla jarjestettiin ryysis. Minut tyonnettiin kaidetta vasten niin, etten pystynyt tekemaan vahaan aikaan mitaan. Tungoksesta loossiin selvittyani huomasin, etta rinkan sivutasku oli aukaistu. Onneksi sailytan siella vain tyhjia muovipusseja. Ne eivat olleet kelvanneet. Jounilla kavi huonompi tuuri. Mitaan matkan jatkamisen kannalta tarkeaa ei kuitenkaan viety, joten sikali oli onnea mukana.

Viivyimme rajalla hirvittavan kauan. Voitte ehka kuvitella, millainen on olo, kun on heratty kahdeksalta, kello tulee puoli kolme eika ole paassyt vessaan koko paivana, koska vessat on lukittu raja-asemien ajaksi, eika ole syonyt eika juonut juuri mitaan, ettei pahenna hataa...

Koska turistijunat olivat tayteen buukattuja, paadyimme sellaiseen ratkaisuun, etta menemme ensin Hohhotiin menevalla junalla Jiningiin ja jatkamme toisella junalla Pekingiin. Yllatykseksi joudummekin odottamaan taalla Jiningissa seitseman tuntia toisen junan lahtoa. Se lahtee vasta puoli kahdelta ja nyt aiomme kukkua taalla nettikahvilassa viela parisen tuntia.

Kiinan aika on tunti vahemman kuin Mongolian aika. Kummallinen juttu, kun olemme kuitenkin menossa itaan pain.

Kiinalaiset polttavat ilemisesti joka paikassa. Jokaisen tietsikan vieressa on tuhkakuppi. Nama ihmiset huutavat kovaa. Ja tuijottavat. Pitaisikohan alkaa tuijottaa takaisin, sanoa ni-hao ja nauraa, jos ne vastaavat siihen.

18
Matkapäiväkirjat / Aasian kaupunkihyppely (SK)
« : 06.06.2005, 11:51:18 »
Tanaankaan emme ole tehneet mitaan. Tanne nettikahvilaan piti kuitenkin raahautua hopottamaan. Juna kohti Kiinaa lahtee parin tunnin paasta.

Hoidin eilen emantamme 3- ja 8-vuotiaita lapsia, koska aitia ei nakynyt eika kuulunut, vaikka kello oli ties mita. Lapset olivat selvasti aikuista vailla. Opettelimme suomea ja mongolia kynan ja paperin kanssa. Yhteisymmarrysta ei haitannut yhteisen kielen puuttuminen. Mongolilapset tunsivat samat leikit kuin suomalaisetkin. Paasin verestamaan muistoja kinkkauskilpailuista ja sokosta. Sopot lapset tyynnyttivat eilisen kiukkuni.

Vaihdoimme asken ylimaaraiset togrogimme Kiinan yuaneiksi. Ylimaaraista Mongolian rahaa oli paljon, mutta parempi nain kuin niin, etta kaikki olisi mennyt.

19
Matkapäiväkirjat / Aasian kaupunkihyppely (SK)
« : 05.06.2005, 11:45:53 »
Ulan Batorissa sataa ja on kylma. Yllatys.

Talla kertaa meilla on oikeasti kerrottavaa. Olimme kolme paivaa maaseutumatkalla Keski-Mongoliassa. Matkustimme Ulan Batorista 250 kilometria lanteen.

Sanotaan nyt vaikka niin, etta Jounin kaverin paikalliset kaverit sukulaisineen haistoivat meissa rahan. Emantamme (maksamme yht. 10 dollaria per yo majoituksesta) veli nappasi meidat heti Mongoliaan tulomme jalkeen huomaansa, koska hanella on matkatoimisto, jonka jarjestamalle matkalle meidat puolipakotettiin. Matka tehtiin emannan enon luokse (joka osoittautui myohemmin hyvin persoksi rahalle). Koska emme yovy hostellissa, meidan oli vaikeaa loytaa matkakavereita jakamaan kustannuksia. Maksoimme autosta, kuskista ja bensoista 86 e per nuppi. Noh, ainakin autossa on ruhtinaallisesti tilaa, ajattelimme.

Paivaa ennen lahtoa emanta arveli, ettemme parjaa ilman tulkkia. Tulkki kustantaisi 15-20 dollaria per paiva. Han ehdotti itseaan 20 dollarin paivapalkalla, muita ei kuulemma tahan hataan saanut. Ei auttanut kuin myontya. Illalla emanta kertoi, etta hanen tyttarensa tulee mukaan. Tyttaresta meidan ei kuulemma tarvinnut maksaa.

Saatiin matka 30 dollaria halvemmalla, kun joku paikallinen matkusti puoleenvaliin asti. Se meille oli kerrottu. Aamulla piha oli taynna jengia. Autoon tuli lopulta me, kuski, tulkki, tulkin tytar, kustannuksiin osallistunut nainen, sen tytar ja joku muu nainen ja lapsi. Autossa oli ahdasta, ja meidan ruuat alimpana ja murskana. Toisena paivana meille selvisi sivulauseesta, etta mukaan tullut joku oli tulkin sisko. Jaa. Etta kustannamme kivaa ja hyvaa koko suvulle.  :evil:

Itse matka oli hieno. Ensin koroteltiin kengurumeiningilla asfalttia ja asfaltin reunoja pitkin. Valilla ajettiin ulos tielta, koska tie oli huonompi kuin tien vieri. Mongoliassa on sellainen erikoisuus, ettei teista tarvitse valittaa, koska kasvillisuutta ei ole haitaksi asti. Meidan kuskimme hyodynsi sita.

Enolla paasimme maistamaan mongolialaista ruokaa ja juomaan suolaista maitoteeta. Hyvaa oli. Tahan mielipiteeseen ei kannata luottaa, koska minulla oli ja on edelleen flunssa. En maistanut mitaan. Yo kului jurtan lattialla rakatautia parskiessa. Tilaa pyoria oli 20 senttia. Meita nukkui matolla nelja.

Enon luona paasimme ratsastamaan hevosilla. Mitaan suojuksia ei tietenkaan ollut. Eika taluttajaa. Eika minulla aikaisempaa ratsastuskokemusta. En ollut kovinkaan innoissani. Kaiken huipuksi nain tulkkimme hevosen pillastuvan ja heittavan tulkin selastaan. Olisin halunnut perua koko homman. Kymmenvuotias tytto tuli kuitenkin ohjaamaan hevostani.

Toisena paivana kavimme ajelulla Kharkorinissa. Siella on mahtavat maisemat. Hiekkaa, vuoria, jokia, ruohoa ja vapaina kulkevia hevosia. Seurueemme paikalliset nielivat joesta pikku kaloja elavina. Paikalliset lapset olivat kiinnostuneita turisteista.
Olimme liikkeella koko paivan. Vahan valia pysahtelimme kivikasojen juurelle. Paikalliset heittivat kasoihin lisaa kivia ja kiersivat roykkioiden ympari useita kertoja.

Olen ajatellut turistileireista, etta ne ovat vain silopepuille, mutta
olin oikein tyytyvainen, kun paasimme toiseksi yoksi turistileiriin. Siella oli suihku, vessa ja omat sangyt seka puhtaat lakanat. Oli kivaa paasta vihdoin pesemaan naamasta aurinkorasvat ja hiekat. Palvelu pelasi. Tytto piti huolen siita, ettei tuli paassyt sammumaan. Se kaikki teki eetvarttia flunssaiselle minulle.
Saimme kunnon lansimaisen aamupalan ja lounaan. Tama kaikki kustansi vain 24 dollaria.

Ennen Ulan Batoriin lahtoa kavelimme viela hiekkadyyneilla. Matka oli kokonaisuudessaan hieno kokemus, vaikka rahat pois turisteilta -meininki mustasikin mieltani. Ai niin, eno veloitti yli kymmenen euroa per larva hanen hoteissaan olosta. Parilla dollarilla ovat monet muut yopyneet jurtissa.

20
Matkapäiväkirjat / Aasian kaupunkihyppely (SK)
« : 31.05.2005, 09:36:47 »
Kumpikaan meista ei ole kasvissyoja, joten omakohtaista kokemusta kasvisruuan saatavuudesta ei ole. Ruokalistat nayttivat minusta aika lailla samalta kuin eurooppalaisissakin ravintoloissa. En usko, etta kasvisruokailijalle tulee Siperiassa sen enempaa ongelmia kuin Euroopassa matkustaessa. Vain Tjumenissa oli vaikeaa loytaa ruokaa, mutta asiaan saattoi myos vaikuttaa kansallinen lomapaiva.

Otimme yhden hengen huoneet Jekaterinburgissa, koska halvimmat kahden hengen huoneet olivat varattuja. Tuli halvemmaksi ottaa kaksi yhden hengen huonetta.

Matkustimme Irkutskiin asti junien kolmosluokassa eli platskartnyssa, joissa ei ole ovia. Kaytavapaikka tarkoittaa kulkuvaylan vieressa pitkittain olevaa paikkaa. Eli siina maatessa joku ohi kaveleva saattaa kolhia sinua, ellet pida varaasi. Taman paremmin en osaa juuri nyt selittaa.

Ulan Batorissa sataa. Taalla on alle kymmenen astetta lamminta. Huomenna saattaa toteutua matkamme kauas maaseudulle, infoa ei ole viela kuulunut. Jos emme mene sinne, lahdemme tylsasti tanne lahelle Tereljiin.

Junaliput on varattu maanantaiksi kohti Kiinaa. Emme saaneet paikkoja turistijunaan, koska kaikki paikat oli myyty kesakuun puolivaliin asti.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8