Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - -x-x-

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Lentomatkustus / Vs: Air Finland konkurssiin
« : 27.06.2012, 09:32:13 »
Täytyy kyllä sanoa, että kovalla pokalla Air Finland Holidaysin markkinointiosasto veti, kun vielä maanantaina lähettivät mailiin kesän supertarjoukset. Mekin mietimme, että pitäisköhän lähteä elokuussa reissuun, jos löytyisi jotain sopivaa sukelluskohdetta listoilta. Onneksi sen pohtiminen sitten venähti yön yli...

2
Terveys ja turvallisuus / Vauvan malarialääkitys
« : 02.05.2012, 12:10:37 »
Onko kellään kokemusta vauvojen/pikkulasten kanssa matkustelusta malaria-alueilla?

Tarkoitus olisi lähteä reissuun, kun pikkumies on n. 9 kk ja nyt matkakohdetta mietittäessä pitäisi ensin päättää, että ovatko kaikki malarian kannalta riskimaat poissuljettuja vaihtoehtoja. Malarialääkitys tuntuu kyllä melko rankalta setiltä noin pienelle ja eipä siitä lomailusta taida hirveästi mitään tulla, jos menee sivuoireiden takia pelkäksi kiukutteluksi koko matka.


3
Baltian maat / Vs: Kuressaari + muu Saarenmaa
« : 05.07.2011, 18:26:16 »
Mahtaakohan kenelläkään olla havaintoa Virtsu-Muhu lautan jonotilanteesta (autolla liikenteessä oltaessa) näin heinäkuun alussa? Jos tieto tulisi ennen huomista, olisin kiitollinen  :D.

4
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Rinkan pesu?
« : 28.11.2010, 22:46:47 »
Mä oon ainakin pessyt yhden rinkan fairylla suihkussa. Puhdasta tuli.

5
Heti, kun suomalaiset oppivat kirjoittamaan nimeni (täysin suomalainen nimi), alan välittämään ulkomaalaisten ääntämisongelmista (joita harvemmin löytyy, koska repeävät nauramaan, ennen kuin yrittävät sanoa sukunimeäni).

6
Reissusta on sen verran pitkä aika, että en mene sen tarkempia vinkkejä yksittäisistä paikoista antamaan, mutta yleisesti voisin hostelleista sanoa, että kaikki, joissa kävimme olivat perussiistejä ja hintansa väärrttejä. Oobaut kaikki taisivat olla LP:n suosituslistalta. Hinta ja laatu myös kulkivat aika hyvin käsi kädessä koko reissun ajan.

Yksittäisenä asiana jäi mieleen, että ainakaan kahdestaan matkustettaessa ei kyllä tullut mieleen asua dormeissa, koska hintaero on aivan olematon kahden hengen huoneen ja kahden dormipaikan välillä. Eri asia on tietenkin, jos matkustaa yksinään tai erityisesti tykkää dormielämästä.

7
Terveys ja turvallisuus / Vs: Uhkaavin tilanne matkalla
« : 18.10.2010, 20:08:06 »
TUlee äkkiseltään mieleen yksi kerta vuosien takaa, kun olimme vaihtariporukalla (lukio) Berliinissä yöaikaan odottamassa metroa. Kaksi uusnatsin näköistä miestä alkoivat kiertämään rinkiä meidän ympärillä kädet povareissa. Oli aika kuumottava hetki... Onneksi kuitenkin ilmeisesti totesivat, että tarjolla on helpompiakin saaliita kuin meidän porukka, jossa oli kuitenkin 3 kundia ja 3 tyttöä.

8
Terveys ja turvallisuus / Vs: Meduusan poltto
« : 04.08.2010, 14:08:30 »
Eiköhän märkkäri ole aika tehokas suoja meduusoja vastaan. Hanska, huput yms. parantava tietenkin suojaa. En ole nähnyt tällaista http://www.scubastore.com/scuba-diving/omer-jelly-fish-hood-3d-elastan-2010/5814/p koskaan livenä, mutta jeesaisi varmasti.

Parissakin viestissä mainittiin joku vihreä kasvi, jota paikalliset olivat tarjonneet. Onko kellään parempaa tietoa tästä? 

9
Espanja / Vs: Sukelluskokemuksia Espanjasta?
« : 04.08.2010, 10:55:02 »
Sukelluskokemusta Espanjasta on vain Albirista Benidormin nurkilta. Firma oli ammattitaitoinen ja kamat toimivia, mutta eihän sitä nähtävää ollut kovin kummoisesti. Kaloja toki paljon, mutta ei minkäänlaista väriloistoa tms. Oli kuitenkin ihan hauskaa ja treenaaminen ja kokemuksen hankkiminen ei ole koskaan pahasta.

10
Löytyi vanha, mutta hauska keskustelu, joka oli jotenkin mennyt ohi silmien, joten nostetaan se nyt esille. Omia suosikkejani en osaa pistää ehdottomaan paremmuusjärjestykseen, vaan ne riippuvat tilanteesta (tänään syödään paellaa), mutta tässä on ehkä top 4 pienine perusteluinen erityisesti itse kokkailin kannalta:

- Italia (Loputtomat mahdollisuudet käyttää omaa luovuuttaan)
- Espanja (Kts. yllä)
- Ranska (Oobaut loputtomat valikoimat toinen toistaan mielenkiintoisempia tekniikoita, joita voi myös fuusioida kaikkien muiden maailman kyökkien kanssa)
- Thaimaa (Elämän ensimmäinen Thaimaan matka on vasta tulossa, mutta Tamarinin lihapullat on vaan mui buenot. Lisäksi thai-ruuan tekeminen itse on hauskaa ja herkullista)

11
Yleinen / Vs: Mitä tuotte matkamuistoksi?
« : 02.08.2010, 11:52:15 »
Mausteita, viiniä, ehkä jotain sisustuskrääsää

12
Kerran jätin Suomessa maksamatta hotelliaamiaisen (en siis asunut kyseisessä hotellissa).

Sisään tullessani odottelin n. 5 min kassalla, että joku tulisi rahastamaan, mutta tarjoilijoita ei vain näkynyt missään, joten ajattelin, että käyn sitten syömässä ensin ja maksan poistuessani. No lähtiessä odottelin vielä pidempään ja yritin löytää tarjoilijan, mutta kun ei näkynyt, tulin siihen tulokseen, että ei tämän nyt näin vaikeeta pitäisi olla ja lähdin kävelemään.

13
Ainakin kannattaa muistaa pistää lähtiessä ikkunat kiinni.  ;) Oli melkoinen kulttuurishokkin, kun tammikuussa 2009 Intiasta palatessa ulkona oli 25 C pakkasta ja kämpässä +4 C. Onneks ei sentään ollut putket jäätyneet.

Siinä sitten lämmitettiin kämppää mm. uunin grillivastuksilla, vettä keittämällä ja muilla ekotehokkailla tavoilla. Kesti kolme päivää saada vanhan kivitalon seinät taas lämpimiks.

14
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 27.07.2010, 15:10:07 »
Tässä lontooksi, kun sellainen lista oli valmiina:

1. Austria
2. Bulgaria
3. Denmark
4. Estonia
5. Finland
6. France
7. Germany
8. Gibraltar (en nyt tiedä, voiko tätä laskea, mutta TravBuddy laskee)
9. Greece
10. Hong Kong
11. Iceland
12. India
13. New Zealand
14. Norway
15. Portugal
16. Russia
17. Spain
18. Sweden
19. Switzerland
20. Tunisia
21. Turkey
22. United Kingdom
23. United States

15
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 06.07.2010, 12:44:26 »
Mulla on semmoinen hyvin hatara muistikuva, että ne tarvittaessa suihkuttelevat tullissa jotain desinfiointiainetta kengänpohjiin ja tää operaatio tapahtuu ihan hetkessä, joten kannattaa suosiolla kirjata ne siihen korttiin. Yhtä hatara muistikuva on siitä, että sitä desinfiointia ei tehdä, jos pohjissa ei ole näkyvää likaa. Joku, joka on ollut siellä viimeaikoina, voi varmaan täsmentää.
 

16
Thaimaa / Vs: Koh Chang (Andaman sea)
« : 27.06.2010, 17:31:55 »
Onkos kellään mitään sanottavaa saarella toimivasta Aladdin divers sukelluslafkasta?

17
Thaimaa / Vs: Thaimaa. Mille saarelle?
« : 24.06.2010, 13:00:56 »
Itse itselleni vastaten: Koh Phra Thong vaikuttaisi hyvältä. Onko kellään kokemuksia?

18
Thaimaa / Vs: Thaimaa. Mille saarelle?
« : 24.06.2010, 12:34:33 »
Löytyisikö tuosta Ranongin ja Phuketin välimaastosta jotain mukavaa pikkusaarta, jolle voisi mennä muutamaksi päiväksi toipumaan reissun rasituksesta Similanin keikan ja kotiinlähdön välissä. Aikaa ei tosiaan ole liikaa, joten ihan hirvittävän paljon ei viitsisi käyttää aikaa matkustamiseen.

Vaatimustaso ei ole kovin korkea, kunhan saarelta löytyisi luontoa, biitsiä, snorklauspaikkoja, mukava majoituis ja pari raflaa. Sukelluslafka, kanootinvuokraus mahdollisuus yms. olisivat plussaa, mutta biletystä yms. emme välttämättä tarvitse.


19
Mulla on sellainen puuvillainen makuupussin sisään tarkoitettu pussilakana (ehkä Halti, ehkä joku muu, ei voi muistaa). Toimii ihan kivasti epämääräisemmillä lakanoilla nukuttaessa. On kyllä myös pussi, joten en tiedä auttaisko sua.

20
Ainakaan mulla ei ollut Intiassa mitään ongelmaa järkkärin kanssa.

Minä askartelin oman kameralaukkuni tällaisesta olkalaukusta: http://www.salainenagentti.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=1901557

Pehmusteiden rakentelu makuualustasta kuumaliiman ja jeesusteipin avulla kesti vajaan tunnin ja on toiminut nyt vajaan vuoden kuin junan vessa. Tämä kanoottipussi sopi ainakin mun laukkuuni pehmusteen ja ulkolaukun väliin täydellisesti: http://www.partioaitta.fi/product_info.php?cPath=1_6_79&products_id=3916

Lisäksi, kun osia ei kiinnitä toisiinsa, voi olkalaukkua ja kanoottipussia käyttää irrallaan myös muihin tarkoituksiin.

Sivuja: [1] 2 3 4