Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - AnnaManna

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Yleinen / Matkustaminen kissan kanssa, kokemuksia?
« : 05.10.2013, 06:42:44 »
Hei,

Olisiko jollain kokemuksia jaettavaksi matkustamisesta eläimen kanssa (erityisesti kissan)?

Olemme muuttamassa Englantiin kissan kanssa, ja siksi kiinnostaisi, jos jollakin on mitä tahansa vinkkejä kissan kanssa matkustamiseen tahi kokemuksia siitä, miten matkasta parhaiten selviäisi. Kissathan eivät matkustamisesta käsittääkseni yleensä pidä (ei tämä meidän kisu ainakaan).

Kissan EU-passi, rabies-rokotus ja mikrosiruhan kaikissa EU-maissa vaaditaan, joten ne on jo hankittu.

Matkareittinä tulee olemaan niinkin monimutkainen systeemi kuin Helsinki-Travemünde Finnlinesin laivalla, Travemünden satama - Lübeck taksilla, Lübeck-Hampuri-Köln-Pariisi-Calais junalla, ja lopuksi Calais-Folkestone junalla autossa matkustaen (Eurotunnel Shuttle Service). Ei haluta laittaa kissaa matkatavaroihin lentokoneessa, ja Britanniaan ei oteta eläimiä lentäen kuin vain sisäänkirjattuna matkatavarana, siksi moinen rumba...

Toki myös jos jollain on kokemusta edellä mainitusta reitistä noin niinkuin muutenkin, niin hyviä vinkkejä otetaan vastaan!

2
Ajattelin että ehkä palliksiakin kiinnostaisi pallon pelastaminen, tai ainakin tällainen "pieni" tapaus. Eli kyseessä on australialaisten keksimä tempaus, jossa valot laitetaan pois tunniksi ympäri maailmaa lauantaina 29.3. kello 20-21, ja herätellään ihmisiä näin ajattelemaan energian kulutuksen ja ilmaston muutoksen vaikutuksia:

http://www.earthhour.org/

"Created to take a stand against the greatest threat our planet has ever faced, Earth Hour uses the simple action of turning off the lights for one hour to deliver a powerful message about the need for action on global warming.

This simple act has captured the hearts and minds of people all over the world. As a result, at 8pm March 29, 2008 millions of people in some of the world’s major capital cities, including Copenhagen, Toronto, Chicago, Melbourne, Brisbane and Tel Aviv will unite and switch off for Earth Hour."

Osallistukaa!!! Ei ole kovin vaikeaa!

3
Kiitti kaikille vinkeistä, nyt sain onneksi käännöksen, kiitos myös teidän kääntäjälinkkien! Jos joku täällä sattuu joskus samaa eli nopeaa, suht halpaa ja ystävällistä kääntäjää tarvitsemaan, niin suosittelen ehdottomasti seuraavaa tyyppiä:

http://www.lyricsmatti.com/translations/translations.htm

Käännös tuli parissa tunnissa ja oli muihin verrattuna ok hintainen. Lisäksi ystävällinen tyyppi :)

4
Niin no, heidän sivuillaan sanotaan kuitenkin jotta:

"Our mission is that we exist for anyone who wants to do research - for personal, work-related or academic purposes."

Kiitos paljon noista kirjastovinkeistä - tsekkasin ne ja sieltä löytyikin neljä kirjaa niistä kymmenestä joita menen BL:n lukemaan. Saatan siis saada kopiot niistä, toisin kuin BL:sta josta ei saa itse ottaa kopioita - eli iso kiitos! :)

Yleisen historian gradussa se ei ole niin erikoista, että tarvitsee vanhoja alkuperäislähteitä, eikä edes tarvitse olla mikään sen ihmeellisempi aihe. Kivaa siinä on se että pääsee matkustelemaan :)

5
No siis pankistahan toki saa tiliotteen, mutta ei sellaista mihin on painettuna osoite - silloin sillä ei voi todistaa osoitettaan.

Samoin sanovat sivuillaan, että eivät ole vastuussa siitä, miten ulkomailta tulevat hankkivat itselleen käännöksen. Tuosta heidän sähköpostikommentistaan (joka tuli asiasta vastaavalta virkanaiselta) sai sen käsityksen, että on ihan sama mitä muut paperisi ovat, ne eivät vaan käy jos niitä ei ole tällä listalla. Jee...

Ja juu, menen sinne kyllä graduaineksia hakemaan, joten kyllä yliopisto toki tukee, mutta eihän hekään voi mistään noita dokumentteja taikoa mulle, jos niitä ei vaan Suomessa ole olemassa.

Ja siis tokihan Suomessa jokainen kansalainen maksaa veroa, mutta ei mitään council taxia? Paperin pitää siis olla heidän mukaansa just se mikä listassa sanotaan, eikä mikään sinne päin (esim. epävirallinen käännös, joku osoitteeton paperi pankista, tai joku väestörekisteriote).

Systeemit on eri, ja kyseinen laitos ei näköjään tästä välitä hittojakaan. Suomessa voisi ihan hyvin olla ihminen, joka maksaa kaikki laskunsa verkossa eikä siksi saa niitä kotiosoitteella varustettuna - ja noita loppuja papereita ei sitten Suomessa olekaan.

6
Kanada ja Yhdysvallat / Hostellit N.Y
« : 05.01.2008, 22:04:01 »
Kyllä siellä johonkin paperiin piti mun mielestä laittaa joku osoite, että missä aiot oleskella. (Jos paikkoja oli useampi, niin riitti vaan se paikka, jossa aiot ensimmäiseksi olla.) Tämä oli siis kokemus viime toukokuulta.

7
Varusteet ja pakkaaminen / Rinkka-ale
« : 05.01.2008, 22:00:07 »
Rinkan etsijöille vinkiksi: huomasin tänään että ainakin Tapiolan Partioaitassa (Espoossa) on rinkat 20% alennuksessa!

8
Niin...itseasiassa vois ihan helpostikin olla suomalainen henkilö jolla ei ole mitään näistä papereista. Niin monelle laskut tulee myös netin kautta nykyään, eihän niihin osoitetta paineta. Opetus: älä muuta kaikkia laskujasi nettilaskuiksi...

9
Joo, munkin mielestä aika hupaisa juttu...ei voi muuta kun nauraa vaikka kuinka v***ttaakin. Siis kyseinen ihana instituutio määrää, että kirjastokortin saadakseen henkilöllä tulee olla osoitteen todistamiseen joku seuraavista:

Utility Bill (Gas, Electricity, Telephone, Water)
Bank/Building Society Statement
Credit Card Statement
Council Tax Bill/Council Rent Book
HM Revenue and Customs Statement
State Pension Book
Benefit/Family Credit Book
Passports (where the address has been officially entered by the issuing
authority)
National Identity Card with address*
Driving Licence with address*
Home Office permit to stay document
University Certificate for Hall of Residence (stamped and signed by
institution)
TV Licence
Firearms Licence
Home Insurance Policy
Pay Slips (where employer's and employee's addresses are stated)

Siis periaatteessa kuulostaa et on paljon vaihtoehtoja, mutta kun kattoo tarkemmin, niin suurinosa noista on sellasia brittidokumentteja mitä Suomessa ei edes ole olemassa. Lisäksi jos paperi on ulkomainen, niin siitä pitää hankkia virallinen käännös.

Lähetin niille sitten meiliä, että käyhän kuitenkin maistraatin virallistakin virallisempi paperi, ihan englanniksi vielä. Vastaus oli lyhyt: Ei käy, koska se ei ole listalla. Hiphurraa EU ja yhtenäiset käytännöt, tosiaan!

Lopuista sopivista aloin sitten tehdä listaa että mitä niistä mulla edes on - ja listalle jäi ainoastaan puhelinlasku ja kotivakuutus. Pankista ei nimittäin edes saa osoitteellista tiliotetta jos ei sellaista tule enää kotiin, vaan on tilannut sen nettiin. Ei vaikka menee tiskiltä pyytämään. (Niin että hyvin toimii byrokratia Suomessakin.)

Täytyy vielä kysyä puhelinfirmasta josko laskun sais englanniks pian tai vakuutusyhtiöstä. Jos ei, äkkiä kääntäjälle sit...mut ei voi muuta sanoa kuin että varokaa näitä brittibyrokraatteja!

10
No niin, eli olen ihan parin päivän päästä lähdössä Lontooseen vierailulle, ja siellä käymään British Libraryssa. Nyt sitten iski semmoinen ongelma, että rakkaat byrokraatit kyseisessä kirjastossa vaativat virallisen käännöksen puhelinlaskustani, jotta saisivat todisteen osoitteestani ja saisin sinne kirjastokortin (ei, maistraatin virallinen paperi ei käy :) ).

Eli: kuka tietäisi jonkun vikkelän ja halvan virallisen kääntäjän/käännöstoimiston Helsingistä?? Veikkaan että täältä kuitenkin löytyy ainakin joitakin jotka on joskus käännöksiä joutuneet hakemaan?

Olisin tosi kiitollinen vinkeistä!!!

11
Yleinen / Passin voimassaolo & Ryanair
« : 14.12.2007, 00:19:50 »
Kiitos neuvosta :)!

Mailasin suurlähetystöön, ja he suuressa viisaudessaan vastasivat, että Iso-Britanniassa sinänsä riittää että passi on voimassa matkan ajan, mutta lentoyhtiöt voivat asettaa joitain rajoituksia passin voimassaoloajasta...

Lentoyhtiönä on se ah aina niin ihana Ryanair. Olisi kiva tiedustella heiltä tarkemmin että miten asia on, mutta...Ryanin sivuilta en tietenkään onnistunut löytämään minkäänsortin sähköpostiosoitetta. Tämä ei ole ehkä oikea ketju kysyä, mutta tietääkö joku miten Ryanairiin saa yhteyttä vai saako mitenkään?
 
Tai tietääkö joku Ryanairin passipolitiikasta Iso-Britannian suhteen?
Omaa kokemusta?

12
Hei,

pikaista apua tarvitsisi nyt passiasian suhteen. Eli asia on lyhyesti sanoen näin:

1. Olen matkustamassa Britteihin tammikuun alussa.

2. Passini vanhenee toukokuussa.

3. Olen kuullut (täältäkin) epävirallista juttua, että passin pitäisi olla puoli vuotta reissun jälkeen vielä voimassa. Onko näin? Voinko siis matkustaa tuolla passilla vai en?

4. Lisäksi: Omistan myös henkilökortin, mutta sekin vanhenee kesäkuussa. Päteekö henkilökorttiin tuo sama puolen vuoden sääntö?

Kiitokset avusta jos joku osaa sanoa!

13
Kanada ja Yhdysvallat / Vermont/Burlington - tekemistä?
« : 29.06.2007, 15:23:57 »
Menin ensin Nykkiin, sieltä Bostoniin Greyhoundilla ja sieltä Burlingtoniin Greyhoundilla. Boston-Burlington kesti suunnilleen 5 tuntia bussilla. Tuli myös lennettyä takaisin Nykkiin, sekin oli helppoa, maksoi about 70 euroa. (Greyhoundilla pääsee varmaan Nykistä suoraankin, Boston-visiitti oli vaan ihan omaksi huvikseni).

14
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / TUNNUSTUKSIA
« : 29.06.2007, 15:08:28 »
Lainaus käyttäjältä: "petska"
havaitsin että itse hahmotan vuodet tuollaisella number form -tyylillä, eli näen mielessäni "kuvan" vuodesta joka on suurinpiirtein ellipsin muotoinen rata. Sitten voin mielessäni zuumailla ulos ja sisään tuosta ellipsistä ja tarkastella lähemmin kuukausia ja viikkoja.

Hämmentävää etten ole koskaan ajatellut tätä tarkemmin. Olin ajatellut että kaikki tekevät samoin. Kertokaapa miten te hahmotatte vuodet ja muut ajanjaksot.


Keksittiin tuo kaverin kanssa joskus ala-asteella, että ihmiset hahmottaa vuoden eri tavalla, ei koskaan vaan selvinnyt että miksi. Kyseltiin eri ihmisiltä, ja useimmat hahmotti vuoden ympyränä - kuitenkin niin, että se eri ihmisillä alkoi eri kohdasta tai kulki eri suuntaan ympyrän kehällä. Sitten oli tietysti niitä joille koko kysymys oli ihan käsittämätön: "ai häh, miten niin miten hahmotan vuoden, se on vaan sellainen viiva...". Itselleni vuosi on aina selvästi ollut ympyrä, joka alkaa ympyrän ylimmästä kohdasta ja kulkee vastapäivään.

Mutta sitä on kyllä mielenkiintoista miettiä että mistä tuo johtuu. Voiko se olla vaan jotain psykologista vai olisko kyse siitä että on esim. lapsena nähnyt jonkun kuvan kirjassa missä kuvataan vuoden kiertoa tai jotain?

15
Viimeksi noin puoli vuotta sitten Helsinki-Vantaalta tullessa maksoi lentokenttä-Leppävaara-väli n. 30 euroa neljältä aamuyöstä. En tiedä onko keskustaan yhtään huonommat/paremmat yhteydet, mutta luulisi olevan suunnilleen saman verran.

16
Kanada ja Yhdysvallat / Vermont/Burlington - tekemistä?
« : 09.06.2007, 04:14:16 »
Loistava paikka! Burlingtonin ymparistossa on yllattavan paljon tekemista (vaikka itse kaupunki onkin pieni), ja lisaksi maisemat ovat aivan uskomattomat! Mihinkaan ei tosin paase ilman autoa...mutta se kai on siella normaalia.

Parhaat jutut mita tuli nahtya oli Shelburne Museum, Mount Philo ja Lake Champlain. Shelburne Museum on tosin nimensa mukaisesti Shelburnessa eli noin 20 min ajomatkan paassa. Museo on oikeasti ISO vaikkei luulisi, tai siis se on pikemminkin museoalue. Esittelee erilaisia taidenayttelyita, mutta hienointa olivat kaikenlaiset 1800-luvun amerikkalaiset rakennukset sisustuksineen. Kasityolaisten pajoja tms., vanha hoyrylaiva, majakka, juna seka juna-asema! Mount Philo on myos noin 20 min ajomatkan paassa, noin puolen tunnin kavely ylos ja olet aivan upeiden maisemien aarella! Lake Champlain taas loytyy ihan Burlingtonin keskustan tuntumasta, siella on risteilyjakin yms., mutta itse kavin vain rannasta ihailemassa kaunista maisemaa.

Metsaisia vuoria on Vermontissa ajaessa oikeasti joka suunnalla, suosittelisin paikkaa ihan kenelle vaan! Suorastaan henkeasalpaava kokemus :) Ja tietysti hienointa on jos voit paasta katsomaan jonkun kotia vahan enemman maaseudulla, se oli parasta.

17
Yleinen / Sijaintisi NYT?
« : 09.06.2007, 03:52:34 »
Vermont, USA. Huomenna Miami!

18
Kanada ja Yhdysvallat / Vermont/Burlington - tekemistä?
« : 14.05.2007, 16:10:13 »
Heippa!

Enpä löytänyt mitään Vermontia koskevaa juttua, joten aloitin ihan uuden. Eli simppeli kysymykseni: Vermontissa olleet, kertokaa mitkä oli teidän parhaimpia kokemuksia tuolla alueella? Oon menossa siis Burlingtoniin Vermontin länsiosassa neljäksi päiväksi kesäkuun alussa, kaveria moikkaamaan. Tiedän että luonto on siellä tosi hienoa, ja jotain tietysti löysin matkaoppaiden kauttakin. Alustavissa suunnitelmissa olis ainakin Mount Philo State Park ja Lake Champlainin rannoilla pyöräily.

Mutta olisi kiva kuulla nimenomaan kokemuksia! Onko kukaan esim. kokeillut Lake Champlain-risteilyä? Tai jotain aivan ihanaa luonnonpuistoaluetta Burlingtonin lähellä? Niitäkin kun mainostetaan niin hyvin, mutta paha mennä sanomaan etukäteen miltä joku luonnonpuisto todellisuudessa näyttää...

19
Varusteet ja pakkaaminen / Minkä rinkan ostan?
« : 11.05.2007, 15:25:06 »
Osaiskohan joku vastata, että mistäs sais Helsingistä semmoisen suht halvan&hyvän rinkan, jonka saisi sivusta vetskarilla auki? Näin joskus Englannissa kaverilla sellaisen, en tiedä et saako niitä edes Suomesta? Koetin ettiä vaan en löytänyt. Ja jos jollain on sellanen käytössä, niin minkä merkkisen ootte valinneet ja onko ollut hyvä?

Nimimerkillä pihalla rinkka-asioista sen jälkeen kun isäpapan vanha 70-luvun Halti repesi kesken reissun...

20
Tyhmät kysymykset / Passin uusiminen?
« : 27.04.2007, 02:08:27 »
Oon kuullut poliisilaitokselta että nimenomaan 1998 tehdyt passit ois olleet tällaisia viallisia, tai että niitä oli erit. paljon. Vähänkään rikkinäisellä ei saa matkustaa, koska se voi helposti siinä passintarkastuslaitteessa hajota. Ja vaikka ei olisikaan rikkinäinen, se voi hajota silti, jos huono tuuri sattuu. Tiedän että näin on käynyt just -98 passin kanssa eräällekin henkilölle...pääsi kyllä kotiin. Omanikin jouduin uusimaan, ja onneks uusin kun oli just tota -98 mallia.

Sivuja: [1] 2 3 4