Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kaljami

Sivuja: [1] 2
1
Morphine: koko tuotanto ollut tehokuuntelussa vuoden alusta asti.

Rameitten blues kohtaa New Orleansin jazzin.

2
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Elokuvat
« : 12.02.2008, 15:29:51 »
Tuli lauantaina nahtya Into the Wild.

Ja vielakin leffan lumoissa. Sean Pennin ohjaama tositarinaan perustuva leffa nuoresta idealistista joka Tolstoin ja Beatnik-kirjailijoiden innoittamana hylkaa kaiken maallisen ja lahtee reppu selassa elamansa matkalle maaranpaana Alaska. Enempaa juonea paljastamatta, ehdoton elamys kaikille pallontallaajille.

3
Robert Plant & Alison Krauss: Raising Sand

Upea kontrasti äänissä kantaa hienosti levyä.

4
Kolmas savuton paivä menossa ja olo tuntuu hyvälta ja kumman varmalta.

Vaikeita hetkiä luonnollisesti tulee, mutta niistä selviää ajattelemalla, että vieroitusoireet ovat positiivinen merkki siitä että kroppa on vapautumassa vuosien nikotiiniriippuvuudesta.

5
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tympiikö?
« : 15.08.2007, 14:41:08 »
Tympii ja kovaa. Palasin Suomen lomalta sunnuntaina, ja loman aikana kamppaan murtauduttu. Vahainen omaisuuden menetys ei liikoja harmita, mutta oman yksityistilan loukkaus sitakin enemman. Tieto siita, etta joku tuntematon/tuntemattomat ovat penkoneet mun asunnun lapikotaisin syo miesta. Paikkoja ei onneksi oltu rikottu, mutta kaikki irtain heitetty kaapeista lattialle.

Tama siis turvallisessa kakikellomaassa Sveitsissa. Viiden Lontoon vuoden jalkeen, joista kaksi tuli asuttua vahan huonomaineisimmilla alueilla, karmapoliisi iskee nyt.

6
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Viini
« : 21.06.2007, 01:25:42 »
Yleisen historiankirjoituksen mukaan Stalin oli kyllä gruusialainen, tosin Ossetia ennen neukkulan  hajoamisen aiheuttamia jälkijäristyksiä oli provinssi Gruusiassa.

7
Yleinen / Kohde joka EI kiinnosta ?
« : 14.06.2007, 16:15:09 »
Kun Big Easy katosi veden mukana, samalla upposi ainoa syy vierailla US of A:ssa.

8
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Miitti Sveitsissä
« : 05.06.2007, 18:06:50 »
Keskustelu mahdollisesta miitistä ollut aika hiljaista ja sekä aika että paikka on yhä auki - Zurichia, Berniä ja Lausannea on ehdotettu.

Itse kannan korteni kekoon kysymällä kiinnostusta juhannuksen viettoon Lausannessa. Varmaankin suurin osa matkustaa kotimaahan yöttömän yön viettoon, mutta te jotka pysytte täällä, olisiko kiinnostusta ja intoa juhannusmiitille?

Organisoin joskus 2000-luvun alussa juhannuskemut Lontoossa nyyttärihengellä. Meitä oli reilu 20 suomalaista Hampstead Heathin puistossa ja ilta meni Baddingiä kuunnellessa ja suomisafkoja ja juomia nauttien. Kokkoa tosin ei ollut.

Lausannen vieressä on iso Vidyn ulkoilualue, jossa mahdolliset juhlat voitaisiin pitää. Alueella on grillaus sallittu ja rohkeimmat voivat käydä Genevenjärvessä uimassa, vesikin vielä yhtää kylmää kuin Suomessa tähän aikaan.     :)

9
Nestemäisesti eli perunasta tehtynä vodkana. Puolassa olen maistanut useampaa perunasta tehtyä vodkaa, jotka ovat kirkkaasti peitonneet maussaan ja laadussaan kotimaiset viljatuotteet.

10
Pallontallaajaklubi / Keski-Euroopan pallismatka?
« : 25.05.2007, 14:54:27 »
Jos olosuhteet ja valitettavan rajallinen vapaa-aika suo, olen peesissä.

Krakova käy varsin hyvin, kaunis kaupunki ja helppojen kulkuyhteyksien päässä, ainakin täältä Euroopan keskiöstä.

11
Taitaa Kalle viettää loppuelämänsä velkavankeudessa, ulosotto tulee syömään tasaisen tappavasti jokaisesta liksasta rapiat päältä.

Yhteiskunnan sanktioima  nuoren miehen tulevaisuuden tuhoaminen on hyvin kyseenalaista - tällä tuomiolla saadaan aikaiseksi vain yksi uusi taparikollinen Suomeen. Tunnetusti nuorilla vangeilla on kaikkein suurin riski joutua uudelleen vankilaan.

12
Björkin uusin lätty Volta. Tarvitsee useamman kuuntelukerran avautuakseen kokonaan, mutta sen jälkeen ei ole paluuta. Varsinkin duetto Antony and Johnsonsin kanssa hipoo neroutta.

13
Lontoossa ensimmäisessä duunipaikassani tarvitsin neuvoa pomoltani ja aloitin kysymällä kohteliaasti: "scuse me, can I bother you?" Pomoni, reilu viisikymppinen nainen remahti nauramaan ja sanoi olevansa hyvin otettu nuoren miehen ehdotuksesta.

Kasvoistani heijastui totaalinen hämmennys ja pomoni ystävällisesti kertoi kuulleensa minun kysyneen voinko voidella hänet - " Can I butter you?" Kahdenkympin kypsässä iässä noloudella ei ollut loppua, mutta ainakin sain motivaation th-äänteen hyvin tarpeelliseen jatko-opiskeluun.

14
Radio Helsinki - ulkosuomalaisen henkireikä, loistavaa musiikkia laidasta laitaan ja asialleen vihkiytyneet tiskijukat, mainittakoon Lemonatorsin Lasse Kurki esimerkkinä.

15
Ja minä olen nähnyt nälkää Unkarissa.

16
Tämä ei välttämättä ole kaikkein oudoin paikka, mutta tilanne oli absurdin hauska.

Olin suomalaisen kaverin kanssa lontoolaisessa uimahallissa joskus 90-luvun loppupuolella. Saunassa ehkä hieman turhan kovaan ääneen kritisoimme paikallisten käsitystä saunasta - max lämpö +60 astetta, veden heitto kiukaalle kielletty etc. Keskustelun keskeytti samalla lauteella istuva musta mies, joka kysyi paksulla tampereella: "Ai sääkin oot Suomest". Hetkeksi meni pasmat sekaisin, mutta lopputuloksena mukava uusi tuttavuus.

17
Eurooppa / Budapest
« : 14.02.2007, 17:47:07 »
Aikoinaan Budapestissä puoli vuotta asuneena, kaiholla muistelen edelleen kantabaariani. Budan puolella, lähellä Moskva Teriä,  sosialistireliikeillä ja kanaverkolla koristeltu pubi Marxim, jossa kannattaa ehdottomasti kokeilla Lenin-pizza. Pubi on paikallisten suosima ja meno, varsinkin viikonloppuisin, sen mukaista.

18
Itse olen ajanut pari kertaa St Bernardin kautta, siis samaa reittiä jota pitkin Hannibal tuli hävittämään Roomaa.

Vaihtoehtoja on kaksi, vuorten läpi tai yli. Tunnelista peritään erillinen maksu, joka on noin 10 egeä. Toisaalta jos on aikaa käytössä ja lumitilanne sen sallii, voi ajaa vuorten yli pientä serpentiinitietä - mahtavat maisemat ja St. Bernandin luostari ovat ilo silmälle. Ja samalla voit bongata muutaman berhnandin koiran, valitettavasti eivät kyllä kanna mukanaan pientä bräntipyttyä.

19
Viikonloppuna tuli pidettyä pidot 15 hengen seurakunnalle tipattoman kuun päättymisen kunniaksi. Juhliin duunasin klassisen suomalaisen lohikeiton, joka sai natiivien sukat pyörimään.

Ainut vaikeus oli kalaliemikuutioiden löytäminen, ainakin täällä Sveitsissä ei ollut minkään isomman kaupan, Coop/Migros, valikoimassa. Onneksi sattumalta löysin kuutioita pienen aasialaisen kulmakaupan takahyllyltä. Muuten olisi päässy keittämään liemen ruodoista.

Lohikeitto:
kalalientä
perunaa jonkin sortin paloina
purjoa,
nahaton lohifilee paloina
kunnon kermaa, sori tähän ei kevyttuotteet kelpaa.
valkoviiniä
valkopippuria
tuoretta tilliä

Freesaa purjoa voissa, heitä sekaan perunat ja anna rehujen ottaa vähän väriä. Kaada kalalientä sen verran että perunat peittyy. Jätä keitto pienelle lämmölle muhimaan, ja palaa vartin päästä ja lisää lohi, kerma ja kunnon loraus valkoviiniä. Anna keiton nopeasti kiehahtaa. Mausteet sekaan ja silputtua tilliä päälle. Tarjoa mielellään tuoreen ruisleivän kanssa. Autuus.

20
Yleinen / Reissaajan Helvetti?
« : 29.01.2007, 15:56:50 »
Reissussa ryvettyneenä saapuminen hostelliin lepäämään, ainoana ajatuksena 10:n tunnin sikeä uni, joka keskeytyy lähes heti kun pääsee bunkkaan, kun posse amerikkalaisia teinejä ryntää hostelliin ja aloittaa kellon ympäri juomisen, huutamisen, käytävällä juoksemisen ja
yleisen ördäyksen. Hostellin sijainnilla ei ole merkitystä sillä ilmiö on universaali.

Sivuja: [1] 2