Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tintin

Sivuja: [1] 2 3 ... 56
1
Kiina / Vs: Kiinan nettisensuuri
« : 20.09.2017, 16:11:28 »
Kiinan-resissu tehty: Ilmainen VPN Master toimi kohtuullisesti, tosin gmailia sillä ei saanut auki, mutta sentään google ja facebook toimivat. Offline-karttana toimi muuten varsin hyvin maps.me.

2
Yleinen / Vs: Lentojen peruminen ilman sairastumista
« : 24.07.2017, 09:08:03 »
Jos et ole koskaan yksin matkustanut, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.  - Ja vaikka olisitkin, suosittelen silti.

3
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 06.07.2017, 21:41:46 »
Jaavalla Yogyakarta oli hieno -tai siis ne temppelirauniot (Prambanan ja Borobudur) ovat hienoja. Kyllä jakartassakin pari päivää viettää.

4
Kiina / Vs: Kiinan nettisensuuri
« : 06.07.2017, 20:18:42 »
onko tuoreitakokemuksia eri VPN-palveluiden toimimisesta Kiinassa? Ja onko jokin ilmaisista sovelluksista osoittautunut toimivaksi?

5
^ tutkimuksissahan ei luonnollisesti koskaan lasketa etukäteen tarvittavaa otoskokoa ottaen huomioon oletettu intervention teho, oletettujen tapausten osuus ja haluttu tilastollinen voima vaan pyydetään hihasta arvio "biologilta, joka on tehnyt eläinkokeita" . Ihan Wikipediasta löytyy aiheesta jo monimpuolisempaa tietoa puhumattakaan lukemattomasta määrästä alan oppikirjoja...  https://en.wikipedia.org/wiki/Sample_size_determination.

6
Lentomatkustus / Vs: Lentopelko kuriin?!
« : 04.04.2017, 06:29:36 »
Minulla oli parin vuoden ajan todella epämiellyttävä fiilis lentokoneessa nousujen ja laskujen + ilmakuoppien aikana (lensin lisäksi työni takia tuolloin runsaasti...). Psyykkasin itseni tuosta ulos juuri Lentoturmatutkintaa- sarjan avulla. Ajattelin joka jakson kohdalla, että juuri näin tuskin enää tapahtuu, koska onnettomuus oli vaikuttanut turvallisuusjärjestelyihin.  Samoin minuun teki vaikutuksen se systemaattisuus, millä ongelmatilanteisiin koulutetaan reagoimaan (suosittelen esimerkiksi sitä jaksoa, missä kaikki moottorit sammuivat tulivuoren tuhkapilvessä ja miehistö yritti käynnistää moottorit uudelleen 14 kertaa. Viimeisellä kerralla onnistui!). Kannattaa myös hakeutua koneen etuosaan istumaan, sillä heiluminen ja tärinä tuntuvat vähemmän. Minulla auttoi myös se, että pakotin itseni lukemaan kirjaa juuri nousujen ja laskujen ajan ja keskittymään siihen. Jos et ole alkoholiongelmainen (eli ei ole riskiä, että jää huikka päälle) tai absolutisti, niin kyllä se yksi naukku ennen lähtöä ja laskeutumista auttaa kummasti (vaikka juuri alkoholia halusitkin välttää).

7
tuossa ajassa ei ehdi kauheasti kaupunkia ehdi katsella. En ole uskaltanut tulla kentälle edes käsimatkatavaroiden kanssa alle 2 tuntia ennen koneen lähtöä. Taksi ei ole välttämättä yhtään nopeampi kuin metro, olen pari kertaa ollut aika hirveissä liikenneruuhkissa. Lisäksi tuo taksi on varsin hintava. Kannattaa itse selvittää, saatko matkatavarat jatkamaan suoraan matkaa vai pitääkö niille löytää paikka. Manhattan on iso, eikä siellä ole varsinaista "keskustaa" ja pilvenpiirtäjät ovat varsin ahtaasti, jolloin niitä pääsee ihailemaan vain taivaalle tuijottelemalla. Itse ihailisin Manhattanin pilvenpiirtäjiä Brooklynistä tai Long Island Citystä (Queens, joitakin vuosia sitten on avattu varsin viehättävä Gentry park)) käsin tai ottamalla Staten Island Ferryn.  Eurooppalaiselle täysin käsittämättömästi kuppiloita/baareja, joista voisi maisemia ihailla, on erittäin niukalti. Etukäteisvaroituksena: New York on  kaikessa upeudessaan monin paikoin likainen ja ruma, ja parin tunnin visiitillä saattaa jäädä ensikertalaiselle hiukan omituinen fiilis.

8
Kiitos siitä, että kerroit kuka olet ja mihin teet tutkimustasi. Tällaisiin vastaan aina mielelläni!

Siirsin ketjun AV-osastoon. -Mr. V

9
Aasia / Vs: Indonesia ja Islamin radikalisoituminen
« : 02.11.2016, 19:32:16 »
kaljaa ei saa enää kuin joistain yksittäistä ruokakaupoista ainakaan Jaavalla. Pari vuota sitten sai vielä lähes mistä tahansa kioskista. Muuten ei ainakaan Jaavalla ollut mitään muita ongelmia kuin ehkä aiempaa kovemmilla kaiuttimilla kailotetut aamuyön rukouskutsut! Mutta mitään vihamielisyyttä en havainnut (olen nainen) - pikemminkin päinvastoin, mielestäni oltiin aikaisempaa jopa ystävällisempiä!

10
Kerrankin joku kertoo nimensäkin ja vielä vastaa asiallisesti kysymyksiin, eikä heti vedä hernettä nenuliin, kun joku kysyy lisätietoa!  osallistuisin, jos olisin matkustamassa Fuengirolaan.

Sivumäärän taivastelijoille: teoriaosuuden laajuutta ei tiedemaailmassa mitata sivumäärällä vaan sisällöllä. Tai matemaatikko Pascalin sanoin: "olisin kirjoittanut lyhyemmän kirjeen, jos minulla olisi ollut aikaa siihen".

11
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 26.09.2016, 23:17:54 »
alkoi toi Sumatran sadekausi silti hirvittää (olen ollut Indoissa sadekaudella ja kävi hiukan huono mäihä: satoi kaatamalla ja taukoamatta viikon) eli Yogya. Eli: temppelit tietty, mutta mitäs muuta? Hyviä ruokapaikkavinkkejä?

12
Olettekos kuulleet... / Vs: Myö hostel
« : 11.09.2016, 11:16:31 »
^^Mun mielestä Pallisten parasta antia aas on seurata, kun ihmiset toteuttavat haaveitaan ja uskaltavat tehdä jotain erilaista. Minun näkökulmastani kaikenlaiset maailmanympärimatkablogit ja chillailut "ei-turisti-paikoissa" eivät ole mitään erikoista tai jännittävää (been there, done that). Tämä ja Dream Hostel- keskustelu ovat olleet hyvin mielenkiintoisia. Ihailen yrittäjyyttä (minusta ei siihen ole!), sillä teissä on tulevaisuus! Kiinnostavaa oli aikanaan myös Disneylandiin töihin lähtevien vinkit toislleen ja lähtöä edeltävä jännitys...

13
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 06.09.2016, 16:32:39 »
ainakin momondolla löytyi random-päivälle 490e yhdensuuntainen istanbulin ja bangkokin kautta. Bangkokiin norskilla 363.

14
Tyhmät kysymykset / Vs: Miami ja zika
« : 31.08.2016, 21:17:33 »
^^miamista saa varsin hyvin edullisia ja suoria jatkolehtoja muualle Yhdysvaltoihin. Miamin suhteen tilanne on jo se, että siellä on zikavirusta eikä se sieltä mihinkään taida mihinkään kadota, pikemminkin leviää laajemmalti. Eli kuten sanoin, vaihtoehtoja on kaksi, eivät ne katselemalla miksikään muutui.

15
Tyhmät kysymykset / Vs: Miami ja zika
« : 26.08.2016, 07:18:07 »
^ Kommenttisi on irrelevantti, sillä zika ei ole mikään valtava riski raskautta suunnittelemattomalle/ei-raskaana-olevalle. Ongelma on sen sikiövaikutukset. En missään nimessä lähtisi vaarantamaan sikiötä tarpeettomasti riskialueille Amerikan mantereella.

Alkuperäiselle kirjoittajalle: Yhdysvalloissa on muitakin ja hienompia kohteita kuin Miami. Ota jatkolennot vaikka Las Vegasiin ja mene Grand Canyonille. Tai länsirannikolle ja näe San Fransisco, Highway 1 ja Yosemite. Tai Bostoniin ja näe Cape Cod ja Uuden Englannin idylliset pikkukaupungit. Tai New Yorkiin.   

16
Tyhmät kysymykset / Vs: Miami ja zika
« : 24.08.2016, 20:27:54 »
jos kirjoitit postauksesi saadaksesi "luvan" matkustaa, mieti uudestaan.  Ja uutislähteet ovat tässä tapauksessa  luotettavampia kuin jokin keskustelupalsta;)  Tai lue matkailijan terveysopasta http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat?p_selaus=54712
Siis:
os haluat raskaaksi lähiaikoina, vaihda kohdetta. Mieti, mitä olisi koko raskauden ajan miettiä, "mitä jos". Raskaana oleva ihminen ei ole järkevimmillään ja luultavasti ramppaisit ultraäänessä tarkistuttamassa tilannetta ja syyttelisit itseäsi.  Zikavirus on sikiölle oikeasti vaarallinen. Mieti, mitä olisi, jos joudutkin abortoimaan sikiön tai saat vaikeasti vaikeavammaisen lapsen vain siksi, että oli kiva päästä häämatkalle.

Jos haluat Miamiin, käytä ehkäisyä suositeltu varoaika Ellet ole ihan ikäloppu, ei sillä lapsensaannilla noin kiire voi olla, vaikka olisi kuinka "mullekaikkinytheti"- tyyppinen ihminen (mitä en tietenkään väitä sinun olevan)

Ja uutislähteet ovat luotettavampia kuin jokin keskustelupalsta. Tai lue edes matkailijan terveysopasta http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat?p_selaus=54712

17
Tyhmät kysymykset / Vs: Hanavesi ja hammasharja
« : 09.08.2016, 21:48:53 »
^matkaripuli johtuu ruokaan/veteen joutuneista ulostemikrobeista Ne bakteerit eivät ole siis mitään "erilaisia" bakteereita vaan ihan tylysti ulostemikrobeja, jotka aiheuttavat ripulia ihan paikallisillekin ja johtuvat siitä, että joku on koskenut (kirjaimellisesti) kakkaisilla käsillä ruokaasi ja usein ruokasi on vielä seissyt lämpimässä. paikalliset saavat niistä usein ripulia itsekin, mutta usein kotona ruoka ei seiso samalla tavoin kuin ravintoloissa...

18
Tyhmät kysymykset / Vs: Hanavesi ja hammasharja
« : 08.08.2016, 19:47:13 »
jos hanavesi on oikeasti juomakelvotonta (= siinä on runsaasti ulostebakteereita ja alkueläimiä), hammasharjaan tulee jo riittävästi pöpöjä aiheuttamaan tautia. Sitten taas suurimmassa osassa turistipaikkoja hanavesi ei ole ilmeisesti sen likaisempaa kuin pullovesikään (mikä kertoo ehkä vielä enemmän pullovesien laadusta).

19
siis olet lukenut nuo tarjotut linkit eikä löydy apua? sitten kyllä kannattaa soittaa vaikka Aavan matkailuklinikalle https://www.aava.fi/toimipiste/aava-matkailuklinikka --puhelu maksaa jotain, mutta siellä ainakin osataan matkailuasiat. Yksi vaihtoehto on vaihtaa reittisuunnitelmaa ja suunnitella se niin, että malariski on erittäin pieni. Kambodzassa on niitäkin alueita!

20
jos nyt kuitenkin ottaisit yhteyttä matkailuneuvontaan etkä luottaisi meihin nettikommentoijiin terveysasioissa. Se, että joku ei ole saanut malariaa jossain, ei takaa, etteikö joku muu voisi saada. Lue nyt alkajaisiksi http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat?p_artikkeli=mat00189#s6, http://wwwnc.cdc.gov/travel/yellowbook/2016/select-destinations/cambodia ja http://www.fitfortravel.nhs.uk/destinations/asia-(east)/cambodia/cambodia-malaria-map.aspx ja artikkelit aiheesta. Noiden turistikohteiden (turistikohteisiin olet menossa) riskeistä löytyy virallisiakin suosituksia, mutta en nyt ala tarkemmin penkomaan. Terveydenhuollon tasohan on paikan päällä matala, joten sana "huoleton" ei sovi Kambodzaan, mutta löytänet tiedon, onko syytä suureen huoleen, ja samalla tiedot muistakin terveysriskeistä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 56