Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lissukka

Sivuja: [1] 2 3 ... 13
1
Italia / Vs: Maggiorejärvi
« : 07.07.2019, 12:15:40 »
Olisiko kenelläkään tuoreita kokemuksia Maggiore- järvestä? Kiinnostaisi parin päivän reissu, mitä kyliä/kaupunkeja suosittelisitte järven eteläosasta, helppo kulkeminen Malpensalle plussaa (emme vuokraa autoa 😊)

2
Italia / Vs: Italian hintataso
« : 09.01.2019, 23:25:30 »
Me oltiin pari vuotta sitten Toscanan/Umbrian alueella heinäkuussa. Bookingista varattiin hyvät arviot saanut majoitus, oli muistaakseni 70€/yö (1mh ja tupakeittiö, majapaikassa uima-allas). Noita agriturismoja löytyy paljonkin, kannattaa tosiaan esim. Bookingista katsella 👍

3
Eurooppa / Vs: Minne päin Eurooppaa veisin äitini?
« : 25.09.2018, 20:49:34 »
Mikäli lento saa olla max. 3h ja läntinen Eurooppa kohteena (mutta ei Berliini), niin mielestäni Pitulon ehdotus Amsterdam on mainio; helppo kohde vähän reissanneelle, löytyy nähtävyyksiä ja shoppailua ja enkulla pärjää :)

4
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 05.09.2018, 22:02:04 »
Onko kokemuksia kuinka ruuhkaisia lautat ovat (elokuussa) esim. Splitistä Supetariin ts. voiko käydä niin että paikat on myyty etukäteen? En oikein osaa arvioida kuinka kauan menee aikaa lentokenttäasioihin ja siirtymisiin.  :-\


Vastaan vähän myöhässä ja hiukan myös ohi kysymyksen, mutta elokuun lopussa/syyskuun alussa Split-Bol- lautta oli melkoisen täynnä molempiin suuntiin, ostimme liput etukäteen.

5
Yleinen / Äkkilähdöt?
« : 26.03.2018, 20:54:37 »
Moikka!
Osaako joku sanoa, onko ns. äkkilähtökonsepti vielä voimissaan? Olen ottanut joskus 15v sitten äkkilähdön ja se oli oikeasti edullinen (noin 250e/vko), mutta silloin ei ollut samassa mittakaavassa halpalentoyhtiöitä kuin nyt.

Suunnittelemme reissua elokuun loppupuolelle Etelä-Eurooppaan ja mietin, kannattaako jäädä odottamaan viime hetken tarjouksia, vai varata matka etukäteen? Onko kukaan seurannut valmismatkojen hintakehitystä loppukesästä, ovatko ne oikeasti halpoja (alle 400€/vko siistissä hotellissa)? Olemme tähän asti matkustelleet omatoimisesti, joten en ole ikinä seurannut pakettimatkojen hintoja.
 Mukana matkassa on 2 aikuista ja 2 pientä lasta, määrittelemätön majoitus ei sovi.

6
Espanja / Vs: Mallorca ja Menorca/ Mallorca Cala d'or
« : 11.02.2017, 07:29:20 »
Heips,

Ollaan menossa 2 aikuisen ja yhden 2,5-vuotiaan voimin Mallorcalle Cala d'oriin toukokuun puolivälissä. Onko kukaan Pallis ollut tuolla suunnalla saarta?

Miten tuolla autoilleet, jos lähtee kaakkoiskulmasta liikkeelle, ehtiikö saman päivän aikana hyvin katsastaa Valldemossan, Sollerin ja kenties pari muuta matkalla vastaan tulevaa paikkaa, ja ehtiä vielä ennen pimeää takaisin hotellille :)? Yhtenä päivänä  käymme Palmassa, mutta mahdollisesti bussilla.
Entä millaiset kelit teille on sattuneet toukokuussa?

Vinkkinä muuten että Norwegianilla oli menopaluu 150€/aikuinen (+ matkatavarat) ja kivan oloinen hotelli Inturotel Sa Marina (joka näkyi olevan Tripadvisorissa tuon alueen ykkönen) oli koko poppoolle 500€/viikko 45m2 huoneisto. Majoitusta olisi ollut halvemmallakin tarjolla, mutta haluttiin kunnon uima-allas ja keittiönurkkaus.
Vertailtiin myös tällä kertaa pakettimatkojen hintoja, mutta hintaeroa jäi minimissäänkin usean satasen verran (eikä tuolle rannikolle juuri mikään firma järjestänytkään paketteja), eli tuo noin 1000€/vko oli kolmelta hengeltä ihan kohtuullinen summa, ottaen huomioon Mallorcan keskimääräiset hinnat.

7
Eurooppa / Vs: Budapest
« : 02.09.2016, 08:05:50 »
Minä nostin sieltä automaatista, eikä OP näyttänyt ainakaan perivän kuin ihan minimaaliset nostokulut.

8
Eurooppa / Vs: Budapest
« : 13.06.2016, 12:17:31 »
Vastaan nyt omaan viestiini kun reissu on tehty.
Budapestiä voi hyvin suositella viikonloppukohteeksi niin kaveriporukoille, pariskunnille kuin perheillekin. Etäisyydet ovat melko lyhyitä, tunnelma rento ja länsieurooppalaisempi kuin mitä itse ajattelin. Kalvin Ter oli oiva paikka hotellille, kauppahalli oli ihan nurkan takana (sekä Tonava) ja ympärillä paljon kävelykatuja ravintoloineen ja pubeineen, sekä myös Vaci Utca (jonka eteläpäässä oli turistikrääsää ja pohjoispäässä perus vaatekauppaketjut) sekä myös ruokakauppa jne. 3 ruokalajia maksoi 10-15e paikasta riippuen, hyviä ravintolabongauksia tehtiin Lonely Planetista.
Lapsen kanssa rattailla meni muutamia haastavia portaita lukuunottamatta mutkattomasti ja paikalliset suhtautuivat mukavasti taaperoon.

9
Eurooppa / Vs: Budapest - ravintolavinkkejä
« : 27.05.2016, 23:05:27 »
Heips,
ottaisin mielelläni vastaan hinta-laatu- suhteeltaan hyviä ravintolaehdotuksia Kalvin ter-metroaseman lähettyviltä, tai noin 1km säteellä Kalvin Teristä :) Lisäksi mietin, onnistuuko Budapestissa viikonloppuiltana illallinen jo kuuden maissa, vai onko liian aikainen aika? Matkaamme mieheni ja 1,5-v lapsen kanssa (joka "kaikkiruokainen"), eli ajatus olisi mennä lapsiystävälliseen ravintolaan jo alkuillasta, kun muksu vielä virkeä.

10
Ollaan vuokraamassa auto heinäkuussa Toscanasta, ja turvaistuinasia vähän mietityttää. Osaako joku suositella kokemuksen perusteella autovuokraamoa, missä päivitetyt turvaistuimet 1,5- vuotiaalle (ei siis mahdu enää kaukaloon)? Hertzin ja Budgetin sivuilla oli valikoimissa yli 1-vuotiaiden istuimet, osalta vuokraamoista ei löytynyt mitään tietoa aiheesta..

11
Kiva juttu :)
http://www.finavia.fi/fi/tiedottaminen/ajankohtaista/2016/uusi-lentoyhtio-helsinkivantaalle-qatar-airways-avaa-reitin-dohaan/

Kerran lentänyt yhtiöllä Singaporeen vuonna 2007 ja kokemus oli mainio!

12
Eurooppa / Vs: Majoitus Budapestissa?
« : 28.02.2016, 22:03:13 »
Kiitti vinkeistä, juuri tuota kauppahallin ympärystöä olinkin katsellut :)
Mietin, onko tuo Váci utca täynnä sisäänheittäjiä ja krääsäkauppoja, vai onko siellä myös "oikeita" kauppoja ja ravintoloita :)?

13
Eurooppa / Vs: Majoitus Budapestissa?
« : 27.02.2016, 22:51:43 »
Heips,
Mistäpäin Budapestiä kannattaisi varata hotelli viikonloppulomalle, jos tarkoituksena on kävellä mahdollisimman paljon ja tsekkailla päänähtävyydet ja välillä istahtaa kahville/terassille? Matkassa kaksi aikuista ja yksi rattaissa istuva taapero, eli ei tarvitse olla ihan yöelämän ytimestä, hyviä ravintolalöytöjä arvostamme toki  :)
Onko Váci utcan läheisyys hyvä juttu (moni hotelli näkyy sen mainitsevan sijainnista puhuttaessa)? Kiitti etukäteen!

14
Italia / Vs: Umbria/Orvieto
« : 13.02.2016, 13:03:57 »
Ciao,
Olemme menossa heinäkuussa 2 yöksi Orvietoon. Onko joku yöpynyt Orvieton vanhassa kaupungissa, ja oliko majapaikka suositeltava? Matkassa on 2 aikuista ja 1-vuotias taapero. Hakusessa melko edullinen esim. b&B- tyyppinen majoitus.
Innolla odotan Umbrian näkemistä :)

15
Italia / Vs: Matkailu Toscanan alueella
« : 08.01.2016, 23:57:48 »
Olimme toissa vuonna San Gimignanossa, ei ihan Pisan vieressä mutta esim. autolla melko lyhyt matka. San Gimignano oli todella viehättävä muurien ympäröimä kylä korkealla kukkulalla, ja siellä saa pari päivää kulumaan rennosti nautiskellen. Läheisyydessä on myös paljon viinitiloja.
Muutama vuosi sitten teimme Pisasta parin päivän reissun Cinque Terreen (yövyimme Riomaggioressa), se on jäänyt lähtemättömästi mieleeni, aivan upeat maisemat ja viehättävät 5 pikkukylää. Cinque Terreen pääsi kätevästi Pisasta junalla La Spezian kautta.
Sekä San Gimignanoa ja Cinque Terreä voi suositella erittäin lämpimästi, turisteja on toki molemmissa kesäkaudella melko paljon.

16
Itse reissasin toissa vuonna Etelä-Amerikkaan vaihdolla JFK:n kautta, yhtiöinä myös Finnair+ AA.
JFK:lla tosiaan tuo Demonyten kuvailema matkalaukkuruljanssi, joka hoitui kuitenkin yllättävän nopeasti. Sen sijaan aika meinasi käydä pitkäksi kun vaihtoaikaa oli 6h ja 8-terminaalissa melko vähän kauppoja/palveluja/tekemistä.
Miamissa olen muutama vuosi sitten vaihtanut konetta ulkomaanlennosta kotimaanlentoon (molemmat lennot AA:n) ja kolmen tunnin vaihtoaika riitti vain juuri ja juuri, jonoissa meni todella kauan aikaa.

17
Aasia / Vs: Majoitus Singapore ja Malesia
« : 17.02.2015, 00:21:38 »
Tioman oli ainakin kesäkuussa ihana paikka, syys-lokakuusta en osaa sanoa. Tuli mieleen sellainen näkökulma, että kantsii varmistaa pääseekö Juara beachilta sukelluskurssille. Tie viidakon läpi toiselle puolen saarta on hankala kulkea, eli kannattaa miettiä majoittumista länsirannikolla lähempänä sukellusfirmoja. ABC- ranta oli mukava :)

Noista mainituista Singaporen hotelliketjuista, Fragrance Hotel Bugis oli hyvällä paikalla ja ajoi asiansa :)

18
Lentomatkustus / Vs: Matkarattaat mukaan alle 2v:lle
« : 03.02.2015, 11:29:05 »
Onko kenelläkään tuoretta kokemusta Lufthansan matkarataspolitiikasta alle 2-vuotiaille?
Nettisivujen perusteella ymmärtäisin että saa viedä rattaat portille asti. Onkohan matkarattaiden koolla joitain rajoituksia?

19
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 24.01.2015, 10:08:32 »
9.2 olisi lento  St Martinilta Helsinkiin kahdella välilaskulla (1.Miami vaihtoaika 2h) ja (2.NY JFK vaihtoaika 1h 45min). Kenelläkään tietoa miten nuo vaihtoajat riittävät ja vinkkejä kuinka selviää mahdollisimman nopeasti tarkastuksista? New Yorkissa näyttäisi olevan ainakin sama Terminaali 8. Kaikki lennot ovat samalla lipulla.  Riittääkö matkatavaroiden selvitys pelkästään St Martinilla vai pitääkö jokaisella kentällä siirtää ne?

Meillä oli samantyyppinen setti kun tultiin Curacaolta. Miamissa vaihtoaikaa oli 3h, ja koko se aika meni jonoissa, palvelu oli vielä harvinaisen tylyä ja virkaintoista. JFK:lla sen sijaan homma hoitui sillä kertaa tunnissa.

20
Lentomatkustus / Vs: Lufthansa?
« : 01.08.2014, 22:31:13 »
Erinomaista tehokkuutta Lufthansalta jälleen kerran: meillä oli tunnin vaihtoaika Frankfurtissa, ja ensimmäisen lennon lähdettyä tunnin myöhässä olimme varmoja, ettemme ehdi jatkolennolle Helsinkiin. Kuitenkin myös Helsingin lento sattui olemaan hiukan myöhässä, mutta vaihtoaikaa jäi vain noin 10-15 minuuttia. Jotenkin käsittämättömästi matkalaukut kuitenkin nököttivät Helsingissä, vaikka Frankfurtin kentällä oli aikamoinen hässäkkä siellä vallitsevan ukkosmyrskyn vuoksi. Myös palvelu lennoilla oli erityisen ystävällistä :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 13