Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Utterk

Sivuja: [1]
1
Yleinen / Vs: Lama ja matkailu
« : 09.10.2008, 17:52:14 »
Maan tunnelma ei välttämättä ole paras mahdollinen, jos suunnittelee huvimatkaa sinne.
Valistuneena arvauksena sanoisin, että tässä mielessä Islannin tilanne ei välttämättä hirveästi poikkea taloudellisesti hyvistä ajoista.... Aivan varmasti siellä on paljon porukkaa joita ottaa juuri nyt päähän huomattavasti enemmän kuin vuosi sitten tähän aikaan, mutta ei se välttämättä Reykjavíkin katukuvassa kovin paljon näy, pienemmillä paikkakunnilla vielä vähemmän.

Samaa sanoisin paikan päältä. Olen ollut Reiskassa reilun kuukauden ja itse en ainakaan ole havainnut mitään tappiomielialaa olevan liikenteessä. Toki aihe on puheenaiheiden listalla kärjessä, mutta muuten se ei katukuvassa (ainakaan vielä) näy.

2
Pohjoismaat / Vs: Islantiin Norjan ja Färsaarten kautta?
« : 29.09.2008, 02:09:44 »
Ei ole minullakaan omakohtaista kokemusta, mutta osoitteesta www.smyril-line.com löytyy tietoa laivamatkasta.

Lisäksi jos hakee Pohjoismaat-osiosta yhtiön nimellä, löytää pallontallaajien kokemuksia matkasta.

3
Junamatkustus / Vs: Italia-Kroatia-Kreikka
« : 04.06.2008, 17:58:05 »
Myö matkusteltiin viime kesänä pari viikkoa tuolla suunnalla, mutta ei ihan samoja reittejä. Tässä joitain linja-automatkojen hintoja:
Thessaloniki - Tirana 28 €
Tirana - Budva n. 20 € (mentiin paikallisen matkatoimiston linkillä, kun ei jaksettu lähteä sompailemaan juna-taksi-kävely-linja-auto-yhdistelmällä, mitään julkisia ei Tiranan rautatie/linja-autoaseman tätien mukaan Albanian ja Montenegron välillä kulje)
Budva - Dubrovnik 13,50 €
Dubrovnik - Mostar n. 10 €
Mostar - Sarajevo n. 7 €.


4
Eurooppa / Tsernobyl -matkakertomus
« : 05.03.2008, 19:49:35 »
Lainaus käyttäjältä: "jiitu"
Olitko kenties samalla reissulla   :wink:


Siltähän se vähän vaikuttaisi että samalla reissulla.

Ehkä tuo kiinnostus kyseistä paikkaa kohtaan onkin enemmän "ammatillista".

5
Eurooppa / Tsernobyl -matkakertomus
« : 04.03.2008, 20:33:53 »
Lainaus käyttäjältä: "Pullosorsa"
Itse olen menossa parin-kolmen viikon päästä.

Onko kukaan käynyt ihan viimeaikoina? Maisemat on varmaan erityisen ankeat tähän vuodenaikaan...


Minä kävin vuosi sitten huhtikuun puolivälissä. Varsinkin Pripjatin kaupunki oli varmaan aavemaisemman tuntuinen, kun puissa ei ollut lehtiä ja ilma oli pilvinen, kuin mitä se olisi mahdollisesti ollut kauniina kesäpäivänä. Vaikka vaikuttava kokemus varmasti on kelistä riippumatta.

Itse menisin mieluusti uudestaan, sen verran reissu on jäänyt mieleen pyörimään, mutta toistaiseksi on vielä niin paljon näkemättömiä paikkoja että toinen Tshernon reissu saa odottaa.

6
Me olimme pääsiäisenä 2006 Vilnassa. Muistaakseni nähtävyydet olivat suhteellisen hyvin auki, eli pääsimme kaikkiin, joihin yritimmekin. Voi olla että vaatekaupat yms olivat kiinni jonain päivänä pääsiäisen aikaan, mutta kun ei niissä tule niin pyörittyä, niin en muista aivan tarkasti.

7
Etunimi on helppo, yleensä tulee vaan yhden kirjaimen virheellä, eikä sillä ole niin väliä. Sukunimi on melko pitkä (10 kirjainta), muutama ää ym löytyy, joten olen törmännyt mitä erikoisempiin muotoihin. Kerran meitä oli isompi porukka reissussa ja kun minun nimeni sanottiin, niin oli hieman vaikeuksia tunnistaa itsensä Ka-Ka-Kaanen muodosta. Myös lyhennetty muoto K on tullut vastaan. Passia näytämällä nimeni kirjoittaminen menee sinnepäin, mutta harvoin silti oikein. Kaverit käyttävätkin nimeäni vitsinä ulkomaalaisille, jos puhutaan suomen kielestä: "Kokeileppa sanoa tuon nimi: K.." ja sitten saan paljon uusia lempinimiä.

8
Junamatkustus / Reilikaverit!
« : 07.04.2007, 19:21:46 »
1 rohkeus
2 mukautuvaisuus
3 ennakkoluulottomuus

9
Juhannuksen jälkeen kolmisen viikkoa ajattelin Balkanilla pyöriä. Kreikan pohjoisosa, Albania, Montenegro ja Bosnia Hertsegovina on todennäköisemmiät matkakohteet. Muissa maissa kaupungit yms alkaa olla suurinpiirtein valittuina, mutta Albaniasta en oikein pääse perille että mihin siellä suuntaisi. Tarkoitus olisi siellä rannikon tuntumassa pysytellä, eli vinkkejä kaipaan mihin kaupunkeihin tms kannattaisi tutustua? Ja kannattaisiko Kreikasta suunnata suoraan vai Makedonian kautta Albaniaan?

10
Balkanin maat / Jos lähdet Montenegroon...
« : 23.03.2007, 19:14:42 »
Lainaus käyttäjältä: "vilviis"
Lainaus käyttäjältä: "Olav"
Tämä nyt ei ihan ole Montenegroa, mutta onko Montegrosta helppo mennä Albaniaan ja onko Pohjois-Albaniassa hieno rannikko?


Montenegrosta pääsee esimerkiksi Ulcinjin kaupungista taksilla Albanian puolelle Shkodran kaupunkiin. Joka on maan toiseksi suurin kaupunki. Ainakaan LonelyPlanetin mukaan näitä rajanylityspaikkoja ei kovin montaa ole, mutta tämä on niistä yksi. Itse olen tullut tätä kautta Albaniasta Montenegroon. Taksilla tällöinkin. Taitanee olla kätevin vaihtoehto.

Albanian rannikosta en sen enempää osaa sanoa, mutta maanahan tuo on älyttömän kaunis ja varsinkin maan eteläosa on aivan upeaa. 2/3:osaa maasta on vuoristoa.


Osaatkos sanoa että mitä tuo taksimatka kustantaa? Matkahan ei ole kovin pitkä, eikä sinänsä varmaankaan kovin kallis, mutta viekö rajamuodollisuudet minkä verran aikaa ja näin ollen myös rahaa?

Sivuja: [1]