Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - AdaSxn

Sivuja: [1] 2 3 ... 14
1
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 05.09.2015, 14:08:47 »
Osaisiko joku vinkata hyviä livekeikkapaikkoja Barcelonan keskustasta tai ainakin metrolla saavutettavista paikoista? Haluaisin käydä katsomassa hardrock/punk/metal -henkisiä bändejä jossain baareissa, ei mitään stadionkeikkapaikkoja.

Ylipäänsä kaipaisin linkkejä tapahtumasivuille joista löytyisi UG-henkisiä menovinkkejä. Kiitos!

2
Aasia / Vs: malesia
« : 26.07.2014, 11:51:10 »
Suunnittelemme ensimmäistä Aasian matkaa ja tällä hetkellä Malesia (ehkä Singapore-KL-Langkawi-joku-Singapore) tuntuisi parhaalta kohteelta paljon reissanneelle, mutta Aasian suhteen keltanokalle perheellemme. Lapset on 4 ja 6v ja matka olisi luultavasti maaliskuussa. Muutama asia mietityttää:

1) hintataso vähän paremmissa hotelleissa, siis semmoisissa perus perhehotellin tasoisissa. Tsekkasin booking.comin ja hotelsin kautta Langkawin hotelleja ja vaikutti ihan eurooppalaiselta hintatasolta, jopa korkealta. Monet ***-tyyppiset resortit veloittivat yli 200e/yö perhehuoneista. Onko tämä todellinen hintataso vai eivätkö hotellit vain ole noissa palveluissa, ainakaan yli 6kk etukäteen?

2) ruuan tulisuus. Malesialainen ruoka olisi meidän kaikkien mieleen, mutta ymmärretäänkö paikallisissa ravintoloissa, että "ei chiliä" on kans ei chiliä eikä "vähän chiliä"? Kuusivuotiaamme ei sitkeästä yrittämisestä huolimatta kertakaikkiaan siedä vähänkään tulista ruokaa, vaan ne jää täysin syömättä.

3) eläinkohteet. Olisi kiva nähdä eksoottisia elukoita ja säilyttää hyvä omatunto. Mikähän olisi hyvä lähde selvittää "eettisiä" eläinelämyskohteita niin ettei päätyisi tukemaan bisnestä jossa tyyliin apinoita vangitaan viidakosta turistien iloksi?

4) ehdotuksia "joku muu"-kohteeksi Langkawin lisäksi. Rantaa tarvitaan aina, mutta olisi kiva keksiä joku vähän erilainen paikka, jossa kuitenkin olisi palveluita kylliksi rentoutumislomaa varten. Kaupunkilomaa saadaan kylliksi suurkaupungeista, mutta 3 viikossa voi yhdessä paikkaa tulla aika pitkäksi.

Kiitti!

3
Espanja / Vs: Madrid
« : 11.06.2014, 07:08:27 »
Voin nyt jälkikäteisesti vastata itselleni. Majoituimme Collado Mediano -nimiseen pikkupikkukaupunkiin noin tunnin ajomatkan päähän Madridista länteen. Paikassa itsessään ei ole yhtään mitään, mutta ihan nappivalinta alueen nähtävyyksiä ajatellen, sillä alle tunnin ajomatkan sisällä olivat Avila ja Segovia ja parinkymmenen minuutin päässä Manzanares el Real. Kaikki söpöjä paikkoja hienoine linna-/muurinähtävyyksineen, mutta viimeinen on minusta mukavin. Linna suorastaan koominen, se oli niin täydellinen "ritarilinna", että jälkikasvun ritarigeeni aktivoitui kyllä reissussa kovasti. Näihin historiallisiin kohteisiin ei paljon tarvinnut lapsia erikseen motivoida  :D Myös mielettömän hieno vuoristopatikointialue La Pedriza oli ihan siinä kulmilla ja osa reiteistä sopi pikkulapsillekin.

Tosi hieno alue kohteena yhdistettäväksi Madridin matkaan ja monista busseista päätellen olisi ihan siedettävä kohde jopa ilman autoa. Siksi onkin hassua, että kukaan tutuistamme ei ollut tuolla koskaan käynyt. Mikähän siinä on, ettei suomalaiset mene Madridiin? Sekin oli ihan mielettömän hyvä perhematkakohde, jättipuistot Retiro ja Madrid Rio oli varsinkin jotain niin upeaa, että olisin kummassakin viihtynyt viikon.

4
Espanja / Vs: Madrid
« : 23.02.2014, 10:35:27 »
Olisiko kellään antaa vinkkejä Madridin ympäristön maaseutumatkailulle? Ollaan lähdössä 5- ja 3-vuotiaiden lasten kanssa toukokuussa reissuun ja muutamaksi päiväksi vuokrataan auto ja asunto/talo jostain maalta, mieluiten vuoristoseudulta. Ja läheltä Madridia: lyhyellä lomalla kipuraja olisi semmosen tunnin ajon päässä Madridin lentokentästä.

Ainoat kunnon vuoret näyttäisivät kartan perusteella olevan Madridista luoteeseen. Olisiko kellään kokemusta tuon alueen kaupungeista tai kylistä? Hakusessa leppoisaa oleilua, hyviä näköaloja ja alle kouluikäisille sopivia kävelyreittejä. Muitakin ilmansuuntia saa tietysti ehdottaa, jos on jotain parempaa mielessä.

5
Yleinen / Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« : 20.01.2014, 22:47:53 »
Vähän epäilyttää tuon meidän huonon nukkujan kanssa reissuun lähtö, vauvavuosi on mennyt meillä lähinnä valvoessa. Nyt unikoulun jälkeen nukuu kyllä hyvin, mutta on todella tarkka siitä missä nukkuu, miten nukkuu, mihin aikaan ja kuka nukuttaa. Myös syöminen on meillä välillä vähän ongelmallista jos ei olla kotona ja pelkällä omalla porukalla. Onko teillä ollut uni- tai syömisongelmaisia lapsia reissussa. Miten olette pärjänneet esim. nukahtamisen ja unirytmien kanssa.

Jos taapero on herkkä rytmiensä ja nukkumistensa kanssa, niin kannattaisi ehkä harkita matkalla oman asunnon tai -jos vaan rahat riittää- talon vuokraamista hotellin/hostellin sijaan sikäli kun matkan luonne antaa myöden. On enemmän omaa rauhaa, voi laittaa ruokaa just silloin kun haluaa eikä useamman huoneen kämpässä tarvitse napottaa hiljaa pimeässä jostain klo 20 saakka jotta lapsi ei heräisi. Tosin jos teillä on matka vasta mielessä, niin lapsi ehtii muuttaa käyttäytymistään vielä kolmeen kertaan ennen sitä. Sitä ei tedä vaikka nukkuisi seisaallaakin siinä vaiheessa kun reissu on ajankohtainen. Mutta joka tapauksessa itse vannon omien kämppien nimeen - erityisesti ihan pienten kanssa.

Matkarattaista sydämeni sykkii myös McLarenille. Ostettiin 5,5 vuotta sitten Classicit käytettynä viidelläkympillä ja ehkä paras ostos ikinä. On kestänyt 5-vuotiaan lapsen päiväunia kera matkatavaroiden ja kaiken mahdollisen mitä niihin voikaan laittaa roikkumaan, loistava kääntyvyys ja työntöasento ja whatnot. Tarvittaessa niihin on saanut kaksikin pikkulasta tuupattua  ;D

6
Italia / Vs: Firenze - Toscanan seutu
« : 16.10.2013, 16:18:53 »
Uffizista pari hyvin konkreettista kysymystä. Mulla on työmatka Firenzeen, tuskaisen kiireinen aikataulu ja maksimissaan 2h aikaa siellä museossa. Mutta sydän itkee verta, jos käyn Firenzessä käymättä tuolla.

1) onko museossa kunnolla lukollisia säilytystiloja? Voiko sinne siis mennä ruumaan laitettavan matkalaukun kanssa?

2) paljonko menee aikaa erilaisiin siirtymiin ennakkoon ostettujen lippujen kanssa, aka toimiiko siellä logistiikka? Ehdinkö olla itse museossa esimerkiksi puoltatoista tuntia, jos aikaa kokonaisuudessaan on kaksi tuntia?

7
Eurooppa / Vs: Amsterdamiin!
« : 31.08.2013, 09:06:21 »
Minulla on edessä todellinen pikavisiitti Amsterdamiin työmatkan myötä: aikaa on hyvällä tuurilla 2 x 2 tuntia vapaata ilta-aikaa keskustassa plus parit aamukävelyt. Aamukävelyt menee yleiseen kaupunkifiilistelyyn, mutta mitkä olisi hyviä iltatärppejä, kun ainakin Van Gogh -museo on iltaisin suljettu? Löytyykö esim. pienempiä, pitkään auki olevia modernin-/nykytaiteen museoita? Olutkauppa on jo käyntikohteiden listalla, mutta kreisibailaus saati pössyttely ei ole tämän reissun agendalla. Sääennusteen mukaan sadettakin on tulossa, että pelkkä haahuilu ei sinällään jaksa innostaa.

Onko siellä esimerkiksi jotain kauppahallikulttuuria tai vastaavaa systeemiä, jossa voisi käydä maistelemassa paikallisia herkkuja ja ostamassa tuliaisherkkuja? Entä vinkkejä oikeasti laadukkaista ravintoloista jotka panostaa lihattomaan ruokavalioon - hinta ei tässä kohtaa ole oikeastaan esteenä.

Ja sitten tietysti yksi olennaisuus: mistä löytää parhaat lelukaupat? Ei ole kotiin menemistä ilman tuliaisia  :D

8
Etsitään Ruisrockin ajaksi (5.-7.7.) kattoa pään päälle 2-3 henkilölle. Mielessä on asunto, mutta myös soluhuone käy. Sängyt plussaa, mutta voidaan me ottaa omat patjatkin.

Ollaan aikuisia ja sisäsiistejä rokkivieraita, koskaan ei ole mitään meidän jäljiltämme hajonnut.

Jos vapaita nurkkia löytyy, laita yksärillä viestiä.

9
Espanja / Vs: Mallorca ja Menorca
« : 03.02.2013, 10:01:30 »
Suunnitelmissa olisi Mallorca huhtikuussa, 2 aikuista ja 2 ja 4v lapset. Ajatuksena varata talo/asunto jostain nätistä pikkukylästä.

Koskaan ei olla Mallorcalla käyty, joten kiinnostaisi tietää, että millaiset ulkoilumestat tuolla on? Löytyykö luonnonsuojelualueita tms paikkoja, joissa voisi patikoida lyhyitä, kivoja, lapsille sopivia reittejä?

 

10
Pohjoismaat / Vs: Stockholm
« : 28.10.2012, 18:05:59 »
Itseasiassa tuo Stureplan-systeemi kuulostaisi todella hyvältä, mutta onko nuo keskustan kylpylät sellaisia, jossa häämatkalaisten on tarkoitus kilistää shamppanjalla - ilman että meidän kirkuva lapsilauma pelmuaa jaloissa? Mulle on jäänyt Tukholman kylpylöistä sellainen mielikuva, että ne on enemmän luksushoitoloita kuin perhelomakeskuksia.

11
Pohjoismaat / Vs: Stockholm
« : 28.10.2012, 10:01:05 »
Olisiko kellään hyvää ehdotusta alueesta / hotellista, jonne kannattaisi ison porukan pikkulapsiperheitä suunnata pääsiäisenä Tukholmassa? Meitä on siis yhteensä 10 aikuista ja 5 alle kouluikäistä lasta ja lähdemme juhlimaan mummon 60v päiviä. Mikä olisi sellainen alue, joka olisi lähellä keskustaa/hyvien yhteyksiä päässä, suhteellisen rauhallinen, paljon puistoja, kahviloita jne lapsille hauskaa oleilua? Toki suoria hotellivinkkejä otetaan myös vastaan. Löytyykö Tukholmasta keskustan liepeiltä muuten kylpylähotelleja, vai pitääkö niitä varten lähteä kauemmas?

12
Lentomatkustus / Vs: Matkarattaat mukaan yli 2v:lle
« : 03.07.2012, 22:09:42 »
Voinkin vastata itselleni.

Estonian Air veloittaa siis puhelinpalvelun mukaan halvimmassa lippuluokassa yli 2-vuotiaiden rattaista 40e/suunta. Jää meillä rattaat Suomeen, kun välilaskullisilla lennoilla olisi rattaiden lennätys siis tullut maksamaan vaatimattomasti 320e. Että ei kannata tuon lafkan kanssa kuvitella matkustavansa halvalla...

Onneksi Köpiksessä meitä odottaa ihana host, jolla sattui olemaan ekstrarattaat varastossa. Pärjätään sitten yksillä kärryillä.

Komppaan muuten culturea. McLarenit on ihan huiput. Meillä on 2008 kahden lapsen käyttämänä hintaan 50e ostetut Techno Classicit, jotka ovat sen jälkeen olleet meillä kahdella lapsella sekä kahdella kaveriperheellä lainarattaina. Onpa niitä käytetty muutossakin apukärryinä ;D Ovat matkustaneet aina ilman pussia ja toimivat aivan täydellisesti edelleen ilman vähäisintäkään ikääntymistä. Ja selkänoja kääntyy täysin makuuasentoon, eli sopii myös pikkuvauvalle. Silkkaa rakkautta  :-*

13
Ehkä niillä oli "faksimusiikki" jonotusmusiikkina, kun samasta numerosta myöhemmin vastattiin  ;) No, joka tapauksessa voin vastata itselleni (ja muillekin jos on hyötyä): muille kuin infanteille rattaiden kuljetus maksaa halvimmassa lippuluokassa suolaiset 40e/ratas/suunta. Eli muut kysymykset tulivatkin ratkaistuksi sillä, ettei ole varaa ottaa rattaita koneeseen.

14
Lentomatkustus / Vs: Matkarattaat mukaan yli 2v:lle
« : 02.07.2012, 15:16:06 »
Osaatteko sanoa jotain Estonian Airin käytännöistä? Meidän liput on sellaiset, että vain käsimatkatavaroita saa olla mukana, mutta onko rattaat ekstraa joita ei lasketa? Lapset 4 ja 2, jos sillä on mitään merkitystä.

Soittaa olen yrittänyt, mutta tulee vain piippausta ja kohinaa korviin.

15
Kysymykset koskevat Estonian Airia lasten kanssa matkustettaessa:

1) saako rattaita olla kaikilla lapsilla vai pelkästään infanteilla? 2) Pitääkö sallittujen rattaiden olla sateenvarjomallisia, vai onko muutkin ok? 3) saako rattaita pitää koneeseennousuun asti, vai pitääkö ne jättää jonnekin tiskille tyyliin kaksi tuntia ennen lähtöä? 4) oletteko koskaan saaneet yhteyttä ko lafkan puhelinpalveluun, vai onko se 24/7 vain "kossshhhhh krrrrrrrrr piiiiiiiiii"?

16
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 04.04.2012, 21:04:12 »
Nyt kun täällä on lapsista ollut puhetta, niin mitenkäs lapsiperheen pyykkihuolto Barcelonassa? Jos vauvaperhe lähtee matkaan, ja haluaisi hotelliin mutta ei hotellien sikahintaisia pesulapalveluita, niin löytääkö sieltä ihan joka puolelta jotain yleisiä pesuloita? Jos löytää, miten ne käytännössä toimivat: ovatko helppokäyttöisiä ja suht turvallisia sen suhteen että saa vaatteensa takaisinkin, vai kannattaako vaan suosiolla varata huoneisto (jota muuten eivät ottaisi erinäisistä syistä)?

17
Pohjoismaat / Vs: Tanska
« : 01.02.2012, 14:46:54 »
Millaiset kulkuyhteydet tuolla Møn saarella on? Jos sinne haluaisi mennä Köpiksestä parin päivän mittaiselle reissulle ulkoilemaan perheen kanssa (lapset 2 ja 4v), niin tarvitseeko vuokrata auto päästäkseen sekä jonnekin yöksi että hienoille luontokohteille?

18
Eurooppa / Vs: Puola, tuo ihanien elämysten maa?
« : 31.01.2012, 14:40:00 »
Kesän matkasuunnitelmat ovat ihan auki, paitsi että tiedämme olevamme Kööpenhaminassa 10.7. Nyt voisi jo vähän fiilistellä tulevaa suunnittelun merkeissä.

Tanskasta matka jatkuisi ehkä Saksan ja Puolan kautta jonnekin etelämmäs, mutta koska Puolassa ei olla ikinä käyty, niin asia on vielä harkinnassa. Matkaseurueemme olisi kaksi aikuista + lapset 2 ja 4v. Toisin sanoen meillä olisi mukana varmaan kahdet rattaat ja reput.

Millainen maa Puola on lasten kanssa matkustaville? Onko suhtautuminen lapsiin enemmän pohjoisen (nihkeä/vihamielinen) vai eteläisen (jumaloiva) Euroopan kaltainen? Vai jotain siitä väliltä?

Onko kaupungeissa otettu yhtään liikuntaesteisiä (tai rattailla kulkevia) huomioon? Löytyykö esim. metroasemilta hissejä, busseista matalalattiaisia versioita tms? Onko kaupungeissa yleisesti puistoja, vai ovatko keskustat pelkkää kiveä?

Mites junamatkustus, ovatko junat kesällä hyvä vaihtoehto, vai onko junissa niin kuumaa/epämukavaa, että on fiksumpaa lasten kanssa vain tehdä joku "lentoreili" halpalentojen mukaan? (Budjetti rajoittaa sen verran, että kalleimmassa Keski-Euroopassa tyyliin Sveitsi ei ole varaa hengailla, siksi itä kiinnostaa.)

Yksi haave olisi, että löytäisimme jonkun maalaispaikan, josta voisimme vuokrata talon/asunnon ja olla esim. vajaan viikon kuumuutta ja turistivirtoja paossa. Siis esimerkiksi vuoristossa, rannalla tms. Onko tällaisista kohteista ehdotuksia?

Epämääräisiä kysymyksiä, kun Puola on iso maa, mutta jostain pitää aloittaa.

19
Italia / Vs: Rooma
« : 31.01.2012, 09:02:34 »
Kiitos vinkeistä!

Rooma lasten kanssa- päivitys näin tuoreeltaan reissun jälkeen. Luin ennen lähtöä useammastakin lähteestä että Rooma ei (muka) ole hyvä paikka lasten kanssa. Pyh. Siellä suorastaan asuu lapsia, joten eiköhän siellä voi käydäkin. Ja erittäin hyvin voi.

Italialaiset on aina niin ihania lasten kanssa matkustaville, että tuntee todellakin olonsa tervetulleeksi vaikka missä sumpussa. Menolennolla joku suomalainen totesi koneessa, että "mennään istumaan kauas lapsista", mutta loppumatka elettiinkin italialaisessa tunnelmassa. Meidän pellavapäät keräsi niin paljon positiivista huomiota, että pikkuisen vieraille varautuneesta kuopuksestakin tuli viikonlopussa ihan hirveä flirtti  ;D

Sitten sitä hyödyllistä asiaa. Täysin ilmeisen Villa Borghesen puiston lisäksi hyviä vapaana olemisen paikkoja pikkulapsille on ainakin Circus Maximus ja siitä itään jatkuva puistovyöhyke sekä Celio-kukkula, josta löytyi muurein piilotettuna tosi kiva puisto, jossa oli ihan kunnollinen leikkipuistokin. Oli muuten hauska käydä sellaisia paikkoja Roomasta, joita ei varmasti aikuisporukalla olisi tullut käytyä.

Perinteisistä kohteista esimerkiksi Navonalla ja Popolon aukiolla oli paljon esiintyjiä, joita lapset katselivat mielellään. Ja tietysti niitä Largo Argentinan kissoja, vaikkakaan ei valitettavasti ehditty käydä siellä sisällä kun aikataulut meni ristiin. Muutenkin aikataulut oli meille vähän hankalia, kun suuri osa ravintoloista aukesi meidän kannalta liian myöhään (ja Filetti di Baccala, pirulainen, oli sunnuntaina kiinni), mutta onneksi aina on pizza al taglio ja jätski <3

Huonona puolena Roomasta voisi sanoa sen etukäteen puidun metroliikenteen. Täysi metro ja olemattomat hissit on kyllä karmea yhdistelmä, Terminillä ei ollut edes tavallisia portaita joka paikassa vaan pelkkiä rullaportaita, mutta edelleen ihanat roomalaiset pelastivat tilanteen kantamalla ihan pyytämättä meidän apuna vaunuja. Ja lopulta ei edes juuri käytetty mitään muuta kuin jalkoja. Päädyttiin asuntoon Trevillä ja se oli niin keskellä kaikkea että joka paikkaan pääsi kävellen. Toinen huono puoli oli ne ärsyttävät rihkamakauppiaat joita pörrää joka nähtävyydellä: yrittivät tehdä niin, että antavat lelun lapselle ja rahastavat vanhempia. Melko helppo selittää 1-vuotiaalle, että tarjottua lelua ei saa ottaa  >:(

Mutta noin kokonaisuutena Rooma ei minusta ole sen huonompi kuin mikään muukaan kaupunkikohde lasten kanssa. Ja kun ottaa huomioon, että se on Rooma, niin sillä asialla saa jo paljon anteeksi.

20
Italia / Vs: Rooma
« : 27.12.2011, 13:08:03 »
Muutaman vuoden verran ( :D ) kolusin ketjua taaksepäin, mutta en löytänyt kauheasti vastauksia taaperoreissukysymyksiin.

Ollaan tammikuussa lähdössä viikolopuksi poikain (1v ja 3v) kanssa Roomaan. Huoneisto on varattu Piazza Navonan kupeesta , mutta se on ilmaisen peruutuksen mesta, eli jos keksitte jonkun kyllin raskauttavan asianhaaran paikkaa vastaan, niin senkin voi vielä vaihtaa. Ajateltiin, että se olisi kuitenkin ihan käypä paikka ottaen huomioon metroasemat ja Villa Borghesen. Ja hinta 160e/kaksi yötä kaksiossa ei ole pahastikaan riipivä.

Käytössä on kaksi kokonaista päivää. Meille vanhemmille tämä on kolmas kerta Roomassa, eli "pakolliset" nähtävyydet on käyty jo ennakkoon. Lasten kanssa on tarkoitus enemmän vain fiilistellä.

Ohjelmakysymys:
Yhdeksi päiväksi suunnitelmissa on Villa Borghese ja eläintarha. Vapaata kirmailua puistossa. Toiseksi päiväksi otan vastaan ehdotuksia. Mikä olisi Roomassa siisteintä ikinä kahden erittäin eloisan nuorukaisen kanssa? Nämä eivät sitten jaksa seisoskella missään jonoissa tai pysty olemaan hajottamatta historiallisia aarteita elleivät ne ole jotain viisimetrisiä marmoripatsaita. Yleinen hengailu piazzalta piazzalle ja jäätelöbaarista jäätelöbaariin on sekin käypä vaihtoehto, mutta jos sataa, niin mitäs sitten? Onko Roomassa esimerkiksi pikkulapsille suunnattuja museoita joissa saisi itse kokeilla ja säätää ja leikkia arkeologia tms?

Liikkumiskysymys:
Tarkoitus on liikkua jalan ja metrolla. Miten metroihin pääsee rattaiden kanssa - löytyykö sieltä ihan inhimillisesti hissejä? Pitääkö lapsista ja/tai rattaista maksaa julkisissa? Jos jostain syystä joudumme bussiin, niin onko Roomassa matalalattiabusseja, vai joutuuko rattaita nostelemaan?

Ravintolakysymys:
Olisiko kellään suositella hyviä, siis lapsiperheelle hyviä, ravintoloita, jotka olisivat auki koko päivän? Miedän perheen ilta on nimittäin pulkassa viimeistään kahdeksalta-yhdeksältä. Tällä reissulla ei ole tarkoitus jahdata valkoisten liinojen paikkoja, mutta senkin edestä pitsaa ja mahdollisesti jotain rustiikkeja paikallisherkkuja. Ei kalliita vinkkejä, sillä juniori nuoremman päivän fiiliksen perusteella visiitti ravintolaan saattaa olla lyhyt ja tuskainen. Mutta olemme siis kuitenkin hyvän ruuan ystäviä emmekä kuollaksemmekaan halua löytää itseämme mistään paikallisesta Rossosta pallomerineen.
Ai niin - olemme kuola suupielessä muistelleet da Baffetton pitsoja. Ovatko ne enää mistään kotoisin?

Kiitos!

Sivuja: [1] 2 3 ... 14