Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Bella

Sivuja: [1] 2 3 ... 58
1
Italia / Vs: Como vs. Garda
« : 30.05.2013, 15:44:12 »
Garda on varmasti yksi kauneimmista paikoista maan päällä! Tosin silloin kun sen erottaa turisteilta. Pohjois-Garda on aivan täyteen pakattu toukokuun lopusta. Mutta turistilaumoja voi Pohjois-Gardalla paeta suit sait sukkelaan vuorille ja aktiviteetteihin. Upea mesta  :)

2
Italia / Vs: Rooma
« : 14.10.2012, 00:13:58 »
Se on treno metropolitana FR1, joka kulkee Ostiensen rautatieaseman kautta. Aikataulut on Trenitalian sivuilta.

3
Italia / Vs: Rooma
« : 27.07.2012, 20:42:01 »

taksin ~5-6km matka maksoi 16,40€, ja näin jälkeenpäin kun katsoo lähtöhinta on 2,80€ ja 0,92€/km niin kevyt kusetushan tuossa tapahtui jotenkin

Mä oon ottanut pari kertaa taksin kotiin Fiumicinolta. Sieltä meille on jotain 13-14km ja siitä olen aina pulittanut noin 27 euroa. Että joko noi hinnat pitää paikkansa tai sitten muakin on fiilattu linssiin  ::)

4
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 20.06.2012, 02:09:13 »
Berliinissä kannattaa tehdä mitä tahansa.

Siellä ei ole mitään must-juttuja mun mielestä, koska kaupunki tarjoaa niin paljon eri kortteleissa, lähiöissä, kaupunginosissa... Berlin on just sitä tajunnanvirtaa  ;)

Mutta kuten edellä mainittiin - kannattaa syödä (kolmen päivän aikana) ja helvetin hyvin, koska sitä Berlin tarjoaa aivan uskomattomassa mittakaavassa. Voisin palata Berliiniin monen kerran jälkeen syyn kuin syynkin takia. Aina uudestaan.

BERLIN EI PETÄ  :)

5
Italia / Vs: Rooma
« : 16.06.2012, 10:16:28 »
kompata Bellaa... ihan jàrkyttàvàà... yhteyksien ulottumattomissa... ei voi edes kuvitella....

Niinpä  ;)
Se olisi kuitenkin ihan eri asia asua ja matkailla keskustassa. Mutta Rooma on paljon muutakin - ja siitä kärsii KAIKKI.

Sekin on ihme asia, että nuorista juoppokuskeista vaahdotaan joka kesä. Ostian rantabaaribileet ja sitten niistä yöllä kännissä autolla kotiin. No hmmmm.... auttaisiko jotakin, että saataisiin junayhteydet kuntoon kesäöille? Tai öille ylipäänsä. Siinä on tekemistä Einsteinilla, että pääsee esim. Roomasta kotiin Ostiaan puolen yön jälkeen yleisillä  :-\
Ehkä mäkin ajaisin jurrissa, mutta kun mulla on kuski  ;D


6
Italia / Vs: Rooma
« : 09.06.2012, 14:13:35 »
No älä nyt itsees ota! Oikein hyviä ovat olleet postauksesi, niistä on varmasti hyötyä monelle. Pointtini vain - edelleen - oli se, että sitä roomalaista arkea vietetään myös GRAn ulkopuolella ja täälläkään ei toimi mikään, vaikka muutoksille ei ole (ei pitäisi olla) mitään estettä paitsi poliittisen tahdon puute.

Kuinka kauan muuten olet asunut Roomassa, jos saan kysyä?

7
Italia / Vs: Rooma
« : 09.06.2012, 13:06:32 »
Olen asunut täällä nyt jo niin kauan, että tiedän kyllä mistä Alemannon ja edeltäjien kanat pissii. Tarkoitus oli sanoa, että monilla Roomaan kuuluvilla keskustan ulkopuolisilla alueilla ei ole tehty mitään sitten Mussolinin, ja sitä ei selitä mikään byrokratia. Ostian kultuurikerros on lettomaata. Kyllä sitä tarvittaisiin poliittista tahtoa eikä mitään iänikuisia selvityksiä kaiken maailman kulttuuriaarteista. Rooma ja roomalainen arki kun on muutakin kuin Colosseumilta stadionille  :-\

8
Italia / Vs: Rooma
« : 07.06.2012, 00:48:13 »
Roomassa saisi perkele kaivaa maata myös siellä periferiassa missä asuu kaikki loput tuhat miljoonaa roomalaista, missä mikään joukkoliikenne ei toimi, vaikka maa alla olisi hevonmerdaa! Tämä "byrokratia" on myös aika lavea käsitys asioista...

9
Italia / Vs: Rooma
« : 01.06.2012, 13:53:48 »
On tää vaan erikoinen maa. Kiitokset Pius näistä tietoiskuista, todella mukavia lukea.

Sinä sen sanoit  ;D
Mä en tiedä Rooman asioista juuri mitään, vaikka ehdin tuossa välissä jo virallisesti olla roomalainenkin, ja asun Teveren suistolla  :D

10
Italia / Vs: Rooma
« : 29.05.2012, 01:43:23 »
S. Maria in Cosmedin voi olla sisältä aivan tyhjänä vieraista, mutta eteisessä jonotetaan, että päästään kuvauttamaan itsensä käsi totuuden suussa.

Se on kyllä ihme juttu, että siellä itse kirkossa sisällä ei ole ikinä ketään!!!
Kyllä tänne oikein hyvin voi tulla elokuussa. Ja pääseehän sitä junalla Ostiaan rannallekin, jos mielii. Tai shoppailee Parco Leonardossa ja käy syömässä kalaravintolassa Fiumicinolla.

11
Italia / Vs: Rooma
« : 14.05.2012, 23:12:45 »
No kyllä toi on jo niin halpa tälle välille, että ei se siitä ainaskaan enempää halpene.

12
Italia / Vs: Italian leirintäalueita?
« : 11.05.2012, 22:24:48 »
Italiassa ei saa leiriytyä mihinkään, edes rannalle. Kuinka sitä sitten valvotaan on eri juttu, mutta että mitään jokamiehen oikeutta täällä ei todellakaan ole.

13
Näin porilaisena töykeä ja vittumainen palvelu tuntui Roomassa vain todella kotoisalta.

Kaikkihan Italiassa ja Roomassa on ihanaa ja eksoottista, kun niistä saa nauttia lomalaisena eikä tarvi yrittää selviytyä kaikista mulkuista arkipäivässä  ;D

14
Italia / Umbria
« : 05.05.2012, 22:08:13 »
Umbria on Italian sydän! Se on ainoa pohjoista lukuunottamatta ainoa alue ilman merta. Siellä on sitten sitäkin enemmän kulttuuria, taidetta, todella ystävällisiä ihmisiä, uskomattoman kaunis luonto ja tasokas, mutta rento tunnelma.

Umbria on ehdoton suosikkini, jonne palaa kerta toisensa jälkeen. Toscana on ylimainostettu ja myös loppuun kulutettu, sieltä puuttuu veto! Umbria on paljon Toscanaa vihreämpi, kukkulat kauniimpia sekä vuoristo henkeä salpaavan kaunis.

http://www.regioneumbria.eu/

15
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 21.04.2012, 00:56:25 »
Berliini on täynnä ruokaa! Zoon asemallakin paikat notkuu herkkuja mihin kellonaikaan tahansa. EI tarvitse pelätä jäävänsä ilman aamupalaa!

16
Italia / Vs: Rooma
« : 15.04.2012, 12:16:01 »
Loppuun on vielä erikseen kehotettava, että jättäkää jatkossa väliin tällä palstalla useammankin nimimerkin kehuma Antica Taverna, jossa ilmeisesti kokki on vaihtunut tai jotain muuta negatiivisen ratkaisevaa tapahtunut. Paikka tarjoilee edelleen samoja annoksia kuin ennenkin huokeaan hintaan, mutta resepteihin on tehty pieniä muutoksia heikompaan suuntaan ja ruuan valmistamisen laatu on tehnyt todellisen mahalaskun.

Sepä surullista! Viime kerrasta on jo todellakin aikaa, etteipä jopa peräti kahta vuotta tai ainakin puolitoista. Täytyy varmaan pistäytyä katsomassa kanssa. Harmillista, joskus siellä sai hyvää palvelua ja hyvää perussapuskaa halvalla.

17
Roomalaisten töykeyteen ja vittumaisuuteen ei totu ikinä. Se saa vielä 6,5 vuodenkin jälkeen joka kerta uusia ulottuvuuksia. Se kai täällä onkin niin karmaisevaa, kun tajuaa, että se ei ikinä lopu - pahenee vaan!

18
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 15.11.2011, 15:55:50 »
Oltiin siellä viime helmikuussa siihen aikaan, eikä näkynyt mitenkään katukuvassa. Paikallisissa lehdissä oli paljon mainoksia eri jutuista. Kannattaa ehdottomasti kysyä hotellista neuvoa. Varmasti osaavat auttaa. Berliini on ainoa kohde johon palaan kerta toisensa jälkeen. Se on niin niin, niin ihana! Pikkukaupungin tunnelma, edullinen hintataso, superystävälisiä ihmisiä ja ihanan rasvaista pikaruokaa ;)

Europa-Centerissä on maailman paras pikaruokala! Currywurstia, Bratkartoffeln, Kartoffelsalat, Bratwurst, Kraut.... Alles was das Herz begehrt :)

19
Eurooppa / Vs: Malta
« : 14.11.2011, 15:56:26 »
Onko joku viettänyt mahdollisesti joulua Maltalla?
Ollaan menossa sinne jouluksi ja huomioita/vinkkejä voisin kaivata ;)

20
Italia / Vs: Coppie italo-finlandesi
« : 14.11.2011, 13:15:46 »
Roomassa olen asunut pian kuusi vuotta. Ehkä enemmän sitä kiivasta keskustelua on syntynyt perhekulttuurin eroista kuin varsinaisesti kulttuurista. Olemme kummatkin samanlaisia: mieheni ns. ei tyypillinen italialainen ja minä taas ei tyypillinen suomalainen. Mutta älkää ikimaailmassa Italiassa muuttako samalle tontille kenenkään sukulaisen kanssa, jos meinaatte mielenterveytenne säilyttää ;)

Sivuja: [1] 2 3 ... 58