Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sippora

Sivuja: [1]
1
Espanja / Puerto de la Cruz
« : 24.04.2007, 18:27:19 »
Moi!

Tällainen pikaviesti, kun täältä kirjaston koneelta kirjoittelen. teneriffan puerto de la Cruz on todella kaunis kaupunki. olimme siellä viime syksynä hotelli casablancassa ja kovasti tykkäsimme. puerto on kuitenkin aito kanarialainen kaupunki-ei turisteja varten kyhätty systeemi.Uimaankin pääsee-ainakin hotellilla. ja onhan siellä esim merivesialtaat. lisäksi Loro parque on varmasti mieleen lapsille-miksei myös aikuisille.

2
Yleinen / ja vielä...
« : 17.04.2007, 00:19:50 »
Kylläpä tätä juttua nyt piisaa...Siis se , mikä lähinnä ärsyttää, on sellainen mentaliteeti, että halutaan pilata toisen ilo ja into.varsinkin silloin,jos toisella tasan samanlaiset mahdollisuudet matkusteluun ja sitten ruikutetaan että "joillakin sitä vaan on varaa matkustella".nää on valintakysymyksiä.itselläni on huushollissa ikivanhat huonekalut enkä minä siitä valita.Mun valinta on, että mieluummin matkustelen kuin pistän rahani huonekaluihin.Ja jos joku tekee toisin, se on hänen valintansa, yhtä oikea  kuin omanikin.En ymmärrä kenelltä se on pois, jos meidän poppoo reissaa-niin kauan kun omilla rahoillamme reissaamme.

ja tosiaankin yhtenä pointtina hommassa on se, että haluan lasteni pääsevän katselemaan maailmaa.On aina ilo nähdä, kuinka rohkeasti he menevät juttelemaan ihmisten kanssa.Nuorempi tyttäreni teki tiukasti kauppaa Espanjassa vaikka myyjä ei puhunut Englantia eikä tyttäreni Espanjaa."ihan hyvin homma meni vaikkei toisiamme paljon tajuttukaan"sanoi tyttö.Ja tätä haluan muksuilleni opettaa-rohkeutta mennä, rohkeutta toimia. Että kyllä sitä pärjää kun on yritystä ja avoin mieli.

3
Yleinen / No just...
« : 16.04.2007, 23:45:55 »
No ohhoh. olipa paljon kirjoitusvirheitä tossa mun viestissä. Syyksi pistän sen, että kirjoitan tätä suht pimeässä huoneessa ja yritän naputella hiljaa, ettei koko muu jengi herää tähän kolinaan. :?

4
Yleinen / Jaa-a...
« : 16.04.2007, 23:40:21 »
Kyllähän matkustelu tarjoaa uusia välineitä ajattelulle, uutta perspektiiviä.

Toisaalta sellainen ajatusmalli, että "jos et ole käynyt suomen rajojen ulkopuolella, et ymmärrä maailmaa ja elämää" on itselleni vieras.

Selvennänpä hieman. Minä olin nuori 80-luvulla.Olen yksinhuoltajaperheestä-äitini kuoli ollessani kymmenen vuotias.Perheelläni oli tosi tiukkaa rahasta, maksoin itse kesälomarahoistani lukion kirjat ja muunkin elämisen-joskus jopa makselin isän laskuja, kun häneltä rahat loppuivat.Muistan kerrankin, kun luokkamme yks tyttö ihmetteli että #etkö sä lähde kesällä kielikurssille".Hänen maailmaansa ei mahtunut ajatus, että joillakin ei kertkaikkiaan ole sellaiseen mahdollisuutta.Hän matkusteli paljon, mutta se ei näyttänyt avartaneen häntä tällaiseen ajatteluun...

Kyllä ihmisen avarakatseisuus tulee paljon muusta.Luulenpa esim. että jos itse on kokenut köyhyyden, ymmärtää paremmin köyhien ihmisten tuntemuksia myös muualla maailmassa. Toki köyhyys muualla on paljon rankemmissa mittakaavoissa, mutta kuitenkin...

Täytyy myös muistaa, että matkustelu on aikamoinen etuoikeus-suurella osalla maailman ihmisiä ei ole koskaan mahdollisuutta matkusteluun.Silti uskon, että etiopialainen ihminen köyhyydessäänkin voi olla paljon "avartuneenpi"kuin rikkaampi länsimainen ihminen.

Olen myös todella miettinyt motiivejani matkusteluun.Asuuko minussa kuitenkin jonkinlainen itseään tällä tavoin pönkittävä sisin-näin saan osoiteetua itselleni ja muille, että olen nähnyt paljon-siis olen sivistynyt, olen erilainen, en mukaudu kaavoihin, minä se maailmannaisena ymmärrän elämää...

Tätäkin voi olla ripaus hommassa. Toisaalta, kyllä minä oikeasti haluan nähdä, kokea, haistaa, maistaa maailman. Ja toisaalta miksi matkailua täytyy perustella niin kamalasti.Miksei riitä, että voi sanoa, että tää tuo mulle iloa, tää antaa mun elämään sisältöä ja mielenkiintoa.Jos vedät viinaa ravintolassa, sitä ei tarvitse perustell ollenkaan samassa mittakaavassa.

Mulla on aika pieni palkka, samoin miehelläni.Kun suunnittelemme reissua egyptiin ja olen kertonut siitä kahdelle tutulleni, molemmat ovat sanoneet "kuinka teillä on varaa tuollaiseen". Se on lause, joka saa mut ärsyyntymään. Toisella perheellä on tosi kovat tulot, ja sanovat että heillä ei olisi ikinä varaa moiseen.Toinen perhe taas sisustaa kämppää jatkuvasti, ostaa uusia huonekaluja jne. En minäkään töksäyttele, että "miten pirussa teillä on varaa ostaa uudet huonekalut joka toinen vuosi".

sitäpaitsi ainakin siinä mielessä matkailu avartaa, ettei tule ihan vainoharhaiseksi kaikkea erilaista kohtaan.Tuo toinen noista perheistä-sen perheen äiti-ei lähde reissuun koska "sieltä saa jnkun karmean pöpön, siellä on pahaa ruokaa jne.jne"

puheenollen näistä turistirysistä-en näkisi niissä käymistä minään syntinä. ovathan nekin todellisuutta-oppii ainkin näkkemään, että maailmassamme on tällaista ja kentie miettimään sitä, kuinka se tuhoaa paljon alkuperäistä...avartumista sekin.itse kävin teneriffan puerto de la cruzissa-on tosi kaunis kaupunki mielestäni-ja jos tajuntani ei muuten avartunut, nin ainakin sen verran, että mietiskelin että kun meikä tässä rantabaarissa vetää jäätelöä kitusiinsa niin samaan aikaan ihmiset lähtee Afrikasta teneriffalle veneillään kuolemaa uhmaten.ja kun kysyy heiltä asiasta, he sanovat että "ei ole mitään menetettävää, kotimaassaan kuolisivat joka tapauksessa".

Mutta ...Minä kuitenkon rakastan matkustelua ja haluan lapsenikin viedä maailmalle. Selitän heille myös sen, että kaikille ihmisille se-ssis matkustelu ei ole mahdollista.

Tuli vähän töksö viesti kun yömyöhään tätä kirjoittelen. Mutta siis ehdottomasti kannatan matkustelemista.Kunhan se ei vain saa aikaa toisenlaista suvaitsemattomuutta-sellaista, että ilman sitä ihminenen ei voi tajuta mistään mitään.

5
Egypti / Egypti kutsuu...
« : 12.04.2007, 22:54:03 »
Kyllä se niin on, että taidan varata reissun  Egyptiin heti huomenna...Ihan pakettireissulle mennään.Eihän se mitään reppureissaamista ole, mutta ymmärtänette että kun koko perhe lähtee reissuun on hieman pakon sanelema juttu tuo pakettisysteemi-varsinkin kun lapset lähtevät reissuun mukaan.Siinä mielessä ehkä hieman hassua, että kirjoittelen tänne reppureissajien palstalle, mutta toisaalta-sielultani olen kyllä reppureissaaja.ja ehkäpä sitten eläkemummona, kun lapset ovat lentäneet pois pesästä, heitän rinkan selkään ja suunnistan kohti uusia seikkailuja.

Minusta on mukava lukea teidän kirjoituksianne.Olen itse jo nelikymppinen, teistä suurin osa minua paljon nuorempia.On jännä huomata, että tällä palstalla ihmiset ovat kaikki hyvin fiksun tuntuista sakkia. Ehkäpä matkailu ja erilaisten asioiden näkeminen maailmalla on sellainen juttu, joka todella avartaa , antaa ymmärrystä.Haluan todella, että omatkin lapseni voisivat kasvaa avarakatseisiksi ihmisiksi. Uskon, että eri kulttuurehin tutustuminen on yksi avain siihen. Siksi haluan viedä heitä maailmalle.

6
Egypti / Ihana juttu Egyptistä
« : 12.04.2007, 13:28:05 »
Hei kaikki! Sippora täällä-jos vielä muistatte.  :D .En ole palstalla vieraillut kylläkään kuin pari kertaa. :oops:

Mutta nyt asiaan.Tässä ihana juttu vanhasta ladysta, jonka todennäköisesti jo tunnettekin.

www.mondo.fi/105/villa.htm

Olin juuri miettimässä perheellemme egyptinreissua, ja mietin jo, että uskaltaako perheen kanssa lähteä reissuun vai saako siellä pommin päähänsä tai jotain muuta vastaavaa.Mutta sitten tämän tädin juttu taas sai vakuuttuneeksi, että rohkeutta peliin vaan.

Uudessa Olivia-lehdessä on artikkeli, jossa villa sanoo näin:", "en ole koskaan katunut, että päätin jättää päivätyöni. Kun työt toukokuussa loppuivat, lähdimme viisivuotiaan tyttären kanssa puolaan rahtilaivalla". Sen jälkeen Villa matkusti joka vuosi tyttärensä kanssa tämän murrosikään asti.
"ihmettelen nykyajan ihmisten riskienottokyvyn puutetta. Elämä on vaarallista. Riskien ottamisen pelko ja tosikkomaisuus tuntuvat liittyvän toisiinsa."

kertokaapa mulle jotain egyptistä te, jotka ovat siel reissailleet.

Terveisin Sippora

7
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kiitos!
« : 29.11.2006, 23:43:18 »
Kiitos kaikille tervetulotoivotuksista!Oon ihan innoissani tästä foorumista, mukavantuntuista sakkia täällä! :)
Matkat pyörii mielessä kokoajan...Yksi mun unelma on lähteä käymään Etiopiassa. Mulla on ollut siellä kummiperhe vuoden ja kovasti haluaisin heidät tavata.Se järjestö (FIDA), jonka kautta kummiperheeni sain, teki marraskuussa reissun Etiopiaan, mutta sillä kertaa en kertakaikkiaan ehtinyt saamaan matkarahoja kokoon. Ehkä tekevät sinne joskus reissun uudestaan.Kirjeenvaihtoa oon käynyt kummiperheeni kanssa. Perheessä on 7 henkeä, perheen isä kuollut muutama vuosi sitten. perheen vanhin poika elättää koko perhettä käymällä päivisin töissä. Hänen palkkansa on 60 senttiä per päivä...Iltaisin poika käy vielä koulua.Suosittelen tuota kummisysteemiä jokaiselle, joka voi laittaa tuon 20 euroa kuussa perheen tukemiseen.Apu menee todella tarpeeseen ja pienellä summalla voi auttaa niin paljon. Aika liikuttavaa oli, kun kertoivat, että nyt, tuon kummituen takia, heillä on ruokaa joka päivä.Ennen ei ollut.Sitäpaitsi maahan ja ihmisten elämään pääsee hyvin tutustumaan myös tällaisen toiminnan kautta.

Nepaliin haluaisin myös lähteä. Kavita(mun veljen vaimo) ehdotti reissua sinne, saataisiin majoittua hänen perheensä luona.Ois varmaan aika mahtava kokemus toi Nepal.

Mun veli on reissannut paljon, varmaan neljässäkymmenessä valtiossa ja minä oon kökkinyt täällä korvessa.. :? .Ai niin, täällä oli joku tyttö joka asuu riihimäellä. Sanna, Sannaa tai joku tällaisen nimimerkin omaava henkilö. Terveiset hänelle-viereiseeä kunnassa asun, eli Lopella ja tarkemmin sanoen Kormun kylässä.Ja kyllä, Sanna, olet aivan salkkareiden Miian näköinen.Jos Riksussa joskus tuut vastaan, niin moikkailen.

8
Olen lueskellut tätä foorumia muutaman päivän ja miettinyt, että uskaltaisikohan tämmöinen täti-ihminen tänne sakkiin mukaan(40v). :roll:

Nytkin kirjoitan ihan vaan tällaisen pikaviestin-tuli viime yönä istuttua koneella kolmeen asti yöllä ja luettua näitä sivustoja.Täytyy kaiketi joskus tarttua imuriinkin ja tehdä näitä kotihommia vaikka oon nyt niin intoa täynnä näistä matkailujutuista, että koko ajan oon tutkimassa uusia kohteita ja reittejä...

oon pikkutytöstä asti haaveillut matkustamisesta ja istunut nenä karttakirjoissa kiinni. Interrail kiinnosti aikanaan kovastikin, mutta eipä vain koskaan tullut lähdettyä.Olen myös yksinhuoltajaperheestä-äitini kuoli kun olimme veljeni kanssa kymmenen-ja rahat oli aina tosi tiukalla.

Lauloin aikoinaan kuorossa, jonka kanssa teimme ulkomaanreissuja-onneksi! Eli olen käynyt seuraavissa paikoissa-Ruotsi. Tanska, Norja. Saksa,Hollanti, Unkari Itävalta.Mahtavia reissuja kaikki-erityisesti Unkari jäi mieleen paikkana, jonne jäi sydän.

Muistan noilta kuoro-ajoilta sen, että mulla oli aina hirveä hinku tutustua paikallisiin ihmisiin ja painella reppu selässä ympäriinsä-ihmettelin aina muiden kuorolaisten keskenään olemista.Yhä vieläkään en voi käsittää, että jossain matkaoppaissa julistetaan jotain hotellia"suomalaisten omaksi hotelliksi". Siis kyllä minä suomesta tykkään ja suomalaisista, mutta en voi käsittää, että jos lähtee toiseen maahan lomalle, pitääkö siellä mennä ensimmäiseksi johonkin suomi-baariin tai humppatansseihin... :shock:

No niin, mulla on kohta teini-ikäiset tytöt ja  aviomies. Kuvio kulki aika perinteisiä kuvioita-talon rakentaminen, pienillä tuloilla velkojen makseleminen jne.Rahat oli niin tiukilla, ettei millään voinut kuvitellakaan, että olisi ampaistu koko poppoo ulkomaille...
Mun miehen sisaret on reissaajia. Toinen on asunut (on naimisissa paikallisen kanssa)Teneriffalla jo 28 vuotta. Toinen taas asui samaiseessa paikassa kymmenisen vuotta, ja palattuaan sieltä on nykyisen miehensä kanssa reissaillut tosi paljon kuubaa myöten. Heidän tyttärensä asuu myös Lontoossa oltuaan ensin vuoden japanissa jne. jne .jne.

Oma veljeni on myös matkustellut paljon-hänen nykyinen vaimonsakin on nepalilainen.

Mutta mitä minä muista horisen-tarkoitan vaan, että kun ympärillä näki tätä reissaamista, niin taas tuo nuoruuden kipinä iski.Uteliaisuus nähdä uusia kulttuureja ja uusia ihmisiä.

Ja mitäs sitten tapahtui...15-vuoden kotona nyhjäämisen jälkeen matkustimme.... arvatkaas minne...no TENERIFFALLE! Ja nyt ei kukaan saa ruveta kirkumaan :D .Oon aina ollut sitä mieltä, että minähän en minnekään turistirysiin lähde.Kauhistus on ollu aina sellaiset paikat, jotka on tehty vain turisteille. Mutta koska mieheni siskon perhettä lähdimme tapaamaan-hän asuu Los Cristianoksessa-niin yritin kuitenkin valita paikan jossa olisi jotain nähtävääkin-ja valitsimme Puerto de la Cruzin.Ja sanokoot kuka mitä tahansa, niin mielestäni oli kyllä tosi hyvä paikka-vehreä, paljon pieniä katuja ja kujia, jota rakastan.Kaupungissa jyrkkyyttä-sitäkin rakastan.O.k-maailmassa on paljon upeita kohteita, mutta kyllä tuo Puerto oli kans ihan makee paikka.

Ja nyt on sitten matkakuume iskenyt. Myöskin ihan lapsiani ajatellen haluaisin viedä heitä paljon ulkomaille-ettei heistä ikinä tulisi sellaisia ihmisiä, jotka kysyvät, niinkuin eräs ihminen kun kuuli veljeni menneen ulkomaalaisen naisen kanssa naimisiin-"onks se joku neekeri". No , nykyajan nuoret ovat nähneet ja reissanneet paljon ja omatkin tyttöni ovat ihan fiksuja, että tuskin pelkoa...

Rahat on edelleen tiukassa ja sohvamme on kohta puhkikulunut, mut mieluummin käytän rahani matkailuun kuin johonkinavotakka-kotiin...

Joo, tämä näin pikaisesti!

Sivuja: [1]