Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ucee

Sivuja: [1] 2 3
1
Etelä-Amerikka / turistiviisumiin jatkumoa Colombiassa
« : 01.02.2007, 16:42:30 »
Anteeksi vieraankielisestä postauksesta, toivottavasti asianomaiset ymmärtävät.. seuraava ote sivuilta http://www.bogotaturismo.gov.co/ciudad/informacion/inmigracion.php

"Los viajeros procedentes de aquellos países que no tienen restricción para entrar a Colombia y el motivo de su viaje es el turismo, tienen derecho a permanecer hasta por el término máximo de noventa (90) días calendario, permiso que es expedido por la autoridad migratoria en el puerto de entrada. Pueden además solicitar la extensión hasta por noventa (90) más, dirigiéndose a la oficina de asuntos migratorios, ubicada en la calle 100 No. 11-27."

Eli siinä tuo aiemmin todettu 90 ja 180 päivää, ja punaisella osoite (Bogotassa) mistä saa jatkoa.


JA Sama maan ulkoministeriön sivuilla:

P.¿Cómo extiendo mi permanencia en Colombia si entré como turista o visitante (Países incluidos en la lista)

R. Es necesario dirigirse a la Subdirección de Asuntos Migratorios del DAS (Dirección Bogotá: Calle 100 Nª 11B –27. Tel: 6107996 y 6107588.) Si se encuentra en otra ciudad diríjase a la Seccional del DAS más cercana

Eli muissa kaupungeissa DASin toimistoista, seuraavat osoitteet löytyi:

FUERA DE BOGOTÁ
El trámite se realiza en las sedes Seccionales del D.A.S. en los horarios establecidos en cada una de ellas:

MEDELLÍN:
Calle 19 # 80-40
Teléfonos : 3415900 - 238172

BARRANQUILLA:
Calle 54 # 41-133
Teléfonos : 3411411 - 341144

BUCARAMANGA:
Cra 11 # 41-13 Ver Mapa
Teléfono : 3083111

CALI:
Avenida 3 Norte # 50N-20
Teléfonos : 6643809 - 634381

2
Etelä-Amerikka / toihin kolumbiaan
« : 01.02.2007, 16:23:01 »
Jos sinulla on TEFL todistus niin varmaan olet selannut läpi noita sivuja esim. www.teachabroad.com

Englanninkursseja tarjoavat instituutit Kolumbiassa (keltsi):
http://www.paginasamarillas.com/pagamanet/web/companyCategory.aspx?ica=1671&idi=1&txb=ESCUELAS+DE+IDIOMAS&nca=Cursos+de+Ingl%c3%a9s&ici=*&ies=*&nci=*&nes=Todos%20los%20Estados&ipa=1&pg=1&tipo=categoria&k=62424

3
Etelä-Amerikka / toihin kolumbiaan
« : 01.02.2007, 15:58:53 »
Asuin 2 vuotta Limassa, Perussa, jonka aikana olin töissä mm. baarimikkona, engl.opettajana ja backpackerhostellissa kunnes pääsin GAP Adventuresille matkanjohtajaksi. Karibianristeilijällekin olisin päässyt baaritöihin mutta tyttöystävän takia ei silloin pystynyt. Ainoa, jossa pääsisi rikastumaan, jos sitä tekisi kokoaikaisesti oli tuo matkanjohtajaduuni: Palkka on todella hyvä paikalliseen tasoon verrattuna, ja omat kulut pysyy alhaalla kun on lähes koko ajan täysihoidossa.

Englanninopetuksen palkkataso on myös hyvä paikalliseen verrattuna. Baari, hostelli, yms. työ opettaa lähinnä elämän reaalia..
huom. puhuttaessa paikallisesta palkkatasosta: hyvä baarimikko Perussa tienaa keskimäärin 10 euroa illassa; vastavalmistuneen keskinkertaisen "it-tradenomin" palkka on jotain 200-400usd kuussa ja julkisen sektorin opettajat on tuossa samassa kastissa. Tosi it-osaajat, kv-firmoissa työskentelevät korkeakoulutetut tienaavat 900usd ja siitä ylöspäin.

Menin Peruun turistina ja kävin tasaisin väliajoin naapurimaassa leimaamassa lisää kuukausia passiin. Ei onnistu kaikkialla mutta mm. Perussa, Ecuadorissa ja Boliviassa ainakin taitaa toimia noin. Mitään työlupaa en noihin töihin tarvinnut, enkä luultavasti olisi edes saanut ilman "lisämaksuja".. muistaakseni jotain 250usd olisi maksanut vuoden luvan käsittely ja 500:lla sen olisi saanut varmasti ja nopeasti.
Yksi kaveri vietti kanssa lähes vuoden Kolumbiassa turistina, en tiedä tarkalleen kuinka toimi noiden viisumien kanssa.

Etelä-Amerikkaan on aika vaikea lähteä takomaan (palkkatöissä) rahaa. Opetusduuni voi kuitenkin olla ihan hyvä tapa kustantaa omat hurvittelut. Etenkin jos sulla on kurssitodistus ja homma hallussa.

4
Etelä-Amerikka / kielenopetus
« : 30.01.2007, 21:23:29 »
Perusta on kokemusta.. sanoisin että jos on itsevarma kieli- ja opetustaidostaan niin kyllä töitä luulisi olevan. Anglot on tietysti aina etusijalla, mutta tosiaan jos oikeasti on hyvä kielitaito niin siitä vaan.. Paikallisten opettajien kielitaito ei koskaan ollut kovin vakuuttavaa.
Ainakin Perussa muillekin kielille on kovaa kysyntää esim. saksan, japanin, italian ja ranskantaitoisille olisi jopa enemmän huutoa.

Tuolla Etelä-Amerikassa kieliopetus on lukuisten kilpailevien kieli-instituuttien harteilla, ja ulkomaalaiset opettajat on aina imagovaltti. Joten eikun vaan paikanpäällä keltaiset sivut käteen ja kierrokselle.. en usko että on hirveän vaikea löytää duunia...

Palkka Perussa keskimäärin 6usd tunnilta, mutta paremmissa paikoissa yli 10usd ja töitä hyville opettajille riittää. Luullakseni Kolumbiassa palkat on korkeampia.

5
Etelä-Amerikka / Machu Picchu, Amazon sekä biitsit
« : 29.01.2007, 22:10:20 »
Juu Inkatraili on kallis ja ruuhkainen ja jos ei ole etukäteen buukannut niin voi mennä päiviä hukkaan siellä Cuscossa shoppaillessa. Toki onhan noita muitakin trekkejä siihen suuntaan, jos ei ole niin välttämätöntä nähdä raunioita matkalla. Suosittelen sellaista operaattoria kuin Qente: http://www.qente.com

Esim. 4-5 pv trekkejä, jotka käy vähintään yhtä upeissa maisemissa, mutta ilman ruuhkaa ja IncaTrail-lisämaksua:
- 5pv Salkantay-Santa Teresa trek (4pv trek Aguas Calientesiin + viidentenä päivänä MachuPicchu-visiitti ja paluu Cuzcoon),
- 4pv Lares-Ollantaytambo, josta sitten jatketaan junalla Machu Pichulle.

Kun aikaa ei ole niin hurjasti niin ehkä se Amazonikin kannattaa sitten tehdä pakettina Cuzcosta Pt.Maldonadoon, menopaluuna 3 päivää, tai sitten siellä Ecuadorissa (Tena) jos sinne Montañitasin biitselle suuntaa. Bolivian Rurrenabague on kai se paras paikka mutta visiitit on vähän pidempiä (4-5 päivää vähintään). Rurressa on ymmärtääkseni reppureissaajien mahdollista tehdä halvalla retkiä ilman lodgemajoitusta mutta laadukkain vaikkakin tyyris tapa on toki noi viidakkolodget. Ecuadorin hinnat on kanssa edullisimpia. Paras ja kallein paikka on P.N. Manu, jonne mennään Cuzcosta.

Pt. Maldonado-retket on 205/295 (3pva/4pva) usd per nessu + lennot n.100 usd, kannattaa varata suoraan seuraavalta operaattorilta, eikä välikäsiltä:

Rainforest Expeditions: http://www.perunature.com
toimistot Limassa ja Cuzcossa, yhteystiedot nettisivuilla.

6
Afrikka / Itä afrikka ja viisumit
« : 20.10.2006, 23:19:15 »
Oon törmänny sellaseen että en lähtiessä olisi päässyt koneeseen koska mulla ei ollut viisumia ja paluulento yli 3kk lähdöstä, viisumivapaus kun oli vaan 3kk oleskeluun asti.. piti vaihtaa paluu ensin 3kk:n sisälle ja sitten siirtää jälkeenpäin myöhemmäksi.

Enivei, sanomani piti että pidä mielessä että Kenian viisumi oikeuttaa käyntiin muissa itä-afrikan maissa eli jos pyörähdät Ugandassa niin sama viisumi on edelleen voimassa palatessa Keniaan mikäli ei ole umpeutunut. Älä siis mene vahingossa ostamaan transitviisumia, jos aiot pyyhältää Ugandaan ja palaat esim. kahden viikon päästä.

7
Afrikka / Uganda ja vuorisogorillat
« : 20.10.2006, 23:08:42 »
Gorillaluvista.... Ugandan luvat kannattaa ostaa etukäteen. Mitään alennusta ei paikanpäältä ostamalla tule jos sellaisen onnistuu saamaan, eli lupa on aina 360usd. Kannattaa olla ajoissa liikkeellä eli mielellään pari-kolme kuukautta ennen reissuajankohtaa. Homma hoituu sähköpostitse ja kansainvälisellä pankkisiirrolla UWA:sta (Uganda Wildlife Authority), jonka nettiosoite on www.uwa.or.ug.
Kuljetukset voi sitten järjestää paikanpäältä.

Jos joku tarvitsee tietoa esim. autovuokrasta, raftingista, kansallispuistoista, kalastuksesta, tms. niin pistäkää viestiä.

8
Etelä-Amerikka / Matkaopas Etelä-Amerikkaan
« : 20.10.2006, 22:43:34 »
Pakko heittää tänne että Insight Guidet on muuten ihan parhaita kohdemaaoppaita. No joo sellaset käytännön jutut voi kattoo Footprintista mutta noi on täynnä sellaista taustatietoa, mikä tekee matkailusta mielekästä. Tsekatkaa..

9
Etelä-Amerikka / Taakse jää talvi ja edessä etelä
« : 24.11.2005, 12:27:49 »
Hyvää matkaa jäbille! Pistäkää viestii jos tulee mitää ongelmii :)

Hei, jos ehditte niin tsekatkaa Cuscossa sellanen hostelli kuin Loki, pistäkää viestii miltä vaikuttaa, ja kertokaa terveiset pojille Jussilta!

http://www.lokihostel.com - Cuesta Santa Ana 601, Cuzco

ps. ja kyllä siellä on USB-portteja ku vaa kattoo tarkkaan (koneen taakse) ;)

10
Kenia / Uganda on Afrikan vihreä helmi
« : 31.10.2005, 01:24:01 »
Uganda on tuolta suunnalta aivan helmi... ja senhän voi yhdistää ihan hyvin kumpaan vaan tai vaikka molempiin:

2 vkoa Ugandassa:
esim. Murchison Falls NP, Nkuruba & Kibale-metsä, Queen Elizabeth NP, Bunyonyi, Mgahinga NP ja vuorigorillat, Jinja ja rafting Niilillä
ja sitten 2 vkoa Keniassa/Tansaniassa:
esim. Nakuru/Naivasha-järvet, Masai Mara, Arusha, Ngorongoro, Zanzibar ja kotiin Darista.

ja miksi erityisesti Uganda: maailman paras vaellusvuoristo Rwenzori, vuorigorillat, Ssese-saaret Victoria-järvellä, paljon vehreämpi kuin tomuiset T ja K ja sademetsääkin jäljellä, Murchisonin putoukset, joilla voi tehdä myös kävelysafareita, leijonia puissa (Queen Elizabeth NP), Niilin lähde ja maailman parhaat koskenlaskukuohut...

ja ennen kaikkea superystävällisimmät ja vieraanvaraiset ihmiset jotka ei koko ajan ole tyrkyttämässä safareita!!!


http://www.pallontallaajat.net/interrail/keskustelu/viewtopic.php?t=7807

___________________________

Jussi Soini

11
Olettekos kuulleet... / Ugandamatka
« : 30.10.2005, 13:09:21 »
Tiedoksi Big Ape Tourista kiinnostuneille: Ryhmä on täysi ja lähtee 17.2. Varapaikkoja voi vielä kysellä suoraan sähköpostitse: [email protected]

12
Kenia / Mt. Kenya vinkkejä?
« : 30.10.2005, 12:38:59 »
Ei oo mitään järkeä ostaa muualta kuin Keniasta, ellei sitten ole ylimäärästä rahaa tuhlattavaksi.

Nairobissa törmää heti bongareihin, jotka hommaa sut ryhmään mut turvallisinta on etsiä joku toimisto tai sit lähteä backpackerhostellien luottobongarien mukaan.
Kaikki varusteet saa järjestäjiltä tai muualta Nairobista vuokrattua suht edullisesti.
Kysy hostelleista jos et muuten löydä. Todennäköisesti pääset seuraavana päivänä matkaan. Noin viikko kannattaa laskea koko toimitukseen: vaellus on 4  päivää, matkoihin sinne menee päivä (ajoaika n. 3h mutta patikoimaan vasta seuraavana aamuna) ja siihen ryhmän etsimiseen max kaksi päivää.

Paikanpäältäkin Nanyukista voi päästä ryhmään, mut en välttämättä laskis sen varaan.  Näin ainakin 1999, luultavasti nykyään on vieläkin enemmän tarjontaa.

Muuta tekemistä: Aivan Nairobin ulkopuolella on ihan oma kansallispuisto, jossa voi tsiigailla niitä villieläimiä, ja ovathan noi lintujärvetkin (Naivasha, ja mitä niitä olikaan) ihan päiväretken etäisyydellä.

13
Etelä-Amerikka / Rokotukset
« : 18.06.2005, 20:22:37 »
Meningitis ja lavantauti on hyvä ottaa. Malariariski on pieni, eikä koko reissua kannata lariamia popsia jonkun kahden päivän viidakkovisiitin takia. Mutta jos siellä aikoo oleskella pidempään niin se on suositeltavaa.
Hepatiittimonirokotetta suosittelisin kaikille nykyään.. jos hepayhdistemäpiikin hinta huimaa niin mm. Perussa sen voi piikityttää supermarketin rokotepisteessä n. 5 eurolla.

14
Etelä-Amerikka / Amazon
« : 19.02.2005, 18:40:24 »
Amazonasin alueella vene on yleinen kulkuvaline etenkin pienempien paikkojen valilla kun tiet on vahassa ja usein huonossa kunnossa sateiden takia, mutta matkat kestaa tavallisesti useita paivia, eika se ole ihan halpaakaan.

Taalla Perussa mm. Iquitosin viidakkokaupunkiin ei ole muuta kulkutapaa kuin lentaen tai veneitse. Sielta voi jatkaa mm. Leticiaan (Kolumbian etaisin kolkka) ja edelleen kohti Manausta.

15
Etelä-Amerikka / Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« : 20.01.2005, 19:28:41 »
Peru on ihan loistava maa mutta 98% turisteista tekee sen virheen etta suuntaavat Limasta suoraan etelaan kohti "pakkonahtavyyksia" Titicacaa, Cuzcoa ja Machu Picchua. Aivan upeita paikkojahan nuokin ovat mutta todella turistimaisia ja siksi monelle jaa "koko" Perusta turismin kyllastama maku. Tanne matkaaville suosittelisin varaamaan ainakin 3 viikkoa pohjoisen (Cajamarca, Chachapoyas, San Martin) ja keskiosan (Mantaro-laakso, Chanchamayo, Pucallpa) tutkailuun, jossa muutaman viikon jalkeen voi tulla jopa ikava valkonaamoja.

Muista paikoista Buenos Aires, Brasilian koillisrannikko ja Kolumbia on sellaisia paikkoja joista kuulee vaan kehuja. Mut silti parhaita matkakokemuksia saa usein menemalla just sinne mista ei kuule yhtaan mitaan.. kartta kateen vaan.

LM: mentiin kai sitten ristiin kun mulla alkoi duunireissut :) mites teidan reissu meni? joko kotona?

16
Etelä-Amerikka / halpalentofirmat
« : 22.12.2004, 04:55:52 »
valilla Madrid - E-Amerikka

http://www.airmadrid.com/

17
Yleinen / Mitäs sanotte..
« : 19.11.2004, 05:09:27 »
keskisuomalaisten ja perheellisten puolestapuhujana yhdyn edelliseen kommenttiin etenkin mita tulee seikkailuun ja taloudellisuuteen

tikkakoski 4 life!  :lol:

18
Yleinen / taskut tyhjinä maailmalle ?!
« : 19.11.2004, 03:48:17 »
ita-afrikassa tuli telttailtua 4 kk, olin silloin viela vege ja paivittain riisit, kasvikset, yms. haettiin paikallisilta toreilta ja kokattiin leirikeittimella tai hostellin keittiossa. Silleen jai sopivasti yli fyrkkaa valilla hemmotella itseaan yhdella kaljalla tai ravintola-aterialla :D oishan se ollu ihan kivaa jos ois ollu enempi rahaa mut silla piti parjata mita taskusta loytyi, sou..
Ja ainahan voi menna esim backpacker-hostelleihin duuniin, siita ei kylla tavallisesti saa palkkaa, mutta ainakin majoituksen ja jopa safkaakin. Jos on tosi hyva englanninkielitaito niin englanninopetuksella saa helposti duunii aika monesta kehitysmaasta.

19
Malarialaakitys on tavallisesti tarpeen jaksoille jotka viettaa viidakkoalueilla alle 1000m korkeudessa, eli jonkun 3 paivan viidakkovisiitin takia ei oo kylla jarkea popsia kolmea kuukautta pillereita.. eli ottaa laakkeet mukaan, ja kun tietaa milloin on sinne viidakkoon menossa niin aloittaa sen laakityksen viikkoa ennen ja lopettaa sitten viikko sen jalkeen (tai miten se nyt kunkin kohdalla menee).

Noita alueita on mm. Ecuador lukuunottamatta keskivuoristoa,  Perussa Iquitos, Puerto Maldonado, Pucallpan ja Satipon seutu ja Boliviassa Rurrenabaque ja Trinidad.

Asutuilla alueilla malarian sairastamisen todennakoisyys taallapain on paaaaaaljon pienempi verrattuna esim. Afrikkaan. En itse ole tormannyt viela turistiin joka malarian oisi etela-amerikassa saanut (kylla niita varmaan on, muttei paljoa) kun taas Afrikassa tuntui silta etta joka toinen pidempaan oleskellut oli joskus sen sairastanut.. silti mitenkaan vahattelematta malarian vaaraa, olen itse viikon tehnyt Tansaniassa kuolemaa ko. sairauden vuoksi ja vihdoin siita parannuttuani minut heitettiin paikalliseen putkaan..  :lol:  mutta se onkin jo toinen tarina..

20
Etelä-Amerikka / englannilla läpi e-amerikan?
« : 12.11.2004, 02:32:05 »
espanja o helppoo ja ehottomasti se vahainenkin mita ehtii oppia on sen vaivan vaarti.. koska LM oot tulossa Peruun? pista vaa viestii ku oot Limassa pain. Taalla alkaa aurinko jo mukavasti polttelee, kohta paasee biitsille..

Sivuja: [1] 2 3