Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - MrBenson

Sivuja: [1] 2 3 ... 15
1
Olettekos kuulleet... / Yleinen korttelisauna Tampereelle
« : 21.08.2017, 14:47:27 »
Moro, MrBenson is back  :P

Foorumilla on tullut roikuttua aika pitkään, syntisen vähän kylläkin viimeaikoina. Parhaiten moni muistaa mut täältä:
http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=20482.0

Keskusteltiin hostellin perustamisesta ja vähän kuin sitten sivutuotteena syntyi Dream Hostel Tampereelle. Hotelli evolvoitui myös hotelliksi 2014.

Nyt on kiva täälläkin kertoa, että meidän ura matkailualalla saa jatkoa: toivottavasti jo jouluksi saadaan auki Tampereen ensimmäinen aito korttelisauna. Saunan lisäks tulee ruoka- ja juomajuttuja ja symppis co-working tila myöskin.

Rakentamisen ja perustamisen vaiheita voi seurailla: www.facebook.com/tullinsauna ja instassa @tullinsauna

Kiitos vielä kaikille vanhoille palstalaisille avusta silloin 8 vuotta sitten - vieläkö täällä joku sattuu roikkumaan mukana? :)

Ville

2
Olettekos kuulleet... / Vs: Myö hostel
« : 05.09.2016, 13:43:01 »
Tsemppiä tännekin hankkeeseen! Kirjoittelin jo tuonne toiseen ketjuun (tunnelmallinen hostelli Helsinkiin), että hieno juttu että pöhinää on! Suomen hostelliskene kaipaa piristystä!

Tässä hankkeessa pelottaa tuo rahoituksen määrä ja sen riittävyys, mutta luotetaan siihen että taustatyöt on tehty kunnolla ja hostelli aukeaa pian :) Toivotaan että sopivat tilat löytyy ja rakentamaan pääsette ilman kaavamuutosta (voi olla pitkä prosessi).

Oman unelman pyörittäminen pitää meikäläisen kiireisenä, mutta tarvittaessa voin antaa pientä vinkkiä jos sellaiselle on tarvetta.

Ville
Dream Hostel & Hotel

3
Yleinen / Vs: Tunnelmallinen hostelli Helsinkiin
« : 05.09.2016, 13:36:43 »
Moikka ja terveiset Tampereelta,

Kiva kuulla että uusia hostelleja pöhistään koko ajan vähän siellä sun täällä :) Helsinki on varmasti hyvä kohde hostellille, siitä ei ole epäiystäkään ja jos tilatkin on valmiit niin ei muuta kun menoksi! Juteltiinkohan me muuten tästä aiheesta? Ajattelin kun nimi oli Saara ja alkuperäinen kohde Turku.. :)

Kun kysymys on keskustelupalstasta, niin jatketaan siitä mistä itse olen eniten huolissani: liiketoimintaedellytykset ja kustannustenhallinta. Ideaalitapauksessa saatte toimitilat, jotka vuokranantaja laittaa kuntoon ja itse vain kalustatte - silti rahoitustarve on esim. 100 paikkaisessa hostellissa varmasti lähellä 100.000€ (vaikka kuinka ajattelee ja toivoo että sieltä täältä tuolta voi nipistää). Sängyt, patjat, peitot, tyynyt, hyllyt, lamput, pimennysverhot, kaapit, lokerot, astiat, koneet, järjestelmät, pöydät, tuolit jne. Vaikka tavaroita saisi käytettynä, pitää muistaa kuljetukset, vuokrat, kantaminen, kokoaminen jne.

Me ollaan varmaan elävä esimerkki siitä, että mahdollistahan tämä kaikki on, mutta tuon budjetin kanssa kannattaa olla tarkkana! Operatiivinen budjetti on helppo nakki, mutta perustamiskustannuksissa me mentiin isosti metsään.

Tsemppiä hankkeeseen :)

Ville
Dream Hostel & Hotel

edit: UsvaAuer, muistelet oikein ja kyllähän mekin Helsinkiin tähyillään koko ajan ja tiedotetaan heti kun on tiedotettavaa, koska siellä on todellinen tarve hyvälle hostellille. Onneksi tässä on nyt monta muutakin toimijaa tekemässä samaa, joten kuluttajanäkökulmasta näyttää hyvältä :)

4
Yleinen / Vs: Hostellin perustaminen
« : 02.04.2014, 16:45:18 »
Ajattelin, että olis jotenkin luonnollista jakaa hostelliuutiset ensimmäisenä täällä, koska tavallaan täältä kaikki on alkanut. Eli hostellin täytti juuri 4V ja on ollut todella tapahtumarikkaita vuosia. Yrittäjyys on kasvattanut ihmisenä paljon, vaikkei onneksi mitään isompia vastoinkäymisiä olekaan ollut.

Käyttöasteet ovat olleet aikalailla sitä mitä kuviteltiinkin, eikä asiakkaita ole liiaksi asti, vaikkakin sopivasti. Silti uskallettiin tehdä todella iso ratkaisu ja tällä viikolla meillä alkoikin laajennustyöt yläkerrassa. Hostellin yläpuolelle on tarkoitus tehdä hostellihenkinen hotelli, eli erotuksena se, että huoneissa on suihkut ja vessat. Meidän sijainnista johtuen meiltä kysellään todella paljon majoitusta yliopiston väelle ja Tampere-Talon vieraille. Pääsääntöisesti kaikki haluavat omaa rauhaa, joten nyt sitten päätettiin toteuttaa se, kun sopivat tilat löytyi samasta talosta.

Eli nyt sitten Dream Hostellin rinnalle nousee Dream Hotel - rakennustyöt alkoivat juuri maanantaina. Projektista tiedotetaan julkisuuteen myöhemmin tässä kuussa, mutta halusin ensin kertoa uutiset tänne. Kiitos jälleen kerran ja vielä kerran kaikille avusta ja kommenteista :)

Ville

5
Yleinen / Vs: Hotellien lukitusjärjestelmät
« : 29.12.2013, 17:17:44 »
Hyviä pohdintoja.

Kaverin kanssa juuri keskusteltiin, että tämä on sellainen asia missä ei välttämättä kannata keksiä pyörää uudelleen.. toisaalta olisi kiva tehdä jotain erilailla, ihan vain huomioarvonkin vuoksi.

Avaimissa käytön hyödyt on selkeät: fyysinen tuote kädessä tuo tunnetta turvallisuudesta ja ainakin mulle kotoisamman olon. Ongelmia juuri hukkuminen ja kalliit sarjoituskustannukset/uusien avainten teettämiset. Fyysinen lukko on myös perustamiskustannuksiltaan huomattavasti edullisempi kuin sähkölukko, mikä käytännössä vaaditaan kaikissa muissa lukitusmuodoissa.

Ovikoodi olisi varmaan pitkässä käytössä majoitusliikkeen kannalta helpoin ja edullisin. Koodin voi antaa vaikka puhelimessa, ne saa koodattua helposti toimimaan/pois päältä. Ei kustannuksia hukatuista tuotteista. Uhkakuvia tuo turvattomuus - käytönnössä kaikissa muissa lukitusmuodoissa pidät itse fyysisesti huolta avausvälineestä (avain, magneettikortti, rfid-siru, sormi jne), mutta koodissa joku voi urkkia koodin tietoon ja päästä sillä huoneeseen myöhemmin. Tapa on jo maailmalla yleinen, eikä tietoturva liene iso ongelma, mutta otettava huomioon kuitenkin.

Budapestin Wombatissa oli ilmeisesti RFID kortti. Eli perinteisen magneettikortin tapainen kortti, mutta etäluettava. Toimi kätevästi, mutta ilmeisesti ovat arvokkaita koska jokaisesta avaimesta erikseen piti jättää henkkarit pantiksi. Käyttö oli vaivatonta ja systeemit toimi. Perus magneettikortin tai halvan siruläpyskän uusimiskustannus hukkumistapauksissa on kohtuullinen.

Henkilökohtaiseen tunnistamiseen liittyvässä lukituksessa hyvä puoli on se, että koodi ei voi unohtua eikä avain hukkua. Peukalo kulkee useimmilla aina mukana, jos jostain syystä peukalo hukkuu, sen yön todennäköisesti viettää jokatapauksessa muualla... wysigin pointtien lisäksi näen ongelmana sen, että et voi esimerkiksi isossa resortissa lähettää lapsia hakemaan huoneesta unohtunutta pyyhettä, ellei kaikkien jälkiä ole syötetty järjestelmään. Tietojen rekisteröinti ja säilytys sinänsä ei varmaan tuota ongelmaa, käsitteleehän hotellit päivittäin luottokorttitietojakin - enemmän haittaa toiselle saa tehtyä korttinumeron urkkimalla kun sormenjäljen aaltoviivakäppyrän varastamalla. Käytännössä asiakasrekisteri pitää vaan pitää erillään sormenjäljistä - toisinsanoen niin, että ei tiedetä kenelle mikäkin jälki kuuluu, tiedetään vain mistä ovesta tietyllä jälkikuviolla pääsee.

NFC vaihtoehto on mielenkiintoinen kännykkään yhdistettynä. Riskinä näen että vaatii vastaanottajalta joko tietynlaista päätelaitetta ja/tai teknistä osaamista + onko kaikilla ulkomailta tulevilla esimerkiksi kännykkä mukana? Sinänsä loistava keino niille, ketkä kännyä kantaa jatkuvasti mukana. Tuleeko tästä tekniikasta parempia mietteitä?

Tässä lyhyesti mun ajatukset, kaikessa luonnollisesti hyvät ja huonot puolet. :)

Ville


6
Yleinen / Hotellien lukitusjärjestelmät
« : 29.12.2013, 14:43:13 »
Pallontallaajien osaamista ja apua kaivataan jälleen!

Joku teistä saattaa muistaa 4 vuoden takaa ketjun hostellin perustamisesta, joka sitten lopulta konkretisoitui ihan oikeasti hostellin perustamiseen. Siitä vielä jättiläismäiset kiitokset kaikille mielipiteensä, tukensa ja kommentinsa jakaneille - tsemppi jota täältä sai oli aloitusvaiheessa korvaamatonta!

Nyt kyselen jälleen teidän kokemuksia ja mielipiteitä: Mikä ovat teidän kokomusten mukaan käytännöllisimmät hotellien/hostellien lukitusjärjestelmät? Meillä käytetään tällä hetkellä avaimia, jossain muualla toimitaan ovikoodeilla ja jossain päin maailmaa saatetaan ovia pitää jopa lukitsematta.

Mitkä systeemit toimii teille, mitä riskejä näette eri järjestelemissä ja ennenkaikkea: minkä järjestelmän itse ottaisitte käyttöön omassa majapaikassanne? Verkkokalvotunnistus? Äänitunnistus? Taikasauvan heilautus? Jakakaa visionne :)

Innostavia vastauksia odottaen,

Ville

7
Yleinen / Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« : 02.05.2013, 19:42:16 »
Kiitos ideoista! Namibiaa tarvii tutkiskella ja itselle tuli tuo Tansanian malariatilanne pikku yllärinä.

Ollaan siis kyllä reissattu lasten kanssa kroatiassa, romaniassa, hollannissa, kreikassa ja esikoisen kanssa malesia/singaporekin, joten matkanteko kyllä taittuu. Ensi talvena ikää on 6, 4 ja ½..

Floridassa viehättäis kovasti huvipuistot ja kierolla tavalla se jenkkiläinen meno. Olin puoli vuotta Miamissa vaihdossa ja kaikki "turisti"hommat jäi tekemättä, ainoastaan Orlandossa käytiin.. poika on kiinnostunu nyt myös kielten puhumisesta, joten englanti tarttuis siellä aika näppärästi. Yleisesti reissulta odotan sitä, että saadaan asettua hetkeks uuteen kulttuuriin ja paikkaan ja ollaan hötkyilemättä liikaa. Tehdään sitten yhdestä tukikohdasta reissuja ympärille.

Meillä on muuten reissussa toiminu hyvin elektroniikka apuvälineenä. Jos ollaan oltu aikuisten kanssa ravintolassa syömässä, niin esim. ruuan jälkeen kannettava dvd on mukava rentoutumishetki lapselle ja aikuiset saa nauttia jälkiruuat rauhassa loppuun. Toisena vinkkinä kuljetetaan nykyään rattaita mukana aina, vaikka lapset jo vähän ohi siitä iästä. Reissussa kummasti pikkuneidillä ainakin jalat väsyy, ja toisaalta jos ei rattaissa istu ketään niin siinä on mukava työnnellä kameralaukkua ja muuta tarviketta :)
8
Yleinen / Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« : 04.04.2013, 13:52:58 »
Meillä perhe jälleen kasvaa, mutta veri vetää reissuun.

Alkutalvi 2014 n. 1½kk jossain... ja se jossain voisi olla jossain mihin kaipaisin vinkkejä. Vaatimuksia ei ole oikeastaan kuin kaksi.. pitää olla lämmintä ja turvallista (ja suht vaivatonta) liikkua lasten kanssa.

Ideoita? Thaikut on nähty samoin muut perus SEA maat. Florida kiinnostais, mutta sekin nähty. Vaimo arkailee afrikkaa, mutta Tansania on itsellä listoilla.. mitäs mukavia kohteita karibialta löytyisi? Jotain missä on vähän särmääkin.

Kiitos ideoista :)

9
Epäeettisenä vinkkinä: Visa Electronia ei saa veloittaa etänä, joten jos teette majoitusvaraukset electronilla, ei tarvitse pelätä no-show velotuksia jos ei pääsekkään paikalle.

10
Yleinen / Vs: Hostellin perustaminen
« : 06.02.2013, 09:18:19 »
Kiitos kiitos. Tosi outo lukee tätä ketjua nyt alusta, kaikki se alottamisen tuska on unohtunu kun energia menee päivittäiseen duuniin. Tässä jopa ihan liikuttuu kun lukee noita viestejä ja teidän kommentteja ja kelailee niitä fiiliksiä mitä sillon oli :)

Tunnustukset toki lämmittää mieltä ja on tärkeitä motivaattoreita.. mut tällä palstallahan jos missä tiedetään että kyllähän me ainakin faciliteeteilta ollaan vielä kaukana euroopan parhaista hostelleista. ei oo baareja, uima-altaita, pelisaleja, ravintolaa yms.... mut kiva että vähemmälläkin pääsee listoille.

Kiitos vielä kaikille tähän ketjuun kirjottaneille (varsinkin sillon alkuvaiheessa), ette välttämättä itsekään tiedä kuinka suuri apu teidän ideoista ja tuesta on ollut. Tattis!

Ville

11
Lentomatkustus / Vs: Kissakummi lennolle?
« : 06.07.2012, 09:25:07 »
Kilroyn kanssa aivan samaa mieltä. Ja voisin jotenkin kuvitella että jo lennoista, rokotuksista yms. aiheutuneet kulut ovat niin suuret, että sillä rahalla kissoja autettaisiin huomattavasti enemmän kotimaassaan, mikä järki niitä on raahata ympäri eurooppaa.. onhan ne ihania, mutta niin on kotimaisetkin kissat, joita on löytökissalaitokset pullollaan..

http://www.hesy.fi/lemmikkihesysta.htm tuolta esim aika moni kissa etsii kotia. tosin onhan niillä varmasti paremmat oltavat jo nyt, kun jollain katukissoilla mutta silti..

12
fuel dumppaus kuulostaa hauskalta vaikken tiedä mitä se tarkoittaa. oma ketju pystyyn ja tietämättömiä valaisemaan.. :)

edit: nopee googlaus autto jo paljon, aina sitä näköjään oppii uutta..

13
Olettekos kuulleet... / Vs: CheapSleep Hostels Helsinki
« : 01.07.2012, 19:11:57 »
Ihan uteliaisuudesta, mitä mieltä jengi on 100% itsepalveluhostellista? Oon ollut sivustaseuraajana tossa CheapSleep prokkiksessa ja perustamislähtökohta on hieman erilainen kuin meillä - eli puhtaan kaupallinen. Toinen perustajista oli sitä mieltä, että "hostellien henkilökunta on elämäänsä kyllästynyttä ja väsynyttä porukkaa, eikä henkilökunnalla ole mitään tekemistä ilmapiirin kanssa. Asiakkaat tekee sen ilmapiirin". CheapSleepin ideana on siis 100% itsepalvelu, check-in kioskeja myöten.. en ole päässyt vielä tutustumaan, mutta aion kyllä käydä katsomassa kun paikanpäälle vaan joskus kerkiän.

Hinnoittelusta ei oikein voi sanoa mitään, meilläkin kun hinnat menevät usein hotellien tarjoushintojen yli - toisaalta meillä saa  (ainakin asiakkaiden mielestä) Tampereen parasta palvelua :)

14
emmää ainakaan niin sanonu..

mutta jo lähtökohtasesti toi on ärsyttävä tapa toimia että myydään jotain superdiiliä, jota ei oo ja koitetaan saada jengi upgreidaan.. paikkaa oli kyllä kehuttu, mutta en ihmettelis yhtään vaikka hinnottelu olis tarkotuksella ammuttu yli, ja noilla ale+upgrade jutuilla koitetaan saada väkee.. olis kiva tietää kuinka moni on maksanut tosta ton oikeen hinnan.

15
Tyhmät kysymykset / Vs: Hostelbookers.com
« : 01.07.2012, 13:52:21 »
Yksi hyvä nyrkkisääntö on, että kannattaa aina katsoa hinnat kolmesta eri paikasta. Koskee lentoja, majoitusta ja vaikka rinkan ostamista.

Jos hinnat ovat 100, 98 ja 102 yksikköä, voi olettaa että se paras hinta on 100e kieppeillä.

Jos hinnat ovat 72, 100 ja 180 yksikköä, kannattaa vielä ehkä suorittaa muutama haku ja ottaa selville mikä on ns. normaalihinta ja mikä hinta on poikkeuksellisen hyvä.

Vähän lisää offtopiccia, mutta ärsyttävää vertailussa on (varsinkin koneiden osalta) se, että tuotteet pyritään personoimaan mahdollisimman erilaisilla tuotenumeroilla ja koodeilla (tai turhilla lisäpalveluilla/ominaisuuksilla) jolloin vertailu on hankalaa.

Harvoin kannattaa kuitenkaan koko interwebbiä selata läpi muutaman pennin alennuksen takia, muutama haku hyviltä sivuilta antaa oikean kuvan hinnasta ja sitten ei muuta kun ostamaan/varaamaan.

16
Koittavat siis saada lisäkatetta upgreidauksilla, mutta ihan asiallisia vastauksia toi omistaja ainakin latelee:

"Hajo von Keller, Owner at Mangosteen Resort & Ayurveda Spa, responded to this review
June 27, 2012
I have mentioned this a few times already but repeat again: please contact us directly under [email protected] We do offer upgrades if the room you have paid for is fully booked during a certain period. However, we also offer alternative periods and can accommodate many more guests without a problem. "


17
Tyhmät kysymykset / Vs: Hostelbookers.com
« : 01.07.2012, 08:44:20 »
Majoitusliikkeen hinnoittelu näin internet aikakaudella on aika monimuotoista. Agentteja ja jälleenmyyjiä (varauskoneita) voi olla yhdellä liikkeellä kymmeniä, ja käytännössä kaikissa voi olla eri hinta (vaikka suurin osa vaatiikin halvimman hinnan takuuta juuri itselleen). Hostelbookers on aivan yhtä luotettava kuin mikä tahansa muukin varaussivusto, ja sinun kuuluu maksaa vain se hinta mikä varausvahvistuksessa on,

Yksi syy miksi kotisivuilla on kalliimpaa voi olla se, että majoitusliike on huomannut että kotisivun kautta tulee erittäin paljon varauksia ja ajattelivat korottaa siellä hintoja saadakseen paremman tuoton. Toisaalta ihan yhtä usein majapaikan omilla sivuilla voi olla halvempaa, koska oman kotisivun varausmoottorista ei tarvitse maksaa niin suurta komissiota.

Toivottavasti tämä auttoi :)

Ville

18
Toimiiko muilla puhelimien gepsit ihan normaalisti ulkomailla, ilman dataverkon tukea? Jos toimii, niin sitten tottakai joko puhelin huoltoon tai asetukset niin että toimii. Onko neiti Q:lla tietoa enemmän noiden puhelimien vastaanottimien toimintaperiaatteesta? Miten noi trackkerisoftat ja muut suostuu toimiin ilman verkkoa?

...ja tosiaan, omaksi iloksi niitä siis haluan seurailla, eli se suora facebook plugini ei siitä garminin koneesta tarvi löytyä..

19
Terve taas ja anteeks, tuntuu että alottelen topikkeja yhtä tiheeseen tahtiin kun pahinkin tulokas.. jotenkin näin kesällä vaan ilmeisesti matkustaminen on koko ajan mielessä ja sitä kautta myös Pallukat :)

Eli eli.. oon täysin pettyny mun SGS 2 puhelimen gepsiin. Kyllä, tiedän että sen on internetavusteinen, mutta oon saanut sen joskus näyttään jotain ilman verkkoon kytkemistäkin. Offlinekartat joita joku täällä vinkkas toisessa topikissa toimi kyllä loppujen lopuks moitteetta, mutta paikannusa en siihen saanut kytkettyä..joten..

Hakusessa olis käsikäyttönen ihan "oikea" GPS vastaanotin. Autonavigointilaitteissahan on halutessaan vaikka koko maailman kartat hyppysissä, mutta onko näissä käsivehkeissä sellaisia ominaisuuksia, vai pörrääkö siellä vain nuoli joka näyttää mihin mennä? Tärkeimäpänä datana mua kiinnostaa kuinka paljon tulee reissussa kuljettua apostolin kyydillä, korkeuserot yms.. plussana olis tottakai vielä se, että näkis kartalta MISSÄ kulkee ja minne on menossa.

Mitä laitteita siis suosittelette? Autonavigointivehje on hankala, kun persuuksista ei löydy tupakansytytintä josta tulis virtaa.. alle 100 punnalla saa garminin vehkeitä jotka mahdollistaa geokätköilyn, mutta tekeekö niillä reissussa mitään?

esim: http://www.amazon.co.uk/Garmin-eTrex-Outdoor-Handheld-Unit/dp/B00542NV32/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1340179755&sr=8-1

Tää on mulle vähän outo aihe, joten valaiskaa tietämätöntä.. puhelimen avulla käytettävässä gepsissä on tietty sekin hieno puoli, että kaikki data on jaettavissa sosiaalisissa medioissa ja näin virtuaalipippelin kasvattaminen käy huomattavasti helpommin kun perinteisillä menetelmillä.. :P

Ville

20
Mitä sivustoja yleensä käytätte autonvuokraukseen? Tapoja ja sivustojahan on useita, ja hinnat voivat heitellä hurjasti. Joskus eAutovuokraamo lähestyi meitä (hostellia) yhteistyökuvioissa ja kehuivat olevansa aina halvin. No se ei tietenkään pitänyt paikkaansa. Lyhyehkön hintavertailun jälkeen meille tuli ehdottomasti halvimmaksi ottaa auto Ryanair kytkynä Hertziltä. Sama auto suoraan hertzin sivuilta olisi ollut aika tarkkaan 100e kalliimpi 8 päivän vuokrauksesta. Tämä johtuu varmaan Raiskin corporate diileistä tai vastaavista?

Mitä vinkkejä siis jakaisit auton metsästykseen? Tässä muutama ns. iso firma listattuna sekä pari mahdollista mestaa mistä vertailla tietoja.

Avis https://www.avis.com/
Alamo https://www.alamo.com/
Budget www.budget.com/
Europcar www.europcar.com
Hertz www.hertz.com
Sixt www.sixt.com

Nämä kaikki siis kansainvälisiä, isoja firmoja joiden kautta auton saa käytännössä maassa kuin maassa. Kaikissa maissa toimii tietysti myös yksityisiä autovuokraamoja, jotka voivat olla huomattavastikin edullisempia. Niiden kanssa tulee olla sitten vieläkin tarkempana ehtojen, vakuutusten yms. kanssa. Sanomattakin on selvää että auton kunto kannattaa tarkistaa aina ennen vuokrausta ja huomauttaa vioista.

eAutovuokraamo hakee sitten autoja kutakuinkin kaikilta edellisiltä, toimii siis samaan tapaan kun supersaver tai vastaavat.

www.eautovuokraamo.fi

myös kaikki lentoja välittävät sivustot vuokraavat autoja, mutta jostain syystä en ole ottanut niitä hintavertailuissani huomioon.. eli ebookers, supersaver, kayak jne välittävät myös autot, onko jollain näiden hintatasosta kokemusta?

Ihan näin hinta-avauksena ja yleistä (2012) vuoden tasoa kuvaavana esimerkkinä vuokrattiin 8 päiväksi auto hintaan 230e Hertziltä Raiskin kytkyllä. Auto ei ollut halvin, mutta eroa halvimpaan hintaluokkaan ei tainnut olla koko vuokra-ajalta kuin 10e. Millaisia diilejä ja mistä olette onnistuneet kaivamaan ja mikä on teidän ygösmesta varailla autoja? Vai onko joka kerta tuurista kiinni mistä saa halvimman?

Ville

Sivuja: [1] 2 3 ... 15