Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - rommitommi

Sivuja: [1] 2 3 ... 24
1
En vain millään löysä tietoa näihin asioihin, tai sitten paksukalloni ei vain tajua. Voisiko joku auttaa?
Haluaisin hakea Maleasian yliopistoon, mutta en vain tajua näitä juttuja?!?
Mitä tarkoittaa "Certified copies of A-Level and O-Level results or equivalents"  Tarkoittavatko nämä peruskouluja, ja niiden päästötodistuksia?  :o
Niin kysymys myös päästötodistuksista, tuleeko koko todistus kääntää; tutkintotodistus (ammattikoulu) ja 4 sivua liitteitä, n.5 sivua? vai ainostaan tutkintotodistus(yksi sivu) ?   :-[

Kiitos vastauksesta!

O-level meinaa käytännössä toisen asteen koulutusta, eli käytännössä sun amiskan todistusta. Luulisi, että todistuksen voisi myös kuolun puolesta saada englanninkielisenä, vaikka opinnoista saattaisikin jo olla aikaa.

Varmaan ne käännöksetkin pitää jossain hyväksyttää kuitenkin?


2
Kasarilla skidinä tuli ensimmäiset lennot lennettyä Italiaan. Enpä juuri mitään muista, mutta Italiassa oli huvipuistossa omenajuna, se onkin varmaan ainut muistikuva koko reissusta.  :)

Seuraava lento olikin kymmenen vuotta sen jälkeen vuonna 1996 Espanjan Barcelonaan, siitä jo muistaakin melkein kaiken. Muistan elävästi sen auringonpaisteen ja Costa Bravan hiekkarannat, jotka näkyi koneen ikkunasta..Mahtavaa, tämän jälkeen jäikin haave, että joskus asuisi edes pari vuotta poissa Suomesta.

Yhden vuoden olen asunut, ja jos kaikki työpaikalla putkeen menee, niin lisää on tulossa lähivuosina  8)

3
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 08.10.2012, 16:48:31 »
Itse tulin eilen Kaunasista ja oli ihan normaalia hiuslakkaa mukana 100ml pullossa. Eivät sanoneet mitään, tarkastivat vaan ettei ole yli 100ml pullo..
_________

Itselläni on ollut sama 125ml after shave mukana 99% reissustani vuodesta 2007 lähtien.

Tampereeltakin on mennyt läpi noin kymmenen kertaa ja muutenkin kiertänyt maailmaa käsimatkatavaroissa ainakin 60 lennon verran, eikä koskaan kukaan ole kiinnittänyt huomiota. Tällä kertaa ei mennyt läpi Tampereella, on ne tarkkoja  :D

4
Yleinen / Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« : 29.08.2012, 21:20:28 »
Berliini oli aivan täysin turha paikka. Eri "keskustoja", joissa kyllä on ihmisiä, mutta käytännössä mitään kunnon keskustaa ei ole. "Boheemit" alueet oli täysin annelista, ainoa nähtävä juttu oli krääsätorit sunnuntaina, joissa myytiin samanlaista krääsää kuin SPR:n kirpputorilla.  ;D

Enpä muista, että yhtä tylsää pääkaupunkia olisin Euroopassa vielä nähnyt, vaikka on noita tullut nähtyä.

5
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 24.08.2012, 13:06:48 »
Eilen tuli lennettyä Prahasta Helsinkiin norjalaisella. Ei voi hirveästi kokemusta kyllä kehua.

Ensin Prahassa sanoivat koneen olevan reilut 2h myöhässä, ja tarjosivat 250 ck:n meal voucherin heti check in:ssä. En tiedä miksi piti sanoa, että kone on 2h myöhässä, kun kännykällä surffailin, niin CPH:n kentän kotisivuilla arvioitu lähtö oli yli 4h myöhässä, ja sellaisen reilut 4 tuntiahan se sitten oli myöhässä.

Ei tämä vielä mitään, sen jälkeen piti lentää Köpiksestä Suomeen. Koneessa, jonka piti mennä Suomeen, ei ollut mitään vikaa, mutta Pariisin lento oli jo pari tuntia myöhässä teknisen vian takia, niin Pariisin matkustajat ohjattiin koneeseen, jonka piti alunperin mennä Helsinkiin.
Alkuperäinen lähtöaika oli 2030, jonka jälkeen sitä muutettiin 2055 ja ilmoitettiin syyksi tekninen vika. Tämän jälkeen ei näkynyt yhtään työntekijää tai ketään muutakaan missään, eikä mistään tiedotettu mitään. Aika vaan juoksi eteenpäin taulussa, seuraavaksi lähtöaika oli 2200, sen jälkeen 2240 ja sitten lopulta tauluun tuli 0030 ja silloin alkoivat ihmiset jo hermostua.

Aika iso porukka sitten lähti transfer centeriin kyselemään, että mikäs nyt on homman nimi. No sieltä sitten sanottiin, että uusi kone on saatu tilalle ja lähtee 2330. Lopulta Suomen sitten saavuttiin 2h 57min aikataulusta jäljessä.

Tiedottaminen oli aivan onnetonta, ja ois toivonut, että ois tarjottu edes vettä tms lennolla tai sitä ennen, mutta ei tarjottu yhtikäs mitään.

Tietysti tärkeintä on päästä turvallisesti perille, mutta silti jäi todella paska maku Norskin toiminnasta.

Nyt lähinnä mietityttää, että oliko tämä 3h myöhästyminen Norskilta kustannusoptimoinnin kannalta onnistunutta, sillä yli 3h myöhästymisestä voi vaatia 250e korvausta tuon mittaiselta lennolta, mutta 2h 57min ei taida olla kolmea tuntia, vai mitenköhän asiaan suhtaudutaan?


6
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 02.07.2012, 10:20:35 »
Se alkaa tikittää silloin kun ylität Manner-Kiinan rajan, eli jos olet aluksi Hong Kongissa/Macaossa kymmenen päivää, niin niitä ei lasketa. Hong Kong ja Macao eivät vaadi suomalaisilta viisumia.

Jos taas aluksi lennät Kiinaan ja sieltä tulet välissä käymään Hong Kongissa, niin tarvitset double entry-viisumin, jolloin kummallakin kerralla saat sen 30 päivää(tai enemmän) oleskeluaikaa. 

7
Lentomatkustus / Vs: Air Finland konkurssiin
« : 28.06.2012, 16:24:04 »
Minulle tuli Air Finlandin mainoskirje sähköpostiin vielä eilen klo 17.40. Kymmenen minuutin kuluttua konkurssiuutinen oli jo julkaistu...  >:(

Veikkaanpa, että monikaan työntekijä ei ole tiennyt konkurssista yhtikäs mitään, ovat siis vaan hoitaneet hommiaan kunnes tieto on tavoittanut.

8

Vihje: Kannattaa ehkä tinkiä ainakin tuo nimienvaihtomaksu, jos tosiaan haluaa lipuista eroon.

Kannattaa ehkä muutenkin vähän tinkiä, kun Lufthansalla 2 henkeä pääsee hyvillä vaihdoilla alle 450e samoina päivinä ::)


9
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 19.06.2012, 09:17:54 »
Tarkoitin siis Hong Kongin puolella, sinnehän ei viisumia tarvitse. Mutta onko se ongelma että siellä ravaa kolmatta kertaa noin lyhyen ajan sisällä? Kiinasta siis kerran kun poistun niin takaisin en mene, saavun eri maista mutta aina Hong Kongiin.

Ei mitään ongelmaa. Itse ravasin parin viikon aikana Hong Kongissa ton kolmisen kertaa, eikä siellä sen enempiä kyselty, laitettiin vaan leimaa passiin kuten normaalistikin.

10
Lentomatkustus / Vs: Finnair
« : 08.06.2012, 13:22:32 »
Finnair se osaa hoitaa homman kotiin:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288474963210.html

Varmaankin tarkoitit "homman kotiin hoitamisella" sitä hienoa järjestelyä ja kädenojennusta lentoyhtiöltä, että matkustajille tarjottiin ilmainen paluumahdollisuus takaisin Intiaan?

Turhaan nimittäin Finnairia moittisit, jos sitä tarkoittaisit viestilläsi. Jos itse luit jutun, niin siinä sanotaan, että Finnair ei myönnä viisumeita. Ei lentoyhtiö voi vaikuttaa maan viisumi- ja maahantulosääntöihin, varsinkaan pikavauhtia...Luulis kuitenkin, että noi ois voitu vaikka Lontoon/Jenkkien kautta lennättää Torontoon.

11
Onko oikeasti AMK-insinööreistä puolet työttömiä tai muissa töissä?? Aika korkealta tuntuu tuo prosentti!

En jaksa sen enempiä ottaa selvää, mutta uskoisin, että toi koskee valmistumassa olevia/vastavalmistuneita.

12
Eiköhän siitä työpaikkojen siirtymisessä ole nähty enemmän hyviä kuin huonoja puolia, sen takiahan kai on pyritty työn vapaaseen liikkuvuuteen ja integroimaan Euroooppaa entistä tiiviimmin.

Suomeen tuloa rajoittaa kieli, jonka oppiminen on oikeasti vaikeaa, ja jota ilman työskenteleminen on hankalaa, ainakin toistaiseksi.

Akateemiset ja muuten koulutetut ihmiset pärjäävät aina, maasta riippumatta, joten en nyt sinäänsä näe minkäänlaiseksi ongelmaksi sitä, että tänne tullaan työn perässä.

Se on ihan toisenlainen maahanmuutto, jonka järkevyyttä sietää pohtia tarkemminkin.

13
Yleinen / Vs: Paluumasennus
« : 23.05.2012, 15:13:46 »
Mielestäni ystäviltä ei voi vaatiakaan ikuista "uskollisuutta". Minullakin on jokaisen pidemmän reissun jälkeen mennyt parhaat ystävät vaihtoon. Siis vaihtunut ne ihmiset joita eniten näen - ne edelliset kun ovat löytäneet poissaollessani uusia kontakteja. Toki ystävät pysyvät ystävinä, mutta suhteen tila on passiivinen, kunnes taas elämäntilanne tai tarpeet jotenkin yhdistävät.

Kai se vähän riippuu siitä minkä tyylinen ihminen on.

Jotkut osaa heittäytyä tilanteisiin täysillä, ja jotenkin pisti silmään tosta sun aikasemmasta postauksesta toi "voi makailla uuden poikaystävän kanssa reissussa viikon putkeen". Ei mulla tulis reissussa, saati Suomessa, mieleenkään makailla mulle tuntemattoman ihmisen kanssa viikkoa, tai edes paria päivää. Itse yleensä haluan tutustua ihmisiin ihan kaikessa rauhassa ja katella mitä hommasta tulee. Olen sen verran varautunut ihminen, että kokisin tollasen tilanteen lähinnä ahdistavaksi.

Ehkä sama pätee frendeihinkin, ja kai sitä tulee sitten jossain määrin etsittyä samanlaisia ihmisiä ympärilleen ja koen ahdistavaksi sen, jos joku on "amerikkalainen markkinoija" ja tunkee päälle täysillä ja on olevinaan niin kaveria. Kyllä sellasen kanssa toimeen tulee, mutta tiedän jo tutustuessa että joo parit hyvät kännit voi vetää, mut se on sit siinä.

Ne kaverit joihin on kunnolla tustunut, niin kyllä se on pysyneet läpi elämän, ja aiemmin aina kun tuli Helsinkiin käymään, niin ei saanut hetken rauhaa puhelimen soinnilta. Ja tietysti ehkä omia kaverisuhteita on auttanut se, että vaikka on ollut toisella puolen maailmaa pidempiä aikoja, niin on aktiivisesti pitänyt yhteyttä mesen ja facebookin välityksellä kavereihin Suomessa.

14
Terveys ja turvallisuus / Vs: Paras matkavakuutus
« : 23.05.2012, 13:33:50 »
Itse olen käyttänyt IF:iä ja Turvaa.

Kumpaakin olen myös käyttänyt korvauspalveluiden osalta, eikä kummassakaan pienintäkään valittamista. IF:llä korvaukset tuli hitusen nopeemmin, mutta eipä toi homma nyt aivan päivän päälle ole.


15
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 19.05.2012, 00:04:29 »
Krakova, Puola. On muute kivan olonen kaupunki!  :)

16
Nyt on sitten kesälomille varattu jonkun verran tekemistä. Ekalle lomaviikolle heinäkuulle tuli varattua Tampere-Bremen, Hampuri-Budapest-Tampere-lennot. Ihan kiva päästä käymään noista jokasessa, Bremenissä tosin olen jo käynyt aikaisemmin.

Elokuun lopulle taas varasin Hki-Berliini ja Praha-Helsinki lennot.

Nyt on taas turvallinen olo, kun tietää pääsevänsä pois edes hetkittäin.


Niin ja onhan tässä vielä yksi duunireissukin tulossa ennen juhannusta Sveitsiin, jossa möötte on sopivasti maanantaina, niin voi viikonlopun sielläkin palloilla.

Ja kirsikkana kukkaan ensi viikolla Krakovaan to-ti!

Eli nyt on reissailun puolesta aihetta fiilistelyyn tänään, paljon sellasia kaupunkeja, jotka olen halunnut nähdä jo kauan!

Niin ja tänään vielä ruotsinlaivalle kavereiden kanssa ;D

Mitenköhän tästä kaikesta selviää?  :P

17
http://tinyurl.com/bqrdxvq

Eipä ollu kovin kummosia tarjouksia Finskin kesähinnoissa :(

18
Tietääkseni kaukolentoja ei tueta veronmaksajien rahoilla millään tavalla.
Todellisuudessa lentoliikennettä tuetaan hurjasti verottoman polttoaineen kautta.

Onko se tukemista, jos tavara vaihtuu markkinahintaan?  ;) Mutta pointti kyllä ymmärretty.

Eipä taida Suomella, tai edes koko Euroopalla/EU:lla olla mahdollisuutta alkaa verottaa kerosiinia, ilman, että tarjoaa älyttömän kilpailuedun EU:n ulkopuolisille maille/yhtiöille. Tietysti eihän tämä mitään uutta olisi, onhan sitä omaan jalkaan ampumista kokeiltu jo esimerkiksi EU:n sisäisen päästökaupan lanseerauksessa.

19
............

VR:llä et pääse 4 eurolla edes sitä 15km matkaa Helsingistä Espooseen.

Sanoisin, että lentäminen ihan yleisesti on halpaa kuin saippua.

VR:n on erinomaisen huono vertailukohde. Yksin autolla ajaminen on halvempaa kuin kaukojunalla matkaaminen. Myös seutulipun (vai onko se tonniminen nykyään) hinta on käsittämättömän korkea. Eikä kaupungin sisäiset liput ainakaan PK-seudulla riittävän halpoja ole.

Varmasti lentoyhtiöillä on tappiollisia lentoja, vaikka verorahoilla niitä rajusti tuetaankin. Halpaa on jos ei ole sesonki tai übersuosittu kohde niinkuin Bankokki lienee. Varmasti on useammin tarjouksia tai halvempia normaalihintasia lentoja muualle kun BKK joissa on halvempi hinta / 100km, miten tykkäät laskeskella.

Outoa että tälläsellä reppureissaajapalstalla, jossa luulisi että porukalla on ymmärrystä budjetin rajallisuuteen, hyökätään kun joku päivittelee lentojen kallista hintaa. Eikai mikään ole kallista jos on riittävästi paalua?

Tietääkseni kaukolentoja ei tueta veronmaksajien rahoilla millään tavalla. Suoria tukiaisiahan valtio saa muistaakseni maksella vain maan sisäisistä reiteistä, jotka halutaan säilyttää huoltovarmuuden tms takia, tai sitten voidaan sopia, että esim. Ryanair lentää kentälle keskelle ei mitään (esim. Lappeenranta), ja kaupungin kannattaa maksaa osa maapalvelujen maksuista ja veroista. Suoraa valtiontukea lentoyhtiöt eivät kuitenkaan saa valtioilta ottaa (Euroopan)sisäisten tai mannertenvälisten reittitoiminnalle. Toki joku minua viisaampi voi korjailla jos olen väärässä, joitain vuosia on tässä vierähtynyt siitä kun tutustu aiheeseen.

Bangkokhan on juuri sen takia niin järjettömän halpa, että sinne on tarjontaa aivan hemmetisti ja matkailu sinne on osittain kausittaista. Kokeilkaapa löytää lennot Helsingistä samaan hintaan vaikkapa Ho Chi Minhiin, Vientianeen tai vaikkapa ihan KL:ään. Noihin kohteisiin saa usein maksella lennoista melkosia summia. 

Eikä tietysti mikään ole kallista jos on tarpeeksi massia, ei sitä itsellänikään sen kummemin ole, sen takia pääasiassa halpiksilla lennän ja luen päivittäin täältä hyviä tärppejä tarjouksista. Kuitenkin mun mielestä on halpaa kuin saippua, jos keskipalkkasen viikon nettoliksalla pääsee "toiselle puolen maailmaa".

20
Finnairin kotisivuilta löytyy tällästä kesäreiteistä:
"09.03.2012
Lennot vuoden 2012 kesäreiteillä alkamassa
Maaliskuun lopulla avaamme jälleen suosittuja kesäreittejämme. Täysin uutena kohteena valikoimissamme aloittaa Dubrovnik, jonne lennämme 2.4.–27.10. välisenä aikana. Tuttuina Euroopan kesäkohteina jatkavat Bergen välillä 20.5.–28.9., Krakova välillä 29.3.–30.9., Ljubljana välillä 9.4.–26.10. ja Venetsia välillä 30.3.–12.8.
Kaukokohteista lennämme kesän ajan jälleen Torontoon ajalla 24.5.–9.9. Järjestämme myös codeshare-lentoja Chicagoon yhdessä American Airlinesin kanssa 15.6.–27.10. Lisäksi toukokuussa avautuu uusi ympärivuotinen reittimme uusimpaan Aasian-kohteeseemme, Chongqingiin."


ja tänään tulleen mailin mukaan Finnair Plus-jäsenille kesäkohteet tulevat myyntiin 2. toukokuuta.

Sivuja: [1] 2 3 ... 24