Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - migucca

Sivuja: [1] 2
1
Afrikka / Vs: Kapkaupunkiin/Etelä-Afrikkaan keväällä
« : 19.09.2009, 10:50:15 »
Mikäpä se turvallisuus tämmöiselle blondille reppureissaajalle ihan oikeasti on? Joka paikasta saa tietää kuinka vaarallista E-afrikassa on, mutta mitä siellä oikeasti tapahtuu? Joutuuko pelkäämään päivittäin ja vilkuilemaan olan yli josko joku on jo puukottamassa? Perusjutut hoituu toki - eli en usko olevani ensimmäinen ryöstettävä, mutta varoituksia kuulee niin paljon. Voiko lomalla ottaa rennosti?

2
Mikäs siellä E-Afrikassa on turvallisuustilanne nykyjään? Pystyykö tämmönen perusplondi tallaaja kantamaan rinkkansa ongelmitta bussipysäkiltä toiselle vai tartteeko koko ajan kuikuilla olan yli josko on keklu tulossa kylkeen? Tarkoitus olisi mennä E-Afrikkaan, Swasimaahan, Mosambikiin ja ehkä Leshoto ja Botswana jos niille kulmille satutaan. Eli onko tuo maan kolkka niin tyly mitä monesta paikkaa kuulee?

3
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Costa Ricaan
« : 17.12.2008, 22:49:16 »
Costa Rica on määränpäänä 22.12.08 ja nyt kiinnostaa nuo bussiliput, eli mistä kannattaa hankkia ja milloin? Peloitelua löytyy netistä, että pitää hankkia etukäteen ja netistä varaamalla se 5$ lippu maksaa 80$ kun hintaan kuuluu kyyti lentokentältä ja "takuu paikat" ei kiinnosta, mutta kannattaako? Maan vaarallisuudesta huudellaan, mutta mistä on oikeasti kyse? Kai siellä ihminen pärjää? Aikaa on kome ja puoli viikkoa ja karibian rannalta aloitetaan joten vinkitkin otetaan vastaan.

4
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Costa Ricaan
« : 26.10.2008, 14:59:56 »
Costa Rica kiinnostaa täälläkin. Monen mutkan kautta nyt näyttää sille, että tämmöinen välireissu Costa Ricaan on edessä, eli reilu kolmeviikkoa aikaa joulu-tammikuussa 08/09. Eniten askarruttaa tuo talouspuoli, eli mitä maksaa bussit, majoitus, aktiviteetit sapuska ja toki juomapolitiikka? Menovinkkejäkin voi heitellä, ainakin perus viidakkovisiitit, kuumat lähteet ja tulivuoret pitää mennä. Siihen liittyen tuo aika kiinnostaa, eli kauanko bussilla menee rannalta rannalle? Hosua ei jaksa, mutta paljon on kiva nähdä.

5
Onko nyt niin, ettei reissua voi suunnitella siten, että pärjäätte sillä 30päivällä per visiitti? Eli poistutte maasta ja uusi 30pv aina kun saavutte maahan takaisin. Intia ja Kambodza tai Laos ja parikuukautta aikaa, luulis ton 30pv/kerta riittävän Thaimaahan ja silon säästytte siltä viisuminhankkimisvaivalta.

6
Aasia / Vs: Kambodza
« : 05.08.2008, 21:51:39 »
"Ja sotkit itse fillarilla Suomesta Aasiaan? Kesällä toi fillarilla ajelu voi olla ihan jees, mutta ainakin talvella liikennettä angorilla oli kohtuu paljon, joten eipä käynyt fillarin vuokraaminen edes mielessä..."

En osaa tätä tsydeemiä ihan nappiin ni lainaus on nyt tolla tavalla. Ihte viiletin siellä tammikuussa ja fillaroin kyllä koko ajan jonka olin Angkorissa, eikä ollut mitään ongelmaa. Eväät kulkee korissa ja fillarin voi ottaa koko ajaksi ni voi polkee guesthouselle ja keskustaankin kätsysti. Enkä huomannut siinä fillaroinnissa mitään sen ihmeenpää, hyvin siellä suomi-urpo pärjää. Ja ei en fillaroinut Aasiaan, mutta lasken Tammikuun talveksi.

7
Aasia / Vs: Mount Everest base camp!
« : 05.08.2008, 21:46:26 »
Jep. Kuulemma huippuaikaan syksyllä mennään letkassa Imja Tselle. Mut reissut loppuu aikalailla joululle kun siellä tulee vilu, sillä se tammikuu kiinnostakin. Lobuchesta on ollut puhetta myös, pitääpä harkita. Ei tässä vielä ole kiirettä kokeilla mitään oikeaa vuorikiipeilyä kun ei noi seinässä roikkumiset oli napakasti hallussa, joten semmoinen trekkaushuippu vaikuttaa oikein sopivalle.

8
Aasia / Vs: Mount Everest base camp!
« : 03.08.2008, 12:44:01 »
Everestin trekki on aika mukava tehdä joulun aikoihin kun siellä on miltei talvi - eli keli menee kylmäksi helmikuussa ja silloin sherpat ryhtyy pykimään kun tulee kylmä. Mutta tammikuu on hemmetin hienoa aikaa kun ilma on kirkas ja kuulas. Päivisin tulee toimeen lyhythihaisella paidalla ja öisin on muutama aste pakkasta sisälläkin eli vesipullo mukaan makuupussiin.
Aikaa kannattaa varata kunnolla sillä niin kuin muutkin ovat sanoneet vuoristotaudin kanssa ei kannata pelleillä. Parikymmentä päivää riittää mainiosti silloin saa jo hissutella rauhassa, eikä tarvii jokapäivä paahtaa.
Reissu kannattaa räätälöidä Kathmandussa jolloin pääsee helpoimmalla. Ainakin omasta mielestäni tiukka linja on paras - ei mitään ylimääräistä palvelua ja pääsee halvimmalla ja rahaa vedetään välistä minimaalisesti.
Mulla on nettiosoite Ngima Sharki Sherpalle ja niiden (sherpojen) omaan firmaan joka välittää oppaita ja kantajia ja opas/kantaja osastoa, joka on aika hyvä idea jos menee vaan basecampin. Sen reissun vetää kuitenkin aika niukalla kalustolla ja ylimääräisen repun voi antaa oppaalle, jolla harvoin on mitään mukana kun se hyppii sukulaisissa kaiket yöt. Noiden sherpojen oma toimisto o silleen kiva, että siinä ei väölittäjärosmo Kathmandussa saa ropoakaan välistä vaan kaikki hillot menee sherpan omaan taskuun. Oppaan saa näppärästi vaikka Luklaan ottamaan vastaan lentokoneelta jos ei halua trekata sinne. Lento on ihan järjettömän siisti ja maksoi aika kohtuulliset 90$ parivuotta sitten.
Pari vuotta sitten tammikuussa oli koko alueella parikymmentä trekkaajaa ja yksi korealainen ryhmä, joten tilaa oli eikä jonossa tarvinut tallustaa. Ihmiset siis pelkää kylmää ja menevät syksyllä tai keväällä jolloin on pilvistä paljon enemmän riesaa - eli reissu saatta pahimmassa tapauksessa päätyä siten, että jää Everesti näkemättä. Useimmiten sen kuitenkin pääsee bongaamaan viimeistään Kala Pattarilta aamuisella.

Itse olen suunnitellut reissua Imja Tse:lle eli sille Island Peakille. Reilu kuusitonninen trekkaushuippu jolle samaisen Ngiman kautta saa trekin. Pääsee vähän fiilistelemään oikeeta kiipeilyäkin kunnon maisemissa kun ympärillä on kaikki kunnon huiput. Itse Imja Tse on aika vaatimattoman näköinen. Mimmoisia kokemuksia muilla on näiltä trekkaus huipuilta? Parempia ideoita kuin Imja?

9
Aasia / Vs: Kambodza
« : 03.08.2008, 12:30:19 »
Jos meinaa kierrellä Angkorissa niin ehdoton peli hommaan on fillari. Kannattaa vaan tarkastaa että se toimii, vuokraus on helppoa ja hinta halpa. Tulee tietenkin kuntoiltua tanakasti kun päivälenkille tulee mittaa parikymmentakilometria kohtuu nopeasti, mutta ompahan mukavaa hommaa. Siitä vaan vetelemään mettäteille ja toisessa päässä luuraa joku maatunut kiviläjä jonka kupeella voi ottaa pari valokuvaa.
Itse en Kambodzassa huomannut mitään pelottavaa tai joutunut vaarallisiin tilanteisiin - paitsi venematkalla kun kalastajat veivät meitä saarelta takaisin Shianoukvilleen - purtilo oli pieni ja hukkumakuolo kolkutteli laidanreunalla. Muuten koin paikan varsin turvalliseksi.

Mutta säästäkää luontoa ja ajakaa filarilla.

10
Aasia / Laos
« : 07.12.2007, 14:14:03 »
Kiitos vastauksesta, mutta tässä on jo ohjelmisto muuttunut siten, että ollaan joulu jossain Huessa tai Hoi Anissa eli vahvasti Vietnamin puolella. Uusi vuosi on tarkoitus roikkua Shianoukvillen saarilla.

11
Aasia / Laivamatkustaminen Thaimaa-Vietnam
« : 27.11.2007, 12:40:37 »
Thaimaasta pääsee aina silloin tällöin laivalla Kambodzaan. Paikka kunta on eteläisin paikka Tratilla (mantereella) Tahimaan ja Kambodzan rajalla nimeltään Hat Lek. Sieltä voi ottaa laivan Pak Khlong:ille (n.20-30b) josta speedboat kyyti Shianoukvilleen maksaa semmoiset 500-600b. Homma toimii ihan ok, mutta Tratilla on välillä pahat rajatarkastukset jossa rinkka pengotaan alusta loppuun ja aikaa menee. Hat Lekiltä saa myös laivan Ko Kongille, joka siis sijaitsee myös Kambodzassa LP:n mukaan maksaa 100b/nuppi. Viisumi pitää olla, sitä ei näiltä raja-asemilta saa ja thai-viranomaiset pitävät hommaa laittomana, joten rrajat ei aina ole auki, eikä laivoihin välttämättä turistit pääse, vaikka niitä kulkeekin. Pikku saarille ja Ko Kongille pääsee aina, mutta silloin on rajaviranomaisten mukaan edelleen Thaimaassa, vaikka onkin Kambodzassa fyysisesti, eli myös voimassa oleva Thaimaan viisumi tarvitaan. Mutta onnistuu, jos on tuuria.

Ja tähän syssyyn kysymys Laosista ja Si Phan Don:ista - eli voiko sieltä varata bungalovin internetistä - olen siellä jouluna ja pelottaa että paikka on ihan täynnä, eikä mikään kakkahotelli kiinnosta vaan kunnolla chillaamaan johonkin pikkusaaren bungaloviin - vinkkejä kiitos.

12
Aasia / Jouluna Mekongilla
« : 25.11.2007, 17:30:51 »
Elikkäs Si Phan Don(?) alueelle pitäisi päätyä Aasian kiertueella jouluksi (tarkoitan Mekong joen saaristoa Laosin ja Kambodzan rajalla) Nyt tarvittaisiin niitä kuuluja vinkkejä, eli minne majoittua ja miten sinne saa yhteyden, koska kyse on joulusta, niin paikka saattaa olla aikasta täynnä. Jos on kokemuksia ja vinkkejä, niin antaa palaa. Eli missä majoittua ja saako sinne varattua majoituksen - tai lähinnä paikka johon SAA VARATTUA majoituksen.

Samaan voi heittää pikkuvinkkejä Laosista ja Vietnamista - mitä missä milloin.

13
Thaimaa / viisumeista vielä
« : 04.11.2007, 16:52:12 »
Eli onko jolla kulla IKINÄ ollut oikeasti se tilanne, ettei ole päässyt maahan - Thaimaa- ilman 30 vuorokauden sisällä olevaa paluulippua? Nyt ei siis kiinnosta se juttu siitä kaverista, vaan omakohtainen kokemus.
 Onko Finnair evännyt KOSKAAN keneltäkään maahan pääsyä - eli matkaa ja jättänyt lippuineen Helsinki-Vantaalle? Ja taaskaan se kaverin tuttu ei tule kyseeseen.

Olen menossa Thaimaahan joulukuun alussa ja tarkoituksena on palloilla alueella yli kuukausi, toki Thaimaasta poistun ennen 30 vrk:n täyttymistä, mutta sitähän ei Finskin mamma tiedä. Siitä siis kiinnostukseni syy. Itse en ole moista kuullut keneltäkään ja nyt kiinnostaa, että onko todella mahdollista, että jouluna olenkin kotona! :)

14
Intia / majapaikkoja delhissä
« : 06.09.2007, 21:50:39 »
Siis Metropolin huoneen hinta (2hh) oli 1000rs, eli ei hirveän kallis ajankohdan (uusivuosi) ja tason huomioon ottaen.

15
Intia / majapaikkoja delhissä
« : 06.09.2007, 21:48:45 »
Delhiin jos aikoo, niin kannattaa ottaa selvää Finskin suorista lennoista Delhiin, jotka maksaa kaikkinensa alle 400€. Hotellia Pahar Gandjilta jos aikoo niin Metropol on ihan ykkönen, siisti, hyvässä paikkaa, heti Pahar Gandjin alussa (keskukstan päässä) Yläkerrassa hieno kattoterassi, jolla on mukava viettää joulua tai uuttavuotta, mukava henkilökunta ja siistit huoneet. Hyvä aamiainen ja ravintolan ruoat kodallaan. Paikassa tarjoillaan myös olutta, joka ei ole itsestäänselvyys Delhissä. Hintaa taisi olla 1000rs/yö ja kun itse olin siellä, ajankohta oli uusivuosi, joten tuskin hinnat yhtään kovemmat on.

Delhissä kannattaa erikseen varoa taskuvarkaita, jotka ovat usein tyylikkäästi pukeutunut joukko naisia, jotka alkavat vetää hihasta ja pyytää rahaa, kädet kiinni laukkuun ja kiroilu päälle, se auttanee, silä Delhin poliisi ei ole niitä ystävällisimpiä.

Lentokentältä kannattaa ottaa prepaid taksi, eikä kannata suostua mihinkään mitä kuski suosittelee (hotelli, matkatoimisto jne.) Siinä joutuu julmetun kusettamisen kohteeksi ja matka alkaa väärällä jalalla. Varatkaa hotelli etukäteen ja taksilla suoraan sinne ja seuraavana pääivänä kun kaikki on kunnossa on hyvää aikaa etsiä mitä sitten ikinä tarvitseekaan.

Jos paikkaa ei varaa etukäteen, on mahdollista, että joutuu kalliimpaan (20€+) majoitukseen jolloin kyllä tulee ryöstetyksi sillä samaa tasoa ne halvemmatkin pää sääntöisesti on. Ja kun etsiä jaksaa niin jostain kujalta löytyy tuohonkin aikaan se 500rs majoitus, mutta laadusta joutuu tinkimään jo aika paljon. Metropol on hyvä mesta.

16
Aasia / Tiibet ja Bhutan ja reppureissaaja
« : 08.07.2007, 16:11:28 »
Tarkoitus on todellakin tehdö ainoastaan pintaraapaisu Tiibetiin ja Bhutaniin, Nepalissa olen ollut aiemmin ja siellä menen kiipeämään, joten tuo Everest ei ole ongelma, kai siellä pitää nopeasti piipahtaa, niin on nähnyt mäen molemmat puolet.

Trekkaaminen kiinnostaa, mutta aika ei taida riittää siihen, joten homma jää kylissä ja kaupungeissa kiertelyyn.

Mikähän on Tiibetin ja Bhutanin hintataso ja löytääkö Tiibetistä majoitusta helposti - entäpä kuinka sujuu englanti paikallisilta?

17
Aasia / Tiibet ja Bhutan ja reppureissaaja
« : 07.07.2007, 09:59:49 »
Olisko Bhutanista kokemuksia? Mimmoinen maa ja mimmoinen meno. Kannattaako ottaa pakettimatka Kathmandusta vai onnistuuko omatoiminen reissaaminen ja miten jos onnistuu?  

Samat kysymykset Tiibetin osalta, eli kuinka se kannattaa kokea?

Alustavasti olen suunnitellut pakettimatkaa Kathmandusta molempiin paikkoihin eli pikaista pintaraapaisua, mutta mitä sanoo suuri yleisö? Vihjeitä otetaan vastaan.

18
Lähi-itä / Iran ja reppureissaaja
« : 07.07.2007, 09:48:40 »
Jaahas... inffoa taitaa asiasta olla aika niukalti.

Oliskos Teh(e)ranin lennoista tietoutta, eli minne sieltä pääsee ja miten matkaliput hommataan. Kathmanduun pitäisi päästä jollain ilveellä joko suoraan tai sitten jälleen kerran kierrellen. Eli miten?

en siis tahdo lentää Iraniin, vaan sieltä pois.

Ja edelleen pikku vinkkejä Iranista ja siellä liikkumisesta - paikoista ja kulttuurista - olisi mukava saada. Pahasti näyttää sille, että sieltä sitä itsensä löytää...

19
Lähi-itä / Iran ja reppureissaaja
« : 21.06.2007, 13:35:19 »
Eli suunnitteilla on reppureissu Iraniin, kun sieltä ei juuri pahaa sanaa kuule sanottavan, matkailijan näkökulmasta siis. Nyt kelpaisi vihjeet siellä käyneiltä koskien hintatasoa, majoitusta, liikkumista ja paikkoja joissa kannattaa käydä. Mahdolliset ongelmakohdat (kieli, kulttuuri) ja tietenkin ympäröivien valtioiden linja passissa olevaa leimaa kohtaan jos niihinkin aikaa jäisi. Ja toki viisumi asiat.

Ajatuksena on sulauttaa Iran osaksi pidempää Aasian matkaa ja aikaa olisi semmoinen kuukausi. Ajankohta lienee marras-joulukuu 2007. Eli riittääkö kuukausi? Onko siinä viikko väljää jotain toista valtiota varten ja mikähän se valtio saattaisi olla? Toki omia mielipiteitä ja suunnitelmia on, mutta vinkit tekee monesti mutkia matkaan.

Onko matkustaminen Iraniin mahdollista junalla Suomesta? Kauanko kestää ja kuinka viisumit ja muut tulee järjestää. Mikä on hinta. Itse en netistä löytänyt reittiä perille saakka, mutta alkuun pääsin, eli jos tällaista tietoa jolla kulla on niin kiinnostuneena kuuntelisin siitäkin asiasta.

20
Espanja / Espanjan parhaat kohteet
« : 12.06.2007, 12:02:29 »
blue1 myy halvimmillaan lentoja 39€/suunta+verot, jolloin hinta on n.100€ j jos majoituksesta maksaa sen 15-25€ yö ja sulle jää vajaat kolmesataa, niin kyllä pääsee halvemmalla.

Kabul on loistava hostelli, ylempänä kerroin siitä.

San Sebastianissa en missannut kaupunkia, mutta mielestäni se ei Espanjan mittakaavassa todellakaan nouse mitenkään erityiseksi. Jos San Sebastianin kaupunkia vertaa vaikkapa Salamancaan, niin ei tarvitse kovin montaa kertaa miettiä. Minä en löytänyt sieltä mitään, mitä ei muualla olisi ja se mitä muualla on, ei Salamancassa minulle tuottanut juurikaan mielihyvää, joten tästä johtuen negatiivinen kommentti. Kovasti siihen toki vaikuttaa se, että kaikki kehuvat paikkaa rivissä ja kun siellä olin, se oli todellakin pettymys - ehkäpä odotin liikoja, enkä antanut kaupungille kunnolla mahdollisuutta. Olin San sebastianissa neljä päivää ja siinä ajassa sen kävelee ympäriinsä monta kertaa.

Jokainen toki muodostaa paikasta oman mielipiteensä, mutta 90% kommenteista on paikkaa ylistäviä, joten kai siinä jotain mukavaa on.

Sivuja: [1] 2