Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - cene

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Nostetaas tätä ketjua, kun en oikein noihin 2006 tietoihin uskalla luottaa..

Ajatuksissa on muutto Sveitsiin. Alueena lähinnä Zürich/muu saksan kielinen Sveitsi kiinnostaa, sillä poikaystävä puhuu sujuvaa (hoch)saksaa eikä ranskaa puhu meistä kumpikaan. Itse olen muinoin oppinut saksaa mutta sen jälkeen sujuvasti sen unohtanut.

Kysynkin onko saksan kielisessä Sveitsissä mahdollista löytää töitä jos ei osaa saksaa? Millaisia töitä? Mun oma ala on tämän suhteen hiukan hankala, koska olen opiskellut matkailua ja ollut aina töissä asiakaspalvelualoilla, joita tuskin pelkällä englannilla pystyy tekemään. Eli alanvaihto olisi todennäköisesti edessä.

Lisäksi miten helppoa/vaikeaa asunnon vuokraaminen on kahdelle ulkomaalaiselle? Itselläni on suomen passi, poikaystävällä Romanian ja kohta myös Unkarin. Olen jostain käsittänyt, että työn saanti on vaikeaa, jos ei ole esittää vuokrasopimusta, jota ei saa jos ei ole työsopimusta. Onko tilanne oikeasti näin?

Muutkin kokemukset Sveitsissä elämisestä kiinnostaa. Mitä te muut suomalaiset siellä oikein teette työksenne? Millaista siellä on olla ulkomaalaisena?

2
Kokemuksia Sveitsistä, anyone?

Sveitsi kiinnostasi muakin kun tämä Romania alkaa olla jo aika nähty ja parisuhteen toinen puolikas hinkuaa Sveitsiin. Voiko saksaa osaamaton (alkeet osaan mutta siihen se jääkin) löytää töitä Zürichin seudulta?

3
Kun kirjat ei ole Suomessa mutta siellä käydessä ei todella tunne olevansa matkoilla, ulkomaista puhumattakaan, niin matkavakuutusta ei yleensä tule hankittua. Aihetta ehkä olisi etenkin, kun läppäri, kamera yms kulkee yleensä aina mukana eikä sairastuessa tai loukkaantuessa ei kuulu Suomen terveyspalvelujen piiriin vaikka kuinka olisi kotikunnassaan käymässä.

Miten on, te muut ulkosuomalaiset, hankitteko matka(tavara)vakuutuksen Suomen matkoja varten?

4
Eurooppa / Vs: Romania...
« : 26.05.2010, 21:59:09 »
Tiedoksenne Romanian matkaa suunnittelevat: Targu Muresissa, Transilvaniassa avautuu huhtikuun alussa uusi hostelli Hostel Bears&Roses!

Valitettavasti joudun ilmoittamaan, ettei hostellisuunnitelmat toteutuneetkaan  :-[ Suurimpana syynä se, että meiltä meni kaksi asuntoa sopimusten kirjoitusvaiheessa reisille meistä riippumattomista syistä. Ehkä sitten ensi kesäksi..

Mutta tulkaa silti ihmeessä käymään! ;)

5
Yleinen / Vs: mitä miettii matkailualan opiskelija?
« : 23.04.2010, 23:16:15 »
Ärsyttää ja harmittaa sellaiset opiskelijat, jotka meillekin tulee harjoitteluun ja ilmoittaa, ettei suostu tekemään jotain tehtäviä, koska ne ei "vastaa koulutusta". Siksi ei minusta kannattaisi väheksyä esim. respa- ja matkatoimistohommia, sillä oikeita töitä tekemällä se ovi avautuu myös alan vaativampiin tehtäviin. Ja harjoittelupaikoissa sama juttu, monella sitä kautta voi aueta ensimmäinen  työpaikka valmistumisen jälkeen.

En ottanut henkilökohtaisesti mutta ajattelin kuitenkin mainita, etten missään tapauksessa väheksy näitä töitä ja toivon, etten antanut sellaista kuvaa  :-[ Olen itsekin ollu respassa useampaankin otteeseen parissa eri paikassa sekä harjoittelussa että "ihan oikeissa" töissä. Näissä on vain se huono puoli, että monet jumiutuvat siihen samaan vastaanottovirkailijan työhön (tai samoin matkatoimistovirkailijaksi) ja sillon se esimiesosa koulutuksesta jää helposti käyttämättä. Aina ei kuitenkaan ole mahdollista edetä vuoropäälliköksi tms., hotellipäälliköstä puhumattakaan. Todennäköisesti olisin itsekin edelleen töissä samassa hotellin respassa, jossa olin töissä opiskelujen lopulla, jos ei elämä olisi vienyt maailmalle..

6
Yleinen / Vs: mitä miettii matkailualan opiskelija?
« : 21.04.2010, 22:35:54 »
Reilu vuosi sitten valmistuneena matkailun restonomina (amk) tuntuu siltä, että matkailualan amk-tutkinto ei todellakaan ole mikään tae vakaaseen ja tuottavaan uraan. Itse olen huono esimerkki siitä syystä kun poistuin maasta heti opinnäytteen jättöpäivän jälkeen (todistuksenkin sain postissa ilman sen kummempia seremonioita ;) ), mutta Suomeen jääneillä opiskelukavereilla tuntuu olevan enemmän ja vähemmän vaikeuksia oman alan töiden löytämisessä. Toki meistä kukaan ei halua mielellään jäädä hotellin respaan tai matkatoimiston tiskin taakse (näitähän siis voi tehdä ammattikoulupohjalta), vaan käyttää hankittu esimiestutkinto hyväkseen ja /tai työskennellä alaa kehittävissä toimissa ja niitä töitä ei nyt ole ihan jokaiselle tarjolla. Tosiaan koulujen asenne on monesti nimenomaan se, että jokaiselle on varmasti esimiestason töitä ja vähempään ei saisi tyytyä..

Itse opiskelusta sen verran, että ainoat asiat mihin oikeasti on syytä panostaa, ovat harjoittelu(t) ja opinnäytetyö. Kurssien arvosanoja ei katso kukaan eikä niillä loppujen lopuksi opi juurikaan mitään mitä voi käyttää tulevaisuudessa hyväkseen, valitettavasti.

Toinen asia, josta en pidä, on restonomi-nimike, sillä jos et lisää siihen etuliitettä "matkailun", sinun kuvitellaan olevan kokki. Kuitenkin tutkinnolla on paljon enemmän tekemistä liiketalouden kanssa, joten soisin olevani (matkailualan) tradenomi.

7
Eurooppa / Vs: Romania...
« : 18.04.2010, 12:26:21 »
En ole Craiovassa käynyt mutta ei tuo raportti ainakaan yhtään eri kuvaa ole antanut, minkä itse olen paikallisesta mediasta saanut. Romaneja ja yleensä juuri heidän välienselvittelyjään riittää lähes jokapäiväiseksi uutisaiheeksi.

Noita "linnoja" on myös täällä Transilvaniassa ja ainakin täällä ne ovat hienoja ja valtavia ulkoa mutta sisällä on valmiina yksi huone jos sekään. Ja yleensä omistajat asuu jossain lähistöllä hökkelissä tai siinä yhdesä valmiissa huoneessa. Noiden tarkoituksena onkin siis ainoastaan osoittaa, että rahaa löytyy rakentaa isompi talo kuin kylässä/kaupungissa muilla, mutta valmiiksi asti sitä ei tehdä. Mutta noista Craiovan linnoista en tiedä tarkemmin, siellä käsittääkseni romanit ajavat Lamborghineilla, joten todennäköisesti myös talotkin on rakennettu valmiiksi asti.

8
Eurooppa / Vs: Romania...
« : 03.04.2010, 14:07:53 »
Olimme viime pääsiäisenä hostellissa Tg Muresissa. Sitä piti Unkarissa pääomansa hankkinut paikallinen. Onko siellä nyt siis kaksi hostelia?
Kaupungissahan ei sinänsä ole mitään erityistä. Mekin olimme siellä tuttavien vuoksi.

Olitteko MS Hostelissa? Se ei ole enää tänä kesänä enää toiminnassa. Jos kyseessä oli joku muu, niin sitten multa on mennyt jotain ohi korvien ;) Tai sitten kyseessä oli käsittääkseni valtion/jonkun valtiollisen nuorisojärjestön hostelli, jota en ole kyllä nähnyt mainostettavan yhtään missään, joten epäilen ettette ole siellä yöpyneet. Se taitaa olla enempi järjestön omien leirien yms. pitopaikka..

Juu ja mitään kovin erikoista täällä ei ole, mutta mielestäni yksi Romanian mukavimmista kaupungeista kuitenkin. Ja Transilvania alueena on parasta mitä Romania tarjoaa!

9
Eurooppa / Vs: Romania...
« : 29.03.2010, 13:38:45 »
Tiedoksenne Romanian matkaa suunnittelevat: Targu Muresissa, Transilvaniassa avautuu huhtikuun alussa uusi hostelli Hostel Bears&Roses! Tännehän pääsee vaikka Budapestistä lentämällä (Malev ja Wizzair), bussilla ja junalla ja muualta Romaniasta kulkee myös junat ja bussit. Hostellilla tapaa myös allekirjoittaneen..


Jos modet laskee tämän mainostamiseksi, niin poistakaa.. Oon vaan suomalaisseuran tarpeessa ja tokihan tämä on myös kiva ja ihan kauniskin päivän-kahden viettokohde  ;D

10
Lentomatkustus / Vs: Malev-lentoyhtiöstä kokemuksia?
« : 08.02.2010, 23:43:45 »
Onkos uusia päivityksiä tai näkemyksiä Malevin taloustilanteesta? Ostin helmikuulle kampanjan innoittamana Hki-Istanbul-Hki 92e, ja nyt mietin että pitääkö olla varasuunnitelma konkurssin varalle  ;).

Vaikka vastaus ei enää mitää merkitsekään, vastaan silti.. Yhtiö on avannut uusia lentoreittejä, joten tuskin ihan konkurssikypsästä yrityksestä on kysymys. Itse ainakin lennän huoletta, seuraavan kerran vajaan parin viikon päästä :) Kätevästi kotikaupungista Helsinkiin yhdellä vaihdolla ja 23 kg tavaraa mukana eri maksutta. Kerran Budapestistä Targu Muresiin lähtevässä koneessa oli vikaa ja kone vaihdettiin ennen lennon lähtöä, muuten ei ole koskaan ollut ongelmia. On ne muutkin lennot myöhässä, joten siitä ei Malevia voi erityisesti syyttää.

11
Hupaisaa löytää tuolta tilastosta itsensä.. Eipä ole vuonna 2008 omasta maakunnastani Romaniaan muuttanut kuin 1 henkilö - minä  ;D Kiitos linkistä!

12
Olin ihan varma, että olin jo kirjoittanut tähän ketjuun mutta näemmä en ollut.. Eli ulkomaalainen (Romaniasta mutta unkarinkielistä vähemmistöä) puoliso löytyy. Yhdessä ollaan oltu reilut 2 vuotta, jonka aikana ollaan etäsuhteiltu noin 1,5 vuotta ja nyt olen asunut täällä Romaniassa kohta vuoden. Yhteinen kieli on englanti, joskin yritän oppia unkaria sekä romaniaa. Tulevaisuudessa, sitten jos ja kun on lapsia, yhteinen kieli on toivottavasti jo unkari (etenkin jos asutaan täällä edelleen), mutta lapselle aion puhua ainoastaan suomea, mies hoitakoon unkarin opetuksen ja muut kielet oppii sitten koulussa. Kulttuurieroja on enkä aina osaa suhtautua niihin oikein vaan pidän pääni ja teen asiat "kuten Suomessa on tapana". Toisaalta monet erot eivät koske meidän suhdetta, vaan elämää täällä yleisesti, ja toiset erot ei johdu eri kulttuureista, vaan eri persoonallisuuksista.

13
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 15.10.2009, 14:02:30 »
Tympii:

Finnair ja muuttunut lentoaika, joka hankaloittaa elämää aika pahasti.
Wizzair, joka vastaa nettiyhteydenottolomakkeeseen, että heille pitää soittaa. Muuten voisin, mutta ollaan tehty niin jo 3 kertaa ilman selvää vastausta.
Anoppikokelas, joka puuttuu kaikkeen ja kertoo aina, kuinka hän tekisi asiat niin sata kertaa paremmin.
Sää. Viikonlopun 20 asteesta miinukselle.
Rahapula ja se, ettei täältä löydy normaalisti palkattua normaalia työtä.

Murr.


14
Eurooppa / Vs: Romania...
« : 14.10.2009, 15:50:46 »
Luinkin täältä jostain, että ei kannata vaihtaa rahoja Suomessa huonon kurssin takia.

Tällä hetkellä euromaan asukas on tavallistakin rikkaampi täällä talouskriisin runtelemassa maassa, joten vaihtokurssi on jokatapauksessa sulle edullinen, vaihdoit rahaa sitten missä vain. Kun kävin täällä ensimmäisiä kertoja kurssi oli kutakuinkin 3,50 leitä/1 euro, nyt noin 4,30 (taisi olla aamun uutisien mukaan 4,28 ja jotain) leitä/1 euro.

Toiseen kysymykseen en osaa antaa 100% varmaa vastausta, koska tiedän, että jossain maksu onnistuu myös euroilla, toisaalla vain leillä. Toisaalta tuosta kurssista johtuen, epäilen, etteivät he pistä euroja pahakseen... Rahan vaihto onnistuu jopa täällä pienemmässä kaupungissa ongelmitta, Bukarestissa vaihtopaikkoja on varmasti joka kadun kulmassa ainakin keskustan tuntumassa.

15
Tämä ehkä kuuluisi tuonne tyhmiin kysymyksiin mutta kun kyseessä on Finnair, niin kysyn täällä.. Siirtäkää ihmeessä, jos on tarpeen :)

Eli varattiin syyskuun alussa lennot Budapest-Helsinki-Budapest joulun molemmin puolin. Koska saavutaan täältä Transilvanian kukkuloilta, varattiin myös lennot Wizzairilla Targu Mures-Budapest-Targu Mures. Tuo Finnairin menolento piti olla illalla 19 jälkeen, mutta saatiin viime viikolla sähköpostia (Travelpartnerilta, jolta lennotkin varattiin), että menolennon aikataulu on muuttunut noin 7 tuntia aikaisemmaksi. Tästä johtuen tuo meidän Wizzairin lento ei ole edes lähtenyt täältä, kun Finnair lähtee kohti Helsinkiä. Saako lentoyhtiöt muutella lentoaikojaan miten lystää ilman korvausvelvollisuutta?! Muutenhan se on ihan kivakin päästä aikaisemmin Suomeen, mutta nyt sit joudutaan tunnin lennon sijaan matkustamaan 10 tuntia (yö)bussilla..

Sit vielä enemmän ot:nä: Soitettiin pariinkin otteeseen Wizzairin  asiakaspalveluun, että onko ihan varma, että päästään paluulennolle Budapest-Targu Mures, jos ei olla menolennolla ja sieltä molemmilla kerroilla vakuuttivat, että on. No mitä itse lentoliikenteestä tiedän, jos et ole menolennolla, peruutetaan myös paluulento automaattisesti. Onko kenelläkään parempaa tietoa tästä? Lisäksi kenelle/kenen kautta asiasta kannattaa antaa palautetta, suoraan Finnairille vai Travelpartnerin kautta Finnarille?

Suututtaa, kun tulee tällaisia mutkia matkaan..  >:( Mutta on tätä joululomaa ja Suomen joulua sen verran kauan odotettu, että minähän vaikka kävelen sinne!

16
Se on taas tuota "hei, koneessa oli Muhammed! Aivan varmasti terroristi!". Sitten vaan medialle tieto muka tarkistamatta muita tietoja, ja taas on synnytetty uutinen terroristi-iskusta.  :o

Ei se nyt aivan noin mennyt. Ranskan tiedustelupalvelu lähetti välittömästi turman jälkeen agenttejaan Brasiliaan, jossa nämä löysivät koneen matkustajaluettelosta sellaisten henkilöiden nimiä, jotka Ranskan turvallisuuspalvelu on määrittänyt uhkaksi Ranskan sisäiselle turvallisuudelle. Uskoisin, että yhdeksi maailman tehokkaimmista turvallisuuspalveluista rankattu organisaatio osaa hommansa paremmin kuin Pallontallaajien keskustelupalstalle osallistuvat suomalaiset...


Paitsi etta uutisissa korostettiin, ettei tiedeta, onko tyypit samoja vai vaan saman nimisia, koska agentit eivat voi vertailla syntymaaikoja. Jaamme odottamaan lisatietoa..

17
Eurooppa / Vs: Romania...
« : 11.06.2009, 12:47:38 »
Junien hitaus johtuu siis lahinna siita, ettei laheskaan joka vali ole sahkoistetty vaan hoidetaan dieselvetureilla, ja toisin kuin Suomessa juna pysahtyy jokaisessa 100 asukkaan kylassa. Bussit tai maxitaxit (aka. minibussit) ovat myos katevia mutta ihan yhta hitaita. Niiden hitauden syyna on se, etta maantiet kulkevat niiden samojen 100 hengen kylien lapi ja keskituntinopeus on hadin tuskin 50-60 km/tunnissa. Taalla on ihan turha ajatella matkaa kilometreissa kuvitellen, etta matka sujuu yhta jouhevasti kuin Suomessa.. Ai niin ja kesalla junissa on KUUMA!

18
Eurooppa / Vs: Romania...
« : 09.06.2009, 11:34:33 »
Romanialaiset puhuvat melko hyvin englantia, ainakin siis nuorempi vaesto. Romanian unkarilaisilla taas yleisin vieras kieli on (romanian lisaksi tietenkin) saksa. Itse en puhu romaniaa paria sanaa enempaa ja unkariakin hyvin vahan ja reilu puoli vuotta on mennyt ilman suurempia ongelmia. Pienena ongelmana mainittakoon esimerkiksi immigration officen seta, joka puhui tasan ja ainoastaan romaniaa. Oli ihan mielenkiintoista elekielella ja niilla muutamalla sanalla hankkia oleskelulupa :D

Niin ja Transilvaniaa suosittelen minakin! Tulkaa kaikki vaan tanne ;)

19
Eurooppa / Vs: Romania
« : 03.06.2009, 11:54:56 »
Toisesta Romania-ketjusta (http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=1605.0) löytyy varmasti vinkkejä Romanian rannikolle ja muutenkin..


20
Yleinen / Vs: Pisin aika poissa Suomesta?
« : 02.06.2009, 13:15:20 »
Lähdin Suomesta reilu 6 kk sitten ja ensimmäisen kerran sen jälkeen palaan Suomeen pariksi viikoksi kesäkuun lopulla, eli yhteensä (tähän mennessä) pisin aika on siis lähes 7 kk.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8