Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mpala

Sivuja: [1] 2 3 ... 67
1
Yleinen / Vs: Travala.com Ketju
« : 02.12.2019, 09:58:17 »
näistä epämääräisistä postauksista pitää myös ilmoittaa modeille, jos/kun eivät seuraa aktiivisesti postailua. Itse ilmoitin muutama päivä sitten tästä tyypistä, mutta mitään ei ole tapahtunut...

2
Yleinen / Vs: Travala.com Ketju
« : 01.12.2019, 14:43:10 »
En pyytänyt avaamaan linkkiä vaan saada palautetta miten tuo travala on toiminut.

Mutta katsellaan jos joku muu huomaa tämän.
sähän nimenomaan mainostit flack friday juttuja.
toivottavasti modet poistaa sut pois spämmäämästä.

3
Kommentteja edellisiin ehdotuksiin: Viikossa en missään nimessä lähtisi useampien aikavyöhykkeiden yli Aasiaan tai jenkkeihin. Kävin Taiwanissa viikon reissulla, ja useampi päivä meni ihan väsymyshuurussa.... Sinänsä Taiwan oli upea.
Azorien suhteen, ymmärtääkseni Atlantilla saattaa tuohon aikaan tulla todella huonoa säätä ja myrskyjä, jos huono onni käy, ei varmaan mukavaa. Etiopiassa ruoka ja hygienia haasteellinen.

Mutta itsekin ajattelin ehdottaa Korsikaa, Sisiliaa (vaikken siella olekaan kaynyt...), Oman on mielenkiintoinen. Entäs Malta? Turkki? Kaikissa maissa esimerkiksi Omaissa ei välttämättä ole kaksisia julkisia, mutta takseilla pääsee halvalla.

4
Pohjoismaat / Vs: Oulun ja Puolangan nähtävyydet
« : 18.11.2019, 11:43:33 »
Tällaista tietoa myös sain, ei omaa kokemusta:

kahvilat:
villa hannala, mutta auki vain kesällä ja joulukuussa 9-20.12
https://www.facebook.com/VillaHannala/?rf=156328274432139
villa eevilä, aukeaa taas 20.11
https://www.facebook.com/sevaaleanpunainentalo/
5
Pohjoismaat / Vs: Oulun ja Puolangan nähtävyydet
« : 15.11.2019, 14:06:05 »
Minusta Oulu oli yllättävän hieno kaupunki! varsinkin kesällä, niitä saaria, ja rantaa tosi paljon ihan keskustassa

tätä suositeltiin lounaalle mutta varmaan siellä kahviakin saa
https://degamlashotel.fi/

ja hallissa tietty oli jotain kahvilaa, en muista tarkemmin missä oltiin.

6
Ei mistaan, tietty! Nain sekarotuisena arvostan kuitenkin suomalaisen koulun antamaa tietotaitoa.
aivan. ihan yksinkertaista lukutaitoa tietysti ensimmäisenä, kun maan nimi oli kokonaisuudessaan jo mainittu aikaisemmin. ja tietty yli 100ÄO kun matkailupalstasta on kyse, ja internetin käyttötaitoa (hello google). keskiverto mummo 80v olisi tuon tietty selvittänyt mutta hehän eivät tätä palstaa lue....

7
Ja sitten läpällä heitetty utopia: jos voisi muuttua näkymättömäksi ja saisi siivet selkään, niin lähtisin ihmettelemään jonkun Amazonin sademetsien eristäytyneen alkuperäiskansan elämää (heitä häiritsemättä siis).

Tuli käytyä Yanomamien Demini -nimisessä kylässä vuonna 1992 tai jotain sellaista, mutta siivet olivat Pilatus Porter. Intiaanivirasto FUNAI vaati lääkärintarkastuksen ja tubiröntgenin ennen kuin lupa irtosi. Samoin informoitiin, että Brasilian valtio ei ota mitään vastuuta mistään, inkkarit tekevät vierailleen mitä lystäävät eikä asioita tutkita eikä hutkita. Alueella garimpeirot tekivät tuhojaan, Boa Vistan lentokenttä oli hetken aikaa maailman vilkkain kenttä kun laittomat kullankaivajat lensivät viidakkokentilleen ympäri Roraimaa. Viidakko oli paikoin kuin pommituksen jäljiltä, kun sinne oli raivattu puskakenttiä joita hallitus sitten pommitti muusiksi. Yanomamit olivat pukeutuneet punaiseen villalankaan vyötäisillään. Kiintoisia aikoja.
Olitkos siellä jollain missiolla? ei Funai varmaan silloinkaan sinne ihan turisteja päästänyt? itse olin Brasiliassa tuota ennen muutamaan kertaan, ja on sellainen mielikuva, että tarkkoja olivat. mielenkiintoista!

8
Yksi unohtui tuosta luokittelusta:
aikamatkailu: olisi hienoa päästä esimerkiksi Pariisiin silloin kun kaiken maailman kirjailijat ja muuta taiteilijat siella rietastelivat. tai vaikka Caprille ennen Munthea. ehkä joihinkin muihinkin euroopan kohteisiin.

9
Tuo Brasilian intiaanijuttu on se matkailun dilemma: haluamme paljon nähdä ja kokea paikkoja, jossa meidän kaltaisemme ei käy....  tavallaan olemme siinä isossa joukossa joka tappaa sen mitä itse arvostamme.

10

Mulla on kummallinen fiksaatio Papu Uusi Guineaa ja Solomon saaria kohtaan, en oikeastaan tiedä miksi. Mutta uskon että joskus sinne vielä pääsen. (sarja: etäisesti mahdollinen, mutta vaatii suurehkoja ponnisteluja)


Salomonsaaret eivät tehneet minuun kovin suurta vaikutusta, mutta PNG kiinnostaa minua myös. Salomonsaaret olivat melkoinen kehitysmaa, jossa ei sukeltamista ja sotahistoriaa lukuun ottamatta ollut mielestäni juurikaan nähtävää. Australiasta käsin on helppo tehdä reissu, vaikka turismi onkin Salomonsaarilla lähes olematonta. Honiara on kyllä yksi nihkeimpiä pääkaupunkeja, joissa olen ollut.

Salomonsaarten paikalliset kyllä haukkuivat PNG:n aivan lyttyyn (ja käyttivät muuten maasta ko. lyhennettä kuten aussitkin), eivät suositelleet visiittiä ko. maahan tylyn jengin ja rikollisuuden vuoksi. Mutta edelleen kiinnostaisi joku rundi kyseisen maan syrjäseuduille. Vaatisi kuitenkin minun makuuni liikaa säätöä oppaiden kanssa ja eihän tuo nyt ihan turvallisin mesta maan päällä ole, joten toistaiseksi on vielä todo-listalla tämä kohde…
Mielenkiintoista, nythän mua oikein alkoikin Solomon saaret kiinnostaa! ei turismia, ei mitään nähtävää, se on mun kaltainen paikka. Vaikka kävisin paikoissa, joissa on nähtävää, en käy katsomassa niitä nähtävyyksiä. kaikki on näkemättä...  ;D
Kävin Seychelles saarilla ennen kuin meni Comoreille. Seychelleilla kaikki oli järkyttyneitä, kun menin tuhlaamaan aikaa Comoreille, köyhä paska paikka oli tuomio. Itse inhosin Seychelleja, ja Comorit taasen oli tosi hieno paikka. Että sillä mielellä....
Itse en noista turvallisuusasioista välitä tässä vaiheessa, jos ei nyt ihan eturintamaan matkusta, aina löytyy tapoja selvitä kaiken maailman ei niin turvallisiksi luokitelluista maista.11
Forssalle vahva suositus. Mesta paikka.

Mikä on PNG? Portuguese National Gulag?
Jos kuvittelet olevasi hauska tai muuten näpsäkkä, erehdyt. Mua jotenkin tympii tällainen ei edes teini-ikäis-"huumori". Kiva ketju, kivoja postauksia. Jos ei ole asiaan mitään sanomista, olisi ympäristöystävällistä, että tulisi edes jotain hyviä oivalluksia eikä kolmatta kertaa samaa kulunutta vitsiä....

12
Mekka olisi myös omasta mielestäni mielenkiintoinen, luin joskus aikoinaan Wallinin mahtavan kirjan seikkailuistaan,myös Mekassa. Siinä jo heräsi mielenkiinto. Dhakassa on moskeija jonka sanotaan olevan kopio Mekasta mutta sinnehän ei tietty päässyt vaikka yritti.... (sarja: mahdoton)

Mulla on kummallinen fiksaatio Papu Uusi Guineaa ja Solomon saaria kohtaan, en oikeastaan tiedä miksi. Mutta uskon että joskus sinne vielä pääsen. (sarja: etäisesti mahdollinen, mutta vaatii suurehkoja ponnisteluja)

Afrikassa on tietty ihan älyttömästi paikkoja mihin haluaisin mennä vaikka toisen Afrikka-fanin Starbucksin kanssa: Sudanin pyramidit, Kongossa esimerkiksi vuoriylänkö (plateau) Tanganyika järven ympärillä, Nigeria erityisesti Lagosin yö- ja kulttuurielämä, Ghana, Burkina Faso, Gabon nyt tulee ensimmäisenä mieleen. (sarja: toteutan joskus, paitsi Kongon ylängön turvallisuustilanne ei varmaan minun elinaikana mahdollista siellä käyntiä) 

13
Matkaseuraa / Vs: Äkkilähdöllä lämpimään
« : 12.11.2019, 14:00:52 »
jestas että täällä jaksetaan nillittää. tuossa haetaan naisseuraa matkalle lämpimään. mikä tarkoittaa naispuolista matkaseuraa. sinä et voi arvottaa, mikä on tärkeämpi tai mitä kaveri oikeastaan haluaa. ollaan erilaisia ihmisiä joilla on erilaisia mielitekoja, antakaa muiden olla niin kuin haluaa.
 
toivon että palstan modet ottavat kantaa, saako miehet täällä hakea naisseuraa matkalle. jos ei, sanokaa se sitten suoraan. jos saa, heivatkaa veke nämä nipottajat.

14
Matkaseuraa / Vs: Äkkilähdöllä lämpimään
« : 11.11.2019, 15:30:27 »
Napakymppiin ilmoittaudutaan varmaan jollain toisella sivustolla.
tämä otsikko on "matkaseuraa". silloin haetaan matkaseuraa.

15
Matkaseuraa / Vs: Äkkilähdöllä lämpimään
« : 11.11.2019, 15:28:47 »
lol. (sori Petteri, kun tama ei sinansa sinuun liity). olen vahan miettinyt, etta ihanko vakavissaan ihmiset hakevat seuraa esimerkiksi Tyynenmeren saarille? Ymmarran carshare-tyyppisen kulujen jakamisen tai vaikka illallisseuran kyselyn.
hyvä brasileira, sinulla alkaa olla vähän tympeä tyyli, koko ajan nokittelua ja negatiivista kommenttia. Jos ei ole mitään asiaan lisättävää, anna olla. Jos ilmiö ärsyttää, avaa siitä joku kehittävä keskustelu. Tällainen ruokkii ihan turhaan negatiivista ilmapiiriä. Annettaan ihmisten hoitaa asiat omalla tavallaan.

16
Menee nyt omalta osaltakin ohi aiheen, mutta menköön. Itselläni tulee kieltämättä hieman nihkeä ja ylimielinen kuva vastauksista, joita täällä on nyt hetken aikaa lueskellut.

Jos nyt otetaan kantaa tähän ketjuun, niin en edes näe aloitusta trollina, vaan enemmänkin lapsen omaisena innostuksena ja vähän takki auki väsättynä. Jos kyseessä on trolli, voisiko olla muita tapoja suhtautua niihin kuin tuohtuminen tai ivalliset kommentit.

Tai no, mitä tässä kaunistelemaan, täällähän vittuillaan täysin avoimesti, jopa moderaattoreiden toimesta. Näyttää näin ulkopuoliselle, että muutamat turhautuneet yksilöt nauttivat keskenään siitä, kuka kirjoittaa vittumaisimman vastauksen ja sillä kerätään rispektiä pienen piirin keskuudessa. Uskon heidänkin olevan lopulta fiksuja ihmisiä ja ottavan palautteen positiivisesti vastaan. Aina on varaa kehittyä ihmisenä.

Jotta ei menisi 100 % off-topic, niin vastaan viimeiseen viestiin. Minulla on tarkoitus ottaa reissuun yhdet mustat hyväkuntoiset juoksukengät ja yhdet vanhat työsandaalit, jotka ovat hyvät jalassa, mutta viittä vaille kehtaako kulkea kaduilla. Tarkoituksena on ostaa paikan päältä uudet sandaalit ja hylätä vanhat reissun päätteksi. Ns parempia kenkiä en ota sitä varten, että kävisin mahdollisesti yökerhossa tai hienommassa ravintolassa. Nyt pakkaamaan loput kamikset, ja huomenna kohti Tokiota!
No ihan samaa mielta. Tulee ikava mieli muillekin kun otetaan heti turhan negatiivinen asenne. Vahan myos nayttaa lapselliselta. Sitten jos tekee kysymyksia kohtaa tyhmia kysymyksia (johon pitaisi kaikki sallia imo), ja aletaan moittimaan kuinka tyhma kysymys olikaan tai etta on trolli, luulen, etta vastaanottajassa on vikaa. Mielestani ensin pitaisi vastata avoimin mielin, ja jos homma jatkuu trolleiluna, niin sitten ehka voi muuttaa asennetta.
Ja omasta mielestani noi kysymykset olivat ihan valideja, jos olisin tosta suunnasta kiinnostunut, olisin itsekin ne voinut tehda. 

17
Yleinen / Vs: Räätälöytyjä matkoja, ketä tekee
« : 17.10.2019, 20:16:52 »
Näin alas on Pallis vajonnut, että tullaan tuollaista kyselemään. Matkaseura ei sentään ollut tarpeen.

Tämä lienee edelleen omatoimimatkailufoorumi. Mieluummin budjetti-etuliitteellä. Ja nykymaailmassa omatoimimatkailu on niin helppoa, että sitä osaavat tehdä melkein kaikki.
Ihmiset on erilaisia, ja sekaan mahtuu. jos joku haluaa menna seuramatkalle tai palkata matkatoimiston jarkkaamaan, mika ettei. Se ei ole minulta eika sinulta pois, kaikki eivat halua sita samaa mita sina. Lopetetaan tama lapsellinen ja ylimielinen dissailu, samalla lailla voisin itse dissata sun matkailua kun ne ei mun mielesta ole ole sita oikeaa matkailua.

Et lukenut viestiäni. Tämä ei käsittääkseni ole mikään yleismatkailufoorumi vaan omatoimimatkailuun keskittyvä. Räätälimatkat ja all inclusivet on jotain muuta, jota saavat olla ihan rauhassa.

Itse en koske, mutta henkilökohtainen mielipide on, että pääasia on lähteminen, ihan sama miten. Kysellä vaan kannattaa muualla.
Luin kylla viestisi, vaikka sanoma oli vahan koyha. Palstan saannoissa sanotaan: "Pallontallaajat on matkailuaiheinen keskustelupalsta, jolla odotetaan pääasiassa keskustelua matkailuun liittyvistä asioista. "
ja jos joku joskus tekee omia reissuja, ja joskus esim haamatkalle haluaisi valmiimpaa paketti, miksei siita voisi taalla kysella? miksi joka kerta jonkun taalla taytyy nillittaa siita?

18
Yleinen / Vs: Räätälöytyjä matkoja, ketä tekee
« : 15.10.2019, 20:00:09 »
Näin alas on Pallis vajonnut, että tullaan tuollaista kyselemään. Matkaseura ei sentään ollut tarpeen.

Tämä lienee edelleen omatoimimatkailufoorumi. Mieluummin budjetti-etuliitteellä. Ja nykymaailmassa omatoimimatkailu on niin helppoa, että sitä osaavat tehdä melkein kaikki.
Ihmiset on erilaisia, ja sekaan mahtuu. jos joku haluaa menna seuramatkalle tai palkata matkatoimiston jarkkaamaan, mika ettei. Se ei ole minulta eika sinulta pois, kaikki eivat halua sita samaa mita sina. Lopetetaan tama lapsellinen ja ylimielinen dissailu, samalla lailla voisin itse dissata sun matkailua kun ne ei mun mielesta ole ole sita oikeaa matkailua.


19
Voisitko kayttaa jotain ystavan pankkitilia? Se etta sinulla on vaan on joku tili suomessa. nykyaanhan mitaan ei tule postissa (paitsi mainoksia), jopa sopimukset jne voi allekirjoittaa netissa.
Mulla on nordea, vaikken olekaan mitenkaan erityisen sympaattinen heidan suhteen, pankkitilin ja tunnusten kaytto ulkomailta toimii oikein hyvin.
Pankkitili on hemmetin tarkea, mieti myos miten voit tunnistautua elektronisesti, sita tarvitsee joka paikkaan.

20
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT -keskustelu
« : 07.10.2019, 17:04:42 »
Omasta mielestani annetaan kaikkien kukkien kukkia. Starbucks tekee kaiken painvastoin kuin mita itse tekisin, muttei se mua haittaa. itse aisassa jollain tavalla symppaan kaveria.... en kylla tieda miksi.  ::) Ja jos joku kay pakettimatkoilla, ei sekaan haittaa. sekaan vaan, kylla mahtuu. Annetaan jengin matkustaa niin kuin matkustaa, voidaan olla eri mielta ja eri makuisia, mutta nainhan se on oikeassa elamassakin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 67