Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ^alina^

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Eurooppa / Vs: Sveitsi, Zürich
« : 11.12.2011, 14:45:51 »
Päädyin kokeilemaan Langstrassella sijaitsevan uuden hostellin (Langstars), johon olin kyllä ihan mielettömän tyytyväinen. Ovat nyt kahdessa kerroksessa aivan Langstrassen alussa, mutta ilmeisesti tarkoituksena saada lähitulevaisuudessa käyttöön myös kaksi muuta kerrosta talosta. Katutasossa baari, josta joka ilta ilmainen drinkki hostellissa majoittuvalle + aamuisin aamupalabuffa.

Suosittelen, jos on samalle suunnalle menijöitä edullisen majoituksen tarpeessa.

Lisää blogissani: http://pieniahyviahetkia.blogspot.com/2011/12/zurichin-tunnelmia.html

2
Olen käynyt Zürichissä muutamaan otteeseen ja jälleen olisi lennot sinne torstaina. Ennen kuin jatkan muualle Sveitsiin, olisi kolme yötä aikaa Zürichissä. Olisiko kellään suosituksia joko siihen, missä yöpyä Zürichissä tai missä lähiseudulla viettää muutama päivä rentoutuen?

Suuntana tosiaan Davos (http://pieniahyviahetkia.blogspot.com/).

Viesti siirretty ketjuun. Heloriina/mode

3
Matkapäiväkirjat / Vs: Pallontallaajien reissublogit
« : 27.11.2011, 13:51:46 »
Tosi kiva päästä lueskelemaan muiden matkablogeja : )

Omassani, osoitteessa http://pieniahyviahetkia.blogspot.com/, on kuvia ja kokemuksia reissuiltani. Seuraavaksi tulossa juttuja torstaina alkavalta matkalta Sveitsiin. Koska kuitenkin asun ja työskentelen Suomessa, laittelen blogiin myös mukavia arjen juttuja kuvineen ihan täältä kotimaasta.

Blogini on jatkoa muinoin city.fi:ssä pitämälleni matkablogille.

Tervetuloa tutustumaan, kommentoimaan + paitsi jakamaan matkasuosituksia, myös kertomaan parannusehdotuksia :))

// EDIT: kommentointimahdollisuus blogiini lisätty myös anonyymeille toiveesta.

4
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Paras aurinkorasva
« : 27.11.2011, 12:37:45 »
En ole huomannut rasvoissa niinkään eroja (käytän lähinnä perus-Niveaa, sk. 25), mutta huuliin Carmex (sk. 15) on ihan ehdoton ainakin lasketellessa ja tosi lämpimissä kohteissa.

5
Eurooppa / Vs: Euroopan top/bottom pääkaupungit
« : 27.11.2011, 12:33:26 »
  * Amsterdam 2
    * Belgrad 4
    * Berliini 4
    * Bern 3
    * Bryssel 3
    * Budapest 4
    * Helsinki 4
    * Kiova 4
    * Kööpenhamina 4
    * Ljubljana 2
    * Lontoo 2
    * Luxemburg 3
    * Madrid 3
    * Minsk 3
    * Monaco-Ville 4
    * Moskova 4
    * Oslo 2
    * Pariisi 4
    * Praha 3
    * Riika 2
    * Rooma 4
    * Sarajevo 4
    * Sofia 1
    * Tallinna 2
    * Tukholma 4
    * Vaduz 3
    * Vatikaani 3
    * Vilna 2
    * Zagreb 3

6
Yleensä skumppaa tai valkkaria.

7
Brasilia / Vs: Curitiba
« : 09.12.2008, 17:07:50 »
Heippis.

Palailin eilen Brasseista ja laitan nyt tuoreeltaan tietoa tuosta mun Curitiban visiitistä.

En kanssa sanoisi, että siellä mitään sen kummempaa on. Arkkitehtuuri ihan kiva. Mutta jos ei ole sinnepäin varsinaisesti menossa, en ollenkaan suosittele, että sinne erikseen lähtisi. ihan herttaiset joulumarkkinat siellä just oli meneillään kyllä, mutta aika pikkuiset;)

Siellä on myös pienen taksimatkan päässä Brasilian vilkkain ravintola (eniten kävijöitä per pvä, ollut Guinessin ennätysten kirjassa tyyliin vuonna 1995;). Ruoan maku oli kyllä aika blaah, jotain enemmän italialaista kuin paikallista.

Kooste: Ei siis Curitiba kuulu mitenkään mun suosituskohteisiin.

8
Eurooppa / Vs: Kokemuksia Pietarista?
« : 07.09.2008, 22:12:12 »
Onko kellään täällä kokemuksia viisumin "mitätöinnistä"? (Vai miksi sitä nyt kutsuisi?) Olen hakenut vaihteeksi vuosiviisumia, mutta siinä on kuitenkin vain se 90 pvää. Jos siis käykin niin, että tämän vuoden sisällä haluan mennä asustamaan Venäjälle pidemmäksi aikaa, voinko mitätöidä edellisen viisumin ja ottaa uuden?

Olisi mukava kuulla kaikki vinkit aiheeseen liittyen:)

9
Kanada ja Yhdysvallat / San Francisco
« : 19.02.2008, 23:17:04 »
Alcatrazin kierroksen lisäksi turistisatamassa myydään lippuja myös Sonoman ja Napan viinikierrokselle. Oli pakko lähteä katsomaan, mistä nuo jenkkiviinit tulevat. Vaikkakin kierros oli hieman turistisetti, niin viininystävälle mukava tapa viettää päivää rentoutuen. (Kyllä siinä pvä menikin, muistaakseni 6h ja kolmella viinitilalla ja Sonoman keskustassa käytiin.)

10
Kanada ja Yhdysvallat / Sisäiset lennot ja Greyhound.
« : 19.02.2008, 23:10:25 »
Itse tuolla passilla hieman reissailin viime kesänä. Elikkäs, passin hinta oli 535 dollaria (tai jotain sinne päin). Passilla saa matkustaa vapaasti niin paljon kuin haluaa, mutta ennen bussiin astumista on kuitenkin tiskillä käytävä sanomassa, mihin bussiin haluaa, niin saa vielä erikseen lipun. (eli tällä passillakaan ei saa vain astua bussiin, mikä voi aiheuttaa pitkiäkin jonotuksia tiskeille. tästä hyvänä esimerkkinä LA Downtown.)

Itse asemat voivat osoittautua hankaliksi. Ne eivät aina sijaitse aivan lähimpänä keskustaa/lentokenttää tms.(tästä esimerkkinä Greyhound station San Francisco (olisko ollut), josta ainoa vaihtoehto mennä itse lentokentälle oli taksi.) Myöskään paikallisbussiyhteydet Greyhound asemalta eivät välttämättä ole hyvät siis. Joten, jos greyhoundilla kikkailee, kandee olla aikaa. Greyhound -lipun lisäksi mullakin oli joitain sisäisiä lentoja ja kuukausi aikaa reissussa (Hki- Los Angeles-San Francisco-Las Vegas-Miami-New York.)

Niin ja HUOM: Noita bussipasseja saa ostaa vain omasta kotimaastaan, ei enää jenkeistä. Suomessa niitä myy ainaski Kilroy, muista en tiiä.

11
Eurooppa / Kokemuksia Pietarista?
« : 02.02.2008, 13:31:06 »
Noista nuorista suunnittelijoista.. Nevskij prospektillakin (ihan metro Plotschad Vosstanian/Majakovskajan vieressä) on ainakin yksi, mielestäni parikin nuorten suunnittelijoiden myymälää. kandee pitää silmät auki siis niillä kohdin, kun kyllähän sitä melkein jokaisella Pietarin kävijällä tulee Nevski kuljettua läpi.

Jos osaat auttavasti venäjää, niin taksin hinta on helppo sopia. En osaa nyt ihan arvioida tuota välimatkaa hotlanne ja Moskovan välillä, mut karkea arvio, taksi korkeintaan 200 ruplaa? Siis jos ihan perus lada-käsitaksimenolla mennään.

Eli jos olette ekaa kertaa Pietarissa, ottaisin sen taksin, kun ei toi kuutisen euroo niin paha ole. Siis Pietarin metrohan kattaa hyvin kaupungin, mutta en rakasta sitä niiden pitkien rullaportaiden vuoksi:D Mutta onhan se ihan kiva nähä, ei vaan niiden kassien kanssa. (Öö, okei, saatan olla nyt pikkasen ärsyttävällä asenteella, kun pyörin juuri kaupungissa puoli vuotta ja nyt on ylikriittinen vaihe kaupunkia kohtaan päällä:D) Mutta aivan upea kohde se on, oikein mukavaa reissua:D

12
Reissusta tulin viikko sitten ja luulin löytäväni heti helposti huoneen Hgistä. Noh, ei se sitten ollukkaan niin helppoa.

Elikkästä, 23-vuotias, luotettava yliopisto-opiskelija. Teen myös töitä Hgissä. Etsin ensisijaisesti huonetta kimppakämpästä/solusta mahdollisimman läheltä keskustaa. Huone voisi olla kalusteilla tai ilman.

Olisin tosi kiitollinen, jos jotain sopivaa löytyisi. Viesteile siis vaikka yv:llä, jos sinulla on huone tarjottavana. Muuton ajankohta voi olla milloin vain!:)

13
Kanada ja Yhdysvallat / Highway motellit
« : 24.08.2007, 15:54:32 »
Itse viihdyin kanssa Ollisl:n mainitsemassa Days Innissä melkeen vkon Hollywoodissa ja oli oikein mainio hinta-laatusuhteeltaan ja sijainniltaan (ihan walk of famen vieressä, ei siis itseasiassa ihan missään highwayn kupeessa:). Niin ja aamupalakin sisältyi hintaan. KUiTEnKIN: Mitä juttelin hotellin työntekijöiden kanssa, sanoin
vat, että kandee olla tarkkana, kun sen ketjun hotelleita varaa esim. netistä/puhelimitse. Ovat kuulemma hyvin eritasoisia ja osa sijaitsee huonoillakin alueilla. Kun soitin itse kerran heidän myyntipalveluunsa, eivät siellä tienneet mitään omasta hotellistaan tai sen sijainnista. Eli jos haluaa infoa esim. siitä, että millaisella alueella sijaitsee, kandee soittaa suoraan hotelleihin. Myyntipalvelussa oli vaan sellanen jenkki palveluasenne: "so u are gonna take this hotel, aren´t u. Let´s make a reservation for u." En sitten varannut kuitenkaan vaan menin masters inn:iin Orlandossa, mikä oli myös tosi kiva. Ainoo vaan et luvattu aamupala oli hyvin surkea. Mutta hyvin siisti huone:)

Ja plussaa annan näille motelleille siinä, ettei pahemmin lisämaksuja tullut. Tarkoitan, et esim. jos halusi käyttää nettiyhteyttä, se oli usein halpa/ilmainen. Jenkeissä tuntuu kalliimmissa hotelliketjuissa olevan tapana (vaikka huoneet voi olla halvempia kuin suomessa), että joka asiasta tulee lisämaksua. Mm. yhessä maksoin 7dollaria 15min. nettiajasta, kun oli pakko päästä kattoon bussiaikataulut!! :roll:

14
Tyhmät kysymykset / "Suurperhe" reissaamaan
« : 22.08.2007, 17:37:50 »
Tulipa tässä mieleeni suurperheen kommenttia lukiessa suomalainen perhe, jonka tapasin kesäreissullani Splitissä, Kroatiassa. Heitä oli tosin vaan neljä, mutta lapset pieniä. Autolla olivat Saksasta Kroatiaan tullet ja hyvin oli matka sujunut. Tosin vanhemmilla tuntui olevan hyvin paljon kokemusta reppureissaamisesta.

He sanoivat suurimmaksi eroksi lasten kanssa reissaamiseen sen, että suunnittelun mm. majoituksen ja reittien osalta on oltava tarkempaa. Eivät kuitenkaan nähneet budjettireissaamista minään ongelmana:)

15
Junamatkustus / Onko reitti liian pitkä?
« : 22.08.2007, 17:33:39 »
Olen edellisten kanssa osittain samaa mieltä: eli mielestäni tuo reitti alkaa olla jo liian pitkä.

Mutta toisaalta, ite vedin tässä kesällä ekan varsinaisen reilini global passilla, matka oli myös pitkä (amsterdamista istanbuliin) ja olin hyvin tyytyväinen. Mun näkökanta on se, et ekalla reilillä vaihtoehtoja on ainakin kaksi 1) muutama maa tarkkaan läpi 2) tosi monen maan läpi vähän nopeammin. Itse valitsin jälkimmäisen tällä kertaa, koska se sopi fiiliksiin: matkalle sattui useampi maa, joita en ollut aiemmin nähnyt, joten jo pienellä visiiteillä sain kuvaa hieman siitä, mihin kiinnostaa palata uudelleenkin, sitten pidemmäksi aikaa. Ja toisaalta voi valita minne reittinsä painopisteen laittaa, itseä kiinnosti Balkan tällä kertaa, koska länsi-Eurooppaa on jo hyvin nähty.

16
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Työt Pietarissa?
« : 20.08.2007, 20:13:59 »
ps. Kiitos Andr, ei tosiaan tullut myöhässä- Tässä kerkee viel selvittelemään:)

17
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Työt Pietarissa?
« : 20.08.2007, 20:07:51 »
Mii on Pietarissa 2.9 lähtien koulussa. Eli jos sen jälkeen on kiinnostusta seuraan kaupungissa niin oleppas yhteydessä vaikka yvi:llä:)

18
Kanada ja Yhdysvallat / Las Vegas
« : 20.08.2007, 20:02:25 »
Kuuma on kyllä todella. Tuossa kesäkuussa kun siellä kävin, oli mittari yli 45 asteessa ja ilma siellä on todella pysähtynyt. Mutta hei: hyvä puoli noissa ILMAISISSA kasinoissa on se, että siellä on todella kova ilmastointi. eli voi mennä sisään vilvoittelemaan.

"Ilmaiseksi" pääsin pelaamaan, kun olin yötä Hiltonissa (netistä varattuna 60e yö/2hh, ei mielestäni ollenkaan mahdoton hinta) ja sain hotellin kasinoon 25 dollarin pelimerkin ilmaiseksi, jolla sai kokeilla pelaamista. Eikkästä kun ruletissa sitten voitin, niin sain noi 25 taalaa pitää:D

19
Matkaseuraa / San Francisco-Las Vegas ensi viikonloppuna?
« : 14.06.2007, 08:56:10 »
Heiih, Loytyyko taalta ketaan joka olisi ensi viikonloppuna lahdossa mahdollisesti autolla San Franciscosta Vegasiin pain? Ollaan itse taalla San Franciscossa ja koitetaan miettia vaihtoehtoisia tapoja Greyhoundin lisaksi paasta Vegasiin.

Tietylla tavoin voi nyt olla hieman epatoivoinen yritys taalta kysella lahtijoita, mutta koska jossain vaiheessa tuntui, etta autolla on ihmisia taalla pain liikkeella, niin paatinpa kuitenkin koittaa onneani.

Olisi myos tosi kiva kuulla, jos joku tietaisi hyvia ja halpoja (hyvaksikoettuja) tapoja paasta sinne Vegasiin taalta.. Meilla ompi tuo Greyhound 30 pvaa lippu ja sita toisaalta koitetaan mahd. paljon hyodyntaa:)

20
Matkapäiväkirjat / Antti Maailmalla (SK)
« : 30.05.2007, 18:18:57 »
Seurailin tätä blogia kovasti: usein joko mielenkiinnolla tai sitten vaihtoehtoisesti jopa kateellisenakin! Tsemppiä Suomeen paluuseen:)

Sivuja: [1] 2 3 ... 6