Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ihmeseikkailija

Sivuja: [1] 2 3 ... 17
2
Whisperlite vielä myymättä! Kyseinen keitin täysin uusi ja käyttämätön.

Mukaan lähes uusi primuksen etapower kattila.

Whisperlite ja kattila sisältäen toimituksen nyt kevät hintaan 100 euroa!

3
Retkikeitin paketti myynnissä hintaan 199 euroa! Voin myydä keittimet myös erikseen.

Oli suunnitteilla pidempi reissu ja sen peruunnutta, nyt nurkista pyörimästä tavarat hyvään kotiin.

Uudet ja käyttämättömät monipolttoainekeittimet MSR Whisperlite ja XGK EX!
MSR keittimien luotettavuutta ja tehokkuutta ei tarvinne mainostaa sen enempää.

Paketeissa: pumppu, tuulisuoja, lämpöreflektori, tarvikesetti, käyttöohjeet ja säilytyspussi.

Lisäksi kaupan päälle hieman käytetty, mutta hyvässä kunnossa oleva Etapower kattila, pohjassa lämmönkeräin.

Tavarat löytyy Rovaniemeltä.

Yt,
Teemu
040-7585453

4
Afrikka / Vs: Gambiaan matkaavat
« : 21.02.2016, 18:11:39 »
Pistetään Gambian kokemukset nyt tähän. Otettiin äkkilähtö, halusimme aurinkoja, lämpöä ja uusia kokemuksia.

Takana on aika monta maata ja missään eivät häslärit ole olleet niin rasittavia kuin Gambiassa (Intiassakin ymmärtävät EI helpommin). SYY miksi pitäisi sellainen palkata on se, että pitää toiset häslärit loitolla. NO WAY! Ensimmäisenä päivänä hotellin edessä riukkujat yrittävät keinolla millä hyvänsä päästä oppaaksesi, mutta sinun ei todellakaan tarvitse sellaista palkata ellet halua tai tarvitse heiltä palveluita. Viesti meni kuitenkin perille, kun sanoi ei riittävän monta kertaa. Myös se toimi hyvin, kun sanoi, että olen toista kertaa enkä tällä kertaa ota opasta vaan haluamme nauttia lomasta kahden. En todellakaan halua illalla kaveria tai kavereita pyörimään viereeni ja maksattamaan juomansa minulla, kun illastan. Toki paikallisten kanssa on ihan mukava vaihtaa muutama sana, mutta älä tee sitä ensimmäisinä päivinä ellet halua kaveria koko lomaksi seuraamaan... =)

Majoitumme African Villageen, joka on paikallisen kylän Bakaun reunalla, jossa näet paikallista elämää ja joka on helppojen kulkuyhteyksien päässä. Ihan kelpo hotelli ja basic aamupala ihan ok. Ota ihmeessä huone merinäköalalla ja terassilla, voimme suositella. Keltaisia takseja löytyy lähietäisyydeltä, joilla pääsee edukkaasti joka paikkaan (vihreät turistitakseja=kalliimpia). Esim. Bakau - Senegambia 150 dalasia. Myös TankaTankalla on näppärä matkustaa (minibussi). Hinnat African Villagen lähistöltä Bakausta: Serekundaan 8 dalasia, Banjuliin 12 dalasia.

Hintatasosta Bakaussa ja African Villagessa, olut ja ruoka halvempaa kuin Senegambiassa (Senegambia täys turistirysä). Esim olut Bakaussa Saffie J:ssä 35 dalasia (1eur=44). Ruoka-annokset 150-300 dalasia, katukeittiössä toki vieläkin halvempaa... =) Matkamuistoja saa ihan ok hinnalla, vaikka toki ovat tottuneet pakettimatkalaisilta saamaan hyvät rahat.

Rahanvaihdosta: Laske aina vaihtorahat. Usein jäi vajaaksi, mutta huomauttamalla asiasta sai oikein. Eli yrittävät hieman vedättää ja heille on iso raha, jos saavat 20 dalasiakin. SINUN tehtäväsi on pitää huoli, etteivät opi kusettamaan turisteja. Tämä siksi, kun eräs turistikin sanoi, ettei kehtaa 20:sta kympistä sanoa, jos puuttuu... Rahanvaihtopaikkoja löytyy todella hyvin ja vaihtavat hyvällä kurssilla eli euroja riittävästi mukaan.

Teimme omatoimisesti reissun Senegalin puolelle safarille Fatalaan, meitä oli neljä henkilöä. Fatalaan ei todellakaan kannata vaivautua, jos olet käynyt jossakin muualla safarilla. Kustannukset yhteensä: Taksi Bakau-Banjulin lauttarantaan 250dalasia (pyydä taksikuski opastamaan lippuluukulle, koska se sijaitsee osittain kojujen seassa), Lautta Banjul-Barra 25 dalasia/hlö/suunta, jeeppi Barrasta sisältäen safarin(noin2h) ja kyyditykset koko porukalle 2900 dalasia, Fatala sisäänpääsylippy noin 30eur/hlö eli kokosetti huomattavasti halvemmalla kuin ostamalla reissun häsläreiltä... Jeepiltä meni aikaa kokonaisuudessa noin 5 tuntia. Eli aika hyvä raha, ottaen huomioon paikallisen hintatason ja jeeppi oli aika vanha. Eli kannattaa tingata (lähtö taisi neljältä olla 3200 dalasia, ei muita matkustajia). Sano vaikka, että kaverit maksoi viime kuussa 2400... =) Bakausta lähdimme aamulla joskus 7:30 taksilla ja lautta taisi lähteä 8:30 Barraan ja takaisin Barrassa olimme joskus kahden-kolmen aikaan. Pari lauttaa ajaa non-stoppina Banjul-Barra väliä ja riippuen mihin väliin osut, voit päästä hetikin yli. Lauttarannassa Barrassa on rahanvaihtopiste, jossa voit vaihtaa Fatalan lippua varten Senegalin rahaa ihan ok kurssilla, itse vaihdoimme sen 30 eur/hlö, josta jäikin. Fatalasta tuli Jeeppiin opas, jolle annoimme 100 dalasia tippiä 4 henkilöltä. Jeeppi kuskille emme antaneet hyvän hinnan vuoksi yhtään tippiä, koska omisti auton. Rajan ylitykset molempiin suuntiin menivät helposti ja vaadittua rokotustodistusta keltakuumesta ei kysytty. Fatalassa nähtiin pari seepraa, yksi sarvikuono, pari kirahvia, muutama villisika ja antilooppi eli ei kovin ällistyttävää esim. Krugerin jälkeen...

VAROITUS: Banjulin markkinoilla on ammattimainen varasporukka eli reppu/laukku etupuolelle! Meiltä ei viety mitään, mutta toiminta oli suunniteltua.

Ruokapaikoista Bakaussa: African villagen edessä niitä on, mutta lähde rohkeasti syömään kauvemmaksi esim. Saffie J:ssä kannattaa käydä, Old Cape Rd.

Jos et ole ennen käynyt Afrikassa tai haluat päästä helposti ja halvalla aurinkoon, on Gambia ihan hyvä kohde. Kaikki kohteen nähtävyydet ovat kylläkin mielestäni tekemällä tehtyjä turisteja varten. Paikallista elämää näet kyllä Bakaussa ihan vain käveleskelemällä ympäriinsä, Bakaussa krokotiiliallas oli ehkä ainut käymisen arvoinen paikka. Samoin Serekundan paikallinen keskusta, jossa ei valkonaamoja paljon ole ja paikallista elämää riittää. Sano vain reilusti EI häsläreille, sinun ei ole pakko suostua heidän tarjouksiin! Ehkä oppivat pikku hiljaa ja jättävät turistit rauhaan. Äläkä missään nimessä anna lapsille suoraan mitään, pidemmän päälle se ei ole toimiva ratkaisu. Oppivat vain kerjäämään rahaa, karkkia, potkupalloja...

5
Afrikka / Vs: Gambiaan matkaavat
« : 30.12.2015, 17:50:40 »
Miten Gambiasta Senegalin puolella käyneet.
Minkä hintaisia ovat päiväreissut ja mitä olette vastineeksi saaneet?
Senegaliinhan ei suomalaiset tarvitse viisumia, mutta onnistuuko rajalla kaikki helposti? Leima vain passiin...?
Kiitokset!

Kohta Gambiassa...  8)


6
Tallentamisesta vielä.
Jos riittää esim. 32 gb tilaa, niin esim Sandisk Ultra 32 gb:n muistikortin saa noin 25 eurolla.
Näppärä koko, kulkee hyvin esim. rahavyössä tai muutoin helppo piilottaa...

Itsellä oli varmuuskopiot kuvista tabletilla ja extra muistikortilla... Sekä netissä tallessa parhaimpia otoksia...

p.s. Riippuen kohteesta ja tavaroista usein pääset helpommalla ostamalla reissukamat Suomesta ennen reissua.

7
Kirjat todella hyvä kuntoisia! Kuljetettu aina suojattuna.
Sijaitsevat Rovaniemellä. Myös nouto Oulusta mahdollista.
Muutoin postissa, kulut ostajan piikkiin...

Lonely Planet
- Southern Africa 6th edition UUSIN painos 10 eur
- Trekking in Patagonian Andes 4th UUSIN painos 10 eur + mukaan Ushuaian trekking kartta ja vaellusvinkit!
- Fiji 9th UUSIN painos 10 eur

- South america 11th 5 eur
- Southeast Asia 16th 5 eur
- Indonesia 9th 5 eur
- Philippines Diving and Snorkeling 2nd 5 eur
- Barcelona city guide 6th sis. kartan 4 eur
- Slovenia 5th 4 eur
- Philippines 10th 4 eur
- South India 4th 4 eur
- Egypt 8th 4 eur
- Thailand 12 th 4 eur
- Malaysia, SIngapore, Brunei 11 th 4 eur
- Trans-Siberian Railway 1st 2 eur

soita tai txt 040-7585453 /teemu

8
Afrikka / Vs: Etelä-Afrikka
« : 07.12.2014, 12:30:27 »
Ei kannata maksaa vuokraamojen lisävakuutuksista, usein eivät kata tuulilaseja yms... ja ovat lisäksi kalliita.

Itse olen aina ottanut täältä omavastuun poistovakuutuksen.
http://www.insurance4carhire.com

Tällä kertaa Etelä-Afrikassa sille tuli käyttöä.
Kolhaisin autoa, palauttaessa ilmoitin siitä rehellisesti, sain tarvittavat dokumentit ja laskuttivat luottokortiltani vahingon.
Lähetin vain kaikki dokumentit insurance4carhireen ja sain tilille rahat. Eli homma pelasi ja luotan jatkossakin kyseiseen firmaan.

Vuokraamojen sivuilta ei kannata sitten suoraan vuokrata. Usein saat paljon halvemmalla esim easyterran, eautovuokraamon tai vastaavan kautta...

9
Afrikka / Vs: Sambia
« : 07.12.2014, 12:22:02 »
Jos oikein muistan, niin Zambiassa tuli yhden sivun viisumi rajalta passiin heinäkuussa 2014, kun Malawista tultiin.
Jos sisääntuloleima on kuitenkin passissa, niin ota kyseinen leima esille ulosmennessä. Hyvällä tuurilla lätkäisevät vain ulosmenoleiman ja säästyt maksulta...  8)

Hyvää reissua Zambiaan. Äläkä mene kusetuksiin... Käytä vain LP:n suosittelemia bussifirmoja.

10
Suomen lappi kaamosaikaan. Käsivarteen hiihtovaellukselle tammikuussa. Hieno tunnelma, sinertävä maisema  ja ei porukkaa ruuhkaksi asti.
Nepal, huikeita vaellusreittejä ja pääreittien ulkopuolella aitoa tunnelmaa. Joulu-tammikuussa ei ruuhkaa ja taivas selkeä.
Galapagos saaret, ainutlaatuista eläinmaailmaa.
Peru, Machu Picchu ja pienet vuoristokylät.
Patagonia, hienoja vaelluspaikkoja ja halpaa viiniä.
Eteläinen Afrikka, hienoja maisemia ja villieläimiä. Teltta mukaan, vuokra-auto alle ja menoksi. Hyvää ja halpaa viiniä.
Komodon alue Indonesiassa, todella hienoa sukellusta ja manta point on aika jees!
Uusi-Seelanti, maa josta löytyy kaikkea ulkoilmaihmiselle, lisäksi helppo ja turvallinen reissukohde.
Pohjois-Intia, hienoa kohteita, hyvää ruokaa ja kusetusta. Reissu, joka ei jätä kylmäksi.

Eikä tietenkään kannata jättää väliin junamatkaa läpi Siperian...  8)

11
Pistetään suositus cargo firmasta, kun pitkään mietin ja etsin Kathmandussa luotettavaa tavaran toimittajaa Suomeen.
Eli http://directwaycargo.com/ Thamelissa, Kathmandussa. DIRECT WAY EXPORTERS
directwy googlen maili piste com (wayssä ei ole a:ta eli ihan oikein osoite on).

Erittäin ystävällistä ja toimivaa palvelua managerilta, esitteli myös pakkaustilat. Kävi hyvin läpi eri vaihtoehdot ja hinnat eri kilomäärille.
Käytännössä paras hinta-laatu maksimi 10 kg Suomeen eli jos lähettää makuupusseja yms. mahtuu siihen myös paljon tuliaisia.

Pakkausmateriaalit sisälty hintaan eli homma pelaa. Kannattaa aina kysyä päivän tarjous! Jos oikein muistan niin maksettiin noin 80 usd 10 kilon paketista kaikkineen. Tracking koodin saa myös.Hoitaa myös paperilapun tullille, että tavarat käytettyjä ja omaan käyttöön. Jos lasti myyntiin ja uutta tavaraa voivat olla tullissa kiinnostuneita..  :)

12
Meillä on parhaaksi pulloksi osoittautunut naisten ripsivärin poistoaineen pullo. Merkkiä en nyt muista mutta se sini korkillinen littana pullo.  :) En muista sitäkään et meneekö 100 ml rikki, taitaa mennä oisko 150ml? Jokatapauksessa pullon korkissa on pieni nipukka, joka menee tyhjennysreikään eli ei vuoda. Lisäksi sopivan kokoisia shamppoille yms. Kestäneet jo vuosia aktiivikäytössä kaikilla reissuilla.

13
Hanki yksinkertainen rinkansuojapussi, jonka suuhun saat lukon kiinni. Lisäksi jollakin vaijerilukolla vaikka kiinteeseen tavaraan kiinni. Eli jos joku käy rinkassasi ainakin tiedät sen heti. Ei tarvi dormeissakaan miettiä aamuisin, että onkohan kaikki kamat vielä rinkassa...  Meillä ei ole ikinä ollut mitään ongelmia missään säilytyksissä. Lisäksi teltan oven vetskarit lukkoon.

Tälläinen oli itsellä ja melkein kaksi vuotta toimi ilman ongelmia. Eli tällä saa pussin lukkoon ja lisäksi vaijerin tarvittaessa johonki kiinni.
http://www.clasohlson.com/fi/Yhdistelm%C3%A4riippulukko/40-7446

14
Olettekos kuulleet... / Vs: Lutikka - tylsä tuliainen
« : 26.08.2014, 12:12:17 »
Itse olemme aina HETI ulko-ovella pistäneet kaikki tavarat jätesäkkeihin (paitsi ei elektroniikka) ja sitten saunaan 3-4 tuntia noin 70-80 astetta. Yleensä antanut olla jätesäkkien saunassa pussien suut kiinni seuraavaan aamuun.

Jätesäkin sisällä elävät öttiäiset kuolee ja munat kypsyy. Eli vaikka tappaisit itse elävät lutikat voi munia jäädä johonkin rakoon ja myöhemmin tulevat sitten syömään.

Viimeksi löyty pussista kuolleena tuliaisena jokin ihme ötökkä, ei kuitenkaan lutikka eli homma vaikuttaisi hyvin toimivalta.

15
Aasia / Vs: Nepal
« : 08.07.2014, 09:18:28 »
Alussa maks yks yö Kathmandussa, ettei flunssa saasteiden vuoksi iske. On vaikka pokharassa 2 yötä ennen trekille menoa. Kun pääsette Kathmanduhun heti loukkarin suosittelemaan matkatoimistoon (älä osta bussifirmalta suoraan hinta saattaa olla kalliimpi) ja lippu pokharaan 550rupiaa oneway. 8 päivää pitäisi riittää. Lenkkareillakin sen tekee hyvin, polut ja portaat pääsääntöisesti hyväkuntoisia. Opasta ei todellakaan tarvitse. Reppuun sitten niin vähän tavaraa kuin mahdollista, iltaisin voi pyykätä tarvittaessa. ABC alkuosassa / puolivälissä paikallinen kylä josta saa esim. suklaata edullisesti lähes samoilla hinnoilla kuin kaupassa mars 70 vs 80rupiaa. Ainakin viime joulukuussa. Pikkuputiikki on kylän alaosassa, polku menee lähes kaupan läpi kun laskeutuu kohti riippusiltaa. Paikallisen kylän jälkeen hinnat hyppää esim. mars 200-250 rupiaa.

Muista vedenpuhdistustabut tai vastaava...

Ainiin pitäähän teidän vaelluslupa ja se ns. turvallisuuslupa myös hankkia. Eli ensimmäisenä se hoitaa, tarvii useamman passikuvan. Kannattaa varmistaa saatteko ne Pokharasta?

Ulkomaisista vakuutusyhtiöistä ei itsellä ole kokemusta.

16
Aasia / Vs: Malediivit?
« : 07.07.2014, 14:25:19 »
Maafushilla oli yks halpa sukelluskeskus 30usd per dyykki varusteineen, mutta varmista suoraan managerin kanssa mihin olette seuraavana päivänä menossa. Divemasterit oli oppipoikia eikä manageri uskaltanut laittaa meitä hyville kohteille. Vaikka olimme maksavia asikkaita niin kohteiden suhteen sai vängätä. Hox. ei kannata liikaa paikallista valuuttaa nostaa automaatista eibät vaihda takaisin. Euroja mukaan ja kortti käy myös.

17
Lentomatkustus / Vs: Hakukone maximus
« : 06.06.2014, 18:54:27 »
Skyscanner.com

On tullut käytettyä pitkään. Välillä näyttää halpisyhtiötkin välillä taas ei...

18
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 07.05.2014, 11:06:21 »
Pistetaan nyt tahan. Liittyen vaihtoaikoihin Johannesburgissa. Jos tulee Zambiasta tai Mosambikista ja jatkaa Eurooppaan eri lipulla. Kaiken jarjen mukaan 3h pitaisi riittaa?

Mutta voiko Afrikassa luottaa lentojen aikatauluihin ja asioiden toimimiseen? Etela-Afrikassa ei huolta pitaisi olla, mutta jos lentaa esim. Mosambikista Airlinkilla?  8)

19
Afrikka / Kruger
« : 07.05.2014, 10:30:05 »
Krugerin ollaan menossa kesakuussa. Vuokratulla 2wd autolla eli tiet pitaa olla paallystetty.

Ajateltiin sisaan ajella Malelanesta ja siita Skukuzaan ja sitten pois Hazyviewiin. Kyseisen reitin tekis ilmeisesti hyvin 2 paivassa? Tietenkin Skukuzassa vois olla kaksi yota ja tehda sielta itsenaisesti tai jarjestetyn paivareissun johonki suuntaan?

Miten majoitushommat hoituu Krugerissa? Kesakuun ei high seasonia pitaisi olla.

Oisko jollakin heittaa lisavinkkeja tai kommentteja, muita reittiehdotuksia?

Kiitokset!

20
Pidennettiin hiukan Afrikan seikkailun aikaa. Nyt ois 9 viikkoa. Lennot Johannesburgiin ja pois.
Miten tuo aika kannattas jarkevasti jakaa? Autoilua Etela-Afrikassa entas sitten?
Kuinka monta viikkoa kannattaa kaytannossa varata autoiluun valille Capetown Durban Johannesburg + ehkä Lesotho + Kruger?

Mosambikin keskiseudulla kahinat ilmeisesti paalla eika matkustaminen kyseisen alueen lapi ole suositeltua. Eli alkuperainen suunnitelma Livingstonesta Malawiin ja Mosambikkiin ja takaisin Johannesburgiin kaatuu nuihin kahinoihin.

Mosambikin kierros kohdistunee etelaan Vilanculo/Tofu. Miten paaseeko Vilanculosta esim. jarkevasti suoraan Zimbabween? Victorian putoukset ois kiva nahda. Vilanculosta sais noin 150 eurolla lentoja Johannesburgiin ja Johannesburgista Victorian putouksille oneway noin 150-200eur.

Malawiin Lilongween ei taida paasta mitenkaan jarkevasti? Lennot 250euroa JNB:sta...

Vinkkeja aikaisempien lisaksi otetaan mielellaan vastaan. Mites Botswana tai Namibia?

Sivuja: [1] 2 3 ... 17