Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - skavoovie

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
Aasia / Vs: Pulau Perhentian, Malesia
« : 26.09.2011, 11:26:00 »
Oltiin saarella elokuussa. Täähän on high seasonia, kuitenkin porukkaaa oli vain ja ainoastaan sopivasti ja majoituskin löyty heti ekasta paikasta, mistä kysyttiin.

Olimme Long beachilla viime elo/syyskuun vaihteessa viikon loikoilemassa.

Ihmiset oli ennakkoon vähän peloitelleet, että saaret on aika täynnä siihen aikaan ja majoitukset pitäis buukata ennakkoon. Ei kuitenkaan minkäänlaista ongelmaa kun saavuttiin paikan päälle. Heti eka yritys natsas ja saatiin katto pään päällemme. Eikä muutenkaan rannat olleet kovinkaan täysiä..

Heinäkuussa 2009 oli vaikea löytää majoitusta. Lähdimme Kota Bharusta heti aamusta liikenteeseen ja Long Beach oli ihan tupaten täynnä. Pääsimme lopulta epämääräiseen vajaan tai keskeneräiseen mökkiin, joka tyhjennettiin raksamiesten tavaroista ja sementtisäkeistä meitä varten. Kiva saari kuitenkin.

2
En nyt tiedä mitä minä onnistuin oikeuttamaan täällä kalsareissani googlaillessa - sinun reissustasihan tässä oli kysymys? Liikenteellä on toki muitakin ympäristövaikutuksia (pienhiukkaset etc.), mutta kyllä ilmastonmuutos on ihan todellinen ja vakava asia. Vetää aika pessimistiseksi että sinunkin kaltaiset tiedostavat ja aktiiviset ihmiset ovat valmiita ohittamaan sen olankohautuksella.

3
Jos ekologisuus on kovinkin kallista, niin kannattaa valita se halvempi vaihtoehto ja käyttää rahat tuulivoimaloiden rakentamiseen tai puiden istutukseen tai vastaavaan. Esimerkiksi http://www.carbonneutralcalculator.com/flightcalculator.aspx mukaan lento Väli-Amerikkaan tuottaa 2 tonnia CO2-eqv-päästöjä ja yhden tonnin päästöjen edestä puita maksaa £10. Jos laivamaksa maksaa 2000 ja lento 700, laivamatkan nettopäästöt ovat huikeat 128 tonnia hiilidioksidia!

Mutta kuitenkin:

Täältä löytyy vinkkejä rahtilaivamatkustukseen ttp://seaplus.com/ ja täältä laivoja http://www.strandtravel.co.uk/ Eivät näytä pysähtyvän Kanariansaarilla, kestää noin 3 viikkoa, maksaa sata puntaa/päivä. Risteilyaluksella oikeastaan saman hintaista http://www.cunard.co.uk/, tammikuussa näyttäisi pääsevän Southhampton-Florida $2700, laiva jatkaa Panamalle ja eteenpäinkin. Purjeveneet menevät Atlantin yli Kanarian kautta, en tiedä voisiko johonkin pikkubotskiin päästä gastiksi. Purjelaivasäätiön http://www.staf.fi/ kyydissä pääsee Atlantin yli syksyllä kohti Karibiaa ja keväällä takaisin.

Pelkään vähän, että romanttinen ajatus satamaan reppu selässä ilmestyvästä reissaajasta on tässäkin vanhentunut, netissä nämäkin pyörivät.

4
Meksiko / Vs: Lennot Cancuniin 521 eur halvat?
« : 17.08.2011, 12:21:28 »
Kirjaanpa tänne tiedoksi jälkipolville, että maksettiin joulu-tammikuulle lennoista 720 (finskillä nykiin ja vaihto siellä). Ja lennot ostettiin 3,5kk ennen lähtöpäivää.

5
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 29.06.2011, 21:48:57 »
Ajattelin ensin lentoa Helsingistä parin välilaskun kautta Densapariin Balille, jossa ~4vrk, siitä Gileille ~6vrk, sitten Densaparista lento Medaniin ja pyörimistä siinä ympäristössä ~6vrk, josta lentäen takaisin Balille ~4vrk.

Onko tällainen suunnitelma jees, vai mitä muuttaisit?? Pitäisikö esim. tuo lento Medaniin ja visiitti Toballa jättää pois??

Kyllä siihen pystyy, mutta on se lähinnä matkantekoa. Sumatralla et ehtisi juuri reissaamaan, kun liikkuminen on hidasta. Käytännössä taitaa mennä niin, että jos lähdet aamulla Balilta, olet seuraavan päivän iltapäivällä Toballa. Tobalta siirtyminen mihin tahansa muualle haukkaa myös käytännössä koko päivän.

Jos Bali ja Gilit ei riitä, niin miksei vaan pyörisi vähän Lombokilla? Mount Rinjani? Tai risteily Komodolle, tai miksei lentokoneella/bussilla? Tai Jaavalle.

Balilta Toballe on matkaa saman verran kuin Roomasta Helsinkiin, tai oikeastaan Roomasta Kuopioon jos bussimatka lasketaan.

6
Yleinen / Vs: Lentopelkoiset ja ekomatkailun ystävät!
« : 25.06.2011, 21:51:33 »
En ole vielä missään nähnyt tutkimusta joka aukottomasti ja tieteellisin kriteerein hyväksyttävästi osoittaa ilmastomuutoksen ja kasvihuonepäästöjen yhteyden.

Etkä näe - tieteellisen metodin perusoletus on pysyvä skeptisyys ja ainainen falsifionnin mahdollisuus, joten aukoton ja tieteellisin kriteerein hyväksytty ovat toisensa poissulkevia kategorioita. Tällä hetkellä tieteellisin kriteerein toimivin teoria viittaa yhteyteen.

7
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 25.06.2011, 15:46:08 »
Hmm. Vaihtoaikaa Brysselissä tunti ja viisi minuuttia, jatkolento Nykiin. Mitkä mahikset a) ehtiä koneeseen b) saada laukutkin kyytiin? Samalla lipulla olisivat, eli perille pääsee kyllä, mutta Nykistäkin olisi vielä viiden tunnin vaihtoajalla lento eteenpäin.

Palatessa olisi Meksikosta lento Newarkiin ja 2h aikaa Euroopan koneeseen, mites jenkeissä vaihto?

8
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 25.06.2011, 13:00:53 »
Vaihtoehtoina ei ole joko nämä säännöt tai ei mitään sääntöjä. Nykyiset säännöt on kirjoitettu kuluttajansuojelu tavoitteena, mutta tietyn bisnesmallin logiikan mukaan (ja epäilemättä tiettyjen lobbareiden painostaessa). Ne sopivat verkostolentoyhtiöiden tapaan toimia paremmin kuin halpalentoyhtiöiden.

En minä sitä kyseenalaista, etteikö siellä olisi varmaan ollut lobbareita läjäpäin paikalla, kun näitä lakeja on runnottu läpi. Mutta jäin sellaiseen käsitykseen kirjoituksestasi, että tämä olisi tehty tietentahtoen niin, että ne kurittaisivat tarkoituksella "halpiksia".

En tiedä keneen tällä viittaat, mutta itse lennät suhteellisen tasapuolisesti niin "halpiksilla" kuin "kalliksillakin", enkä ole tässä asiassa sen enempää "kenenkään puolella". Molemmille on ilmiselvästi tilausta, mutta minusta kuluttajan kannalta on ehdottoman tärkeää, että kaikkien pitää pelata samoilla pelisäännöillä. Lait asettaa raamit ja niiden puitteissa jokainen saa koittaa tehdä omalla tyylillään niin hyvää bisnestä kuin pystyy.

Viittasin tuohon lainaukseen - mielestäni tuosta ensimmäisestä pätkästä saamasi käsitys on tosi outo.

Nykyiset säännöt (likipitäen maksa tai reititä uudestaan) suosivat tietysti niitä, jotka voivat helposti reitittää uudestaan. Tämä suosiminen ei ole kuluttajalle pelkästään plussaa - miksi kuluttajan kannalta paras tilanne ei olisi se, että on kaksi säännöstöä, nykyinen ja point-to-point -yhtiöiden logiikkaan paremmin istuva, ja lippua ostaessa kerrottaisiin kummalla pelataan?

9
On kyllä pitkä matka/aika tuo Jakarta-Densapar väli, 24h. Se olisi hyvä kyllä pilkkoa osiin, jos bussilla menee, muuten on liian raskas. Toivottavasti ei ole liian laaja kysymys, mutta mitä kaikkea mielenkiintoista tuolla välillä voisi olla??

Me mentiin tuo väli seuraavasti: Ensin yöjunalla suoraan Yogyakartaan. Eksekutif-juna oli hintatasoon nähden kallis (2009 ~15€), mutta ilmastointeineen mukavaa hermolepoa. Yogyasta samoin junalla Surabayaan (5h), josta saman tien illaksi Probolinggoon (2h) Mount Bromo- visiittiä varten. Tarkoitus oli vielä pysähtyä Itä-Jaavalla (Banyuwangiin ja sieltä Baluran National Park tai Sukamade), mutta jokin juhlapyhä täytti junat ja bussit siinä määrin, että lopulta otettiin suora 12 tunnin bussi Denpasariin.

Helposti olisi voinut viettää pidempäänkin, mutta reilun viikon raapaisuksi Jaavalta tämä oli meille aika kiva.

10
Useampaa kohdetta jo pohtineena, tuli mieleen vielä Indonesia. Tammi- helmikuussa siis aikaa 3 viikkoa.

Ilmeisesti tuossa ajassa ei kannata kaikkia saaria kiertää, mutta millainen reissu olisi mahdollinen..ehtiikö kolmessa viikossa esim. Jakartasta Balille ja Gilin saarille. Vai olisiko jokin muu reitti parempi, kannattaako esim. Toballa käydä?

Indonesiassa on yli 17000 saarta, joten aikaa jäisi alle kaksi minuuttia saari kaikkien kiertämiseen ;) Mutta realistisemmin, Jakartasta ehtii kolmessa viikossa Balille (ja Gileille) ja takaisinkin sekä maitse (+vesitse) että tietysti lentämällä. Ilman välipysähdyksiä Jakarta-Denpasar on bussilla vähän reilu 24h, eli suosittelen kyllä AirAsiaa ainakin toiseen suuntaan. Jaavalla on tietysti monenlaista nähtävää matkalla Balille.

Toba on ihan jees, Sumatralla on myös monenlaista nähtävää, mutta itse valitsisin ensimmäiselle Indonesian reissulle mielummin Jaava+Bali+Gilit - ainakin jos rantaelämä kiinnostaa.

11
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 22.06.2011, 13:06:41 »
Vaihtoehtoina ei ole joko nämä säännöt tai ei mitään sääntöjä. Nykyiset säännöt on kirjoitettu kuluttajansuojelu tavoitteena, mutta tietyn bisnesmallin logiikan mukaan (ja epäilemättä tiettyjen lobbareiden painostaessa). Ne sopivat verkostolentoyhtiöiden tapaan toimia paremmin kuin halpalentoyhtiöiden.

Eli väität, että "normiyhtiöiden" lobbarit ovat lobanneet tälläiset säännökset, halpiksia kiusatakseen, joissa lentoyhtiö joutuu maksamaan matkustajalle suhteellisen tuntuviakin korvauksia, jos lennot on esim. myöhässä tai peruttu? On ehkä hauskin salaliittoteoria aikoihin. ;D

En ole varma tarkoittaako hymiö nyt sitä ettet itsekään ajattele että väitän näin, mutta jos selvennän silti:
Lobbaaminen ei tarkoita sitä että yritykset päättävät säännöt ihan vapaasti. Mutta ei EU:kaan toimi tyhjiössä, vaan uudet säännöt sovitetaan olemassaoleviin toimintamalleihin - myös yksityisten ja valtiollisten lentoyhtiöiden tapaan toimia. Väitän, että "salaliitto" jossa EU:n toimielimet lakia suunnitellessaan kuulevat lentoyhtiöiden edustajia on olemassa. Väitän myös, että näissä kuulemisissa vaikutetaan päätöksiin. Väitän, että perinteiset lentoyhtiöt ovat olleet näissä paremmin edustettuina ja että siksi laki istuu paremmin verkostoyhtiön malliin kuin halpalentoyhtiön malliin. Voit olla eri mieltä, mutta toivottavasti olet eri mieltä jostain mielekkäästä etkä keksimästäsi älyttömästä liiottelusta.

Aikaisemman viestini keskeinen pointti oli se, että halpalentoyhtiöistä ei voi oikein puhua, kun sekä kannattajat ja vastustajat ovat niin fakkiutuneita että pitää keksiä ihan älyttömiä fantasioita omien poteroiden puolustamiseksi. Tämä trendi näyttää jatkuvan.

12
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 20.06.2011, 10:50:29 »
Joo, mutta pointtini olikin, etta tottakai Ryanairin pitaa noudattaa yhteisia saantoja, eika omia sovelluksiaan; se, etta sina otat tietoisen riskin ei ole relevanttia. Turvallisuusaspektin toin esille esimerkkina: mihin vedetaan raja? Jos joustaa matkalaukuissa, ja sitten peruutusturvassa, miksi ei myos ihan vahan turvallisuudessa/muussa topikissa?

..ja jos kävelee punaisia päin, on valmis murhaamaan? Aika slippery tämä slope. Ei tässä keskustelussa ole oikein järkeä, kun molemmat osapuolet keksivät ihan älyttömiä esimerkkejä. 100 norjalaista jää ilman korvauksia tuntemattomasta syystä, ja täällä puhutaan orjista?

Vaihtoehtoina ei ole joko nämä säännöt tai ei mitään sääntöjä. Nykyiset säännöt on kirjoitettu kuluttajansuojelu tavoitteena, mutta tietyn bisnesmallin logiikan mukaan (ja epäilemättä tiettyjen lobbareiden painostaessa). Ne sopivat verkostolentoyhtiöiden tapaan toimia paremmin kuin halpalentoyhtiöiden. (Yleensä, ks. tuhkapilvikorvaukset.) On ihan ok olla sitä mieltä, että juuri tämä sääntökirja on optimaalinen, mutta villin lännen esimerkit ovat täysin irrelevantteja.

13
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 13.06.2011, 18:13:27 »

Väittäisin että 20€ alkaa olemaan Java/Bali/Lombok:lla minimibudjetti jopa low season aikana. Oma budjetti oli low season aikana (huhtikuu) ~35€ per päivä. Tuohon hintaan majoituin usein 200k majapaikkoihin, söin hyvin, käytin Peramaa, takseja että pikaveneitä, jopa lensin saarelta toiselle. Muutenkaan en pihtaillut ihan kaikessa.

Kyllä saa aika paljon tehdä ja vaatia majapaikoilta/ruualta jos aikoo Sumatra/Javalla 35 euroa kuluttaa päivässä. Itselläni on Indoissa aina riittänyt 15 euron keskimääräinen päiväbudjetti, niin vuonna 2009,2010 kuin 2011.

Majoitus Javalla löytyy helpostikin 5 eurolla/yö (ei sis. lämmintä suihkua, valkoisia lakanoita, kaapelitelevisiota tai A/C) Kolmen vuoden kokemuksella voin sanoa, että TÖRMÄTKÄÄ niihin paikallisiin oppaisiin juna-asemalla ja bussipysäkeillä, ELKÄÄ vaan kiertäkö heitä ohi hokien Ai hääv lounliplanet, ai nou veer ai gou!.

Hölmöläisenglantia puhuvien LPn lukijoiden dissaaminen on tietty tositravellerin merkki, mutta on se Indonesia niin iso maa, että eri saarilla on eri budjetitkin. Lonely planetin hintoja nostava vaikutus on kuitenkin totta. Paikalliset ovat tosiaan ihan asiallisia, mutta töissä kuitenkin, ja siinä myydessä esimerkiksi etäisyydet saatetaan hieman pyöristää kauniimpaan suuntaan. Joku aavistus toivottavasta sijainnista on kyllä siinä vaiheessa hyödyllinen, vaikka sitten sen opaskirjan kartasta.

14
Junamatkustus / Vs: Ensimmäistä kertaa reilaamaan.
« : 06.06.2011, 14:18:29 »
Nyt tarvitaan pikaista apua! Olemme menossa muutaman päivän päästä reilille ja matkalle yksi kysymys jälleen: Onko Pariisin Paris Lyon rautatieasema Pariisin keskustassa? Olettaisin nyt karttatutkimuksillani että on, eikä suinkaan Lyonissa? Onhan?  ???

Onhan se, koko nimeltään Paris Gare de Lyon - junien pääasiallisen lähtösuunnan mukaan.

15
Lentomatkustus / Vs: Finnair
« : 01.06.2011, 11:50:31 »
Nää "onpa finnair kallis" kauhistelut alkaa vuosien kuluessa tuntumaan melko väsyneeltä. Finnairin(kin) lennot hinnoitellaan kysynnän mukaan. Kotimaisen lentoyhtiön suorista, sopivaan aikaan lentävistä vuoroista nyt vaan ollaan valmiita maksamaan enemmän kuin ulkomaalaisen lentoyhtiön hankalaan aikaan lentävästä vaihdollisista vuorosta. Finnair tietää tämän, ja pistää siksi enemmän hintaa suomesta lähteviin lentoihin. Ei *tietenkään* *kaikki* ole valmiita maksamaan enempää, mutta riittävän moni, ettei finnairin ole tarvinnut laskea hintoja merkittävästi.

Tässä on vielä muutama ongelma: a) finnair tekee jatkuvasti tappiota, joten selvästi riittävän moni ei ole valmis maksamaan enempää ja b) melkein kaikki kauhistelijat ovat finnairin omistajia, mikä tietysti muuttaa kauhistelun luonnetta.

16
2x päivässä huuhtelu nenäkannulla ja flixonasea perään. Tämä pitäisi mieluiten aloittaa n. 1kk ennen oirekauden alkua, mutta parempi myöhään kuin ei millonkaan. Lisäksi Duactia ja hoitavia silmätippoja. Noin 90% oireista hoituu tällä, mutta kyllä esimerkiksi koko päivän istuminen puistossa tmv tuntuu seuraavana päivänä keuhkoissa.

17
Hmm nostanpa oman viestini ylös - hinnanmuutos nollaan euroon lienee riittävä peruste.

18
Aasia / Vs: Malesia/Indonesia
« : 01.05.2011, 13:11:50 »
Monella vastauksen kirjoittajalla oli kokemusta Tiomanista, minne itselläni on suunta juhannuksen aikaan. Lennot on varattu Singaporeen ja sieltä on tarkoitus lentää Tiomanille. Löytyykö perusmajoitusta helposti ilman etukäteisvarausta? Reissuun lähtee 5v. lapsi mukaan ja reissussa ollaan n. kolme viikkoa. Olisiko vinkkiä minne kannattaisi suunnata Tiomanilta (sukellus mahdollisuudesta plussaa) ja kauan olette/olisitte itse siellä viihtyneet?

Tioman täyttyy viikonlopuiksi Singaporesta ja mantereelta tulevista viikonloppuretkeilijöistä. Me oltiin menossa lauantaina ja kaikki paikat joihin soitettiin olivat täynnä, joten odotettiin maanantaihin ja sitten olikin melkein tyhjää.

19
Lentomatkustus / Vs: Easyjet
« : 28.04.2011, 11:10:43 »
Sen verran puolustettava "tyhmiä lisämaksuja" täältäkin, että sakko (tai siivouskulu) maksu tupakoinnista tupakoimattomassa huoneessa ei ole mikään easyJetin keksintö, vaan ihan yleinen (ja hyvä) käytäntö. Sitä pinttinyttä tupakan katkua ei kovin edullisesti saa sisustuksesta irti, ja sitä vanhan röökin löyhkää arvostaa harva tupakoitsijakaan.

Käytännössä savuton huone jossa on poltettu menee monessa paikassa päiväksi pois käytöstä ja hajunpoistoon, eli tuo sakko menee lähinnä siivouksen kustannuksiin.

20
^Tokihan hirvittävän huonosti äännetty on hankalaa ymmärtää, mutta kielissä yleensä ja englannissa erityisesti tällainen yksinkertainen tankero <--> natiivi -jatkumo ei ole kovin järkevä. Natiivienglantia puhutaan viidellä eri mantereella hyvin toisistaan poikkeavilla tavoilla ja kieliopista joustaen, ja on hyvin mahdollista puhua kieliopillisesti hyvää englantia hyvin lausuen ilman että kuulostaa miltään näistä kaikista natiivienglanneista. Pärjään ihan hyvin englannilla, mutta kyllä joskus walesläinen murre saattaa tuottaa hankaluuksia.. Ruotsalainen aksentti taas aiheuttaa huvitusta, mutta ei yleensä haittaa viestintää.

Suosittelen http://grammar.about.com/od/grammarfaq/a/GoodEngKrapp.htm
"Again, however, we insist on the continual application of the test of good English--it must be satisfactorily expressive. If it does not justify itself by accomplishing its purpose, if it shocks the prejudices, or the traditions, of the person to whom it is directed, or if it be unintelligible, if in any way it fails to secure a satisfactory and unhindered transmission of the thought, then to the extent of this failure it is bad English. And it is bad not because it has failed to satisfy any condition of theoretical, ideal excellence, any notions of standard, but because in the actual practice of the art of language it has failed to produce the result for which that art exists."

Sivuja: [1] 2 3 ... 11