Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - sisisisko

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Lentomatkustus / Vs: Lentojen peruutus
« : 16.08.2009, 12:45:13 »
Hei! Jouduitko maksamaan tuon 30 euroa?

2
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Ryanairin matkatavarat
« : 12.08.2009, 19:06:32 »
Ryanairin sivuilta löysin vastaukseksi, että maksaa 20€/£20 yhden matkatavaran bookaaminen lentokentällä. (netissähän se olisi ollut sen kympin).

Ja tuosta vanhasta keskustelustahan on tilanne muuttunut niin, että ruumaan saa edelleen viedä perushinnalla sen 15kg, mutta matkustamoon vietävä laukku saa painaa 10 kg.

Ja minun kysymykseni kuuluu, että paljon tällä hetkellä maksaa tuo ylipainokilo? Onko se edelleen 6€? Sitä ei nimittäin nettisivuilla ovelasti kerrotakaan.

3
Doverissa vietin yhden ihanan kesäpäivän. Minusta oli kaunis kaupunki, ihana uinuva tunnelma. Liikennettähän siinä on, kun on ohikulkukaupunki matkalla Ranskaan. Siellä on kaupungin yllä myös joku linna, mutta siellä emme käyneet.

Stonehenge on tietenkin ihan vaikuttava näky, mutta kannattaa yhdistää se johonkin reissuun. Esim itse kävin päivämatkalla Lontoosta käsin Bathissa ja paluumatkalla pysähdyttiin katsomaan tätä muinaishämmästystä. Bath oli myös käymisen arvoinen, vaikka vanha kylpylä olikin kyllä osittain pilattu aika ikävän näköiseksi.

4
Minua luultiin pari vuotta sitten Ranskassa jatkuvasti jenkiksi. Ja koska puhun brittienglantia vahvalla suomalaisella aksentilla niin ihmettelin tätä kovasti. Silloin aloin miettiä, että pitäisiköhän laihduttaa. :D

5
Lentomatkustus / Vs: Tampereen kenttä...
« : 05.06.2009, 18:38:38 »
Sen sijaan olen joutunut odottamaan edessä olevien taskuista 2 sentin kolikoiden etsintää taikka kynsisaksien penkomista laukusta ennen kuin pääsen ottamaan omat tavarani hihnan päästä.


Tuolta finavian sivuiltahan voi muuten lukea, että pienet kynsisakset saa (nykyään) koneeseen viedä.

Lainaus korjattu. Heloriina/mode

6
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - liikkuminen
« : 05.05.2009, 17:47:30 »
juuri sellainen logo, ja se on melkein joka kaupan ikkunassa. :D

7
Iso-Britannia / Vs: Lontoon bussilla matkustaminen
« : 04.05.2009, 20:50:43 »
Varatkaa sopiva raha (riittävän pieni) joko bussiin tai sitten ostakaa lippu pysäkillä olevasta automaatista. Olette kuitenkin asemalla joskus kahden aikaan yöllä. En osaa sanoa, onko siinä heti käden ulottuvilla 24/7 ticket shop. Seuraavana päivänä voitte sitten ostaa bussipassin miltä tahansa asemalta tai pikkukaupasta, jossa on tuo ympyrälogo.

Kolmen päivän bussipasseja ei enää myydä ainakaan paperisina. Mutta jos haluatte päästä helpolla, niin ostakaa joka aamu uusi, yhden päivän bussipassi siitä lähimmästä kaupasta.

http://www.tfl.gov.uk/tickets/wheretobuytickets/4566.aspx

8
Iso-Britannia / Vs: Esteettömyys Lontoossa
« : 04.05.2009, 20:37:04 »
Kommentti metrolla liikkumiseen. Linjakartoissa ja opastauluissa on kerrottu, millä asemilla pääsee liikkumaan myös pyörätuolilla. Toisinaan reitit voivat olla vähän erikoisia tai esim hissiin pitää hälyttää oven avaaja tms, mutta jos karttaan on merkattu, että pyörätuolilla pääsee, niin silloin pitäisi päästä.


9
Tämä menee aika OT, mutta vähän vastausta noihin pikaisille Afga-haaveille. Lähtöhän on heinäkuussa ja Afganistaniin lähetettäviä joukkoja koulutetaan jo Porin prikaatissa ja Utin jääkärirykmentissä. Säkylässä joukkoihin rekrytoidaan ja koulutetaan etupäässä viime heinäkuun saapumiserän varusmiehiä.

http://www.mil.fi/rauhanturvaaja/ saapi lisää tietoa.

p.s. mistä minä näistä tiedän :D

10
Yleinen / Vs: Pisin aika poissa Suomesta?
« : 02.04.2009, 15:29:31 »
Puuttui tuo vaihtoehto 6kk-12kk

11
Kokeilumielessä katsoin, että nationalexpressillä pääsisi tulevana lauantaina Lontoosta Amsterdamiin hintaan £20, jos ostaa "hauskanlipun"  ;D eli sellaisen, jota ei voi vaihtaa. Normaalihinta onkin paljon kovempi, £38. Jos vähän paremmalla varoitusajalla ostaa lipun, niin voi saa vielä halvemmalla.

Matkahan kestää ja vaatii hyvät persukset, mutta jos vaan osaa bussissa nukkua, niin mikäs siinä: illalla kyytiin ja aamulla herää Damista.

http://www.nationalexpress.com/

12
Eurooppa / hintoja?
« : 25.02.2009, 10:53:07 »
Joku ilmeisesti on kulkenut tuon Milano-Barcelona välin tuolla suoralla yöjunalla. Mitähän se suunnilleen maksaa? Bahn.dehän ei anna hintoja ja SBB:n Night Train sivuilta en kerta kaikkiaan löydä mitään hintoja, ainoastaan voisi jättää kyselyn, johon (ehkä) vastataan parin päivän päästä. Täällä joku varmaan osaisi sanoa nopeammin noin-hinnan.

Kiitos.

(Suunnittelemme miehen kanssa loppukesäksi matkaa Barcelonaan ja kun matka on aina se tärkein, niin minusta olisi hullua matkustaa suoraan perille lentokoneella ja tulla koneella takaisin! Eikä niin ekologistakaan... Nyt yritän keksiä erilaisia vaihtoehtoja esittää ukkelille, miten reissu KANNATTAISI tehdä  ;D )

Edit: Ainahan se vastaus löytyy sen jälkeen, kun on suunsa avannut. Löysin sitten itse www.elipsos.com sivuilta hinnat. Pariskuntana high season hinta on 89 euroa (per naama) super reclining seatillä. Mitähän ihmettä tuo sitten tarkoittaa, kirkonpenkin tapaista, kun turistiluokassa hinta on 139 euroa per naama...

13
Junamatkustus / Vs: Telttaillen?
« : 23.02.2009, 18:29:06 »
Mun kohdille osui sellaista hinnoittelua, että joko teltta ja kaksi ihmistä on samanhintainen tai vähän kalliimpi kuin teltta ja yksi ihminen (mutta ei siis tietenkään tuplaa) (näin Pariisissa, Amsterdamissa ja tuolla Etelä-Ranskassa). Prahassa taas per naama.

14
Iso-Britannia / Vs: Skotlantiin
« : 23.02.2009, 18:21:41 »
Me emme omalla 1,5 viikon reissulla menneet Invernessiä pohjoisemmaksi. Erityisesti jäi mieleen Ben Neviksen läheisyys ja viihdyimme mainiosti siinä kupeessa olleessa Fort William -kylässä/kaupungissa. Maisemat olivat niillä nurkin erityisen komeita (vaikkakin komeita maisemia ei Skoteissa voi välttää).

Loch Nessistä sen verran, että se osui matkamme varrelle ja mietimme, että onhan näitä järviä jo nähty ja onko tämä nyt sen kummoisempi kuin vähän isompi. Ja kun meillä Suomessa nyt järviä kuitenkin riittää. Teimme kuitenkin veneretken ja se kannatti. Kyllä alkoi selkäpiitä karmia, kun katseli kaikuluotaimen lukemia. Matkaa rantaan enää parikymmentä metriä ja vettä alla enemmän kuin yhdessäkään Suomen järvessä.

Tietenkään en muista enää kylien ja kuppiloiden nimiä, mutta parhaat eväät saatiin aina niistä kaikkein pienimmistä kylistä.

15
Pari asiaa vielä.

Siis en ole käyttänyt tuota nordic-toimistoa enkä tiedä, millainen se on. Tiedän vain että sellainen on. :D

Ja kuten mainittua erilaisten lastenkaitsijoiden nimike-joukko on kirjava.

Eli au pair on perheessä kuin isosisko/veli. Tai ainakin pitäisi olla. Tosin näin Lontoossa niin monta itäeurooppalaista tyttöä riistettävän tällä nimikkeellä, että kiukuksi pisti. Saa taskurahan ja ylläpidon.

Au pair plus on jotain hitusen enemmän kuin tavan auppari. Eli nämä eivät ole oikeaa työtä.

Mother's help on jotain nannyn ja au pairin väliltä, tai toisinaan työnkuva on ihan samanlainen kuin nannylla.

Sekoittavinta on varmaan myös se, että kaikki perheetkään eivät tiedä, millaisen lastenhoitajan he tarvitsisivat eli etsivät au pairia omituisilla ehdoilla, vaikka tarvitsisivat nannya jne.

Babysitter taitaa olla sitten se kaveri, joka tulee satunnaisesti katsomaan lapsia, kun vanhemmat lähtevät ulos. Ennen kun löysin töitä, niin kävin jonkin kerran eri paikoissa babysittaamassa (siskollani oli laaja tuttavarinki ja babysittauksen tarvitsijoita silloin tällöin). Ihan sama asia kuin Suomessakin, täällä vaan kukaan ei ole maksanut minulle kymppiä tunnilta siitä, että katson telkkaria, kun lapset nukkuvat. (Rehellisesti sanottuna en kyllä ole Suomessa saanut "babysittauksesta" rahaa 15 vuoteen. :D joten en tiedä miten kovat markkinat täällä nykyään on  ;) )


16
Komppailen monin kohdin Suomineitoa. Kielitaito ei todellakaan ole ongelma, jokainen suomalainen pärjää englannillaan.

Live-in töissä tosiaan lyö pari kärpästä yhdellä iskulla, kun saa samalla katon pään päälle (ja kun kyse on Lontoosta, niin iso osa asuu joka tapauksessa jaetuissa asunnoissa, yksin on harvalla varaa asua). Toisaalta voi olla HYVIN stressaavaa asua pomojen kanssa. Riippuu ihmisistä puolin ja toisin. Mahdollista siis on tuokin, että saa ihan kokonaan oman yksiön, mutta monet tuntemani live-in-nannyt asuvat perheen kanssa samassa talossa ja käyttävät esim samaa keittiötä.

Lontoossa tehdään yhtä pisimmistä työviikoista koko Euroopassa, joten monet nannytkin tekevät pitkää päivää (esim 5-6x12 tuntia). Toisaalta jos perheen kaikki lapset ovat koulussa, niin voi tehdä lyhyempääkin päivää. Itse tein lähipiirissäni kaikkein lyhyintä viikkoa, 35 tuntista ja se sopi minulle hyvin.

Piti tarkistaa siskolta noista agenteista. Pääsääntöisesti siis perheet maksavat agenteille, että nämä etsivät hoitajan, työntekijää ei lypsetä yleensä millään tavalla.
Googlaamalla löytyy vaikka kuinka paljon toimistoja. Jos tuntuu, että tarvitsee suomenkielistä tukea, niin tällainen toimisto on olemassa: http://www.nordicnannies.com/nannies_countries.php

Minä "jouduin" Lontooseen pikkusiskoni perässä. Muutin törkeästi hänen sohvalleen asumaan, kun oli elämässä sellainen "tuumiskelutauko".  ;D Etsin töitä pari kuukautta, aluksi aika laiskasti ja törmäsin harvinaisen (kuulemma EI ihan niin yleistä) moneen ajanhaaskaajaan ja epämääräiseen työntarjoajaan ennen kuin löysin kunnollisen työn.

Jos ja kun päätät lähteä ulkomaille, niin käy ihmeessä työkkärissä kyselemässä myös vinkkejä. Esimerkiksi jos olet Suomessa työtön, niin voit siirtää työttömyysturvasi toiseen EU-maahan muutamaksi kuukaudeksi (jos tämä pykälä ei ole muutamassa vuodessa muuttunut).

Onnea matkaan!

17
Junamatkustus / Vs: Telttaillen?
« : 16.02.2009, 19:12:30 »
Ranskaa ei ole tässä mainittu, mutta Pariisissakin voi telttailla, leirintäalue on melkein kaupungissa, ei mennyt montaa hetkeä bussilla. Melko edullinen. Ja yksin matkustaessa minusta on paljon kivempi olla teltassa kuin jossain dormissa.

Etelä-Ranskassa Arlesissa leirintäalue oli kävelymatkan päässä (sitten, kun oli päässyt sinne kerran rinkan kanssa) ytimestä. Miinuspuolena hinta/hinnoittelu. Yksi ihminen ja teltta maksoi noin 15€ eli noin 2 euroa vähemmän kuin kaksi ihmistä, teltta, auto ja pistokepaikka. Kun kritisoin hintaa, niin respan tyttö hymyili minulle, huomattavan hikiselle ja likaiselle matkaajalle, ja osoitti selkäni taakse. Siellä oli uima-allas.  ;D

Minä rakastan telttailua!

18
Ihan kuin mikä tahansa muukin työhön meneminen. :D Minä esimerkiksi etsin töitä muun muassa Lontoossa gumtreen (josta löytyi paljon ajanhaaskaajia), finnguildin, Suomen mol-sivuston, tuttavien jne kautta, itse asiassa en muista, mitä kautta lopulta sain työn. Lontoossa/Briteissä on lukuisia nannyagencyja, joiden kautta voi myös etsiä töitä.

Tyypillinen nannyn palkka oli tasoa £8-10 (pari vuotta sitten), ainakin siihen haarukkaan tuntui osuvan moni minun tuntemani suomalainen, ruotsalainen, tsekki, aussi jne nanny. En tiedä, miten live-in nannyt tienaavat. (sellaisiakin siis on, mutta monet minun tuttuni asuivat ihan omillaan). Jotkut harrastavat harmaata taloutta, tietenkin, mutta reilu työnantaja maksaa verosi (joka tietenkin kannattaa, etenkin jos viivyt maassa kauemmin jne). Enkä siis kannata pimeetä työtä muutenkaan, vaikka olenkin sitä tehnyt. Eli tuo summa siis jää käteen.

Työnä se on kivaa, jos vaan tulee perheen kanssa toimeen. Meidän lähipiirissä ainakin järjestettiin play-dateja usein, joten tapasimme muita lapsia nannyjen kanssa. Olen työskennellyt myös Suomessa lapsenhoitajana kotona ja minä pidin työstä enemmän Lontoossa, vaikka kivaa se oli täälläkin.

Kysy lisää, mitä mieleen tulee. Tiedän siis kuitenkin vain Lontoossa työskentelemisestä.


19
Lontoossa nanny on hyvin tavallinen juttu. Se nyt menee molempien kategorioidesi ulkopuolelle, ei aupaireilua eikä päiväkoteilua. Normaali työsuhde, tunti/kuukausipalkka jne.

Muutenkin lastenhoitajakulttuuri taitaa olla monessa muussa maassa ihan toisenlaista kuin Suomessa, jossa sitä ei edes tunnuta pitävän "oikeana" ammattina.

Mutta ei siitä sen enempää, jos siis haluat juuri päiväkotiin tms "tiimiin" lapsia hoitamaan.

20
Hei Tintin! Spesifimpää apua olisit saanut, jos olisit kertonut, minkä merkkisiä kenkiä etsit. Mutta menepä ko. kenkämerkin nettisivuille ja katso sieltä, mistä kenkiä voipi Briteistä ostaa. Auttaisko tämä?

Sivuja: [1] 2 3 ... 7