Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Raappu

Sivuja: [1] 2
1
Matkaseuraa / Vs: Trans-Mongolia/Manchuria kevät 2013
« : 22.02.2013, 10:46:22 »
Morjesta!

Ootkos jo lähtenyt tai vielä lähtemässä reissuun?

Köröttelin itse Trans-Mongolian junarataa keväällä 2008. Ihastuin etenkin Mongoliaan kovasti ja aion jonain päivänä sinne vielä palata. Tuo päivä ei kuitenkaan häämötä horisontissa vielä, joten tahtoisin pyytää palvelusta, mikäli sinä (tai joku muu, joka tätä lukee) satut olemaan Ulan Batorissa lähiaikoina.

Ostin omalla reissullani erittäin mainiot villaiset sandaalit, jotka ovat uskollisesti palvelleet minua viitisen vuotta. Niitä on parsittu, tilkitty ja neulottu, mutta alkavat olla tulossa tiensä päähän. Voin lähettää kuvan sähköpostitse ja neuvoa, mistä moiset voi Ulan Batorissa ostaa. Vaivanpalkkasi tulee tietysti olemaan satumainen!

2
Aasia / Vs: Don Det?
« : 25.06.2008, 08:32:33 »
Oon taalla Don detilla just nyt, mutta saavuin vasta eilen, joten ihan hirveen tarkkaa analyysia en voi viela heittaa. Aktiviteettipupun unelmamesta taa ei taida olla ellei sitten kierra naita joka paikassa mainostettavia toureja, jotka vie vesiputouksille, auringonlaskua ihailemaan ja patikoimaan asuttamattomille saarille.

Rentoja ja viihtyisia joenrantabungaloweja loytyy asutukseksi jopa alle eurolla. Mita uimiseen tulee, niin meitsi on ainakin hyppinyt bungalowin parvekkeelta Mekongiin vahan valia. Tubeilijoita ja niin paikallisia kuin ulkomaalaisiakin uimareita on myos nakynyt. Bungalowin suihkuunkin tulee vesi suoraan joesta. Onhan se toki melko ruskehtavaa, mutta eipa siita jaksa murehtia.

3
Matkaseuraa / Vs: 8.4 - 30.6 Thaimaa, ja naapurimaat
« : 14.06.2008, 16:21:34 »
Moro! Luang Prabangissa kollii 20v. jantteri viela pari paivaa. Seuraavaksi Vang Viengiin, Laosissa varmaan vierahtaa pari-kolme viikkoa.

Suomen puhuminen jaanyt vahille ja muutenkin rento matkaseura kelpaa. Laita mieluummin sahkopostia kuin yv:ta, koska harvemmin tulee tallaajissa piipahdettua kuin gmailissa

joonas.valkama - gmail.com

4
Kiina / Vs: Patikoiminen Yunnanissa
« : 14.06.2008, 16:06:49 »
Joopastajoo, Tiger Leaping Gorge on todella maineensa veroinen, vaikkakin tunnelmaa vahan rokottaa patikoijien runsas maara.

Pohjoisemmassa Shangri-La ja Deqin ovat kuumaa valuuttaa, koska etenkin Deqinin patikkareitit ovat monille viela koluamattomat eika valkonaamoja kolmen paivankaan aikana valttamatta nae lainkaan. Suhteellisen pienista kavijamaaristaan huolimatta hostelleja loytyy kuitenkin melko hyvin ja niiden omistajilta saakin parhaat vinkit reittivalintoihin.

Naina epavakaina aikoina Deqin on myos helpompi ja halvempi tapa nahda tiibetilaista elamaa (80% vaestosta tiibetilaisia). Oppaan saa myos palkattua melko halvalla, vaikkakaan tama ei ole valttamatonta.

5
Kiina / Vs: Patikoiminen Yunnanissa
« : 27.05.2008, 07:06:59 »
Dali on nyt saavutettu ja muilta reissajilta kuultujen juttujen perusteella tuo tiger leaping gorge taitaa olla monille Yunnanin kohokohta. Melko suosittu tuntuu olevan se ylempikin reitti, jolla valttyy turistibusseilta ja muulta tohinalta. Yksin en valttamatta haluaisi taipaleelle lahtea, joten suuntaan luultavasti viela Lijiangiin katselemaan, josko patikkakumppani loytyisi.

Kuulopuheiden mukaan nyt eletaan kuitenkin viimeisia hetkia tiikerireitin kaymisen suhteen, koska alueelle suunnitellaan suurta vesivoimalaa, patoa, joka pilannee patikkareitin. Taman informaation todenpitavyydesta meikalaisella ei ole varmuutta, mutta kuulostaa hyvinkin mahdolliselta kiinalaista keinoista piittaamattoman edistyksenhakuista politiikkaa ajatellen.

6
Kiina / Patikoiminen Yunnanissa
« : 19.05.2008, 07:04:27 »
Olen itse talla hetkella Yang Shoussa ja suuntaamassa Guilinin kautta Daliin ja pyorimaan ympari Yunnania. Lonely Planet mainitsee Tiger Leaping Gorge -nimisen patikointikohteen Lijiangin lahella. Muutenkin koko provinssi on pullollaan upeita kohteita ja loistavia patikointireitteja, joten niita olisi hyva niputtaa tanne, jos joku on sattunut kaymaan. Itse en viela voi paljoa raportoida, mutta yritan heittaa jotain analyysia ja neuvoa, kun olen mestat kiertanyt.

7
Sain kuin sainkin Kiinan viisumin Ulan Batorissa, joten vastaan nyt omaan kysymykseeni.

Tuo ylla annettu linkki Kiinan suurlahetyston sivuille ei anna aivan oikeaa tietoa ainakaan Kiinan Mongolian suurlahetyston toimintatapojen suhteen.

Ensinnakaan ei tarvitse esittaa meno-paluulippua (sivuilla mainitaan return ticket), vaan pelkka lentolippu ulos Kiinasta riittaa. Hostel-voucher riittaa parille ensimmaiselle paivalle eli koko oleskelun ajaksi ei tarvitse olla varausta. Kolmantena puutteena on viela se, etta sivulla ei mainita mitaan tiliotteesta, joka on aivan ehdoton vaatimus. Itse tulostin Sammon nettipankista omat tilitapahtumani, joista nakyy myos taman hetken saldo.

Nailla evailla siis viisumi irtosi:
- tiliote
- lentolippu pois Kiinasta
- kolmen paivan hostelli-voucher

Ja kyllä siellä Mongoliassa helposti viettää sen ylikin 2 viikkoa,, hieno maa  ;)
Todellakin! Ihmiset ovat niin pyynteettomia ja avuliaita, etta alkuperaisesta suunnitelmastani poiketen vietan Mongoliassa hieman enemman aikaa. Kiinan suurlahetysto kun vaan on Ulan Batorissa ja meikalaisella veri vetaa myos paakaupungin ulkopuolelle.

8
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 30.04.2008, 09:30:22 »
Itse kavin tanaan noutamassa passini Ulan Batorin Kiinan suurlahetystosta, joten ainakin Trans-Mongolian junaradalla matkaaville on nyt tarjolla ensikaden kaytannon tietoa.

Kavin lahetystossa jo kaksi kertaa aikaisemmin ja ensimmaisella kerralla mukanani ei ollut mitaan tarvittavista dokumenteista passia lukuunottamatta. Minut kaannytettiin siis pois heti alkuunsa ja sain kateeni listan papereista, jotka minulla tulee olla saadakseni viisumin.

Lista naytti talta:
- todistus matkavakuutuksesta
- menolippu Kiinaan
- lentolippu pois Kiinasta
- majoitus-voucher

Hostellilla pahkailimme hommaa parin kanadalalaisen kanssa, jotka olivat juuri edellisena paivana saaneet molemmat samanlaisen listan, mutta vaatimukset olivat osin erilaiset. Lahetyston tyontekijat ovat siis itsekin melko ulalla naista saantomuutoksista.

Lopulta 30 paivan single-entry -viisumi irtosi nailla dokumenteilla:
- lentolippu pois Kiinasta
- majoitus-voucher (kolmelle ensimmaiselle oleskelupaivalle)
- nettipankista tulostettu tiliote


Majoitus-voucherin ja e-lentolipun tehtailin tosin itse tietokoneella. Luotin vanhaan kikkaan ja kirjoittelin lentolipun lahinna suomeksi hammentaakseni virkailijaa. Tulostettu nettipankin tiliote ei valttamatta ole ihan riittava, mutta vaitin sen olevan faksi suomalaisesta pankista, joten kaytannossa se naytti riittavan.

Toiselta kanadalaisista kavereista muuten evattiin viisumi, koska hanella oli kahden vuoden takainen Taiwanin viisumi passissaan. En kylla ymmarra logiikkaa taman takana, kun kerran taiwanilaisetkin ovat jo jonkin aikaa voineet matkustaa Kiinaan. Miksei sitten ulkomaalainen, joka on kaynyt Taiwanissa?

9
Onko kellaan aivan tuoretta tietoa (parin viime paivan ajalta) Kiinan viisumivaatimuksista? Olen Ulan Batorissa ilman Kiinan viisumia ja Pekingiin pitaisi paasta. Paikallinen suurlahetysto kertoi viime perjantaina vaativansa viime keskiviikosta lahtien majoitusvaraukset oleskelun ajalta, menolipun UB-Peking ja lentolipun ulos Kiinasta.

Tanaan kuulin kuitenkin uutta huhua, etta pitaisi olla myos todistus matkavakuutuksesta. Paikallisen hostellin henkilokunta ja reissaajat ovat asiasta tietamattomia eika googlettamallakaan loytynyt oikein mitaan ihan viimepaivia koskevaa infoa.

10
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 27.04.2008, 12:39:36 »
Ulan Bator, Mongolia

Taalla tuleekin sitten ilmeisesti oleskeltua vahan suunniteltua kahta viikkoa pidempaan. Kiina nimittain heittaa jatkuvasti uusia saadoksia kehiin vaikeuttaakseen viisumin saamistani.

11
Olettekos kuulleet... / Lisaa rajoituksia
« : 27.04.2008, 04:52:17 »
Keskiviikosta 16.4. lahtien 30 paivan viisumiakin varten tarvitsee esittaa todistus varatusta majoituksesta Kiinassa oleskellessa, menolippu Kiinaan ja lentolippu pois maasta. Naita siis vaadittiin ainakin minulta Kiinan Mongolian suurlahetystossa Ulan Batorissa.

Erityisesti saapuvien liikemiesten maaraa halutaan vahentaa ja kaikki reppumatkaajat ynna muut halutaan myos pois maasta ennen olympialaisia. Turisti, joka lentaa Pekingiin, viettaa viikon hotellissa, kay katsomassa kisoja ja lentaa sitten pois, on nahtavasti ainoa matkailijatyyppi, jota maahan talla hetkella halutaan.

12
Matkapäiväkirjat / Vs: Pallontallaajien reissublogit
« : 02.04.2008, 16:29:45 »
Meikäläisen Aasian-kierroksen blogi alkaa piakkoin osoitteessa
www.optiojohtaja.blogspot.com

Reissu alkaa vasta huomenna, mutta tässä viikon sisään tullee jo merkintöjä. Matkani alkaa Moskovasta, mistä lähden Trans-Mongolian junalla Kiinaan. Välistoppeina ainakin Irkutsk ja Ulan Bator. Pekingistä suuntaankin sitten Kaakkois-Aasiaan.

Kirjoittelen muuten blogiani sekä englanniksi että suomeksi. En kuitenkaan aio kirjoittaa samoja tekstejä molemmilla kielillä, vaan valikoin sattumanvaraisesti, milloin käytän mitäkin kieltä. :E

13
Matkaseuraa / Vs: Kambotza Laos Vietnam kesäkuu -->
« : 02.04.2008, 12:58:10 »
Moro!

Lähden huomenna kohti Moskovaa ja matkani kulkee Siperian, Mongolian ja Kiinan kautta jossain vaiheessa Kaakkois-Aasiaan. Lienen siellä jossain vaiheessa kesäkuuta ja oleskelu jatkuu heinäkuullekin.

Voisi olla siinä vaiheessa virkistävää päästä suomeakin vaihteeksi höpöttämään, joten jossakin paikassa voitaisiin ainakin tavata, kun samoissa maissa samoihin aikoihin pyörimme.

14
Matkaseuraa / Re: juna
« : 10.03.2008, 12:57:15 »
Lainaus käyttäjältä: "vanilla_"
heippamoi,

kysyisin sulta jo nyt noista junista ja hinnoista.
En löytänyt netistä muita kuin järjestömatkoja Siperian kautta. Mikä juna tekee tuon reissun,Venäjän ja Siperian halki kohti Aasiaa ja minkähän hintainen matka on? Opiskelija-alennuksia?
Varmaan kalliimpi sesonkiaikana?

Mihin asti sillä pääsee?


Vastasin sulle yksityisviestillä, ettei mene off topikiksi tää sun ilmoituksesi. Kuten wilhelm sanoi, kannattaa lukea tuo Trans-Siperian FAQ ihan sivusta yksi alkaen. Aikaahan tuon lukaiseminen toki vie, mutta sieltä löytyy kuitenkin kaikki oleellinen tieto keskitetysti, mikä säästää itsesi tuntien googlettamiselta.

15
Matkaseuraa / Junalla Siperian halki tuntemattomaan
« : 08.03.2008, 15:13:31 »
Itse lähden huhtikuun ensimmäisellä viikolla Siperian-rataa pitkin Mongolian ja Kiinan kautta Kaakkois-Aasiaan. Mikään pähkähullu en silti mielestäni ole. Laita vaikka yv:tä kuukauden tai parin päästä, jos haluat tuoretta tietoa ja vinkkejä omalle reissullesi.

16
Tyhmät kysymykset / tavallisella repulla liikenteeseen?
« : 01.03.2008, 12:51:57 »
Itse olin Afrikassa kolme kuukautta sellaisen SA-kaupasta ostetun muutamaan otteeseen paikatun, mutta kestävän armeijan repun kanssa. Tilavuutta en tarkalleen tiedä, mutta noin 15-litrainen se taitaa olla. Ei missään tapauksessa yli 20-litrainen ainakaan.

Sinuhe egyptiläinen ja kamera veivät noin puolet repusta ja muutamaa vaatekappaletta lukuunottamatta paljon muuta en pakannutkaan. Tilaa jäikin vielä jonkin verran, mutta matkalaukun ostin kyllä paluumatkaa varten, että sain tuliaiset ynnä muut kulkemaan. Minulla oli reissuni aikana tukikohta Namibiassa ja sainkin sinne jätettyä osan tavaroistani, kun lähdin esimerkiksi Sambiassa ja Botswanassa käymään.

Koin, että ilman minkäänlaista säilytyspaikkaakin olisin tuolla repulla selvinnyt. Olisi vain täytynyt asennoitua siten, että ei ostele mitään ylimääräistä (esim. taide-esineitä). Vaatteita ostin millon mistäkin tarpeen mukaan ja useimmissa hostelleissa pesumahdollisuuskin löytyy. Ainahan tavaroita voi myös lähetellä postin kautta kotiin, jos ei raaski lahjoittaa tai heittää pois.

Seuraavaksi lähtenen huhtikuun alkupuolella Siperian-junalla Kiinan ja Mongolian kautta Kaakkois-Aasiaan. Tällekin reissulle todennäköisesti lähden samalla armeijarepulla, mutta hillitsen ostohalujani eri tavalla kuin Afrikassa, sillä tällä kertaa varastopaikkaa ei ole.

Ainoa ongelma on lähtöni ajankohta. Ainakin Venäjällä ja Mongoliassa tarvitsee lämpimämpää vaatetusta, kun taas Kaakkois-Aasiassa talvihynttyyt olisivat vain tiellä. Suomeen postittaminen lienee ainoa mahdollisuus ellen sitten kehtaa lähteä reissuun tyyliin isoisän vanhoissa vaatteissa. :P Ne voisi sitten antaa pois tai hävittää lämpimämmille seuduille saavuttaessa.

Tuollainen 75-litrainen, laadukas rinkkakin löytyisi, mutta se on puolityhjänäkin liian suuri ja kömpelö.

17
Aasia / Myanmar (Burma) maitse
« : 25.12.2007, 22:00:53 »
Nostanpa tätä keskustelua nyt vähän ylemmäksi päivitetyn tiedon toivossa.

Itse olen kuullut/lukenut paristakin paikasta, että Ruilin raja-asemalta pääsisi Kiinan ja Myanmarin välisen rajan yli ilmeisesti ainakin Kiinasta Myanmarin puolelle. Myös Morehin, Tamun raja-asemalla pääsi jokin aika sitten ylittämään rajan Intiaan (ja Intiasta) erityisellä matkustusluvalla, joka ei joidenkin lähteiden mukaan olisi kuitenkaan enää pakollinen. Rajanylittäminen Laosin ja Bangladeshin rajoilla on mitä ilmeisimmin sula mahdottomuus, kun edellä mainitsemillani se vaikuttaisi olevan vain suhteellisen vaikeaa/epävarmaa, mutta mahdollista.

Thaimaan kautta ilmeisesti pääsee maitse ylittämään (jopa helpohkosti?) ainakin Tachileikin raja-asemalla.

Pystyykö joku vahvistamaan tai kumoamaan antamiani tietoja omien tai lähipiirin kokemusten perusteella? Ne vaikuttavat tuota aluetta koskien olevan lähes ainoat tiedot, joihin kannattaa luottaa, sillä rajoitukset tuntuvat olevan muutosalttiita lyhyelläkin aikavälillä.

LISÄYS:
Puhun tässä nyt tarkoituksellisesti ainoastaan raja-asemista, joilta voi ylittää rajan olematta pakoitettu jämähtämään ensimmäiseen rajakylään ja rajoittamaan vierailuaan yhteen tai kahteen päivään.

18
Yleinen / Minimatka minibudjetilla
« : 04.11.2007, 22:24:55 »
Lainaus käyttäjältä: "Neon"

Niin. Ja kun olen tällä hetkellä juuri tuon 14, niin saanko matkustaa itekseni vai tarvitsenko sen täysi-ikäisen mukaan? Ja miten on, onko hostelleissa ikärajat mitkä?


Lainaus
Ryanair does not accept unaccompanied children under the age of 14 years

Alle 14-vuotias ei siis pääse koneeseen yksin.

Hostellien ikärajat ovat puolestaan minulle täysin tuntematon käsite, vaikka jokusessa on tullut nukuttua. Eipä niihin kai ihan lapsia täysin kyselemättä oteta, mutta en usko, että esimerkiksi 14-vuotiaalta pääsyä evätään ja passitetaan katuojaan yöksi.

19
Aamulehdessä sanottiin, että suomalaisia ei ollut koneessa tämän hetkisten tietojen mukaan, mutta mahdollisista omatoimimatkailijoista ei voida olla täysin varmoja. Ruotsalaisia oli ollut, mutta kaverit olivat selvinneet pienillä vammoilla.

20
Terveys ja turvallisuus / malarialääkitys
« : 17.09.2007, 14:17:30 »
Lariamista olikin aikaisemmilla sivuilla jo jotain puhetta ja harhoja tuli kyseisestä lääkkeestä myös itselleni. Jouduin lopettamaan kuurin vielä malaria-alueella ollessani, kun alkoivat sivuoireet käydä liian vakaviksi.

Yleisesti oli kaikenlaisia pelkotiloja ja sekavia heräämisiä keskellä yötä. Yleensä en yhtään ymmärtänyt, missä olin ja olin varma, että huoneessa on muita ihmisiä. En ole ikinä puhunut enkä kävellyt unissani aikaisemmin, mutta tällaiset hortoilut ja huutamiset tulivat yleisiksi ja muuttuivat melko vakaviksi, kun vielä "herättyänikään" en ymmärtänyt, missä olin ja mitä oli tapahtunut.

Kummallisinta tässä on ehkä se, ettei minulle mainittu apteekissa eikä terveyskeskuksessa mitään tällaisista sivuoireista, joten en osannut yhdistää niitä lääkitykseen kovinkaan pian. Pelottavaa on myös se, että vastaavat oireet ovat jatkuneet nyt vielä Suomessakin. Eivät tosin yhtä räikeinä kuin Afrikassa ollessani.

Sivuja: [1] 2